Drijvende Crypto-eilanden en de competitie voor gedecentraliseerd talent

Blue Frontiers, een bedrijf dat zich richt op het bouwen van permanente woningen op zee, heeft onlangs een memorandum van overeenstemming ondertekend met Frans-Polynesië over The Floating Island Project.

Voordat we deze bundel van “wat zijn deze cryptomensen tot nu toe zijn” uitpakken, is het de moeite waard om het concept van seasteading te bespreken. Met één voet in science fiction en een andere voet in de realiteit, is seasteading het concept dat permanente zeewoningen een groot aantal sociaaleconomische, politieke en milieuproblemen kunnen oplossen.

seastead

Een toekomstig seastead-concept voor de middellange termijn, ontwikkeld door de Nederlandse ingenieurs van Blue Frontier bij Blue21

Het Blue Frontiers-ecosysteem bestaat uit een fysiek platform genaamd Seastead en een legaal platform genaamd SeaZone. Blue Frontiers wil ook Varyon lanceren, een token dat tot doel heeft de variatie in bestuur te vergroten om goederen en diensten te kopen binnen het Blue Frontiers-ecosysteem.

Met Varyon kunt u alles doen, van het kopen of huren van ruimte op een Seastead, bedrijven registreren of een “virtuele bewoner” worden in een Blue Frontiers SeaZone..

De video brengt een interessant punt naar voren: 7,6 miljard mensen leven onder het gezag van ongeveer 193 landregeringen. Zoals we al sinds het begin der tijden met nieuws hebben gezien, variëren centrale regeringen van middelmatig op zijn best tot genocidaal in het slechtste geval.

Blue Frontiers is niet het enige project dat tot doel heeft het menselijke verlangen naar vrijheid te omarmen, los van een specifieke natie of regering. Neem de door Tim Draper onderschreven missie van Ledger Atlas in Papa-Nieuw-Guinea om een ​​speciale economische zone voor crypto, blockchain en innovatie te ontwerpen en te exploiteren. Bovendien zijn landen als Singapore, Malta, Zwitserland, de Kaaimaneilanden, Lichtenstein en andere kleinere landen verleidelijk met blockchain-vriendelijk en digitaal-burger-vriendelijk beleid en incentives.

The Dystopian Search for Utopia

Het idee doet enigszins denken aan Galt’s Gulch – een perceel van meer dan 11.000 hectare vruchtbaar land in de valleien van de Chileense Andes, genoemd naar een fictieve locatie waar de ijverige en bekwame vernieuwers van de wereld vluchtten in Ayn Rand’s Atlas Shrugged (ook hier relevant).

Inwoners van Galt’s Gulch Chili waren een serieuze poging om een ​​toevluchtsoord te bouwen voor vrije marketeers en anarcho-kapitalisten waar bewoners konden werken terwijl ze konden genieten van het klimaat en de lage belastingen in Chili, met een economie gebaseerd op Bitcoin.

“We zijn erg blij dat we vrijheidsbewuste mensen het uitstel van de westerse wereld van onderdrukkende regeringen kunnen bieden, waarin ze een nieuwe, meer welvarende gemeenschap kunnen opbouwen”, schreef Jeff Berwick, een van de oprichters van Galt’s Gulch Chile, in mei 2013..

“Bitcoin als de John Galt-munt? Waarom zou het niet zo zijn? “- Ken Johnson, een andere oprichter en managing partner.

Het idee werd binnen twee jaar na de lancering in 2012 ontrafeld als gevolg van persoonlijke en juridische conflicten, en wat The Economist ‘Bitcoin-paradijs’ noemde, ziet er nu uit als een gekke utopische droom.

Hoewel het misschien overhaast zou zijn om Galt’s Gulch Chile af te schrijven als een uitgebreide oplichterij, hebben verschillende betrokken partijen de leiding beschuldigd van corruptie.

Galts Gulch“Een tegenvaller van deze omvang had alleen kunnen bestaan ​​in de libertaire gemeenschap omdat [Johnson] hun paranoia en wantrouwen jegens de regering gebruikte om te zeggen: ‘Vertrouw alles toe, ik zal niemand vertellen wie je bent, laat iedereen ontdekt dat je investeert, en ik geef er de voorkeur aan dat je edelmetaal of bitcoins gebruikt, zodat het niet kan worden getraceerd ”, merkte potentiële investeerder Josh Kirley op. “Het werkte echt goed, of het nu opzettelijk was of gewoon de perfecte storm.”

Het is echter de moeite waard om GGC te prijzen voor zijn vroege (voor crypto) poging om een ​​op digitale activa gebaseerde economie op te bouwen. Voor het perspectief: de prijs van Bitcoin schommelde rond de $ 125 tijdens de duur van de poging. De ironie is dat de $ 1,5 miljoen aan omzet in Bitcoin GGC die in 2013 kon worden gegenereerd, ongeveer zou zijn $ 10 – $ 105 miljoen vandaag (uitgaande van prijsschommelingen in 2013, informatie verstrekt door The Economist).

Op blockchain gebaseerde bestuursmodellen waren toen niet noodzakelijkerwijs zo uitgewerkt als ze nu waren. Het gebrek aan transparantie en vertrouwen zou tegenwoordig gemakkelijk kunnen worden opgelost door een groot aantal aanbiedingen.

Laatste gedachten

Seasteading heeft tot doel een oplossing te bieden, zo niet praktisch, in ieder geval theoretisch catharsis, voor de wereldbevolking die optionaliteit wil uitoefenen in waar en hoe ze leven. Dit speelt samen met het gemeenschappelijke thema dat op blockchain gebaseerde bestuursmodellen traditionele regeringen zullen dwingen te strijden voor een gedecentraliseerde gemeenschap van economisch en sociaal mobiele individuen..

Een betere vraag om te stellen is niet ‘zal het gebeuren’, maar ‘wat als het gebeurt?’

Zullen regeringen seasteaders en digitale burgers beschouwen als piraten die belasting ontwijken, of zullen ze hun standpunt over regulering en belastingen veranderen om de massa van talent te sussen??

De tijd zal het leren.

De ideologische harten en naïviteit die geworteld zijn in de paranoia en het wantrouwen van gecentraliseerde instellingen zoals de overheid, een sentiment dat de basis of katalysator is voor veel mensen die zich aangetrokken voelen tot blockchain, kunnen maar zo ver gaan..

Het is aan vooraanstaande platforms die een levensvatbaar en verkieslijk digitaal burgerschap op land of zee (of in de lucht … of in de ruimte) willen bieden om de fouten van een opkomende blockchain-wereld met baby-hertenbenen recht te zetten en een alternatief te creëren dat uiteindelijk zou kunnen veranderen hoe de wereld werkt.

Middelen en credits:

Vice: https://www.vice.com/en_us/article/bn53b3/atlas-mugged-922-v21n10

The Economist: https://www.economist.com/schumpeter/2013/12/26/bitcoin-paradise

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me