Tyler en Cameron Winklevoss staan ​​bekend om hun vele crypto-exploits. In 2014 lanceerde Winklevoss Capital, de investeringsmaatschappij die door deze tweeling werd opgericht, Winkdex. Het doel was om een ​​Bitcoin-prijsbewakingstool te maken die nauwkeuriger was dan de opties die op dat moment beschikbaar waren. Tegenwoordig wordt het Winkdex-prijsmonitoringsplatform gebruikt door tal van financiële instellingen, waaronder Bloomberg, bij het bepalen van de echte prijs van Bitcoin.

Hoe de Winkdex werkt

De Winkdex-prijsindex gereedschap haalt gegevens uit meerdere uitwisselingen, waaronder Bitfinex, BTCE, CampBX en LocalBTC. De verzamelde gegevens worden vervolgens in eigen wiskundige formules verwerkt. Deze formules houden rekening met een breed scala aan factoren om de werkelijke gewogen waarde van Bitcoin te bepalen.

De Winkdex maakt gebruik van een proces van vijf stappen om ervoor te zorgen dat de verstrekte prijzen de hoogste nauwkeurigheid hebben. De eerste stap is het verzamelen van handelsgegevens van alle deelnemende beurzen. De informatie krijgt vervolgens een tijdstempel en wordt in een raster geplaatst. Het raster bevat de bron, tijd, prijs, hoeveelheid en hoeveelheid als percentage van het totale handelsvolume. Bovendien zoekt het wiskundige protocol naar foutieve gegevenspunten en verwerpt deze uit de vergelijking.

Data verwerken

De volgende stap in de Winkdex-vergelijking is om de transacties te sorteren op basis van prijs van laag naar hoog. Deze stap is een cruciaal onderdeel van de vergelijking omdat het platform hierdoor de meest onstabiele gegevens kan negeren. Zowel transacties met een laag als een hoog percentiel kunnen onregelmatigheden veroorzaken in de gebruikte wiskundige formule.

Identificeer transacties

De derde stap in de Winkdex blended Bitcoin-prijsindex is om transacties te identificeren met prijzen binnen de cutoff-drempel. Deze actie vereist het elimineren van prijzen voor uitwisselingsgegevens die zijn verzameld onder de bovenste 95 procent in de vergelijking. In deze stap worden de bovenste en onderste vijf procent van alle transacties uitgesloten van de berekeningen. Door het elimineren van de hoogste en laagste volumetransacties, kan Winkdex een stabielere prijsberekening creëren.

De vierde stap van de Winkdex blended Bitcoin-prijsindexformule omvat de verwijderde bovenste en onderste percentielen. Wanneer deze verwijderde gegevenspunten niet precies 5 procent bedragen, splitst de Winkdex de gegevens om het gewenste vijfde percentiel te bereiken dat vereist is door het protocol.

De gegevens die door de Winkdex worden verzameld, worden vervolgens opnieuw gesorteerd en in een tabel geplaatst die de gewichten van de transacties toont. Het gewicht van een transactie is een berekening die rekening houdt met de proportionele relevantie van een transactie. Deze gegevens bevatten alle gesplitste handelsinformatie in de vorige stappen. De gegevens worden berekend door de som van volumes te nemen en deze te delen door de som van hoeveelheden.

De Winkdex

Het in New York gevestigde Winkdex kwam in oktober 2014 onder een golf van media Dekking. Sinds de oprichting is het Winkdex-platform uitgegroeid tot een van de meest nauwkeurige Bitcoin-prijsindexen die beschikbaar zijn voor crypto-investeerders.

WInkdex via Homepage

De Winkdex Blended Index via Homepage

Winkdex-app

Het crypto-duo besloot dat het een verstandige beslissing was om hun platform uit te breiden naar de mobiele sector, nadat ze de noodzaak van een gebruiksvriendelijkere aanpak hadden ingezien. Deze wens leidde tot de lancering van de Winkdex iOS- en Android-apps. U kunt het platform rechtstreeks vanaf uw iPhone of Android-smartapparaat gebruiken.

