Dit is deel 2 in een driedelige serie over STEEM en de Blockchain-wereld, een gesprek met Steemit Content Director Andrew Levine. Als je het hebt gemist, lees dan deel 1 om bij te praten! Bekijk dan deel 3.

In dit tweede deel krijgen we een overzicht van Smart Media Tokens, Hivemind, communities en andere grote updates die voor STEEM komen.

James: Dit is misschien een goede gelegenheid om SMT’s te zeggen, ze zijn er nog niet, maar dat is aan de nabije horizon, je belangrijkste volgende stap hier. Het is duidelijk dat er voldoende bronnen zullen zijn over hoe ze werken en hoe ze moeten worden opgezet. Bespreek kort hoe ze zijn, hoe ze werken en hoe u zich voorstelt dat mensen er gebruik van maken.

Andy: Onze twee belangrijkste productreleases zijn Hivemind en SMT’s. Het zijn afzonderlijke projecten waaraan door afzonderlijke teams wordt gewerkt met misschien een beetje overlap. Ik wil niet dat mensen denken: “Oh, het zijn SMT’s.”

We hebben veel projecten in de maak. Appbase is een ander project van ons dat waarschijnlijk minder sexy is voor andere mensen, maar het is in feite onze schaaloplossing. Het is hoe we de blockchain willen modulariseren. Het is al in productie, de basis ervan. Dat is een project.

De andere heet Hivemind. Hivemind is wat functies zoals communities bovenop STEEM gaat inschakelen. Maar we ontwikkelen geen oplossingen die maar één use case hebben, we ontwikkelen oplossingen met een zo breed mogelijk aantal mogelijke use cases en daarom is Hivemind geëvolueerd naar een zachte consensuslaag die bovenop de STEEM blockchain zit..

Het voegt effectief alle functionaliteiten van Smart Contracts toe aan STEEM zonder de nadelen. STEEM blijft supersnel en schaalbaar omdat het applicatiespecifiek is met betrekking tot het opslaan van inhoud, maar Hivemind stelt ontwikkelaars in staat om de code die ze op STEEM opslaan, evenals de inhoud, te gebruiken om gedecentraliseerde applicaties van stroom te voorzien zonder de kopzorgen die het hebben van uw volledige applicatie opgeslagen op de consensuslaag.

De ontwikkelaar zal zelf kunnen kiezen hoe gedecentraliseerd ze willen dat hun applicatie is, in plaats van gedwongen te worden om deze volledig gedecentraliseerd te maken vanaf het woord ‘go’. Dit is wat ons in staat zal stellen STEEM – een onveranderlijke database – te gebruiken om epheremale sociale informatie op te slaan.

Alle informatie die naar Hive wordt verzonden, wordt opgeslagen op de STEEM-blockchain. Maar wanneer u, als ontwikkelaar, uw applicatie bouwt, is wat u eigenlijk vraagt, Hive bewaard in sociale functies.

U wilt bijvoorbeeld een cryptocurrency-community bouwen. U krijgt de naamruimte, u wilt moderators aanwijzen, u wilt de benoeming van moderators ongedaan maken. Dat is het soort dingen dat op Hive zal staan. Het hoeft niet op de blockchain te staan, het hoeft niet perfect te worden gesynchroniseerd met de blockchain. Dat is wat er op Hive gaat gebeuren.

Is dit gewoon een organisatie op het Steemit-platform, zoals Medium heeft publicaties? Dat u bijdragende schrijvers aan publicaties kunt hebben, of is dit een upgrade van het eenvoudige tagsysteem waarop u nu inhoud kunt organiseren door Steemit, of is het meer dan dat?

Het is daar een enorme upgrade naar. Hivemind is open-source software die zich samen met de STEEM-blockchain in de STEEM GitHub zal bevinden, maar het is gescheiden. Dat betekent dat we ontwikkelaars in deze ruimte gaan vragen te zeggen: “Dit is open-sourcecode. Laten we dit allemaal samen gebruiken. “

En dus, wat dat mogelijk zou maken, is, stel dat er een cryptovaluta-gemeenschap op Steemit.com is en dat deze exclusief is. Er zitten dertig mensen in. Als je naar DTube gaat, aangezien ze dezelfde informatie uit Hive [mind] halen, hoef je geen nieuwe community in DTube te maken. Je hoeft niet het proces te doorlopen om al deze mensen toe te laten.

