Blockchain komt naar een muziekfestival bij jou in de buurt

Justin BlauJustin Blau (3LAU) is een opname-dj en producer uit Las Vegas, Nevada. Van een bescheiden begin als headliner van broederschapsfeesten op de universiteit, begon hij al snel een publiek van duizenden te leiden op de meest prominente podia van elektronische dansmuziek. Aanvankelijk bekend om het produceren van mashups, heeft Justin sindsdien zijn stijl opnieuw uitgevonden om te innoveren tot een samensmelting van genres, resulterend in een echt uniek geluid dat volledig tot zijn recht komt met zijn nieuwste album, Ultraviolet. Nu innoveert hij op iets groters dan hijzelf: het muziekfestival.

Justin ontwerpt een beweging om blockchain-technologie te integreren in het weefsel van de moderne muziekfestivalervaring met een ‘blockchain-powered muziekfestival’, Our Music Festival (OMF). In een van de meer badass use-cases voor blockchain, wil het OMF-token gebruikmaken van blockchain-technologie om bezoekers een volledig naadloze en participatieve festivalervaring te bieden die zowel artiesten als festivalmakers redelijk zal compenseren..

Richard Malone van Coin Central sprak onlangs met Justin over zijn intrede in muziek en blockchain en hoe de twee synergetisch kunnen werken. Omdat de twee industrieën veel overlap hebben in aanhangers en ideologieën, zorgde dit voor een behoorlijk interessante discussie.

Noot van de redacteur: de titel van dit artikel is bewerkt vanuit “ DJ 3LAU over het bouwen van het allereerste Blockchain-Powered Music Festival ter wereld ”

Het interview

Justin, je staat bekend als de dj die Wall Street afwees. Je had ook een volledige academische beurs voor de Washington University in St. Louis. Vertoonde u al tekenen van succes toen u dat pad opgaf of was muziek een passie die u zou hebben verteerd als u het niet had gevolgd? Hoe moeilijk was de beslissing?

Ik denk dat het een beetje van beide is, om eerlijk te zijn. Ik was altijd van plan om in de financiële wereld te gaan werken, want dat was mijn passie. Later in mijn leven was ik van plan de tijd te nemen om muziek te maken als hobby voor de lol, misschien halverwege de dertig toen ik al een gezin had.

Ik wilde er niet over nadenken, want ik had nooit gedacht dat het realistisch was om van mijn creatieve passie carrière te maken. Ik wist het niet zeker, maar aangezien internet een grote rol heeft gespeeld bij het exploderen van allerlei soorten muziek, heb ik veel geluk gehad, en sommige van mijn mixen en mashups gingen viraal op YouTube.

Op dat moment was ik een junior op de universiteit en plotseling was er veel vraag van andere broederschappen en meisjesstudentenclubs op andere universiteitscampussen om te komen optreden. Daar zat destijds veel geld in voor mij, en ik begon elk weekend de school te verlaten om shows te spelen op andere universiteiten. Er was een punt waarop ik dacht: “Is dit realistisch om fulltime te doen, gezien de financiële toestand waarin ik me bevond bij al deze shows?”

De enige manier waarop ik zou groeien, was als ik me fulltime op mijn carrière kon concentreren en me geen zorgen hoefde te maken over mijn slechte cijfers. Toen ik van school ging en elk weekend reisde, was het bijna onmogelijk om mijn cijfers bij te houden. Of ik zou mijn school half afmaken of zou ik een kans opofferen om mijn creatieve carrière voort te zetten, en dat zal misschien nooit meer gebeuren.

Ik had eigenlijk een professor die mijn ouders ervan overtuigde om mij toe te laten. Ik had beurzen voor volledige verdiensten, dus het was niet zo moeilijk om ze te overtuigen omdat ze niet betaalden voor school. Ze zeiden eindelijk ja. Er was een beetje geld toen ik de beslissing nam, maar het was niet gegarandeerd. Ik denk dat ik gewoon wist dat ik een risico moest nemen en dat deed ik ook.

