Blockchain-technologie blijft groeien in elke bedrijfssector, inclusief het onderwijssysteem. De toegevoegde efficiëntie en beveiliging van de implementatie van een blockchain-protocol valt niet te ontkennen.

Het papieren systeem dat de meeste onderwijsnetwerken over de hele wereld domineert, is schromelijk verouderd en er is geen echte wereldwijde consensus over de algemene status van het onderwijs. Deze systemen hebben docenten in verwarring gebracht over het niveau van begrip dat studenten bezitten. Blockchain-technologie zou het antwoord kunnen zijn op zoveel van de huidige problemen waarmee scholen wereldwijd worden geconfronteerd. Zoals je gaat leren, zijn er al enkele indrukwekkende blockchain-gebaseerde platforms die hun steentje bijdragen om de zaak te bevorderen.

Blockchain-technologie zou ons in staat kunnen stellen om zowel de manier waarop we lesgeven als de manier waarop we leren te veranderen, door ons vermogen om deze kritieke attributen in realtime te volgen, te verbeteren. Laten we even kijken naar een paar manieren waarop deze revolutionaire technologie kan worden gebruikt om het wereldwijde onderwijsnetwerk te verbeteren.

Blockchain-studentendatabase – permanent record

De transcripties van uw school, of permanente gegevens, vormen een cruciaal onderdeel van het onderwijssysteem toezicht houden werkwijze. Helaas is het huidige papieren systeem duur en gesloten voor het publiek. Een blockchain-gebaseerde oplossing zou kosten kunnen besparen door elke student een uniek identificatielabel te geven waarnaar gemakkelijk kan worden verwezen door onderwijssystemen die informatie van overal ter wereld nodig hebben.

Misschien nog wel belangrijker is het feit dat door het transparante karakter van blockchaintechnologie studenten ook toegang zouden hebben tot de informatie. Deze ongebonden toegang kan studenten helpen hun studievoortgang te volgen en erachter te komen waar het mis gaat.

Blokchain Education Network: Sony Headquarters via Boyanov

Sony-hoofdkantoor via Boyanov

IBM en Sony hebben samen om een ​​platform te creëren om de huidige puinhoop die schoolafschriften zijn, aan te pakken. Het programma combineert een door Sony gebouwde blockchain met IBM-cloudtechnologie om een ​​revolutionair systeem te creëren voor het volgen en verzenden van schooltranscripties wereldwijd.

Wereldwijde blockchain-onderwijsnetwerken

Stel je voor dat deze informatie deel uitmaakt van een uitgebreider wereldwijd blockchain-onderwijsnetwerk. Met dit netwerk kunnen studenten scholen overdragen zonder dat ze hun transcripties hoeven op te sturen. Het zou ook de meeste kosten elimineren die gepaard gaan met het opslaan, bewaken, wijzigen en bijwerken van deze gegevens.

Een wereldwijd blockchain-onderwijsnetwerk maakt grootschalige monitoring mogelijk. Dit vermogen zou de wereld een eerste glimp geven van de werkelijke onderwijsstatus van de scholen en studenten ter wereld. De blockchain-vingerafdruk van elke leerling, samen met al zijn relevante gegevens, biedt een diepgaand overzicht van de voortgang van de leerlingen. Bovendien stellen deze gegevens professoren in staat om gebieden aan te wijzen die verbeterd moeten worden.

Blockchain Education Network – Gedeeld curriculum

In de huidige staat bestaat het onderwijssysteem uit gelokaliseerde wijken. Leraren instrueren studenten met een nationaal curriculum. Vervolgens bevestigen tests het niveau van begrip dat de studenten hebben bereikt. Het probleem is dat er geen manier is om ervoor te zorgen dat het beste curriculum op lokaal niveau wint. Het opslaan van een goedgekeurd curriculum op een blockchain-netwerk kan ervoor zorgen dat alle studenten de meest up-to-date goedgekeurde informatie krijgen die mogelijk is.