Persoonlijk denk ik dat wat we proberen te bouwen met STEEM een open, gedecentraliseerde sociale laag van het internet is waar iedereen gebruik van kan maken. Door het te stimuleren, en het eerst te stimuleren, en het goed te stimuleren, zal dat ons de first mover of het voordeel geven om de concurrentie altijd voor te blijven.

Je zult dus een steeds grotere diversiteit aan portals hebben waarmee je in contact kunt komen met de STEEM-blockchain, en STEEM-gebruikers en -gemeenschappen zullen een platformonafhankelijke mogelijkheid creëren om samen te komen met de mensen met wie je wilt samenkomen.

Gemeenschappen kruisen elkaar. U hoeft niet opnieuw te creëren. Het is te vinden op DTube, op Steemit, op alle verschillende platforms die worden aangedreven door STEEM. Je kunt zeggen dat mijn stam van al deze dingen leeft, en dit zijn gewoon hulpmiddelen die mijn stam kan gebruiken.

Ja precies. Alles staat op STEEM. Steemit.com is een interface voor STEEM, eSteem is een andere, DTube is een andere. DTube is gewoon een andere interface voor STEEM. Dus je hebt je CoinCentral-gemeenschap en mensen posten daarin.

Logo’s van STEEM-aangedreven apps met dank aan steem.io

En als de belanghebbenden van STEEM er in zijn om het op te stemmen, heb je nu een cryptocurrency die die gemeenschap binnenstroomt. En dankzij een functie voor het splitsen van beloningen, kunt u als hardlopers van die community een percentage daarvan opnemen.

Dat is een coole manier waarop je onmiddellijk een community kunt tokeniseren. Dit is iets dat we lichtjaren voorlopen op alle anderen, dus ik denk echt dat het heel moeilijk zal worden om ons bij te praten over dit soort dingen.

Maar SMT’s tillen dingen naar een hoger niveau, omdat u in staat zult zijn om een ​​SMT in uw gemeenschap te lanceren. U kunt uw gemeenschap daadwerkelijk tokeniseren met uw eigen token. Wanneer u een SMT start, kunt u aangeven wie het recht heeft om dat token te verdienen.

Ik weet niet hoe bekend jullie zijn, of wie dan ook, met STEEM’s echte unieke waardepropositie. Ja, het slaat inhoud op, maar dat was eigenlijk een relatief eenvoudige implementatie als je erover nadenkt.

Maar onze echte unieke waardepropositie is wat we ons Proof of Brain-distributiemechanisme noemen. Proof of Brain is een echt gedecentraliseerd token-distributiemechanisme. De manier waarop Proof of Brain werkt, is dat het de waardering van inhoud crowdsourcet. Het maakt gebruik van de upvotes en de downvotes van gebruikers om de waarde van de inhoud te berekenen.

En de manier waarop het dat doet, is dat er elke dag een bepaalde hoeveelheid STEEM wordt geproduceerd. Het vult de beloningspool. Een klein percentage daarvan gaat naar de blokproducenten. De rest gaat naar de beloningspool. Het wordt verdeeld op basis van de upvotes en downvotes van de gebruikers en geproportioneerd op basis van hun inzet. Dat is hoe het niet te spelen is.

Als je alleen tokens uitgeeft die uitsluitend zijn gebaseerd op upvotes en downvotes, die ik eigenlijk relatief nieuwe projecten in de ruimte heb gezien, of zelfs geen nieuwe, voorgestelde projecten in de ruimte, wat suggereert dat je tokens gewoon kunt verdelen op basis van upvotes en downvotes, maar als hun invloed niet in verhouding staat tot hun inzet, zal het niet opschalen, althans niet op de basislaag als je netwerkeffecten wilt maximaliseren en geen zaken als KYC wilt implementeren.

Het is hetzelfde met wat we nu hebben, nu is er alleen maar geld. Er zal dezelfde tuigage zijn van het systeem en de mensen. Je ziet het een beetje op STEEM waar er bots zijn en je hebt mensen.

Nou, er is altijd gamen, maar –

Ja, maar het versterken van gamen versus het moeilijk maken, het introduceren van wrijving in gamen, is een probleem.