Hoe zou je jezelf omschrijven als dj en artiest?

Ik begon mijn carrière met het maken van mashups en zeer mainstream-stijlmateriaal om veel lawaai te doorbreken. Dat werkte aanvankelijk, dus voor de eerste helft van mijn carrière heb ik veel tijd besteed aan het maken van meer reguliere muziek. In de tweede helft van mijn carrière nam ik meer tijd om een ​​meer obscuur soort elektronische muziek te maken. Ik wilde pionieren in dit genre van nostalgische jaren 80 vermengd met moderne productie. Mijn recente album dat net uitkwam, Ultraviolet, met dat album, mijn doel was om mijn favoriete jeugdmuziek te laten samensmelten met mijn unieke productiestijl. Het voelt alsof het uit de jaren 80 komt, maar meer bijgewerkt.

3lau Your Mind 2013

3lau Your Mind 2013

En hoe ben je voor het eerst in blockchain en cryptocurrency terechtgekomen?

Dat is mijn favoriete verhaal om te vertellen. Het was 2013 en ik speelde op mijn huidige partner, Adam Lynn’s, muziekfestival in Mexico. Ik was een paar dagen in Puerto Vallarta en de Winklevoss-tweeling kwam naar het festival om van de ervaring van toen te genieten. Adam stelde me voor aan de Winklevoss’s.

We werden snel vrienden en later zou ik tijdens Grammy Week in L.A. zijn en we hadden gepraat. Cameron houdt echt van elektronische muziek, en hij zei: “Wel, waarom kom je niet bij ons logeren tijdens Grammy Week in L.A.?” Dat ga ik natuurlijk niet afwijzen.

Terwijl ik daar verbleef, werkten ze aan de Gemini-projecten. Dat was mijn eerste kennismaking met alles wat met crypto te maken heeft. Dat was in 2014, en op dat moment kocht ik wat BTC, niets te gek.

Vorig jaar, midden in het jaar rond mei, begon alles duidelijk op te warmen, en ik dacht: “Holy crap, waar komt dit vandaan?” Dat is het moment waarop ik een heel grote duikvlucht de ruimte in nam en merkte dat ik ‘s avonds laat opbleef en wat offers bracht aan andere projecten waaraan ik werkte om hierover te leren.

Om de ruimte te begrijpen, de techniek te begrijpen en te proberen na te denken over: “Wel, hoe kan ik hier bij betrokken raken? Hoe kan ik deze revolutionaire technologie toepassen in een branche waar ik gepassioneerd over ben en waarin ik ook verbonden ben? ” Dat is het moment waarop het OMF-idee werkelijkheid werd.

Het evangelie van blockchain werd je niet alleen vele jaren eerder geschonken, maar ook door twee legendes in de ruimte: de Winklevoss-tweeling. Ik ben er zeker van dat de BTC-investering in 2014 vrij goed voor u heeft gepresteerd.

Het deed het, het was geweldig, maar ik denk dat wat me meer enthousiast maakte, was dat de BTC-investering veranderde in veel altcoins die vervolgens nog beter presteerden in de tweede helft van vorig jaar. Persoonlijk had ik het geluk om de helft van alles af te nemen. Ook al worden we nu allemaal een beetje verpletterd, ik ben er zeker nog steeds positief en blij mee.

Op het moment dat ik voor het eerst investeerde, wist ik niet veel. Ik had geen idee van de technologie, maar er is veel overlap in wat ik doe als producer. Producenten en technische ingenieurs hebben een zeer vergelijkbare levensstijl. We zitten allemaal achter onze computers en we neuken in feite de hele dag met de wetenschap, in de meest leken-bewoordingen.

We rommelen met verschillende dingen op onze laptops. Dat is wat we allemaal doen, en we hopen er iets van te maken, of dat nu technologie is die mensen helpt of muziek waar mensen een passie voor hebben. Er is veel overlap in beide ruimtes.

