Deze week in cryptocurrency: 1 maart 2019

Twee stappen vooruit, één stap terug

Elke week kan geen goede week zijn. Na een maand van bijna uitsluitend groene weken, zagen we eindelijk een terugval in de markt. Na het bereiken van een piek van ongeveer $ 144 miljard op zaterdag, is de marktkapitalisatie sterk gedaald en ligt momenteel op iets meer dan $ 130,7 miljard. Deze daling laat ons met een marktdaling van ongeveer drie procent achter sinds afgelopen vrijdag. Niet geweldig, maar ook niet verschrikkelijk.

Marktstatistieken cryptocurrency (1/3/19)

Marktstatistieken cryptocurrency (1/3/19)

Enkele altcoins bleven volledig onaangetast door de markt. De prijs van Ontology (ONT) bewoog 15,68%, Basic Attention Token (BAT) steeg met 20,15% en Enjin Coin (ENJ) verdubbelde bijna (98,52%) in prijs na geruchten dat het project samenwerkt met Samsung voor de cryptoportefeuille van de Galaxy S10. Wat betreft onze top drie:

Bitcoin viel deze week 2,89% maar is ongeveer 11 procent gestegen in februari.

Ethereum kreeg deze week een klap met een verlies van 7,71%.

XRP bleef ongeveer hetzelfde en scheerde slechts 0,61% korting op de prijs.

Binnenlands cryptocurrency-nieuws

Nasdaq Crypto-indices gaan live: Slechts een paar weken na de aankondiging van plannen voor crypto-indices, heeft Nasdaq BLX (Bitcoin) en ELX (Ethereum) Liquidity Indices op hun platform gelanceerd. De indices worden aangedreven door Brave New Coin, waarbij kwalitatieve en kwantitatieve gegevens worden gecombineerd. De indices worden elke 30 seconden bijgewerkt, waarbij onder andere het handelsvolume en de diepte van het orderboek worden gebruikt om de prijs te berekenen.

Met de nieuwe indices wil Nasdaq transparantie toevoegen aan de crypto-activamarkt. Hopelijk zal dit de regelgevers uiteindelijk overtuigen dat de markt volwassen genoeg is om de langverwachte Bitcoin ETF goed te keuren.

Vierkant brengt de Bitcoin Big Bucks binnen: Het bedrijf achter Cash App, Square, diende deze week zijn jaarverslag over 2018 in, en oh jee, wat een jaar had het. Het bedrijf verdiende in het vierde kwartaal $ 464 miljoen aan aangepaste inkomsten, een stijging van 64 procent ten opzichte van vorig jaar. De groei kan echter afnemen voor het betalingsplatform. Het bedrijf groeide zijn omzet over het jaar met 53 procent, wat solide lijkt. Wall Street-analisten verwachtten echter een groei van 60 procent, waardoor de aandelenkoers licht zou dalen na de bekendmaking van de winst.

Vierkante Bitcoin-inkomsten

Vierkante Bitcoin-inkomsten

Positief is dat de bitcoin-aankopen in 2018 gestaag groeiden. Het bedrijf realiseerde respectievelijk $ 37 miljoen, $ 43 miljoen en $ 52 miljoen aan bitcoin-verkopen in Q1, Q2 en Q3. Jack Dorsey, CEO van Square, is al lang een openbare voorstander van Bitcoin en heeft zelfs laten doorschemeren dat Lightning Network-transacties binnenkort Square Cash binnenkomen.

Mensen zeggen dingen

De Woz Tinkers: In een interview met Bloomberg deze week gaf Apple-medeoprichter Steve Wozniak commentaar op de huidige Bitcoin-markt. Hij beweert dat, hoewel hij de meeste van zijn bedrijven in de buurt van de top heeft verkocht (Natuurlijk, Woz …), hij sleutelt nog steeds aan Bitcoin en gelooft dat we er de afgelopen jaren een “enorme waardecreatie” van hebben gezien.

wat is nieuw bij coincentral

Bitcoin reizen en transport: kan blockchain evolueren hoe we ons verplaatsen ?: De wereld rondreizen met alleen bitcoin is heel goed mogelijk. We leggen de tools uit die dit mogelijk maken.