Ja. En het stimuleren, distribueren van tokens uitsluitend gebaseerd op upvotes en downvotes of views is een geweldige manier om mensen te betalen om manieren te bedenken om views te vervalsen en om accounts aan te maken..

We waren net begonnen te praten over een nieuwe oplossing die we implementeren met SMT’s waarmee je daadwerkelijk tokens kunt verdelen op basis van één account, één stem, maar het werkt alleen omdat het is gebouwd op de basis van STEEM, dat nog steeds een stake- gebaseerd systeem.

Dit is een van die andere dingen – en ik denk dat een ander deel van het probleem met STEEM is dat ze gewoon te veel deden. Er zijn te veel innovatieve dingen in één ding, dus op hoeveel dingen moet je je echt concentreren? Op een blockchain zit een sociaal netwerk. Hoeveel meer kan er zijn? Maar in een wereld, in een gemeenschap die beweert decentralisatie zo te waarderen, wil niemand het hebben over het feit dat de enige manier om Bitcoin te verdienen, is door het te mijnen..

De enige manier om Bitcoin rechtstreeks uit het protocol te verdienen, is door het te minen. Het is te vergeven, omdat de innovatie van Bitcoin zo enorm was, zo nieuw. De goals waren volgens mij opzettelijk beperkt. U kunt het niet verwijderen, u kunt het ook niet verwijderen. Het zal om verschillende redenen zijn eigen waarde bootstrap.

Ik denk dat er een ironie en een blinde vlek is, omdat ik denk dat veel mensen in deze ruimte dachten dat je centrale banken zou vervangen, dat Bitcoin de vervanging van centrale banken mogelijk maakte.

Dat wordt nog steeds algemeen beschouwd als de ‘droom’ en het doel.

Juist, en dat komt omdat de mensen die de centrale bankiers van Bitcoin zijn, er belang bij hebben om te doen alsof ze geen centrale bankier zijn, maar dat is wat mijnwerkers zijn. Mijnwerkers zijn de centrale bankiers van Bitcoin.

Bitcoin mining hashrate-statistieken

Bitcoin mining hashrate-statistieken

Omdat tokens worden gemaakt en ze worden verspreid onder een kleine groep mensen die vervolgens naar verluidt de taak hebben om die tokens te verspreiden. De beste, vriendelijkste interpretatie ervan is dat, omdat deze mensen een gevestigd belang hebben bij het protocol, het in hun eigen belang is om deze tokens aan de juiste mensen te geven of ze te verkopen..

Nu zijn er zoveel mensen die ze hebben. Maar als u de organisatie het meest vereenvoudigt, zijn er twee manieren om aan Bitcoin te komen: het mijnen of het kopen van iemand die het mijnbouwt, of het kopen van iemand die het van iemand heeft gekocht. Ze zijn dus de centrale bankiers van de Bitcoin-industrie.

Ze hebben iemand die het beleid controleert.

Ik denk dat eigenlijk de Bitcoin-gemeenschap baat kan hebben bij het opzetten van wat governance en een aantal structuren rond wat de mijnwerkers zouden moeten doen met hun tokens. Op dit moment is er geen structuur. Waar gaat het heen?

Het is op elke individuele mijnpool effectief om het te verdelen zoals ze willen. Ze worden niet echt gestimuleerd. Bitcoin is geweldig. Het is wat het is. Maar ze worden niet goed gestimuleerd om aanvragen aan te moedigen. Ik denk niet dat ze ideaal gestimuleerd zijn om dat te doen. Ze worden helemaal niet gestimuleerd.

Totdat hun belangrijkste inkomstenbron transactiekosten zijn, worden ze nog steeds meer gestimuleerd om te mijnen dan om acceptatie te stimuleren. Het maakt ze niet uit of je adopteert, want hoe minder mensen je adopteert, hoe lager de moeilijkheidsgraad en hoe meer Bitcoin ze in de tussentijd zullen delven.

Ja. En wat je op zijn minst kunt zeggen is dat op protocolniveau de enige prikkels die in het protocol zijn ingebouwd, zijn om het te ontginnen van wat ik ervan begrijp. Nogmaals, helemaal in orde. Het is de eerste. Het was behoorlijk revolutionair, toch?

