Voordat je met je ogen rolt, zijn er geen domme vragen, weet je nog? Bitcoin heeft zich bewezen als zeer vluchtig sinds de oprichting ervan, toegegeven. Toch is het niet helemaal onrealistisch dat we de volatiliteit van Bitcoin kunnen overwinnen. Laten we niet vergeten dat het nog niet eens zijn 10e verjaardag heeft bereikt. We verhandelen sinds de jaren dertig van de vorige eeuw in aandelen en andere effecten binnen een vast kader.

Hoewel het misschien niet de juiste zet is om Bitcoin te vergelijken met aandelen en andere effecten. Hoewel veel mensen gebrek aan regelgeving noemen als een van de belangrijkste oorzaken van de volatiliteit van Bitcoin, moet de belangrijkste beslissing tot nu toe zijn dat Bitcoin geen beveiliging is. Maar wat is het precies? Een vorm van betaling of een winkel met waarde?

Elke handelaar weet dat speculatie de markt aandrijft. De pure hype die we in december 2017 zagen, werd aangewakkerd door waanzinnige FOMO. Geen verbazingwekkende verandering in het Bitcoin-protocol of aankondiging van de anonieme maker. Toen mensen hoorden dat je veel geld kon verdienen met Bitcoin, werd het een speculatieve aanwinst. Het was niet langer levensvatbaar als een vorm van valuta en werd zwaar onderworpen aan FUD.

De vluchtigheid van Bitcoin: wie is Satoshi. Afbeelding toont een figuur van een pak en een stropdas met een vraagteken voor een hoofd.

De anonieme maker van Bitcoin: Satoshi?

CEO van gedecentraliseerd handelsplatform MARKET Protocol Collins Brown is een voormalige financiële handelaar en cryptocurrency hedgefondsbeheerder met jarenlange ervaring in handelen (zowel crypto als de echte wereld). Hij vraagt:

“Waarom is de volatiliteit van Bitcoin slecht? Volatiliteit is een risico. Sommige risicovolle dingen zijn goed… Het probleem doet zich voor wanneer er te veel vluchtigheid of risico is in verhouding tot het gewenste gebruik. Mensen hebben verschillende gebruiksscenario’s voor Bitcoin. Velen beginnen bij een winkel met waarde of een nieuwe transactiemethode als de meest populaire. Als de volatiliteit van de prijs te hoog is, is het moeilijk om een ​​van deze twee te realiseren. Wat te doen?”

Bitcoin heeft tijd nodig om volwassen te worden

Zoals elke 9-jarige heeft Bitcoin wat meer tijd nodig om volwassen te worden. Blockchain-technologie gaat nog steeds door en een van de belangrijkste factoren in de vluchtigheid van Bitcoin is dat het nog steeds kleine stapjes neemt. Het heeft nog niet de kans gehad om veel van de factoren te overwinnen die tot zijn plotselinge devaluatie of appreciatie hebben geleid.

Omdat het anders is dan alle andere technologie die we ooit hebben gezien, is een deel van de strijd waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd, het vergroten van bewustzijn – en begrip. Wanneer meer mensen Bitcoin gaan adopteren en regeringen wereldwijd het accepteren, zou de vluchtige cryptocurrency zich moeten stabiliseren.

De markt heeft meer liquiditeit nodig

“De vluchtigheid van crypto-activa is een soort kip-en-eiprobleem”, zegt de gepubliceerde blockchain-auteur en consultant Omid Malekan. “Een reden waarom Bitcoin zo volatiel is, is dat zijn markten illiquide zijn, en de beste manier om de markten liquide te maken, is door Bitcoin minder vluchtig te maken.” Het feit dat we meer mensen nodig hebben om aan boord te komen in een risicovolle markt om het risico te verkleinen, is inderdaad nogal een raadsel.

Een van de belangrijkste problemen die op dit moment de vluchtigheid van Bitcoin veroorzaken, is dat er simpelweg te veel in handen is van te weinig mensen. Grote cryptovalvissen die enorme prijsschommelingen kunnen veroorzaken door grote hoeveelheden te verkopen.

In navolging van dit sentiment is de geregistreerde beleggingsadviseur van Digital Asset Investment Management (DAIM), Bryan Courchesne, die zegt: “Een lage liquiditeit leidt soms tot grotere bewegingen en een hogere volatiliteit voor Bitcoin. Ik geloof dat adoptie door meer investeerders de liquiditeit zou vergroten en de markt beter bestand zou maken tegen willekeurige volatiliteit. ”

Mainstream institutioneel belang

Eric Larchevêque CEO van Ledger, een fabrikant van cryptocurrency-hardwareportefeuilles, roept uit: “Bedrijven staan ​​echt aan de poorten van cryptocurrencies. Ze wachten om zoveel mogelijk te investeren. ” Het lijkt een algemene consensus in de cryptowereld te zijn dat 2019 alles over institutionele beleggers zal gaan. Door ze aan boord te krijgen, krijgt het publiek het vertrouwen dat het nodig heeft om dit voorbeeld te volgen. Hoe meer spelers, hoe meer de volatiliteit van Bitcoin afneemt.

Bitcoin's volatiliteit: de Bitcoin ETF-trend zal uiteindelijk tot goedkeuring leiden. Afbeelding van een dollarbiljet en een fysieke bitcoin.

De volatiliteit van Bitcoin zal afnemen met institutionele buy-in

Chris Kline is medeoprichter en COO van BitcoinIRA.com. Gevraagd naar het overwinnen van de volatiliteit van Bitcoin, zegt hij: “ Ik denk dat we zullen zien dat Bitcoin de komende jaren zal blijven stabiliseren, aangezien beide regelgevingsonzekerheden worden opgelost en de reguliere institutionele interesse in de crypto-ruimte toeneemt. ”

Toen de eerste beslissing om de Cboe ETF uit te stellen de Bitcoin-prijs sterk deed stijgen, zagen we duidelijk hoe belangrijk deze beslissingen zijn voor het vertrouwen van de markt. Toch gelooft Kline dat ETF’s zullen worden geaccepteerd en, als ze dat eenmaal zijn, veel institutionele beleggers die eerder zijn weggebleven, de gemoedsrust zullen geven die ze nodig hebben om in de crypto-ruimte te investeren. “ Door dit te doen, denk ik dat de stroom van institutioneel verkeer zal werken om de stabiliteit van Bitcoin op zowel korte als lange termijn te vergroten ”, zegt hij..

Verbeterde infrastructuur

Morvareed Salehpour, Managing Partner van advocatenkantoor Salehpour Legal Consulting (wiens praktijken de blockchainwetgeving omvatten) zegt dat om Bitcoin stabieler te maken, de technologie en infrastructuur moeten worden verbeterd:

“De transactiesnelheden van cryptocurrency moeten de komende jaren worden verhoogd en de transactiekosten moeten worden verlaagd. Hierdoor zou cryptocurrency breder geaccepteerd worden door traditionele leveranciers… en cryptocurrency wallets op grotere schaal ”, zegt ze. “Het wijdverbreide gebruik van Bitcoin als een echte valuta zal leiden tot stabiliteit.”

De volatiliteit van Bitcoin overwinnen

De vluchtigheid van Bitcoin blijft een van de belangrijkste belemmeringen voor massale acceptatie, als we het als een vorm van betaling willen gebruiken. Als we willen blijven speculeren en handelen op Bitcoin-beurzen, zijn de enorme fluctuaties misschien een goede zaak. Misschien zullen stablecoins of een andere van de eindeloze lijst met crypto’s naar voren komen als de veiligste en meest legitieme manier om in plaats daarvan waarde uit te wisselen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me