Ik merkte dat ik gewoon aan het duiken was en leerde, en hoewel ik geen computerwetenschappelijke achtergrond heb, hebben veel van mijn vrienden dat wel, en ik heb van hen geleerd. Ik raakte zo in de ban van wat er buiten de dollartekens gebeurde. Ik dacht gewoon: “Wauw, ik kan op zaterdag zo veel geld zo snel in een Ether-transactie overal ter wereld sturen.”

Dat is gek. Iets dat niet gebeurt.

Dat is wat me aan het denken zette: “Oké, er is een duidelijke toepassing hier in muziek, maar wat is realistisch? Wat is iets waarvan je niet het gevoel hebt dat het te veel is om te beloven? Wat kan ik in een redelijke tijd bereiken, gezien mijn ervaring en mijn netwerk? Hoe kan ik een brug worden tussen een bestaande gevestigde industrie en een nieuw technologisch fenomeen? ” Dat is wat het idee voor OMF inspireerde.

3lau macklemore

3lau met Macklemore

Wat zijn enkele van de problemen die inherent zijn aan de huidige cultuur van muziekfestivals die de aanleiding waren voor het ontstaan ​​van het OMF Festival??

Dat is mijn favoriete vraag om te beantwoorden, want als je aan muziek als industrie denkt, zijn er in feite twee kanten. Er is opgenomen digitale muziek en er is livemuziek.

De digitale muziekruimte is de afgelopen 20, 30 jaar zo ongelooflijk getransformeerd van iTunes naar het delen van digitale bestanden, torrenting, dat ineens iedereen alle muziek kon stelen die ze wilden. Het was eenvoudig voor hen om dat te doen als ze wisten hoe, dus begon iedereen muziek te nemen.

Snel vooruit naar streaming, waardoor het voor de gemiddelde consument gemakkelijker wordt om voor een lidmaatschap te betalen dan om alle muziek te stelen. Dat bracht geld terug in de handen van artiesten en labels. Streaming heeft laten zien hoe technologie digitale muziek kan laten evolueren. Het consumeren van digitale muziek is voor altijd veranderd door streaming.

Livemuziek is niet veranderd sinds Woodstock. Er is geen verschil in wat u vroeger deed en wat u nu doet. Je koopt een kaartje, je gaat, en dan moet je het volgend jaar weer doen. Dat is het.

Er is geen technologische betrokkenheid of verbetering buiten geluidssystemen en productie. Niemand heeft de manier veranderd waarop mensen muziekfestivals consumeren op dezelfde manier als mensen de manier hebben veranderd waarop mensen muziek consumeren.

Ik had nooit gedacht dat er iets mis was met de manier waarop festivals nu liepen, noodzakelijk omdat ik niet eens wist hoe ik het moest veranderen, maar toen ik door het blockchain-konijnenhol begon te duiken, begon ik me te realiseren hoeveel efficiënter zo veel van het zou kunnen zijn.

Dus afgezien van het feit dat er een gekke prijsinflatie is, legt niemand waarde vast op een aftermarket voor tickets. Tickets en namaak zelf is een enorm probleem.

Het hebben van een grootboek lost veel van die problemen met ticketverkoop op. Je kunt fans ook stimuleren om hun ervaringen te delen en informatie te delen over festivals waar ze naartoe willen, op dezelfde manier waarop je een afspeellijst kunt delen. Vervolgens haalt de persoon die die afspeellijst krijgt, waarde uit de smaak van de oorspronkelijke persoon. Ze halen waarde uit de selecties van die persoon.

Op dezelfde manier als je naar Coachella gaat, wil je meestal met een vriend gaan en je vertelt het aan een vriend, maar je helpt het festival eigenlijk in die ervaring, maar daar krijg je geen compensatie voor. Die waarde wordt niet op dezelfde manier vastgelegd als digitale muziek veel van die verschillende waardestromen heeft vastgelegd.

Ik had zoiets van: “Holy shit, blockchain kan ons helpen waarde vast te leggen waar het momenteel niet wordt vastgelegd in de hele festivalbusiness.” Dat is toen we begonnen na te denken over: “Oké, hoe passen we het toe?” Daar hebben we het afgelopen jaar aan gewerkt.

