Deze week in Crypto

Groene lente, rode markt

Opnieuw een slechte week voor de markt, aangezien alle grote cryptocurrencies in het rood staan. Ondanks tekenen van herstel op donderdag voor sommigen, hebben zowel Bitcoin als Ethereum hun neerwaartse trends voortgezet.

Over de hele markt blijft het bearish sentiment sterk, aangezien de mini-bullrun eerder deze maand van korte duur lijkt te zijn geweest. Met $ 334 miljard daalde de totale marktkapitalisatie van crypto ongeveer 9% in de loop van de week.

Bitcoin: Terwijl hij door de drempel van $ 8k crashte, kwam de gigant van de markt voorbij 16% deze week voor een korte bounce gisteren, die op het moment van schrijven $ 7.500 is.

Ethereum: Ethereum steeg gisteren ook van zijn wekelijkse hoogste punt van $ 712 naar een dieptepunt van $ 561, en vandaag is het gedaald 10% voor $ 602.

Rimpeling: Ripple is niet zo catastrofaal aan het bombarderen en rust op $ 0,61, hoewel een verlies van 4% op de week zal waarschijnlijk geen glimlach op iemands gezicht toveren.

markt 5_25_18

Binnenlands nieuws

US DOJ lanceert Criminal Probe in cryptomarktmanipulatie: Misschien hebben al die samenzweerders die vals hebben gehuild, iets bedacht – althans, denkt het Amerikaanse ministerie van Justitie van wel. De afdeling lanceerde deze week een onderzoek om te bepalen of cryptocurrency-handelaren trends hebben gemanipuleerd om de toch al hoge volatiliteit van de markt te verergeren. Volgens bronnen die Bloomberg een fooi gaven, is de DOJ op zoek naar bewijs van illegale praktijken zoals wash-trading en spoofing.

Coinbase hernoemt GDAX tot Coinbase Pro, koopt Paradex Exchange: In een vormende week van ontwikkeling voor een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingsservices, breidt Coinbase zich uit en verandert het merk. Woensdag kondigde het bedrijf de overname aan van Paradex, een gedecentraliseerde beurs die is gebouwd op het 0x-protocol. Na dit nieuws kondigde het ook aan dat het GDAX, de uitwisselingsarm van het bedrijf, zou hernoemen naar Coinbase Pro.

Opgewonden om het Paradex-team te verwelkomen bij Coinbase! https://t.co/7jtmKHPf30

– Coinbase (@coinbase) 23 mei 2018

Een Two-For: Coinbase naar verluidt benaderde regelgevers voor bankvergunning: Volgens bronnen dicht bij de Wall Street Journal heeft Coinbase begin 2018 een ontmoeting gehad met Amerikaanse toezichthouders om het verkrijgen van een federaal bankhandvest te bespreken. De ontmoeting vond plaats met het Amerikaanse Office of the Comptroller of Commerce, beweren de bronnen van de WSJ. In reactie op het nieuws merkte Coinbase op dat het “toegewijd is om nauw samen te werken met nationale en federale regelgevers om ervoor te zorgen dat [het] de juiste licentie heeft voor de producten en diensten die het aanbiedt.”

American Express implementeert Blockchain voor beloningsprogramma: In een samenwerking met de online handelaar Boxed integreert American Express blockchain in zijn beloningsprogramma. Door gebruik te maken van de blockchain-technologie van HyperLedger, kunnen verkopers aangepaste beloningsprogramma’s, promoties en aanbiedingen voor hun klanten ontwikkelen. “Ze kunnen programma’s maken op basis van een tijd van de dag, een dag van de week, door een klant te stimuleren om hun app te downloaden. Het aantal manieren waarop verkopers klanten kunnen belonen met Membership Reward-punten zal exponentieel toenemen ”, aldus Chris Cracchiolo, hoofd van het beloningsprogramma van American Express..

ShipChain loopt aan de grond met Cease and Desist uit de regering van South Carolina: ShipChain, een blockchain-project dat oplossingen ontwikkelt voor de internationale scheepvaart- en toeleveringsindustrie, wordt geconfronteerd met een stopzetting van het kantoor van de procureur-generaal in South Carolina wegens het schenden van effectenstatuten. Het bedrijf hield evenementen en bood zijn tokens en diensten aan in South Carolina zonder zich te registreren bij overheidsinstanties, beweert de order. “Op geen enkel moment dat relevant was voor de gebeurtenissen die hierin worden vermeld, was Verweerder ShipChain geregistreerd bij de Divisie als makelaar-dealer, en er is geen vrijstelling van registratie aangevraagd door Verweerder ShipChain … Op geen enkel moment relevant voor de gebeurtenissen die hierin worden vermeld, waren de effecten in kwestie geregistreerd met de divisie of door de federale overheid gedekte effecten, en er is geen vrijstelling van registratie aangevraagd door de respondent, “luidt het bevel.