De prijs van boeken is niet onbelangrijk, en een digitaal curriculum zou kunnen worden geïmplementeerd om een ​​universeel en kosteneffectiever systeem te creëren dan de huidige papieren versie. Deze besparingen kunnen ten goede komen aan scholen in regio’s met een lager inkomen, omdat deze scholen meestal niet over de middelen beschikken om hun curriculum voortdurend bij te werken om rekening te houden met veranderingen.

Blockchain-afstudeersystemen

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs wil een blockchain leren creëren systeem. Het project heet ‘competentiegericht leren’ en trekt wenkbrauwen op in de onderwijsgemeenschap. De flexibiliteit die door een dergelijk systeem wordt gebouwd, kan de resultaten van studenten aanzienlijk verbeteren.

Op blockchain gebaseerde onderwijsnetwerken die verdiensten toekennen aan studenten op basis van de voltooiing van hun curriculum, kunnen een van de duurste onderdelen van het onderwijssysteem automatiseren. Stel je voor dat een student een test aflegt en hun slaagscore wordt geregistreerd als behaald in het blockchain-curriculum.

Stel je nu voor dat de student na het voltooien van het curriculum in totaal automatisch naar het volgende leerjaar promoveerde. Door deze automatisering zou het onderwijssysteem zowel meer geïndividualiseerd kunnen worden in het lesgeven als mondiaal in zijn vermogen om zichzelf te controleren. De beste studenten blinken uit in hun eigen tempo, terwijl uitzonderlijke geesten opvallen tussen de massa.

Vertrouw op certificering

Een van de belangrijkste voordelen van blockchain-technologie is het vermogen om het eigendom van een bepaald activum te bewijzen. In het geval van het onderwijssysteem wordt deze technologie geïntegreerd in de verificatie van certificeringen en accreditatie. Onderzoekers van MIT gebruiken al een blockchain-based systeem om te voorkomen dat er vervalste documentatie wordt gebruikt. Het systeem tokeniseert records op de blockchain om fraude te voorkomen. Het stelt studenten ook in staat hun gegevens op elk moment op te halen zonder tussenkomst van derden.

Blockchain Education-netwerk: Arts at MIT kijkt uit over de rivier

Arts aan het MIT

Crowdfunding

Een van de beste eigenschappen van het gebruik van op blockchain gebaseerde protocollen is de mogelijkheid tot crowdfunding. Scholen zouden dit kunnen gebruiken om hun fondsenwervingsprocedures radicaal te veranderen. Een school zou een concept of project kunnen presenteren aan de ouders van de leerlingen, en zij zouden de mogelijkheid hebben om over het onderwerp te stemmen en, indien goedgekeurd, de onderneming te financieren.

Het innovatieve platform Usizo maakt gebruik van een blockchain-gebaseerd protocol om crowdfunding mogelijk te maken voor de ontwikkeling van scholen in Afrika. Via het platform kunnen donateurs hun donaties volgen. De toegevoegde transparantie is cruciaal gebleken om hogere overheidsfinanciering te bereiken.

Schooluitgaven

Problemen met schooluitgaven zijn de afgelopen jaren een grote zorg geworden. Dientengevolge tonen ouders meer belangstelling voor schoolkosten. Het bijhouden van deze gegevens op de blockchain zou eenvoudig zijn. Als platforms zoals Usizo zich aan deze behoeften aanpassen, helpen ze daarom zowel openbare als particuliere scholen om effectiever te functioneren.

Blockchain Education Network – Het is aan ons

Het is gemakkelijk in te zien waarom er een sterke impuls moet komen voor de ontwikkeling van een blockchain-onderwijsnetwerk. De gedecentraliseerde aard van blockchain-technologie maakt het de ideale houder van de kennis van de wereld, en door deze technologie kosteneffectief te introduceren, profiteren alle betrokken partijen ervan.

Armoede hoeft niet langer het opleidingsniveau van studenten te dicteren. Dankzij blockchaintechnologie ziet de toekomst van het onderwijs er nu al rooskleurig uit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me