Cryptocurrencies, ook wel digitale tokens genoemd, zijn snel in opkomst om een ​​belangrijke rol te spelen in de wereldeconomie. Zoals eerder besproken, hebben digitale tokens het potentieel om de toekomst van elektronisch geld te zijn.

Naarmate overheidsregelgeving en nieuwe technische innovaties blijven ontstaan, zullen deze vormen van betaling meer gebruiksmogelijkheden krijgen. We zien ook meer nadruk op het definiëren van hoe digitale tokensystemen worden geclassificeerd. In dit artikel leggen we enkele van de huidige toepassingen van digitale tokens uit. We bekijken ook hoe het definiëren van de verschillen tussen beveiligingstokens en utility-tokens het toekomstige gebruik van digitale tokens zal helpen vormgeven..

Digitale tokens gebruiken in 2018

In de afgelopen jaren is het totale aantal plaatsen dat digitale tokens accepteert aanzienlijk toegenomen. Zoals de meeste nieuwe technologieën, waren digitale token-systemen aanvankelijk vrij rudimentair. Nog maar een paar jaar geleden was het aantal digitale tokens op de markt minimaal, en veel mensen wisten niet welke functie ze zouden spelen in de wereldeconomie. Tegenwoordig is het echter duidelijk dat cryptocurrencies bestaande financiële instellingen efficiënter beginnen te maken en mogelijk een geheel nieuwe financiële infrastructuur kunnen creëren..

Zelfs vóór 2018 zagen we dat veel grote bedrijven digitale tokens begonnen te accepteren. Deze plaatsen zijn onder meer Overstock.com, Expedia en Shopify.

Toch is het gebruik van cryptocurrencies niet zo populair geworden dat iemand op een praktische manier de meeste aankopen kan doen met digitale tokens. Dit zou echter snel kunnen veranderen. Een paar aankondigingen in 2018 hebben meer mogelijkheden gecreëerd voor de reguliere acceptatie van digitale tokens. In augustus 2018 kondigde Starbucks bijvoorbeeld aan samen te werken met Microsoft, Intercontinental Exchange (eigenaar van de New York Stock Exchange) en anderen om een nieuw digitaal valutaplatform genaamd Bakkt.

starbucks cryptocurrency

Klanten van Starbucks kunnen binnenkort digitale tokens op locaties over de hele wereld gebruiken.

Besparen versus uitgeven: wat uiteindelijk zal winnen?

Sinds 2017 is het publiek zich meer bewust geworden van wat digitale tokens zijn. Dit is grotendeels te danken aan de grootste bull-run op de markt tot nu toe. Digitale token-systemen hebben het potentieel om de manier waarop mensen peer-to-peer (P2P) -betalingen verzenden en ontvangen, te transformeren. De vluchtigheid van digitale tokenwaarden heeft het echter voor veel gebruikers moeilijk gemaakt om te begrijpen wanneer digitale tokens moeten worden gebruikt.

Sommige gebruikers zien digitale tokens als een investering en wachten op algemene acceptatie en mogelijke waardestijgingen. Dit is vergelijkbaar met het aantal beleggers dat interactie heeft met de aandelenmarkt. Naast andere verschillen waren aandelen echter nooit bedoeld om als een vorm van valuta te worden behandeld. Andere gebruikers zien digitale token-systemen als de beste manier om P2P-betalingen te verzenden, vergelijkbaar met hoe mensen fiat-valuta gebruiken (d.w.z. Amerikaanse dollars, euro’s, roebels, enz.)

Uiteindelijk is het debat over sparen versus uitgeven belangrijk omdat het helpt te bepalen hoe mensen digitale tokens zien.

Huidige obstakels voor het gebruik van digitale tokens

De realiteit is dat er veel belemmeringen zijn voor reguliere adoptie. Prijsvolatiliteit maakt het moeilijk om digitale symbolische prijswaarden op goederen en diensten te zetten. Bovendien moeten technische beperkingen van de onderliggende blockchain-technologie worden opgelost voordat cryptocurrency op schaal kan worden gebruikt voor P2P-betalingen.

