Loyaliteitsprogramma’s moeten worden hersteld en blockchain kan helpen

Het is een typische zaterdag en u trekt naar de supermarkt en haalt uw klantenkaart door de kassa. Misschien drukken ze een kortingsbon af. Je gaat naar een latte in je plaatselijke Starbucks en verzamelt nog wat beloningspunten. Dan ga je die trui die je wilt kopen bij je favoriete warenhuis – alleen om te beseffen dat je je kortingskaart thuis hebt laten liggen. Loyaliteitsprogramma’s zijn voor het grootste deel een enorme verspilling van tijd.

Ze zijn vrijwel zonder uitzondering gefragmenteerd en inefficiënt. De gebruiker krijgt een portemonnee vol met kaarten of een hoop online wachtwoorden die ze zich niet kunnen herinneren. En vaker wel dan niet, u heeft nooit de kortingsbon of het nummer wanneer u het nodig heeft. Alle loyaliteitspunten gaan verloren en de aanbiedingen vervallen. En erger dan dat? U kunt uw punten zelfs niet overdragen aan een vriend.

Verschillende blockchain-bedrijven gaan de uitdaging aan om de gebroken ruimte voor loyaliteitsprogramma’s te herstellen. Omdat de huidige systemen niet alleen onhandig zijn voor klanten, zijn ze ook duur voor bedrijven.

Loyaliteitsprogramma’s zijn enorme verplichtingen

Het vergeten van uw Subway-tegoed of airmiles lijkt misschien geen groot probleem voor u. Maar al deze punten vormen samen een behoorlijk groot probleem. Eigenlijk zijn ongebruikte loyaliteitspunten een grote aansprakelijkheid voor veel bedrijven, omdat ze een belofte vormen voor toekomstige diensten. Waardoor de balans uit balans raakt.

In feite kan de enorme omvang van loyaliteitsprogramma’s in combinatie met veranderingen in de boekhouding in de VS in 2015 leiden tot verliezen van miljoenen (zelfs miljarden) dollars. Delta Airlines sloot 2015 bijvoorbeeld af met $ 3,9 miljard aan verplichtingen, en Marriott International volgde op de voet met $ 2,6 miljard.

Gabriele Giancola is CEO van qiibee, een gedecentraliseerd loyaliteits-ecosysteem op de blockchain. Hij zegt: “Loyaliteitsprogramma’s mislukken en hebben veel inefficiënties. Bedrijven geven veel geld uit aan marketing en aan de andere kant wissel je de punten niet in en creëer je feitelijk een verplichting voor dat bedrijf, want elk punt dat je niet uitgeeft, wordt een verplichting op hun balans. “

Dat is veel geld dat kan worden vertaald in echte voordelen voor klanten of kostenbesparingen voor bedrijven. “Het is een enorme hoeveelheid geld die bedrijven opzij moeten zetten voor niet-ingewisselde punten”, vervolgt Giancola, “en dit maakt al deze systemen echt super inefficiënt.”

Rakuten, Het antwoord van Japan op Amazon is dat een grote retailer proactief wordt met blockchain op het gebied van loyaliteit. Met een bestaand loyaliteitsprogramma ter waarde van ongeveer $ 9 miljard, kunnen klanten Rakuten Super Points omzetten in de Rakuten Coin. Dit zorgt voor een ecosysteem waarin klanten punten kunnen ruilen en ervoor zorgen dat ze wennen.

Rakuten-superpunten

Rakuten Super Points-programma

Het probleem met gegevens

Terwijl de AVG aan de deuren van bedrijven klopt en sociale-mediaschandalen de krantenkoppen domineren, komen gegevens in de schijnwerpers te staan. En het is niet meer dan logisch dat meerdere gecentraliseerde bedrijven die uw gegevens bewaren, u vatbaarder maken voor aanvallen.

Blockchains kunnen de centrale gegevensautoriteit uit het systeem verwijderen, zodat consumenten controle hebben over hun gegevens en het gebruik ervan. Ze kunnen ook de gefragmenteerde loyaliteitsmarkt verbinden en gebruikers in staat stellen hun punten daadwerkelijk te gebruiken. En bedrijven om zichzelf te bevrijden van deze verlammende verplichtingen.

Loyaliteitsprogramma’s op de Blockchain

Rakuten is een koploper in de ruimte. Maar dankzij hun loyaliteitssysteem kunnen consumenten verschillende merken niet op één plek beheren. Nog een stap verder genomen, kunnen loyaliteitsprogramma’s op de blockchain al deze merken op één basis plaatsen. Hierdoor kunnen gebruikers punten met elkaar uitwisselen, ongeacht het bedrijf.

Dus in plaats van een stapel kaarten waardoor uw portemonnee uit zijn voegen barst of papieren die in de prullenbak wordt gegooid, heeft u alles op één centrale plek: een ‘loyaliteitsecosysteem’.

Giancola zegt: “Laten we zeggen dat ik Starbucks gebruik en jij Subway. Misschien wil ik een metro eten en wil je koffie halen. We kunnen onze punten inwisselen, zodat jij je koffie krijgt en ik mijn Subway. “

En de merken kunnen hun aansprakelijkheid verminderen, wat een win-win-winsituatie oplevert.

A7 Kern is een blockchain-bedrijf dat groot is in gepersonaliseerde kortingsbonnen. Door kunstmatige intelligentie te gebruiken om aanbiedingen te ontwikkelen die zijn aangepast aan uw bestedingspatroon, werken ze eraan om klanten kortingsbonnen te bieden die ze daadwerkelijk kunnen gebruiken. Wat heb je tenslotte aan autosmeermiddel als je geen auto hebt??

Medeoprichter en Chief Brand Officer William Parker zegt: “Laten we zeggen dat je van Coca-Cola houdt, maar dat je vriend het af en toe koopt. Je zou de kortingsbon krijgen die de prijs van 12-pack halveert, maar zij zou de kortingsbon krijgen die een extra dollar korting geeft. Omdat je vaker cola koopt, krijg je de grotere kortingsbon. Het is letterlijk aangepast aan uw bestedingspatroon. “

Maar het is niet allemaal soepel zeilen

Het bouwen van een loyaliteitsecosysteem is een leuk idee. Maar het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Zelfs als de grote merken hun best doen om hun loyaliteitsprogramma’s “blockchain-ized” te krijgen en zelfs als ontwikkelaars non-stop werken, zijn er onderweg nog genoeg uitdagingen.

Naast educatie en bewustzijn, is schaalbaarheid een van de grootste problemen waarmee veel projecten worden geconfronteerd, vooral op de Ethereum-blockchain..

Werken met een paar kleine merken, of binnen bepaalde regio’s is één ding. Opschalen om wereldwijd met grote merken te werken is een andere. Dat kan mogelijk miljoenen transacties per dag met zich meebrengen. Momenteel kan Ethereum niet zoveel transacties beheren, dus dat zal een struikelblok zijn voor grootschalige acceptatie.

Maar met zoveel slimme koppen die aan oplossingen werken, duurt het niet lang voordat uw tegoedbonnen tot het verleden behoren. Dus als u een van die nerveuze mensen bent die niet in de rij kunnen staan ​​terwijl de ijzig trage dame voor u haar kortingsbonnen telt, zult u de toekomst van loyaliteitsprogramma’s geweldig vinden.