Dus dat is prima. Maar daarom is het belangrijker dat we dit evolutionaire proces hebben gehad. Waarom heeft Ethereum Proof of Work gebruikt? Het was niet omdat ze dachten dat het schaalbaar was. Het was omdat in die tijd iedereen Proof of Work gebruikte. Het was het enige dat legitiem was.

Het is degene die werkt. Nu zie ik niet in hoe je Casper interpreteert als iets anders dan de erkenning dat dat tot op zekere hoogte een onjuiste beslissing was.

Wel, ja. Als je het ze vraagt, zouden ze zeggen: “We willen beide.”

Ja, en het is prima, wat om deze redenen allemaal een omweg is om te zeggen dat we gecentraliseerde distributie van tokens als de norm hebben geaccepteerd. Er zijn mensen die het doen. U kunt Bitcoin kopen. Ja. Dat is een persoon aan de andere kant van de lijn die Bitcoin stuurt omdat ze ervoor kiezen, omdat je een gesprek met hen hebt buiten de keten.

Geen enkel ander protocol werkt zelfs aan een systeem om tokens te vervaardigen en deze te distribueren naar alle benodigde spelers in een ecosysteem, op zo’n manier dat het zijn eigen waarde opstart. We pionierden daarmee met STEEM. We hebben Steemit.com gebruikt als een proof of concept om te laten zien hoe krachtig dit gedecentraliseerde distributiemechanisme kan zijn.

En met SMT’s bieden we mensen de mogelijkheid om je eigen versie van STEEM te maken, maar de parameters aan te passen, tokens van de oprichters aan jezelf toe te wijzen, loopgraven met tokens toe te wijzen aan de oprichters van het team, aan belangrijke leden van de gemeenschap, aan investeerders, of ze nu privé zijn, of als u een openbare aanbieding wilt doen, kunt u een ICO doen.

Er zullen slimme contracten zijn ingebouwd in het protocol van het slimme mediatoken, om het supergemakkelijk te maken om te specificeren hoe u een ICO wilt, hoeveel tokens u erin wilt hebben, wanneer dit gebeurt. En met onze volgende harde vork gaan we de mogelijkheid voor andere ontwikkelaars vergroten om accounts voor mensen te maken zonder het waanzinnig gokbaar te maken. We hebben eigenlijk prikkels om één account te hebben. Dat is waar je STEEM-kracht verzamelt.

Het verenigd houden van uw digitale identiteit wordt dus gestimuleerd, want hoe meer macht u consolideert in uw ene identiteit, hoe meer controle en invloed u heeft op het platform..

Ja. En dus, dat stelt ons in staat om met een grotere mate van vertrouwen te zeggen dat dit echte mensen zijn, want dit is hun verhaal, we kunnen in een account kijken. Er is ook een gebrek aan stimulans die er in andere blockchains is om accounts aan te maken.

Net als bij Ethereum is het vrij gebruikelijk om elke keer dat u een nieuwe transactie wilt doen nieuwe adressen aan te maken. Bij STEEM is er het tegenovergestelde geval. Als ik iemand geld wil sturen, doe ik dat vanaf mijn hoofdrekening. Dat is waar ik mijn geld heb.

De prikkels en de negatieve prikkels moedigen afzonderlijke accounts aan, ook al is het prima om meerdere accounts te hebben. We kunnen zeggen dat ik geloof dat we de meeste gebruikers hebben, en de gedecentraliseerde distributiemechanismen, de integratie in echte applicaties die mensen gebruiken, leiden daartoe.

Naar mijn mening is dit een van die andere echt unieke waardeproposities van STEEM en vervolgens van SMT’s. Wat het echt biedt aan ontwikkelaars en ondernemers, is de meest efficiënte manier om een

Een gestileerde weergave van hoe het bouwen van een SMT kan werken

Een gestileerde weergave van hoe het bouwen van een SMT kan werken

gedecentraliseerde autonome onderneming of organisatie in de wereld.

U bent een app-ontwikkelaar. Uw bedrijf gaat zich richten op het bouwen van de applicatie. Uw applicatie heeft idealiter duizenden gebruikers.