Lichtshow op Ultra Music Festival, Courtesy Beat Media

Ultra Music Festival, met dank aan: Beat Media

Waarom is blockchain of gedistribueerde grootboektechnologie het antwoord op de huidige problemen in de moderne festivalervaring??

Elke keer dat iemand me zijn ‘blockchain-idee’ vertelt, is dat de vraag die ik altijd graag beantwoord of waar ik het antwoord op weet. “Waarom is dit relevant? Waarom is blockchain het antwoord? “

Ik denk dat er veel manieren zijn waarop blockchain kan worden toegepast op livemuziek.

Nummer één, en de meest voor de hand liggende en krachtige manier is kaartverkoop. Vervalste kaartjes zijn overal, after-markten voor kaartjes zijn over het algemeen te duur, en er is geen manier om waarde vast te leggen wanneer iets uitverkocht is en plotseling worden kaartjes verhandeld voor twee, drie keer de prijs.

Niemand die iets creëert of optreedt tijdens het evenement, profiteert ervan. Het is gewoon waardeverlies vanwege inefficiënte prijzen.

Gedistribueerde grootboektechnologie helpt zowel bij de vervalsing als bij de distributie van tickets, maar het helpt ons ook een netwerk te creëren dat fans meer stimuleert.

Dat is een soort van de tweede dimensie waar we op ingaan, die mogelijk wordt gemaakt door slimme contracttechnologie. Als een fan een vriend over een festival vertelt en die vriend gaat een kaartje kopen, moet de oorspronkelijke fan worden gecompenseerd voor die gedecentraliseerde marketinginspanning. Hoe meer je fans betrekt bij het verspreiden van het woord over iets, hoe meer ze mensen in het ecosysteem brengen, hoe meer waarde het ecosysteem creëert en er uiteindelijk uit groeit.

3lau treedt op in het Staples Center

3lau treedt op in het Staples Center, Courtesy: Rukes

Voor mij is dimensie één ticketing. Dimensie twee is het afstemmen van incentives voor iedereen die deelneemt aan een festival op een manier die nog nooit eerder is gedaan. Slimme contracttechnologie maakt dat mogelijk.

Ik denk dat deel drie echt meer een partnerschap is waarbij de transparantie die mogelijk wordt gemaakt door blockchain-technologie het voor festivals een stuk gemakkelijker maakt om samen te werken voor verkoopinformatie en voor gegevens om meer openbaar te maken. De gegevens die we op basis van onze ervaringen verzamelen, zijn buitengewoon waardevol om andere festivals te helpen succesvolle evenementen te organiseren en om uiteindelijk consumenten in staat te stellen hun eigen evenementen te creëren als ze dat willen.

Dat is natuurlijk een hele weg, maar we willen beginnen met iets dat echt is, en daarom doen we dit jaar ons eerste festival. We gaan het bestuderen en kijken hoe we het kunnen verbeteren.

Samenvattend zijn de drie use-cases: ticketing en transparantie door middel van ticketing, stimuleringsmechanismen mogelijk maken door slimme contracten, en ten slotte openbare gegevens. Artiesten hebben meestal geen eigenaar van de gegevens wanneer ze kaartjes voor een evenement verkopen. Om bot te zijn, Live Nation bezit die gegevens.

De fans hebben ook geen toegang tot die gegevens, en dat is gewoon niet eerlijk. Waarom zouden die gegevens niet openbaar moeten zijn als iedereen eraan bijdraagt? Dat zijn de drie manieren waarop ik denk dat we de ruimte echt kunnen revolutioneren.

Dus wat is het OMF Festival precies??

Er is het festival zelf, en er is het teken. Om over het festival zelf te praten, wilden we dat OMF een netwerk van festivals zou zijn die allemaal draaien op het OMF-token en het systeem en de technologie die we creëren. Maar in het eerste jaar is het OMF Festival net als elk ander festival. Het verschil is dat er op het festival een flinke hoeveelheid blockchain-educatie zal plaatsvinden.

