Indacoin streeft ernaar de belangrijkste cryptocurrency-uitwisseling van het VK te worden. In onze Indacoin-recensie kijken we naar de missie van de beurs, de vergoedingsstructuren en functies zoals de Indacoin-portemonnee. Het belangrijkste is dat we enkele van de beperkingen en mogelijke obstakels voor gebruikersacceptatie uitleggen. Zonder verder oponthoud, hier is onze Indacoin-recensie.

Indacoin gebruiken

Volgens de FAQ sectie vermeld op de Indacoin website, het bedrijf is sinds 2013 actief op het gebied van cryptocurrency. Momenteel is het hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd in Londen. Een van de belangrijkste doelen van deze uitwisseling lijkt te zijn om de toegankelijkheid van gebruikers tot fiat-to-crypto-handelsopties te vergroten. Hoewel sommige uitwisselingen vereisen dat gebruikers achtergrondcontroles en lange registratieprocessen doorlopen, vermindert of elimineert deze uitwisseling veel van deze belemmeringen..

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om verschillende cryptocurrencies te kopen via Visa of Mastercard. USD, EUR, RUB, AUD en GBP zijn alle geaccepteerde fiatvaluta’s. BTC is de enige geaccepteerde cryptocurrency. Vervolgens kunnen gebruikers basisinformatie invoeren (e-mail, mobiel telefoonnummer, bankkaartgegevens en bitcoin wallet-adres) voordat ze naar een bepaalde cryptocurrency converteren.

Als het gaat om ondersteuning van cryptocurrency, accepteert de exchange zowel populaire cryptocurrencies als een aantal altcoins. Meer dan 100 cryptocurrencies kunnen worden gekocht zonder een registratieproces te hoeven doorlopen. In totaal zijn er meer dan 700 cryptocurrencies te koop op de site. Vanaf augustus 2018 is deze uitwisseling beschikbaar in alle landen behalve de Verenigde Staten.

foto van de homepage van de Indacoin website

Gebruikers kunnen nu meer dan 700 verschillende cryptocurrencies kopen op Indacoin.

Liquiditeit behouden

Een van de grootste problemen waarmee veel cryptocurrency-uitwisselingen tegenwoordig worden geconfronteerd, is een gebrek aan liquiditeit. Zonder liquiditeit maken beurzen het voor gebruikers moeilijker om fiat-to-crypto en crypto-to-crypto te verhandelen. Volgens Indacoin’s Crunchbase-pagina, de beurs gebruikt market-maker bots om de liquiditeit te behouden. Door dit soort technologie toe te passen, is Indacoin beter in staat om wisselkoersen te creëren die dichter bij de marktkoersen liggen. Bovendien kan de beurs grote bestellingen in korte tijd verwerken zonder de prijzen aanzienlijk te beïnvloeden.

Indacoin Wallet: beoordelingen en klantenondersteuning

Indacoin Wallet is beschikbaar op alle grote platforms. Dit omvat mobiele (iOS en Android) en desktop wallets. Met de Indacoin-portemonnee kunnen gebruikers niet alleen verschillende cryptocurrencies opslaan, maar ook gemakkelijk P2P-overschrijvingen verzenden. Volgens de uitwisselingswebsite is het gebruik van de Indacoin-portemonnee net zo eenvoudig als het sturen van een bericht naar een vriend.

De recensies van deze app zijn zeer positief. Vanaf 17 september 2018 heeft de Indacoin-portefeuilletoepassing voor Android 10.000 installaties en een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren met 2.980 beoordelingen. De iOS-app heeft ook een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren met 27 beoordelingen. Voor wie op zoek is naar een regelmatig bijgewerkte applicatie, biedt het ontwikkelteam deze. Als je bijvoorbeeld naar de versiegeschiedenis van de iOS-app kijkt, wil het project regelmatig updates vrijgeven. Deze omvatten bugfixes, prestatieverbeteringen en meer.

Ondanks deze uitstekende recensies is het belangrijk op te merken dat sommige recensenten beweren dat transacties niet zijn voltooid. Sommige mensen ontdekten dat de klantenondersteuning niet reageerde of niet behulpzaam was bij het oplossen van hun problemen. Zoals we in andere beoordelingen van cryptocurrency-uitwisselingen hebben gezien, is klantenondersteuning helaas vaak een groot probleem bij uitwisselingen.

