Uw eigen cryptocurrency creëren

De eerste cryptocurrency ontstond toen Satoshi Nakamoto in 2008 Bitcoin bedacht. Op dat moment kwam de wereldeconomie in beroering met de komst van de Grote Recessie. Economische crises leiden er doorgaans toe dat gecentraliseerde banken en regeringen zichzelf uit de problemen kopen door meer geld te drukken en het de economie binnen te laten stromen. Daarentegen creëerde Bitcoin een financieel systeem met een beperkt aanbod met een nieuwe muntopbrengst die met tussenpozen van tien minuten werd aangewezen. Dit systeem zorgt ervoor dat een gecentraliseerde autoriteit nooit het aanbod van Bitcoin verandert op basis van zijn wiskundig gebaseerde parameters om de valuta te verlagen door massale inflatie..

Met de eerste iteratie in Bitcoin stelt blockchain-technologie alle individuen in staat om hun eigen cryptocurrency te creëren. Dus hoe zou je dit aanpakken??

Rol uw eigen cryptocurrency

Cryptocurrency Rube Goldberg

Een enthousiaste ingenieur wil misschien alle code helemaal opnieuw schrijven. Geïnspireerd door innovatieve concepten om bestaande, complexe problemen op te lossen, wil hij misschien zijn eigen weg banen en nieuwe oplossingen voorstellen. Deze aanpak dreigt als een ontmoedigende uitdaging. Het is niet voor bangeriken. En het kan niet worden bereikt zonder krachtige middelen en tijdrovend werk.

Ik zal hebben wat hij heeft

Als alternatief biedt open source software een populair mechanisme voor programmeurs om hun software te publiceren en hun code te delen. Projecten die als open source worden onderhouden, geven hun broncode vrij aan het publiek op repositories zoals GitHub. Deze projecten staan ​​iedereen toe hun software te gebruiken binnen een gespecificeerde licentieovereenkomst.

Bitcoin is bijvoorbeeld een open source-software die u kunt vind op GitHub. Iedereen kan de code bekijken, downloaden, wijzigen en in zijn eigen project opnemen. Bijgevolg kan iedereen de Bitcoin-code gebruiken en deze gebruiken als basis voor zijn eigen cryptocurrency-project.

Voer een paar aanpassingen aan de code door en je hebt nu je eigen nieuwe cryptocurrency. Elk bestaand open source cryptocurrency-project leent zich voor dit proces.

Charlie Lee heeft op deze manier Litecoin gemaakt. Hij nam de Bitcoin-code, bracht kleine wijzigingen aan in componenten, zoals het vergroten van de blokgrootte, en bracht het vervolgens uit als een nieuw en afzonderlijk project. Litecoin streefde ernaar een snellere, goedkopere versie van Bitcoin te zijn die betalingen zou vergemakkelijken en zou functioneren als een valuta om de rol van Bitcoin als winkel of waarde aan te vullen.

Broncodevorken zoals Litecoin onderscheiden zich van hard-forks door een nieuwe codebasis op te zetten en op een nieuwe set netwerkknooppunten te draaien. Een hard fork is gewoon een upgrade van het oorspronkelijke project; het werkt de codebasis van zijn moedermunt bij en gebruikt dezelfde netwerkknooppunten als de originele blockchain waarvan het zich aftekent.

Litecoin heeft ook zijn eigen GitHub.

GitHub Bitcoin Code Respository

GitHub Bitcoin Code Respository

Staande op de schouders van reuzen: lancering van een token

Het Ethereum-netwerk stelt gebruikers in staat om eenvoudig hun eigen cryptocurrency-tokens te maken zonder het hele systeem helemaal opnieuw te coderen en zonder te lenen van de code van andere munten. De ERC-20-standaard van Ethereum definieert een lijst met de functies die programmeurs moeten volgen om een ​​nieuw token te maken dat op de Ethereum-blockchain zal werken. ERC staat voor Ethereum Request for Comment, terwijl het nummer een index is om naar het voorstel te verwijzen.

Om de ERC-20-tokenstandaard te implementeren om uw cryptocurrency te creëren, codeert u alle vereiste elementen. Deze elementen bevatten een naam voor de valuta en het bijbehorende symbool (bijv. De ticker voor de valuta, zoals BTC voor Bitcoin en ETH voor Ether). U bouwt een code om het totale aanbod aan munten voor uw valuta te bepalen, en dan programmeert u een functie om het huidige saldo van een bepaalde rekening te retourneren. Ten slotte zou u ook functies programmeren om munten van de ene rekening naar de andere over te dragen, evenals een aantal andere noodzakelijke coderingsfuncties.

De voordelen van deze aanpak zijn dat u niet uw eigen blockchain hoeft te implementeren. Uw token wordt opgeslagen op bestaande portefeuilles; u hoeft geen nieuwe portemonnee aan te maken of een nieuwe functie aan een bestaande portemonnee toe te voegen. Vanaf het begin werkt het ook op een levensvatbaar netwerk van actieve knooppunten.

De Ethereum-organisatie biedt een stap voor stap gids over hoe u dit kunt doen vanaf het begin tot en met de eindfase van de implementatie.

Het Waves-platform maakt het lanceren van je eigen token nog eenvoudiger. Voor Waves hoeft u niet te weten hoe u moet programmeren, en een nieuwe valuta kan binnen een minuut of zo worden ingesteld.

Een Ethereum ERC-20-token kan talrijke tokenized assets vertegenwoordigen (investeringscontracten, een IOU, een game-token, enz.), Maar Waves richt zich op het creëren van tokens om geld te verhandelen op een beurs. Tokens die op Waves zijn gemaakt, zijn gekoppeld aan een fiat-valuta en worden vervolgens in wezen verhandeld als vervanging voor die valuta. Een new Wave-token genaamd MyLovelyNewCoin kan bijvoorbeeld aan de Amerikaanse dollar zijn gekoppeld. Elke MyLovelyTokenCoin vertegenwoordigt één dollar. Dit verlaagt de kosten voor de overdracht en versnelt de transactie. Als alternatief kan Waves ook gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin gebruiken om als basis achter een Waves-token te dienen.

Tot op de onderste dollar

Simpsons-munt voor cryptocurrency

Andy Warhol zei beroemd dat in de toekomst iedereen een kwartier beroemd zou zijn. Traditioneel hebben alleen regeringen en machtige organisaties valuta uitgegeven. Maar in deze tijd stelt technologie iedereen in staat om zijn / haar eigen privévaluta te creëren. U kunt uw eigen economie creëren, ook al duurt het minder dan een kwartier.

Ongeacht het gebruikte proces, zullen we waarschijnlijk zien dat individuen blijven toevoegen aan de groeiende lijst van meer dan 1.500 cryptocurrencies die momenteel in omloop zijn. Mensen kunnen dit zelfs doen, alleen al om een ​​munt met hun eigen identiteit te stempelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me