We gaan een cryptokwartier hebben waar je doorheen moet lopen om zelfs maar bij het festival te komen. U kunt kaartjes kopen met crypto. U kunt kaartjes kopen met bitcoin of ether. Voor zover ik weet, denk ik niet dat er momenteel een ander festival is dat crypto accepteert voor kaartaankopen. Wij zijn daar de eersten.

Daarnaast krijgt iedereen die een kaartje krijgt een etherportemonnee via onze partners, SingularDTV, zij hebben een webportemonnee-interface. Die portemonnees zullen in de toekomst de technologie hebben om het token in te wisselen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ArdaSzneVwA?rel=0]

Het eerste jaar is eigenlijk net een soort feestelijke lancering. We doen dit en we willen de wereld laten zien dat we toegewijd zijn.

In het tweede jaar beginnen we partnerschappen op te bouwen. Mijn partner in dit project is Adam Lynn. Hij runt 18 festivals in de Verenigde Staten en we gaan zijn festivals in het tweede jaar op het netwerk brengen. Idealiter creëren we van jaar drie tot vijf zelf festivals over de hele wereld met de waarde die fans ons financieel bieden. We kunnen ook samenwerken met andere bestaande festivals en ik en Adam hebben het netwerk om dat te doen.

We brengen al deze festivals op ons netwerk, en al deze festivals zullen het token accepteren en gegevens en waarde bijdragen aan het netwerk dat we willen creëren. Dat zijn de doelen van OMF voor de komende vijf jaar. Terwijl we het daadwerkelijke netwerk van fysieke gebeurtenissen aan het opbouwen zijn, zullen we ook aan de technische kant van de dingen werken en ervoor zorgen dat we alle technologie testen voordat we deze daadwerkelijk implementeren.

Mijn grootste angst is te zeggen dat iets werkt als het nog niet werkt. Hoewel we weten dat veel van de technologie die we bouwen, werkt, is deze alleen op kleine groepen getest en om deze op te schalen, moeten we veel meer tests uitvoeren. Dat is de korte termijn en macro-weergave van wat OMF in de loop van de tijd zal worden.

Om terug te komen op enkele van de meer nitty-gritty details, praat met mij over de ingebedde incentivestructuur. Wat motiveert mensen om de OMF-tokens te verzamelen en te gebruiken en zo een actief lid van de gemeenschap te zijn? Wat is de kracht van het eigenlijke token en het stimuleringsmodel dat eraan ten grondslag ligt??

We zijn begonnen met het opsommen van alle activiteiten die fans normaal al doen en die het festival meerwaarde geven. Nummer één is vroeg kaartjes kopen. Wanneer een fan vroeg tickets koopt, bieden ze liquiditeit aan de maker van de ervaring, en die liquiditeit kan worden gebruikt om de ervaring te verbeteren.

Nummer twee is wanneer ze het een vriend vertellen. De meeste mensen die naar festivals gaan, vertellen hun vrienden dat ze ook kaartjes moeten kopen, maar niemand geeft de fans daar waarde voor. Fans doen dat al. We compenseren ze daarvoor.

Ten slotte geven ze feedback over wie hun favoriete artiesten zijn en wat hun favoriete onderdelen van het festival zijn. Niemand vult de enquête ooit in, maar als u gratis credits krijgt om de enquête in te vullen, doet u het waarschijnlijk. Ik weet niet of dat gaat werken, maar ik neem aan van wel.

Op die drie manieren worden fans gecompenseerd voor het geven van feedback en het waarderen van de ervaring waar iedereen collectief van geniet. Onze tweede visie is om een ​​utility-token te creëren met een reële aflossingswaarde. Natuurlijk zijn er meer juridische consequenties aan verbonden, want totdat het een aflossingswaarde heeft, is het geen utility-token en totdat veel van deze technologie werkt, is het voor ons gewoon lastig om het te kwalificeren op basis van SEC-voorschriften..