Kunnen Blockchain-initiatieven op het gebied van klimaatverandering de opwarming van de aarde helpen bestrijden?: Er zijn meer klimaatveranderingsorganisaties dan je zou denken dat ze gebruik maken van blockchain voor hun missies.

Zal Rakuten zich bij Newegg en Shopify voegen bij het accepteren van cryptobetalingen?: Het lijkt erop dat Rakuten de volgende e-commercegigant is die cryptobetalingen implementeert.

Arresteert Bitcoin de nieuwe norm? Hier is waarom dat een goede zaak is: slechte jongens, slechte jongens. Wat ga je doen? Wat ga je doen als blockchain-analisten je komen halen.

Abra CEO Bill Barhydt kondigt nieuwe aandelenbeleggingsfunctie aan: Abra Kadabra Alakazam. Barhydt vertelt ons over het (bitcoin-backed) aandelenprogramma van zijn app.

Zijn Blockchain Mutual Funds de toekomst van beleggen ?: Diversifieer uw risico en betaal lagere kosten? Klinkt als een win-win voor ons.

Top Bitcoin-franchises: categorieën en voorbeelden uit de echte wereld: het zijn geen Mickey D’s, maar deze Bitcoin-franchises brengen nog steeds een aardige cent op.

Hoe beïnvloedt sociaal sentiment de Bitcoin-markt?: Klik op ‘Vind ik leuk’ voor Bitcoin. Commentaar voor Ethereum.

Verward door Crypto? Hier is een gids voor Bitcoin voor Dummies: Wil je leren hoe een blockchain werkt? Weet u niet zeker wat een bitcoin precies is? We nemen het terug naar de basis met onze ELI5-gids.

Cryptocurrency-nieuws uit de hele wereld

Enquête zegt … Blockchain-ingenieurs: Het is geruststellend om te weten dat zelfs in een bearmarkt de behoefte aan blockchain-specialisten groter is dan ooit. Volgens een recent uitgebracht rapport van Hired is de wereldwijde vraag naar blockchain-ingenieurs dit jaar meer dan 500 procent gestegen. Dit groeipercentage valt in het niet bij dat van beveiligingsingenieurs en komt op de tweede plaats met een groei van 132 procent.

Groei van de vraag naar engineering

Groei van de vraag naar engineering (via Gehuurd

Bovenop hun enorme vraag halen blockchain-ingenieurs enkele van de hoogste salarissen van hun collega’s binnen. Met een gemiddeld jaarsalaris van $ 137k (in NYC), zijn ze de tweede alleen voor gaming-ingenieurs die gemiddeld $ 147.000 per jaar ontvangen.

De vacaturesite schrijft de groei van de blockchain-vraag en salarissen toe aan “de talloze gebruiksscenario’s, van digitale identiteit en slimme contracten tot personeelsbeheer en gedistribueerde gegevensopslag.”

Een waargebeurd verhaal over de waarde van Bitcoin in Venezuela: Niet zo veel nieuws, maar een opiniestuk uit de New York Times over Bitcoin in Venezuela haalde deze week de social media rondes. Daarin deelt Carlos Hernández, een Venezolaanse econoom, zijn ervaring in een land in economische ineenstorting. Hij legt uit dat het bezitten van bolivars, de nationale munteenheid van Venezuela, ‘financiële zelfmoord’ is. De instortende munt zag in 2018 een jaarlijkse inflatie van 1.700.000 procent.

Om zijn rijkdom te beschermen tegen de hyperinflatie van het land, houdt hij zijn activa in bitcoin. Vanwege de strikte valutacontroles van de Venezolaanse regering heeft Hernández geen toegang tot vreemde valuta. Bitcoin is dus zijn enige optie. Hij beweert: “‘ Grenzeloos geld ’is meer dan een modewoord voor degenen onder ons die in een instortende economie en een instortende dictatuur leven. ” In een industrie vol gepraat over Lambos en de maan, het is belangrijk om de echte waarde van Bitcoin te onthouden en de mensen die het het meest helpt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map