Om groei en productiviteit te maximaliseren, wilt u het token in uw applicatie integreren. Het is wat bedrijven doen, ze noemen ze aandelen. De reden waarom ze dat doen, is omdat het u in staat stelt om activiteiten in een organisatie te coördineren zonder de cognitieve belasting van een financiële afdeling en een uitvoerende macht te beslissen wie wat verdient en wie wat krijgt. Dat is inefficiënt, oneerlijk en leidt er onvermijdelijk toe dat mensen zich gekleineerd voelen en uitgesloten worden van bepaalde mensen, vooroordelen, al dat soort dingen.

En dus bieden we nu de meest geavanceerde technologie voor het bouwen van een gedecentraliseerd, autonoom bedrijf. Door te integreren met STEEM, wat er gebeurt als u integreert met STEEM, is dat u zich terugtrekt uit ons gedecentraliseerde distributiemechanisme. Utopian beloont bijvoorbeeld mensen die open-sourcecode indienen.

Wanneer ze die open-sourcecode indienen, zijn er mensen in die interface die STEEM-kracht hebben. Ze gaan door en ze stemmen de code die ze leuk vinden omhoog en omlaag. En op basis van die positieve stemmen beloont STEEM hen.

Als je een applicatie wilde maken, laten we zeggen op Ethereum, beloonde dat mensen voor het indienen van open source-code. Hoe lang denk je dat het zou duren om dat te ontwikkelen en de logica te ontwikkelen om al die mensen te stimuleren??

Hoe lang duurde het om steemit.com te bouwen?

Drie maanden, maar steemit.com staat niet op Ethereum. Je hebt gezien hoeveel projecten dingen aankondigen op Ethereum.

En dan voor altijd bouwen.

Ja. Dus voor altijd lijkt het huidige antwoord te zijn.

De gemiddelde verzendduur van uw mainnet is voor altijd.

Ja. Apps bouwen is een stuk eenvoudiger dan blockchains schrijven, dat is verdomd zeker.

Rechtsaf. Precies. Maar dat niet alleen. Zelfs de mensen die blockchaintoepassingen willen bouwen, zijn eigenlijk alleen op zoek naar deze zeer beperkte functionaliteit waarvan ze niet beseffen dat deze voor hen beschikbaar is op STEEM. Ze willen een paar dingen. Ze willen een blockchain-protocol dat schaalbaar is.

Veel projecten die je in de ruimte ziet – ik bedoel, ik houd het niet bij, want ik heb een klus en ik heb het super druk. Ik kan niet alles bijhouden wat er gaande is.

Veel waardevolle rekwisieten zijn simpelweg schaalbaarheid.

Ja, ze zijn eigenlijk zo van: “We willen deze mensen ergens voor belonen, en daarom moeten we een token lanceren dat supersnel en superlage kosten is. En daarom bouwen we deze nieuwe blockchain met dit nieuwe, unieke protocol. ” Ik kijk ernaar en ik heb zoiets van: “Waarom zou je dat niet allemaal aan ons uitbesteden?”

Nou, je bent een vertrouwde derde partij.

Maar onze blockchain is gedecentraliseerd en open-source. Ik bedoel, we snappen het. Het is leuk om je eigen blockchain te bouwen, maar we zijn echt goed, weet je. Onze blockchain verwerkt meer transacties dan elke andere blockchain bij elkaar. En we gebruiken nog geen 1% van onze netwerkcapaciteit. Dat ga je verslaan?

Iedereen denkt dat ze cyberpunk zijn en dat ze het nieuwe internet aan het bouwen zijn.

Feit is dat we zo snel mogelijk groeien. Het integreren van een token met Proof of Brain is de gemakkelijkste manier om een ​​applicatie een boost te geven, omdat het instant gamification is. U gaat onze unieke waardeproposities niet opschrijven.

Ja. Hoe uniek ze ook klinken, er zijn er nogal wat.

Of misschien gebruik ik daar de verkeerde term, ik denk dat een van de beste frameworks om bij STEEM vandaan te komen, is dat het een kant-en-klaar gamification-systeem is of zoals een game-puntensysteem, alles is het. En ik ben blij dat ik zeg: “Ja. Super simpel, super dom. ”

Je integreert ermee en je krijgt meteen een gamepuntensysteem dat is ontworpen om de betrokkenheid te maximaliseren. Dat is alles wat we deden. Wil je weten hoe we het hebben gedaan? Het is vrij simpel. We classificeren mensen als makers van inhoud of curatoren. Blokkeerproducenten vergeten, toch? Block-producers krijgen een salaris om de blockchain te onderhouden en ze worden gekozen.

