De valuta van de Bahama’s is van plan om uit te breiden naar digitaal geld. Het Gemenebest van de Bahama’s heeft de Bahamaanse dollar (BSD) als wettig betaalmiddel in 1966, ter vervanging van het Britse pond sterling (GPB). De Bahamaanse dollar koppelt één-op-één aan de Amerikaanse dollar (USD). De Centrale Bank van de Bahama’s begon in 1974 met het verstrekken van Bahama’s-valuta als officiële leverancier.

Bahama's valuta afbeelding

Bahama’s kondigt een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) aan

Op vrijdag 22 juni in de Bahama’s Blockchain en Cryptocurrency-conferentie, Vice-premier K. Peter Turnquest kondigde aan dat de Centrale Bank van de Bahama’s van plan is een cryptocurrency in de valuta van de Bahama’s te introduceren. Bovendien is het Gemenebest van de Bahama’s van plan andere blockchain-projecten te ontwikkelen ten behoeve van de natie.

Verwachte voordelen zijn onder meer het verlenen van financiële diensten aan mensen zonder bank, het verminderen van corruptie en het stimuleren en uitbreiden van de economie.

Potentiële voordelen voor de Bahama’s

De Bahama’s bestaan ​​uit meer dan 700 eilanden, sleutels en eilandjes. De bestaande bankdiensten bereiken niet alle burgers. Crypto zou dit probleem kunnen oplossen. Corruptie in ontwikkelingslanden neemt vaak de vorm aan van het willekeurig overbelasten van burgers voor basisvoorzieningen zoals elektriciteit of water. Het onveranderlijke record van waarheid dat door blockchain wordt geboden, zou dit probleem kunnen verminderen of elimineren. En de offshore-banksector vormt al een groot deel van de economie, dus investeringen in de allernieuwste technologie kunnen dit naar grotere hoogten tillen.

Leveranciersproces in de Bahama’s

Meer specifiek nodigt de Centrale Bank van de Bahama’s gekwalificeerde organisaties uit om blijken van belangstelling (EOI) in te dienen om een ​​digitaal valutasysteem te ontwikkelen. Op basis van de inzendingen zal de bank leveranciers kiezen die gekwalificeerd lijken om te architecten en een veilig en betrouwbaar platform implementeren om een ​​digitale versie van de Bahama’s-valuta te leveren.

Gekwalificeerde leveranciers die door dit proces zijn geselecteerd, kunnen vervolgens worden uitgenodigd om een ​​gedetailleerde Request for Proposal (RFP) in te dienen. De centrale bank gepubliceerde informatie over dit proces in een persbericht op 1 augustus 2018. De deadline voor EOI-inzendingen loopt af op 15 september 2018.

Bahama's valuta afbeelding

CBDC versus traditionele crypto

Central Bank Digital Currency (CBDC) onderscheidt zich op een aantal manieren van traditionele crypto. Eerst en vooral behoudt CBDC gecentraliseerde controle, terwijl traditionele cryptoplatforms zoals Bitcoin en Ethereum streven naar maximale decentralisatie. CBDC vertegenwoordigt een natie, maar crypto is er trots op naadloos en grenzeloos te functioneren.

Monetair beleid en waarde

Het monetaire beleid speelt een rol. De uitvinding van Bitcoin vond plaats tijdens de economische onrust van 2008. Bitcoin-transacties creëren nieuwe Bitcoins, en deze vinden slechts één keer in de tien minuten plaats, specifiek om nieuw geld te creëren in een gestaag en voorspelbaar tempo. Dit monetaire beleid bestrijdt de drang van gecentraliseerde banken en regeringen om zich een weg uit de financiële problemen te kopen door simpelweg veel meer geld te drukken.

Evenzo caps 21 miljoen het maximale aantal Bitcoins dat ooit zal worden gedolven. Niets belet een regering om zoveel valuta te drukken als ze zelf wil.

De waarde van een cryptocurrency houdt rechtstreeks verband met hoe nuttig mensen de technologie ervan achten. De waarde van CDBC houdt rechtstreeks verband met hoe welvarende en stabiele mensen dat land ervaren.

