Educatieve campagnes over de mogelijke risico’s van cryptocurrency-transacties

Hoewel er door nationale regeringen over de hele wereld aanzienlijke regels en verboden zijn voor cryptocurrency, hebben maar heel weinig regelgevers de nadruk gelegd op educatieve campagnes als een manier om nieuwe investeerders te leren over de mogelijke risico’s van investeren in cryptovaluta..

Dus wie leert er over deze risico’s? Tot nu toe hebben we verschillende non-profitorganisaties gezien, publicaties van juridische tijdschriften, en belastingdiensten informatie publiceren over de risico’s van het kopen van cryptocurrency.

Laten we eens kijken naar enkele van de huidige educatieve campagnes over de risico’s van cryptocurrency-transacties en welke strategieën ze geven om mensen te helpen risico’s te verkleinen.

Officiële inspanningen van Hong Kong

Tot nu toe loopt Hong Kong voorop in een poging om een ​​officiële, door de overheid geleide onderwijscampagne over cryptocurrency op te zetten. Op 29 januari 2018 lanceerden de Financial Services and the Treasury Bureau (FSTB) en het Investor Education Center (IEC) van de regering van Hongkong een onderwijscampagne over cryptocurrency met een reeks video’s, infographics en artikelen. op deze website.

Artikelen en infographics op de site zijn in het Engels geschreven. Video’s zijn geproduceerd in het Kantonees. De site biedt een paar beknopte uitleg van cryptocurrency en ICO-investeringsrisico’s. Het legt ook andere FinTech-termen uit, zoals ‘P2P-leningen’ en ‘equity crowdfunding’.

Amerikaanse campagnes / non-profitorganisaties

Hoewel de Securities and Exchange Commission (SEC) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC) verschillende bijeenkomsten hebben gehad om te bespreken hoe de Amerikaanse regering in de toekomst cryptocurrency zal beheren, zijn er momenteel geen officiële educatieve campagnes van de overheid over de risico’s van crypto. Er zijn echter enkele organisaties die educatief materiaal hebben geproduceerd.

Juridische publicaties

In januari 2018 verscheen het New Jersey Law Journal heeft een artikel uitgebracht over waar mensen op moeten letten bij het investeren in cryptocurrency. Dit artikel geeft een onpartijdige, feitelijke beoordeling van enkele van de eerdere hacks van topcrypto’s en geeft redenen waarom sommige crypto’s al dan niet goede transactiebeslissingen kunnen zijn. Het verklaart ook enkele van de basisverschillen tussen topcrypto’s zoals BTC en ETH.

Belangengroepen

Educatieve campagnes van Super PAC’s zoals Cryptocurrency Alliance worden ook steeds populairder. Deze Super PAC zet zich in om meer bekendheid te creëren bij het publiek rond cryptocurrency en blockchain-technologie.

Cryptocurrency Alliance probeert ook “zich te verzetten tegen wetgeving en politieke kandidaten die cryptocurrencies willen reguleren ten koste van de privacy van de consument”. Volgens de website van de groep zijn nu meer dan 20 mensen kernleden van deze organisatie.

Universiteiten / online cursussen


Universiteiten zijn tot nu toe misschien wel de grootste adoptanten van educatieve campagnes over cryptocurrencies. Carnegie Mellon, Cornell, Duke, het Massachusetts Institute of Technology en de University of Maryland, en een paar andere grote universiteiten in de VS. cursussen hebben toegevoegd over cryptocurrency-technologie, economie, rechten en andere specifieke onderwerpen.

Hoewel het moeilijk is om precies te zeggen hoe de blockchain-technologie en markttrends van cryptocurrency zullen evolueren, kunnen professoren studenten over het algemeen begeleiden om degelijke investeringsprincipes te ontwikkelen en hen te leren hoe ze investeringen veilig kunnen houden.

Daarnaast beginnen online leerplatforms ook meer cursussen aan te bieden met betrekking tot blockchain en cryptocurrency. Coursera biedt bijvoorbeeld een Princeton-klas over een breed scala aan onderwerpen over Bitcoin en verschillende andere crypto’s.

Wat is de volgende stap voor educatieve campagnes?

Huidige educatieve campagnes over de risico’s van cryptocurrency-transacties zijn nog zeldzaam. Hoewel universiteiten het cursusaanbod over blockchain en cryptocurrency waarschijnlijk zullen uitbreiden, moeten andere segmenten van de bevolking ook meer leren over het nemen van verstandiger beslissingen over cryptocurrency-transacties..

Voor het grootste deel moeten zowel HODLers als daghandelaren via hun eigen onderzoek achter de risico’s komen. Misschien is een van de belangrijkste manieren waarop nieuwere beleggers zich meer bewust worden van mogelijke risico’s, het gebruik van een combinatie van eeuwenoud beleggingsadvies (dwz algemene principes die verband houden met beleggen op de aandelenmarkt) en zelfstudie door middel van onderzoek (dwz leren over portemonnee). opslag, beveiligingsmaatregelen, etc.)

Beleggers moeten klassiek advies onthouden, zoals ‘investeer niet meer dan men zich kan veroorloven te verliezen’ of ‘koop laag, verkoop hoog’. Ze moeten echter ook op zoek gaan naar meer bronnen die essentiële concepten voor blockchain / cryptocurrency-technologie leren.

Naarmate de markt voor cryptocurrency volwassen wordt en nieuwere investeerders interesse in de markt beginnen te krijgen, zullen officiële educatieve campagnes waarschijnlijk een belangrijkere rol spelen bij het aanleren van investeringsprincipes en technologieconcepten aan mensen. Voorlopig blijft de opleidingskloof voor nieuwere investeerders nog vrij groot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map