Dus je bent geïnteresseerd in het delven van privacymunten? Welnu, ZCash staat waarschijnlijk bovenaan uw prioriteitenlijst. En niet voor niets. Privacymunten hebben de laatste tijd veel stoom verzameld in de nasleep van toezichthouders die Bitcoin en alle altcoins die eruit zijn voortgekomen, willen beperken. In deze gids gaan we wat inzichten krijgen over hoe je ZCash voor beginners kunt minen.

(Merk op dat dit Windows-gebruikers betreft, hoewel het proces onder Linux enigszins vergelijkbaar zal zijn.)

Een kort overzicht van ZCash

ZCash voegt een extra laag anonimiteit toe aan cryptotransacties in vergelijking met Bitcoin. Met cryptografie, bekend als zk-SNARKS, kunnen gebruikers volledig privé transacties uitvoeren of, als ze dat willen, bepaalde transacties zichtbaar maken.

zcash

Deze functionaliteit heeft zowel goede als slechte kanten. Ten eerste kunt u hiermee veilig grote bedragen over de hele wereld verzenden zonder mogelijk het doelwit te worden van een online of offline aanval op basis van uw identiteit. Aan de andere kant biedt het ook het potentieel voor verschillende soorten witwaspraktijken.

ZCash gebruikt proof-of-work, vergelijkbaar met Bitcoin, om zijn netwerk te beveiligen. Een fundamenteel verschil zit hem echter in het mijnalgoritme Equihash wat het maken van blokken op een andere manier vergemakkelijkt. Dit is een belangrijk punt, omdat u hardware wilt die is geoptimaliseerd om er gebruik van te maken. Daarover later meer. Laten we voorlopig verder gaan en als je geïnteresseerd bent in een primeur over ZCash, bekijk dan onze ZCash-gids.

Winstgevendheid

Als je nog nooit crypto hebt gedolven, is het nu een goed moment om erachter te komen of je echt een behoorlijke winst gaat maken met deze onderneming. Veel ongeschoolde nieuwkomers in cryptovaluta geloven dat mijnbouw een gemakkelijke manier is om geld te verdienen. Dit is gewoon niet het geval. Hier zijn een paar belangrijke elementen waarmee u rekening moet houden voordat u de duik neemt in het delven van ZCash of een andere cryptocurrency:

  • Huidige marktprijs
  • De initiële kapitaaluitgave voor hardware
  • Totale hashkracht beschikbaar
  • Kosten van elektriciteit
  • Kosten zwembadtoeslag

Ga hiervoor naar Wat te mijnen en voer een paar variabelen uit je set-up in. Als voorbeeld voeren we een typische opstelling van acht grafische kaarten in met ongeveer 6000 h / s (hash-snelheid):

Bereken uw verwachte winstpotentieel

Bereken uw verwachte winstpotentieel

Zoals u kunt zien, is het nieuwste winstpotentieel niet bijzonder hoog. Dit komt grotendeels door de bearmarkt van 2018, die het voor kleine mijnwerkers moeilijk heeft gemaakt om winst te maken. Deze resultaten zijn echter slechts schattingen. Zoals met de meeste dingen crypto, gaat er niets boven hands-on ervaring.

Mijnbouwhardware

ZCash is gebouwd om ASIC-machines te weerstaan ​​en in plaats daarvan GPU’s (grafische kaarten) te gebruiken als de belangrijkste bron om de munt te delven. Dit is goed nieuws voor de beginnende mijnwerker, aangezien je niet hoeft te concurreren met mijnbouwreuzen zoals Bitmain die een enorm ASIC-marktaandeel hebben.

Dit betekent dat je zeker een aantal Nvidia grafische kaarten wilt bemachtigen. Ervaren miners hebben gemeld dat ze veel beter presteren dan AMD-kaarten bij het minen van ZCash. De Nvidia GTX80-serie is een goed startpunt als u niet weet welke kaart u moet ophalen. Aangezien de vraag naar kaarten het aanbod van grafische kaarten een beetje onder druk heeft gezet, zou je bovendien kunnen proberen een paar tweedehands GPU’s van je gamevrienden of op eBay te kopen..

Uw premie opslaan: ZCash-portefeuilles

Mijnbouwmunten helpen niet, tenzij we ze echt ergens kunnen opslaan. Gelukkig hebben we hier nogal wat opties. EEN portemonnee van derden is beter voor de beginner als de officiële portemonnee werkt alleen met Linux. Er zijn hier echter een aantal goede opties voor ultieme beveiliging die u waarschijnlijk wilt gebruiken met een hardwareportefeuille zoals een Trezor of Ledger.

