De top 5 van grootste mijnbouwactiviteiten ter wereld

Mijnbouw is een van de belangrijkste principes van de gedecentraliseerde economie. Cryptocurrencies zoals Bitcoin vertrouwen op mijnbouwactiviteiten om transacties te verifiëren en hun toegang tot de blockchain goed te keuren. Cryptocurrency-miners worden beloond voor het voltooien van het proof-of-work-algoritme en daarmee het toevoegen van het volgende blok aan de blockchain. Deze beloning kan variëren afhankelijk van de algehele kracht of hash-snelheid van de gebruikte blockchain.

Cryptocurrency-mining is niet langer gereguleerd voor enkele softwareontwikkelaars en hun persoonlijke platforms. De mijnindustrie heeft het afgelopen jaar een enorme groei en transformatie ondergaan in overeenstemming met de stijging van de waarde van cryptocurrencies. Omdat de waarde van cryptocurrencies sterk is gestegen, neemt ook de hoeveelheid rekenkracht die aan mijnbouw wordt besteed, toe. Dit heeft ertoe geleid dat de mijnbouwsector extreem competitief is geworden.

Als u vandaag een belangrijke speler wilt worden op het gebied van cryptocurrency-mijnbouw; je kunt maar beter wat diepe zakken hebben, want je zult het opnemen tegen softwarereuzen en zelfs regeringen. Hoewel BTC is ontworpen om de gedecentraliseerde economie in te luiden, blijft het mijnbouwaspect van deze cryptocurrency escaleren van centralisatie vanwege de creatie van meer megaminingfaciliteiten. Deze faciliteiten zijn mijnbouwbedrijven van miljoenen dollars die net zoveel energie nodig hebben als een stad om te opereren. Hieronder staan ​​5 van de grootste cryptocurrency-mijnactiviteiten ter wereld.

Bitmain Ordos, Mongolië

Diep op het platteland van binnen-Mongolië leven reuzen – gigantische BTC-mijnen welteverstaan. Het mijnbouwcomplex Bitmain SanShangLiang is de grootste mijnbouwfaciliteit ter wereld. Deze gigantische mijnbouwoperatie bestaat uit 25.000 machines die dagelijks $ 250K aan BTC verwerken.

Bitmain

De mijn van Bitmain in Ordos, Binnen-Mongolië, China, afbeelding via Quartz

Zoals je misschien al geraden hebt, is het uitvoeren van deze operatie niet goedkoop, aangezien de elektriciteitskosten hoger zijn dan die van een kleine stad van ongeveer $ 39.000 per dag. Deze ongelooflijke mijnbouwfaciliteit is zo groot dat er 50 dag en nacht werknemers in dienst zijn om de boorplatforms te bewaken en ervoor te zorgen dat alles goed gaat. Veel succes met het concurreren met je Intel I5 tegen deze reus.

Giga Watt – Washington

De in de staat Washington gevestigde Giga Watt mijnbouwfaciliteit is een van de grootste in Noord-Amerika. Deze supermijn oefent een belachelijke 30 MW hashrate uit en bevat iets meer dan 1.700 GPU’s. De oprichter van de mijnen, Dave Carlson, is een voormalige software-engineer van Microsoft die in 2010 voor het eerst in de mijnbouw kwam; slechts een jaar nadat Satoshi zijn inmiddels beroemde Bitcoin Whitepaper publiceerde.

Giga Watt

De mijnbouwfaciliteit van Giga Watt.

De faciliteit kan concurrerend blijven op de door China gedomineerde markt door het gebruik van goedkope waterkracht die direct beschikbaar is in de staat Washington. Giga Watt wil haar activiteiten in 2018 uitbreiden met als doel de Noord-Amerikaanse mijnbouwmarkt de komende jaren te domineren.

Hut 8 Mining Corp / Bitfury – Vancouver, Canada

Hut 8 Mining werkt samen met Bitfury om een ​​van de grootste mijnbouwfaciliteiten te creëren die ooit in Noord-Amerika zijn gebouwd. Deze mining-operatie bestaat uit 22 datacentra die 24 MW hashing-energie produceren. Hut 8 is op zoek naar publieke financiering via de Canadese beurs om deze operatie naar nieuwe hoogten uit te breiden.