Wat we uiteindelijk besloten, was dat we niet willen stoppen, we creëren elke dag muziekfestivals. Ik speel bij hen, en dan runt mijn partner er 18. Waarom doet u het niet gewoon nu, laat de wereld zien dat we zaken menen en dat dit niet alleen maar een idee is. Er is nu een echt product bijgevoegd.

Naarmate we meer duidelijkheid krijgen van de SEC, en terwijl we samenwerken met enkele van onze technische partners, beginnen we de utility-token-kant te ontwikkelen, waar het echte inlossingswaarde heeft die verder gaat dan alleen simpele dingen. Dat is waar we nu zijn. Veel ervan zal eerder dan later werken. We weten niet of veel ervan in oktober geperfectioneerd zullen zijn, maar een deel van de technologie werkt wel wat betreft toegangscontrole, en als je een bepaald aantal tokens in je portemonnee hebt, krijg je een armband. Met die armband kun je VIP-gebieden betreden als een stimulans voor het inzetten.

Grammy-winnende artiest, Zedd, zal de headliner zijn (met dank aan japantoday.com)

Grammy-winnende artiest, Zedd, is de eerste aangekondigde headliner van OMF, Courtesy: Japan Today

Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen, maar uiteindelijk willen we dat fans deelnemen aan de festivalervaring en het gevoel krijgen dat ze waarde uit die betrokkenheid halen. Dat is ons doel.

Tot slot, om de cirkel rond te maken, houden we ook nog steeds van ons eerste idee, namelijk fans eigenaarschap geven van het festival. We streven ernaar om een ​​beveiligingstoken te creëren dat staat voor eigendom en winstdeling in het festival zelf. Dat beveiligingstoken zal uiteindelijk enige beslissingsmacht over de opstellingen mogelijk maken.

De manier waarop line-ups nu zijn gestructureerd, is dat één persoon of een team van mensen deze beslissingen neemt namens een hele community. Die beslissingen zijn op geen enkele manier representatief voor wat de mensen willen zien, en er is een probleem: daar is een inefficiëntie. Hoe we het oplossen, eerlijk gezegd, duurt jaren, maar we beginnen nu. We beginnen na te denken over hoe we dat kunnen doen.

Het security token-element geeft ons de mogelijkheid om fans zich nog meer betrokken te laten voelen bij de ervaring. Het is natuurlijk ook de eerste stap om dingen echt te decentraliseren. Dat is de lange uitleg van alle verschillende aspecten hiervan waar we aan werken. Ik denk dat het belangrijkste dat ik mensen graag vertel, wij allemaal zijn die blockchain-projecten hebben, we leren allemaal gaandeweg. Iedereen die zegt precies te weten wat er gaat gebeuren, liegt. We moeten het consumentengedrag in de gaten houden en dit gaandeweg ontwikkelen. Ik denk dat transparant zijn daarover buitengewoon belangrijk is.

Dit klinkt allemaal geweldig, maar ik moet vragen: wat kan er misgaan?

Ik denk dat er veel dingen mis kunnen gaan. Ik geloof dat de dingen die fout kunnen gaan, niet noodzakelijkerwijs het falen van het netwerk of wat we aan het bouwen zijn, verdienen.

De muziekindustrie is erg politiek. Ik denk dat veel mensen zich tegen een idee als dit zullen verzetten en niemand weet het nog, dus ik ben benieuwd welke gevolgen dat heeft voor mensen uit de industrie. Over het algemeen houden mensen uit de branche er niet van om dingen te veranderen, omdat dat is wat hun rekeningen betaalt en ze veilig houdt. Ik denk dat het beste antwoord dat ik je kan geven, is dat we proberen alles te vermijden wat er mis kan gaan door enkele grote spelers uit de muziekindustrie erbij te betrekken.

Enkele van de grootste agenten zijn partners in dit project: Paul Morris, die een van de meest prominente agenten ter wereld was die Tiesto en Hardwell en vele andere dj’s vertegenwoordigde, Lee Anders vertegenwoordigt Skrillex en Zedd, mijn agent die mijzelf en de Chainsmokers vertegenwoordigt . Mensen die in het vak echt de kracht hebben om perceptie vorm te geven, maar ook die in dit project geloven en geloven dat het de toekomst is van muziekfestivals. Als je dat soort mensen aan boord hebt, kunnen we naar mijn mening enkele van de politieke kwesties waarmee we in de toekomst te maken hebben, kunnen omzeilen.