Als u een Bitcoin-portfolio wilt opbouwen of misschien geld wilt uitbetalen in fiat (bijv. Dollars / euro’s / enz.), Dan wilt u zeker rechtstreeks mijnen naar een ondersteunde beurs. Hierdoor kunt u extra kosten overslaan bij het overboeken tussen uw persoonlijke portemonnee en de uitwisseling. Neem echter eerst contact op met uw centrale om er zeker van te zijn dat zij deze optie ondersteunen.

Software en volgende stappen

Bestuurders

Ervan uitgaande dat u met de Nvidia-kaarten voor uw installatie bent gegaan, zoals we eerder hebben vermeld, is dit het moment om ervoor te zorgen dat ze correct zijn geïnstalleerd en geconfigureerd. Ga naar De Geforce-site van Nvidia en installeer de nieuwste stuurprogramma’s als u dit nog niet heeft gedaan:

Voor maximale efficiëntie moet u ervoor zorgen dat u over de nieuwste stuurprogramma's voor uw kaart beschikt

Voor maximale efficiëntie moet u ervoor zorgen dat u over de nieuwste stuurprogramma’s voor uw kaart beschikt

Het installeren van veel GPU’s kan een lastig proces zijn. Misschien vindt u het het beste om ze een voor een te installeren, opnieuw op te starten en vervolgens te spoelen en te herhalen, of ze allemaal tegelijk te installeren. Mijnwerkers hebben een paar verschillende manieren gemeld om de klus te klaren, dus plan wat tijd om je uitrusting correct te installeren voordat je doorgaat met de volgende stappen.

Download en voer de EWBF-mijnwerker uit

Tijd om de software op uw hardware aan te sluiten, zodat we wat geld kunnen binnenhalen. De aanbevolen software hier is EWBF’s Cuda ZCash mijnwerker. Wees altijd voorzichtig bij het downloaden van mijnwerkers, aangezien sommige onbekende programma’s geld kunnen stelen van nietsvermoedende gebruikers. Doe je onderzoek en zorg ervoor dat je het Bitcointalk community als het gaat om aanbevelingen voor mijnwerkers.

Download en installeer de nieuwste versie van Cuda. Windows heeft de vervelende gewoonte om de goede werking van mijnbouwmachines te onderbreken. Dit betekent dat u een paar instellingen moet aanpassen om ervoor te zorgen dat u met maximale efficiëntie mijnbouwt.

Zorg er allereerst voor dat uw antivirusprogramma Cuda of andere bijbehorende bestanden niet blokkeert. Ten tweede wilt u misschien ook Windows-updates uitschakelen en in plaats daarvan handmatig bijwerken door specifieke uitvaltijden voor uw installatie te plannen. Schakel ten slotte de slaapmodus op uw pc uit, omdat dit uw ZCash-mijnbouw voortdurend zal verstoren.

Word lid van een mijnbouwpool

Zelf ZCash ontginnen is niet praktisch en tegenwoordig ga je er alleen in besparen als je lid wordt van een mijnbouwpool. Kortom, hiermee kunt u uw middelen ‘poolen’ met andere mijnwerkers met een grotere kans om blokken te ontdekken en uw mijnbeloning te claimen. Investoon heeft een geweldige vergelijking op ZCash-mijnpools in de buurt van uw huidige locatie.

Klik op een specifieke mijnwerker en u krijgt instructies over hoe u verbinding kunt maken met die pool:

Instructies over hoe u zich bij een specifieke mijnbouwpool kunt aansluiten

Instructies over hoe u zich bij een specifieke mijnbouwpool kunt aansluiten

In het bijzonder moet u kennis nemen van het bat-bestand en de EWBF-mijnwerkersinstellingen. Deze kunnen worden gewijzigd in de map van EWBF die u eerder heeft gedownload. U moet ook het portefeuilleadres kopiëren waarover we eerder hebben gesproken. Er zijn nogal wat onhandige stukjes hier, dus zorg ervoor dat alles klopt.

Final Thoughts: How to Mine ZCash

Nu hoef je alleen nog maar ZCash te gaan delven! Dubbelklik op het .bat-bestand en je zou effectief je allereerste ZCash moeten minen. Houd er rekening mee dat u bij de meeste pools de inkomsten uit uw portemonnee kunt controleren via hun respectieve websites. Er valt nog veel meer te leren als u het meeste wilt halen uit het leren hoe u ZCash kunt minen.

Bedenk dat de markten gedaald zijn en de concurrentie hard is. Om het hoofd boven water te houden, moet u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en uw proces verfijnen. Veel geluk en gelukkige mijnbouw!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me