Shipchain houdt op

CFTC richt een advieseenheid op om geregistreerde bedrijven te helpen met crypto-afgeleide aanbiedingen: De Division of Market Oversight (DMO) en Division of Clearing and Risk (DCR) van de Commodity Futures Trading Commission van de Verenigde Staten zijn samengekomen om een ​​gezamenlijk advies te vormen om CFTC-geregistreerde beurzen en clearinghuizen een handje te helpen bij het noteren van cryptoderivaten. “Het CFTC-personeel is vastbesloten om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving”, stelt DMO-directeur Amir Zaidi in het officiële persbericht. “Terwijl de virtuele valutamarkt blijft evolueren, zullen CFTC-medewerkers proberen aanvullende begeleiding te bieden om marktdeelnemers te helpen gelijke tred te houden met innovatie en tegelijkertijd te voldoen aan de CFTC-voorschriften.”

Politieke campagnes in Colorado kunnen binnenkort (gedeeltelijk) worden gefinancierd door Bitcoin: De regering van Colorado overweegt campagnekas open te stellen voor bijdragen aan cryptocurrency. De minister van Buitenlandse Zaken van Colorado heeft eerder deze week een voorstel gedaan om cryptodonaties te accepteren, een praktijk die al is goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Election Commission (FEC) en is overgenomen door New Hampshire. Als ze worden geaccepteerd, worden alle soorten cryptocurrency-donaties behandeld als donaties in natura volgens de richtlijnen van de FEC.

Wat is er nieuw bij Coin Central?

AirSwap werkt samen met MakerDAO om stabiliteit in het ecosysteem te brengen: Nu kunnen ze de in US dollar gekoppelde stablecoin, Dai, verkopen, wat betekent dit voor gedecentraliseerde marktplaatsen?

Mick Hagen van Mainframe over het belang van weerstand tegen censuur en liefdadigheidsinspanningen [DEEL 1]: Zie wat Mick Hagen, CEO van Mainframe, te zeggen heeft over privacy en vrijheid in deel één van ons exclusieve interview.

Mick Hagen van Mainframe over het belang van weerstand tegen censuur en liefdadigheidsinspanningen [DEEL 2]: CEO Mick Hagen onthult zijn drijfveren en waarom hij op een missie is om de wereld te veranderen in deel twee van ons exclusieve interview.

Gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s): de toekomst van het handelen in cryptocurrency: Ontdek enkele van de voordelen van gedecentraliseerde uitwisselingen, waaronder meer veiligheid en lagere kosten – dit is de toekomst van cryptocurrency-handel?

Slimme containers houden de temperatuur goed voor voedsel en farma: Ontdek hoe Smart Containers blockchain gebruikt om menselijke fouten te verminderen en meerdere items over de hele wereld te volgen.

HoweyCoins ICO-beoordeling | Helemaal geen oplichterij!: Hier is een cryptocurrency die u niet mag missen – doe nu mee en u bent miljonair tegen het einde van het jaar (of niet).

ASIC Mining Hardware: The Cryptomining Evolution: De mijnbouwsector verandert en ASIC-chips (Application Specific Integrated Circuit) worden de nieuwe industriestandaard.

Wat is de Internet of Services-token (IOST)?​Beginners gids: Schaalbaarheid is een van de grootste problemen van blockchain. Het Internet of Services (IOS) is een blockchain-infrastructuur die precies dat wil oplossen.

Hier is hoe ICO’s opgroeien: Oplichting, dagvaardingen en hackaanvallen, oh my! ICO’s beginnen compliant te worden om het vertrouwen van investeerders te vergroten. Uitvinden hoe.

Drijvende Crypto-eilanden en de jacht op een gedecentraliseerde utopie: Seasteading (permanente zeewoningen) kan een oplossing bieden voor mensen die vrij van gecentraliseerde instellingen willen leven. Maar zijn we er klaar voor?

Net toen je dacht dat je alles hoorde, komt VeganCoin: Veganisten van de wereld verheugen zich! Er komt binnenkort een mogelijkheid om eten te delen en een ondersteunende gemeenschap naar een stad bij jou in de buurt.

Wat is bitgoud? Het geesteskind van Blockchain-pionier Nick Szabo: Iedereen heeft gehoord van Bitcoin, maar Bit Gold was in 1998 eigenlijk een van de eerste pogingen om een ​​gedecentraliseerde digitale valuta te creëren.

Wat is eigenlijk een cryptocurrency? – De kunst van categorisatie van cryptocurrency: Het woord cryptocurrency is een verwarrende verkeerde benaming geworden. Met hybrides, platforms en utility-tokens wordt het tijd dat we van deze beperkte algemene beschrijving afwijken.

Beste online cursussen en leerpraktijken voor Blockchain Developer Training: Dus je wilt een blockchain-techontwikkelaar worden? Er is op dit moment zeker een enorme vraag naar deze goedbetaalde functie. Bekijk de beste plaatsen om uw vaardigheden te verbeteren.