Sommige cryptocurrencies zijn gericht op privacy en anonimiteit, zoals Monero, Dash en Zcash. Maar vanwege de implicaties van het faciliteren van criminele activiteiten, zou CDBC zoals dat voor de valuta van de Bahama’s wordt gecreëerd, waarschijnlijk geen privacy implementeren.

Bahama's valuta afbeelding

De bank van Canada

De Bank of Canada heeft het mogelijke voordelen en implicaties van CBDC om te bepalen of het zinvol zou zijn dat Canada een dergelijk project voortzet. Ze besloten dat het grootste voordeel van CBDC erin bestond dat klanten de mogelijkheid kregen om betalingen te betwisten. Een interessant nadeel dat ze vonden, zou zijn dat CBDC financiële instellingen zou motiveren om hun eigen cryptovaluta te creëren, alleen maar om te concurreren, dus dan heb je geld van financiële instellingen dat concurreert met overheidsgeld.

Maar over het algemeen vonden ze geen dwingende of dringende redenen om CBDC onmiddellijk te implementeren en drongen ze aan op voorzichtigheid in de toekomst.

Wat het bankieren betreft, bezit meer dan 98 procent van de Canadezen een debetkaart die een bankrekening vertegenwoordigt. En voor opkomende economieën bestaan ​​er andere financiële mechanismen om financiële inclusie te bieden. Betalingsmechanismen zoals M-PESA in Kenia en Modelo in Peru bieden betalingssystemen voor niet-bankieren zonder CBDC.

De bank van Engeland

En de Bank of England keek op dezelfde manier naar CBDC. Een van de aspecten die onderzoekers belangrijk vonden, is onder meer de veerkracht van het systeem om 365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar te zijn. Het systeem moet bescherming bieden tegen hackers, schaalbaarheid bieden voor alle gebruikers en onmiddellijke transactieverwerking bieden. Bij transacties blijft de privacy behouden, maar niet de anonimiteit. Het CBDC-systeem moet interoperabiliteit met bestaande systemen aantonen, het mogelijk maken om innovatieve nieuwe technologieën in het systeem op te nemen en te upgraden zonder de service aan gebruikers te beïnvloeden.

Bahama’s economie

Toerisme is goed voor meer dan 60 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de Bahama’s en biedt werk aan meer dan de helft van de bevolking. Maar na toerisme vormen de bank- en financiële dienstverlening het op een na grootste segment van de economie.

Het Gemenebest van de Bahama’s rekent geen belastingen aan internationale financiële klanten, en het heeft geen beperkingen voor klanten die hun geld terugsturen. Gelegen op ongeveer vijftig mijl van Florida en dezelfde tijdzone delen als New York en Miami biedt ook extra voordelen voor internationale financiële diensten. En omdat het een stabiele democratie is, biedt de Bahama’s internationale klanten een plek om hun activa te bankieren om de risico’s in andere delen van de wereld te verminderen.

Bahama's valuta afbeelding

Laatste gedachten over valuta-innovaties in de Bahama’s

Bijgevolg helpt het blijven om op de hoogte te blijven van de technologie met een digitale Bahama’s-valuta om blijvende klanttevredenheid te garanderen. En blockchain en cryptocurrency vormen de technologische basis van de toekomst voor de financiële sector.

Door de ontwikkeling van crypto- en blockchain aan te moedigen, worden de Bahama’s mogelijk een model dat andere landen kunnen volgen. En zodra de Centrale Bank van de Bahama’s hun innovatie begint te ontwikkelen, creëert de technologie waarschijnlijk spin-offs die leiden tot het starten van technologie en het creëren van banen..

En bovendien, wanneer blockchain burgers beschermt tegen de corruptie door ten onrechte in rekening gebracht te worden voor basisdiensten zoals elektriciteit of water, introduceert het economische systeem zowel efficiëntie als eerlijkheid. Het wordt een hele nieuwe dag op het strand.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me