De cryptogemeenschap is uniek mobiel in hun strategie voor het monitoren van investeringen. Velen in de crypto-ruimte zien mobiele integratie als een cruciale stap naar grootschalige acceptatie van cryptocurrency. Door zich op deze individuen te richten, heeft de Winkdex een aanzienlijk deel van het marktaandeel kunnen veroveren.

Winkdex Widget

In 2015 kwam het Winkdex-platform beschikbaar in widget formulier ook. Met widgets kunt u snel de prijsindex volgen zonder de extra stap van het openen van een app. Widgets installeren is eenvoudig en de widget is een populair alternatief voor het downloaden van de hele Winkdex-app.

Ethereum-ondersteuning

De Winkdex ondersteunt ook vergelijkbare functionaliteit voor Ethereum (ETH). Ethereum is al lang een van de beste cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie wereldwijd. De wiskundige vergelijking die wordt gebruikt om de prijs van Bitcoin te berekenen, is dezelfde bij het bepalen van Ethereum.

De Winklevoss-tweeling

De Winklevoss-tweeling is geen onbekende in de crypto-spotlight. Het dynamische duo is al jaren een belangrijke stem in de crypto-ruimte. Het paar kreeg aanvankelijk massale media-aandacht na een aanklacht tegen Facebook. De broers beweerden dat Facebook hun concept had gestolen van het ConnectU-platform van de broer. Na een langdurig proces kregen de tweeling $ 65 miljoen aan schadevergoeding.

Het was deze rechtszaak van 65 miljoen dollar die de tweeling uiteindelijk de financiering gaf om in Bitcoin te investeren. De broers gebruikten $ 11 miljoen van dit geld om Bitcoin te kopen in april 2007, toen de prijs van Bitcoin rond de $ 120 per Bitcoin lag.

Tyler en Cameron hebben ook naam gemaakt binnen de cryptogemeenschap als venture capitalists. Een van de meest gepubliceerde investeringen van de tweeling was BitInstant. Deze in NY gevestigde crypto-uitwisseling kwam op de markt in 2011 en werkte tot 2014. De ontwikkelaars van het project waren onder meer Charlie Shrem en Gareth Nelson.

De Winklevoss-tweeling haalde in 2008 opnieuw de krantenkoppen toen ze deelnamen aan de Olympische Spelen in Peking. In 2017, rapporten kwam naar voren dat de tweeling tot de eerste Bitcoin-miljardairs behoorde. Destijds pochte de broers dat ze meer dan een procent van de totale bitcoins in omloop bezaten.

SEC Afwijzingen

De Winklevoss-tweeling heeft tijdens hun crypto-reis hun deel van de confrontaties met de SEC gehad. In juli van dit jaar ontvingen de broers hun tweede SEC-afwijzing met betrekking tot de lancering van een ETF Bitcoin-fonds. De broers noemden het het Gemini Fund na hun zeer succesvolle crypto-uitwisseling. De SEC verklaarde in hun afwijzing dat een “substantiële meerderheid van Bitcoin-handel plaatsvindt op niet-gereguleerde locaties.”

Winklevoss-tweeling krijgt groen licht

Deze maand ontving de Gemini crypto-uitwisseling goedkeuring om Litecoin aan het platform toe te voegen. Het platform biedt volledige SEC-compliance en maakt toevallig gebruik van de Winkdex-prijzen.

De Winkdex blijft zich uitbreiden

De Winklevoss-tweeling is een belangrijke speler in de cryptogemeenschap. Hun invloed en vindingrijkheid blijven voelbaar in de hele crypto-ruimte. Deze broers blijven aandringen op een verhoogde acceptatie van Bitcoin, en velen in de ruimte zien hun deelname als cruciaal om een ​​licentie voor Bitcoin ETF’s te krijgen..

Hopelijk zullen deze twee creatieve geesten in de komende maanden de SEC kunnen overtuigen van de voordelen van het toestaan ​​van Bitcoin ETF’s. Voorlopig volgt de cryptogemeenschap hun bewegingen nauwlettend om te bepalen wat de toekomst biedt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me