100% van de beloningspool gaat naar de spelers van het spel. Wat DTube, en DLive, en Blockdeals, en Musing, en DSound, en Utopian hebben gedaan, is gebruik maken van STEEM’s spelpuntensysteem. Ze groeien daardoor al exponentieel, ook omdat ze een reeds bestaand gebruikersbestand kunnen delen. Dat is weer een enorm waardevoorstel.

U erft al die gebruikers. Geen nieuwe accounts, geen inhoud verplaatsen.

Je maakt een half fatsoenlijke applicatie op STEEM, je begint meteen een exponentiële groei te krijgen, gewoon omdat alle STEEM-gebruikers er zijn, klaar zijn. Ik bedoel, het ontwerp van het systeem is zo elegant.

De kritiek daarop zou kunnen zijn: “Ja, maar het maakt niet uit of het geen serieuze belanghebbenden zijn.” Ja, maar wie heeft de meeste motivatie om geweldige nieuwe applicaties op STEEM te bekijken? Grote stakeholders. Dat is de reden waarom wanneer er nieuwe apps op STEEM komen, en ze zeggen: “We hebben hulp nodig om aandacht te krijgen.” Meestal heb ik zoiets van: “Er is geen hulp voor jou.”

Want als je aanvraag halverwege was, had iemand hem gevonden en gedeeld met de stakeholders.

Hoe meer mensen het gebruiken, hoe meer geld iedereen verdient.

Ik ben een grote stakeholder in STEEM en iemand bouwt een educatieplatform met door gebruikers gemaakte cursussen. Ik wil het niet delen? Ik wil daar niet heen? Ik wil niet beginnen met het uploaden van een hoop shit? Grote donateurs veel geld geven? Natuurlijk doe ik dat.

De prikkel is er op zijn minst. U kunt op protocolniveau niet veel meer doen dan de juiste prikkels creëren. Dat is alles wat we bieden. Ik denk dat veel andere protocollen in de val lopen om elk probleem op blockchain-niveau op te lossen.

Een punt dat ik alleen maar duidelijk wil maken, is dat je het Proof of Brain-algoritme kunt aanpassen met SMT’s. U kunt een inflatie van 1.000% hebben. Je kunt alle tokenemissies hebben, alle tokens in de beloningspool. Je kunt ze allemaal naar posters laten gaan, niet naar commentatoren. Je kunt de helft naar posters laten gaan, de andere helft naar commentatoren. Je kunt 90% naar curatoren laten gaan, slechts 10% naar makers.

Ik weet niet waarom je dat zou doen. Er zijn nog andere coole dingen die je ook kunt doen. U kunt de beloningscurve specificeren.

DBinteresse? Ik zei net waarom je curatoren zou kunnen stimuleren voor posters als het een platform is waarop mensen inhoud zoeken die niet van hen is. Het is een ontdekkingsplatform om te posten. “Hé, ik heb dit online gevonden.” De curator is de …

Dat is een heel goed voorbeeld. Ik zou dat kunnen gebruiken. Het gekke is dat – vergeet alles wat innovatief is aan STEEM, ook al denk ik dat het dat is. Ga door elke website die nu bestaat met een marktkapitalisatie met een waarde van meer dan honderd miljoen dollar.

Elke. Wat als ik dat met STEEM heb geïntegreerd? Pinterest, toch? Digg, Twitter. Elke belangrijke applicatie, ook al is het maar een domme integratie waar je gewoon naartoe gaat, meh. Maar ze worden innovatiever.

Er is een eindeloze voorraad producten die op dit ecosysteem kunnen worden aangesloten en die deze stimuleringsstructuur over de streep kan trekken om te herformuleren hoe deze sites worden gestimuleerd.

Ja. We geven je zoveel meer dan dat. We geven je de mogelijkheid om jezelf een aantal tokens te geven, ja, en dan niets te doen, en het token zal zijn eigen waarde opstarten.

Blijf gewoon STEEMing

In het laatste deel van mijn gesprek met Andy gaan we in op wat STEEM tot een vroeg succes maakte, waarom hij vertrouwen heeft in de toekomst van STEEM en het mechanisme dat deze toekomst zal garanderen, ingebouwd in het platform..