Aan de technische kant is schaalvergroting het grootste probleem – ervoor zorgen dat we dit kunnen opschalen om tienduizenden mensen tegelijkertijd te huisvesten. Dat kan fout gaan, en daarom schakelen we het pas in als we onze door blockchain aangedreven PoS-systemen (Point of Sale) serieus testen bij eet- en verkoopstations..

We hebben technologie waarbij je een armband over een toegangspunt veegt, en dat is wat je het festival binnenlaat. Dat registreert ook de gegevens van wanneer die persoon naar het festival ging, en die gegevens worden openbaar, vastgelegd op het Ethereum-netwerk.

Er is van alles dat we moeten doen om ervoor te zorgen dat het op grote schaal werkt, en daarom zijn we eerlijk en zeggen we dat we de ervaring niet in gevaar brengen totdat we weten dat het perfect werkt. Daarom nemen we extra tijd om het te bouwen. Dat is ook waar veel van de financiële inkomsten naartoe gaan. Al het geld dat we tot nu toe hebben ingezameld en het geld dat we in de toekomst privé zullen inzamelen, al dat geld zal worden besteed om ervoor te zorgen dat het netwerk perfect werkt en de technologie stabiel is.

Waarom bouwen op Ethereum? Ik hou van Ethereum, ik ben een grote fan, maar er zijn veel zorgen over schaalbaarheid. Heb je er vertrouwen in dat Ethereum OMF nu en in de toekomst zou kunnen ondersteunen??

Er is een tweedelig antwoord op die vraag. Ten eerste bouwen we op Ethereum omdat we weten dat dit op dit moment de veilige beslissing is. Voor ons staan ​​we in de gril van de blockchain-technologiebeweging als geheel. Waarom Ethereum is omdat we weten dat het nu werkt, maar dat sluit niet uit dat we van platform kunnen veranderen.

We kunnen tokens ruilen voor tokens op een ander platform verderop. Er is veel potentieel voor ons omdat we ons nooit ons eigen hoofdnet voorstellen. Er is geen echte reden voor ons specifieke product, dus ik denk dat het ons nog meer flexibiliteit geeft met toekomstige token swaps en mogelijk overstappen naar netwerken die veelbelovend zijn in de toekomst. Ik ben zeker niet getrouwd met Ethereum.

Laten we het nog even hebben over de gevolgen van uw concepten voor uw collega’s en de branche in het algemeen. Zijn er nog andere beroemde dj’s of supersterren die op dit idee worden verkocht en / of achter de schermen met jou samenwerken om de beweging te ondersteunen? Ik weet dat Gramatik een kampioen is van crypto en blockchain.

Ik ben er, en dan mijn partner Kevin Edelson, die de CMO is. Hij heeft marketing gedaan voor iedereen, van Chucky Cheese tot LMFAO, artiesten, merken, alles. Hij heeft de hele marketingstrategie voor ons en alle branding ontwikkeld en is daar een expert. Ik heb hem al vroeg meegebracht en hij is een van mijn beste vrienden. Hij werkt ook aan het 3LAU-project.

De andere vriend die ik binnenhaalde was Adam Lynn, die Prime Social Group leidt, de grootste onafhankelijke promotor in de Verenigde Staten. Zijn partner, Zack Rubin, is ook betrokken en zij houden toezicht op de festivallogistiek en -ontwikkeling omdat ze echte experts zijn. Zij zijn de volgende groep mensen waar we bij betrokken raken: de agenten. De mensen die de kunstenaars vertegenwoordigen, zijn in veel opzichten de poortwachters van verandering in het bedrijf.

Daarom zijn we naar enkele van de krachtigste agenten in de branche gegaan om hun goedkeuring en steun te krijgen. Die agenten zijn onder meer Paul Morris. Sam Hunt, Lee Anderson en Hunter Williams die ik eerder noemde.