Ja, het is voor gebruikers mogelijk om fiat-to-crypto (en vice versa) te verhandelen via een cryptocurrency-exchange. Vervolgens kunnen gebruikers een overeengekomen tokenbedrag betalen met de huidige equivalente fiat-prijs. Deze betalingsmethode maakt de handel echter nog ingewikkelder.

Alle hierboven genoemde factoren bepalen zowel de korte- als de langetermijn-tokenprijsevaluaties. Het goede nieuws (hopelijk) is dat naarmate er meer real-world toepassingen voor digitale tokens bestaan, gebruikers beter voorbereid zullen zijn om uiteindelijk gezamenlijk te bepalen wat de waarde van één eenheid van een bepaald token waard is..

digitale tokensystemen

P2P-betalingen via digitale tokens herdefiniëren zowel online winkelen als fysieke handel.

Het verschil tussen beveiligingstokens en utiliteitstokens

Een van de grootste debatten op de markt voor cryptocurrency gaat over de vraag of nieuwe projecten die initial coin offerings (ICO’s) lanceren een beveiligingstoken of een utility-token moeten creëren..

Er zijn een paar grote verschillen tussen deze tokencategorieën. Ten eerste is het doel van een utility-token om huidige of toekomstige toegang te bieden tot het product of de dienst van een bepaald bedrijf. Er zijn projecten die tokens aanbieden die gericht zijn op verschillende sectoren van de bestaande economie. Deze gebieden omvatten onroerend goed, gezondheidszorg en nog veel meer.

Een beveiligingstoken daarentegen krijgt zijn waarde van een extern, verhandelbaar activum. In eenvoudige termen vertegenwoordigen beveiligingstokens aandelen van bedrijfsaandelen. Ondanks deze gelijkenis zijn er veel grote verschillen tussen traditionele shares en beveiligingstokens. Dividenden, handelsuren, vergoedingen etc. zijn heel anders gestructureerd.

De bovenstaande onderscheidingen brengen ons bij misschien wel de belangrijkste factor voor de acceptatie van digitale tokens door gebruikers: regelgeving.

Beveiligingstokens zijn onderworpen aan nationale effectenregelgeving. Utility-tokens, indien correct gestructureerd, zijn dat niet. Dit onderscheid is essentieel om zowel het huidige als het toekomstige gebruik van digitale tokensystemen te begrijpen. Als gevolg hiervan beginnen we te zien dat meer projecten de nadruk leggen op het maken van utility-tokens boven beveiligingstokens.

digitale tokensystemen

Digitale tokens kunnen worden gebruikt voor de gezondheidszorg en vele andere bestaande diensten.

Hulpprogramma versus beveiliging: voorschriften zijn in opkomst

In 2018 hebben overheidsregels een grote impact gehad op de toekomst van digitale tokens. Hoewel er nieuw beleid zou kunnen komen om de markt te veranderen, hebben we gezien dat regeringen beslissingen beginnen te nemen over de classificatie van digitale tokens.

In de VS passeerde de staat Wyoming bijvoorbeeld de “Utility Token Bill”, die oordeelde dat een token niet als investering mag worden aangeboden. Elk token moet een voertuig zijn dat kan worden ingewisseld als een utility-token.

Op nationaal niveau oordeelde de SEC van de Verenigde Staten dat de Ether geen beveiligingstoken is. De combinatie van wetten en uitspraken maakt het veel eenvoudiger om te begrijpen welke tokens echt utility-tokens zijn en welke deze naam alleen gebruiken om regelgeving te omzeilen.

Conclusie: inzicht in het toekomstige gebruik van digitale tokensystemen

In de begintijd van digitale tokensystemen waren er nogal wat obstakels voor acceptatie in de echte wereld. Prijsvolatiliteit, technische beperkingen van blockchain en een gebrek aan definitieve overheidsvoorschriften vormden allemaal grote uitdagingen. Aangezien deze problemen geleidelijk zijn opgelost, zijn digitale tokens steeds populairder geworden als een nieuw type P2P-betaling.

In 2018 beginnen we net te zien dat de reguliere acceptatie toeneemt. Een aantal recente partnerschappen tussen grote B2C-gerichte bedrijven zou kunnen betekenen dat het gebruik van digitale tokens voor de meeste dagelijkse aankopen binnenkort realiteit zou kunnen worden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me