American Express om Blockchain toe te voegen aan het Membership Rewards-programma: Met behulp van de blockchain-technologie van Hyperledger kunnen verkopers aanbiedingen op hun eigen platforms aanpassen om de klantbetrokkenheid te vergroten.

Electrum Wallet recensie: Ontdek alles wat u moet weten over een van de grondleggers van cryptocurrency-softwareportefeuilles.

De beste GPU’s voor mijnbouw – 2018-editie: Bekijk welke GPU’s u de beste waar voor uw geld geven met onze lijst van beste van 2018.

CryptoCurrency-nieuws uit de hele wereld

Zwitserland staat bovenaan in ranglijsten voor Europa’s vriendelijkste blockchain-landen: Het bankkapitaal van de wereld laat zien dat het alle vormen van financiering begunstigt, zelfs datgene dat de internationale banksector waarop het zijn rijkdom heeft opgebouwd zou kunnen ontwrichten. In een studie waarin 48 Europese landen werden onderzocht, stond Zwitserland op nummer voor de meest meegaande benadering van de blockchain-industrie, gevolgd door respectievelijk Gibraltar en Malta. De studie onderzocht onder meer de regelgeving voor op blockchain gebaseerde betalingsdiensten en ICO’s, evenals het belastingbeleid voor cryptocurrency..

Huobi lanceert marktindex: Een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, Huobi Pro, lanceerde deze week een marktindex voor een handvol van zijn aanbiedingen. De index kijkt naar de top 10 van verhandelde activa van het platform ten opzichte van Tether (USDT). “De digitale activa zijn onderverdeeld in vier categorieën: munten, platforms, applicaties en tokens voor gebruiksmiddelen. Het aantal deelnemers dat in deze vier categorieën wordt geselecteerd, is afhankelijk van hun transactievolume van het afgelopen kwartaal. Na een beslissing te hebben genomen over de toewijzing van componenten in elk van de vier categorieën, wordt het gemiddelde dagelijkse handelsvolume in het voorgaande kwartaal gebruikt om het gewicht van het bestanddeel in de index te bepalen “, aldus het officiële persbericht.

huboi 10 index

Bijna unanieme goedkeuring van Crypto Bill in Russische Doema: Een wetsvoorstel met de titel “Over digitale financiële activa” kreeg deze week tijdens de eerste lezing in de Doema, het lagere wetgevende huis van Rusland, bijna geen tegenstand. Het wetsvoorstel heeft een deadline voor 1 juli en stelt een wettelijk en regelgevend kader voor voor ICO’s, slimme contracten, mijnbouw en andere specifieke cryptocurrency-industrie.

Gang in Zuid-Afrika ontvoert tiener, maakt gebruik van 15 BTC-losgeld: De dertienjarige Kathlego Marite werd afgelopen zondag in zijn geboortestad Witbank ontvoerd door bendeleden die een briefje achterlieten waarin ze losgeld van 15 BTC eisten, ter waarde van ongeveer $ 115.000 op basis van de huidige marktprijzen. Het losgeld dreigt de jongen te vermoorden als niet aan de eisen wordt voldaan, met de eerste betalingstermijn gepland voor aanstaande maandag.

Verdachten in piramidespel in rekening gebracht in China: Vier personen die betrokken zijn bij de Ponzi-regeling OneCoin zijn vervolgd in de Chinese provincie Hunan. De vervolgingen zijn het laatste van het ingrijpende onderzoek van The Zhuzhou Country Procuratorate, dat sinds het begin in 2016 98 vervolgingen en de terugvordering van ongeveer 1,7 miljard yuan (~ $ 266 miljoen) heeft opgeleverd..

Argentijnse bank stopt met SWIFT en schakelt over op Bitcoin voor internationale betalingen: Banco Masventas (BMV) in Argentinië biedt Bitcoin aan als alternatief voor SWIFT voor internationale geldoverdrachten. In een samenwerking met Bitex geeft de bank klanten de mogelijkheid om Bitex, een van Latijns-Amerika’s belangrijkste blockchain-serviceproviders, te gebruiken om overmakingen te doen. De bank verwacht dat de nieuwe dienst de internationale overboekingstijden met 24 uur zal verkorten.

Oekraïense politie beschuldigd van het ondermijnen van macht om Crypto te mijnen: Medewerkers van de Rivne-tak van de Oekraïense Nationale Politie delven cryptovaluta op het dubbeltje van de overheid, melden lokale verkooppunten. Volgens de rapporten heeft een aantal niet nader genoemde medewerkers van de communicatiedienst van de politie gedurende vier maanden elektriciteit gestolen van het lokale kantoor. Op dit punt in het onderzoek is niet bekend hoeveel elektriciteit is gestolen voor de mijnbouwoperatie.

Christina Comben en Alex Moskov hebben bijgedragen aan dit bericht.