Indacoin stortings- en opnamekosten

Om cryptocurrencies te kopen, hebben gebruikers twee hoofdopties. De eerste methode is om een ​​bankpas / creditcard te gebruiken (d.w.z. Visa of Mastercard), waarvoor een toeslag van 4% is inbegrepen. De tweede methode is om Payza te gebruiken, inclusief een vergoeding van 2,9% + $ 0,30. Er zijn 3% transactiekosten voor zowel kopers als verkopers voor elke transactie op Indacoin. Hoewel er geen stortingskosten zijn voor Bitcoin, zijn er opnamekosten van 0.0001 BTC.

foto van iOS-, Android- en desktopversies van Indacoin-portemonnee

De Indacoin-portemonnee is beschikbaar via mobiele en desktop-applicaties.

Enorme Fiat-opnamekosten

Als we naar bijna elke Indacoin-recensie kijken die online beschikbaar is, zien we één veel voorkomende klacht: gebruikers kunnen fiat niet op een gemakkelijke manier direct intrekken. Opnamekosten voor conversies van cryptocurrency naar fiat zijn 12% bij rechtstreeks gebruik van de exchange. Dit is vooral hoog wanneer andere beschikbare opties op de markt worden overwogen, zoals GDAX of Changelly, die veel lagere kosten bieden.

Gelukkig biedt de beurs wel een alternatief. Gebruikers kunnen een online betalingsplatform genaamd Payza gebruiken om opnamekosten aanzienlijk te verlagen. Het opnemen van geld via bankoverschrijving met Payza kost bijvoorbeeld slechts $ 0,50. Het opnemen van geld naar een creditcard kost een standaardtarief van $ 8 voor elk bedrag lager dan $ 5.000. Vertrouwen op een afzonderlijke processor van een derde partij is niet optimaal. In sommige gevallen biedt het echter een gemakkelijkere oplossing.

Het slechte nieuws is dat Payza er ongeveer 20 werkdagen over doet om fiat-opnames te verzenden. Als je bedenkt dat er talloze Fintech-platforms zijn die snellere overdrachten kunnen realiseren, zou dit sommige gebruikers kunnen afschrikken. In wezen moeten gebruikers kiezen tussen snellere doorlooptijden voor opname met veel hogere kosten (Indacoin) of langzamere doorlooptijden voor opname met lagere kosten (Payza).

Koop- / verkooplimieten

Voor Indacoin-gebruikers zijn de koop- en verkooplimieten restrictief. Voor een eerste aankoop / verkoop is het minimumbedrag bijvoorbeeld $ 15. Het maximale bedrag is $ 50. De tweede transactie kan maximaal $ 200 bedragen, maar kan pas ten minste vier dagen na de eerste aankoop worden uitgevoerd. De derde transactie is beperkt tot $ 500 en kan pas zeven dagen na de eerste aankoop worden gedaan. Er is ook een kooplimiet voor de eerste maand van $ 5.000. Hierna zijn er geen beperkingen. Hoewel de mogelijkheid om eenvoudig verschillende cryptocurrencies rechtstreeks met fiat te kopen aanlokkelijk is, lijken deze onverklaarde koop- / verkoopbeperkingen een groot obstakel te vormen voor de acceptatie van nieuwe gebruikers..

Belangrijke mijlpalen en partnerschappen

In maart 2018 kondigde het team aan dat gebruikers cryptocurrencies rechtstreeks konden verkopen voor fiat binnen de mobiele Android-app. De vergoedingen voor deze transacties zijn vastgesteld op 7%. In augustus 2018 heeft Indacoin een nieuwe app voor Android uitgebracht, evenals de toevoeging van functionaliteit voor het wisselen van munten. Bovendien werkt Indacoin samen met projecten zoals ZenCash, Alt. Staat, en Coinranking.

Indacoin biedt bedrijven ook samenwerkingsmogelijkheden via API-integratie. Zowel lichte als standaardintegraties kunnen worden gebruikt om de service van elk bedrijf in staat te stellen de cryptocurrency-uitwisselingsfuncties uit te voeren (d.w.z. betalingsverwerking via creditcards / betaalpassen).

Foto van de bijgewerkte Android-app van Indacoin, die in augustus 2018 werd uitgebracht

Het ontwikkelingsteam heeft in augustus 2018 een bijgewerkte Android-app gelanceerd.

Gevolgtrekking

In onze Indacoin-beoordeling hebben we verschillende, aanzienlijke obstakels gevonden voor gebruikersacceptatie. Hoewel deze uitwisseling innovatieve functies biedt, zoals de Indacoin-portemonnee, moeten potentiële gebruikers ook rekening houden met de hoge kosten en koop- / verkooplimieten van Indacoin..

Verbeteringen aan vergoedingsstructuren, opnameprocessen en koop- / verkooplimieten kunnen Indacoin ertoe aanzetten een topbeurs te worden. Het zal interessant zijn om te zien hoe Indacoin op deze gebieden blijft innoveren en welke rol het bedrijf zal spelen in de steeds competitievere cryptocurrency-wisselmarkt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me