Dit project bevindt zich nog in fase één, aangezien fase twee gepland is om het vermogen van de mijnbouwoperatie op te voeren tot 38,5 MW. Het gerucht gaat dat Bitfury de taak heeft om alle nieuwe faciliteiten te bouwen die nodig zijn voor de uitbreiding van deze megamijn. Eenmaal voltooid, wordt deze mijn de grootste Bitcoin-mijnbouwoperatie in Noord-Amerika.

Bitfury Mines, Georgia

Bitfury is een van de toonaangevende full-service blockchain-technologiebedrijven ter wereld en het zou geen verrassing moeten zijn dat hun mijnbouwactiviteiten even belangrijk zijn voor de markt. De Bitfury-mijnbouwfaciliteit in Georgië maakt gebruik van het van nature koude klimaat om de bedrijfskosten te verlagen en de mijnbouwinstallaties koel te houden.

bitfury

BitFury’s locatie.

De regering van Georgië is meer dan verheugd Bitfury-mijnbouw in hun gemeenschap te hebben en ze hebben er alles aan gedaan om Bitfury te helpen zijn activiteiten uit te breiden. Dit is beantwoord door het bedrijf, dat onlangs een blockchain voor eigendom van onroerend goed begon voor de Georgische overheid. Dit soort nauwe samenwerking kan in de toekomst alleen maar helpen om de staat van de cryptomarkt te verbeteren.

Bcause LLC – Virginia Beach, Virginia

De $ 65 miljoen Omdat mijnbouwfaciliteit werd zojuist aangekondigd in januari 2018. Virginia Beach wordt over het algemeen niet als een crypto-broeinest beschouwd, maar nadat de lokale overheid de belastingen voor datacenters had verlaagd, was er een goede reden voor mijnbouwbedrijven om deze gemeenschap aan zee te noemen.

Bcause LLC Mijnbouw Virginia via webcryptocurrencies

Bcause LLC Mining Operation Virginia via webcryptocurrencies

Virginia Beach heeft Bcause LLC al een subsidie ​​van $ 500.000 toegekend om hun activiteiten verder uit te breiden. Hierdoor kan het bedrijf nog eens honderd werknemers aan de mijn toevoegen. Na voltooiing zal deze faciliteit maar liefst 84.000 vierkante voet aan ruimte beslaan; waardoor het een van de grootste van het continent is.

Genesis Mining Enigma – IJsland

De Genesis Mijnbouwfaciliteit werd opgericht in 2013 toen het de krantenkoppen haalde als een van de eerste mijnbouwfaciliteiten die exclusief was ontwikkeld om Ethereum te mijnen. Tegenwoordig ontgint de mijnbouwfaciliteit ook extra munten zoals Zcash, Dash en Monero.

Deze gigantische mijnbouwfaciliteit wordt uitsluitend aangedreven door geothermische energie en wordt beschouwd als het grootste ETH-mijnbouwplatform ter wereld. Bedrijfsleiders hebben verklaard dat ze geloven dat ETH de komende jaren aanzienlijke winsten zal zien en op dit moment kunnen ze tweemaal de winst ontvangen die men zou behalen met mijnbouw BTC.

Laatste gedachten

Vanwege de geheimzinnige aard van mijnwerkers en de extreme waarde van mijnbouwapparatuur voor cryptocurrency, kan het moeilijk zijn om te zeggen of je in de buurt van een enorme BTC-mijnbouwoperatie woont. Het lijdt geen twijfel dat naarmate de waarde van cryptocurrencies blijft stijgen, we kunnen verwachten dat in de nabije toekomst meer van deze monster-mijnactiviteiten worden onthuld..

Het zal interessant zijn om te zien welke technologische ontwikkelingen mijnbouwactiviteiten in de toekomst zullen bepalen, naarmate er meer specifieke en speciaal ontworpen mijnbouwchips worden ontwikkeld. Dit zal de toch al sterke concurrentie in de sector vergroten en het mijnen van cryptocurrencies nog meer kostenremmend maken.

Sommige Altcoins ontwikkelen blockchains die het gebruik van ASIC-mijnwerkers niet toestaan ​​om deze centralisatie op de markt te helpen verminderen, maar uiteindelijk, als er winst mee gemoeid is, zullen mensen altijd een efficiëntere manier ontwikkelen om dit te bereiken..