3lau ultra

3lau treedt op op Ultra Music Festival, Courtesy: Ultra Music Festival

Naast die agenten is de andere nieuwe toevoeging aan ons team, wat opwindend is, een man genaamd Dan Berkowitz – de oprichter van CID-entertainment. Hij is gespecialiseerd in VIP-services en heeft een aantal internationale festivalevenementen gecreëerd die behoorlijk exclusief zijn, 3.000, 4.000 personen bestemde evenementen. Kortom, wat Fyre Festival probeerde te zijn, maar faalde, hij doet het alleen op kleinere schaal. De reden waarom hij het op kleinere schaal doet, is dat het beheersbaar is omdat hij er erg succesvol in is. Dan runt VIP bij Coachella, hij runt VIP bij Bonnaroo en een heleboel andere festivals, en hij gaat onze VIP-ervaringswereld overnemen voor dit project en we zijn verheugd hem hierbij te betrekken.

Er zijn een heleboel grote namen in de technologie bij betrokken, maar we kunnen pas op 22 juni alle namen vrijgeven. SingularDTV is natuurlijk onze belangrijkste partner en heeft het hele project geïncubeerd.

Ik heb gehoord dat je een platenlabel bent begonnen met de naam Bloom Records en ook hebt gehoord dat je erg betrokken bent bij een organisatie genaamd Pencils for Promise.

Twee jaar geleden ben ik een platenlabel begonnen waar we alle winst aan verschillende goede doelen doneren. Pencils of Promise was de eerste en we hebben er ongeveer $ 200.000 voor opgehaald. We hebben zeven scholen gebouwd in Guatemala die ik heb bezocht.

Mijn hele doel daarmee was om fans de kracht te geven om via muziek geld in te zamelen voor goede doelen. Wanneer een fan op Spotify naar een nummer luistert, kost het hem niets en helpt het geld in te zamelen, en wanneer ze het met vrienden delen, helpt het om meer geld in te zamelen. Dat was mijn eerste missie om terug te geven aan fans. OMF is de tweede.

Bloom heeft geweldige dingen gedaan. We hebben bijna $ 300.000 opgehaald. We hebben $ 20.000 gedoneerd aan het Hurricane Harvey Relief Fund in Houston. We hebben $ 20.000 opgehaald voor Fuck Cancer met mijn nieuwe album, en we gaan honderdduizenden ophalen voor Fuck Cancer, aangezien het album inkomsten blijft genereren. Dat is gewoon mijn andere passieproject geweest waar ik van hou en dat ik eraan zal blijven werken.

Is er een filantropisch aspect ingebouwd in de OMF-ervaring??

We willen het zeker verkennen. Ik denk dat het moeilijk voor ons is om sommige van die dingen op korte termijn uit te voeren, maar op de lange termijn willen we graag een systeem creëren waarbij we voor elk ticket een dollar doneren aan goede doelen die de fans kiezen. Dat is iets dat ik wil doen. Ik zou zeggen dat we ongeveer zes maanden verwijderd zijn van dat gesprek. Nu richten we ons er alleen op om ervoor te zorgen dat alles werkt en dat we eraan voldoen. Ik ben hier een jaar mee bezig geweest en niemand weet het nog. Je kunt je mijn angst en verwachting hier voorstellen.

Waar kunnen mensen OMF volgen?

De beste plaats om voor iedereen heen te gaan is de OMF-website. Je kan meedoen Telegram, Twitter, Instagram. We zullen heel veel nuttige informatie, toekomstige artiestenpartners, ticketinformatie, line-ups en inspirerende citaten plaatsen die het team hebben geïnspireerd om het concept te creëren. Daar kan iedereen meer te weten komen.

Dat lanceren we op 21 juni. Het evenement vindt plaats op 20 oktober van dit jaar in het Civic Center Plaza in San Francisco.

Ernaar uitkijken. Bedankt voor je tijd, Justin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me