Als crypto-investeerder bent u ongetwijfeld op Bitcoin-uitleenplatform-advertenties gestuit. Deze platforms zijn er in alle verschillende maten en elk met verschillende procedures. Bitcoin-leningen werden voor het eerst populair in 2017 toen de cryptomarkt omhoogschoot naar nieuwe hoogten. De hype van de cryptomanie van vorig jaar creëerde ook een uitstekende omgeving voor Bitcoin-leningen.

Tegenwoordig bieden tal van Bitcoin-uitleenplatforms alle soorten financieringsdiensten aan, aangezien allerlei soorten financieringsdiensten erg populair zijn en u zelfs sites kunt vinden voor consolidatie van schulden die hiervoor geweldig zijn. Financieringsopties zijn onder meer het verkrijgen van een lening om Bitcoin te kopen, uw Bitcoin gebruiken om een ​​lening in fiat te krijgen en uw crypto uitlenen aan anderen die financiering zoeken. Hoewel al deze platforms verschillende services bieden, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze wedden allemaal dat de prijs van cryptovaluta zal blijven stijgen.

Hefboomwerking

Het primaire doel van Bitcoin-uitleenplatforms is om gebruikers meer hefboomwerking te bieden bij hun handelsactiviteiten. Hefboomwerking is een investeringsstrategie waarbij u de effectiviteit van uw transacties vermenigvuldigt via geleend geld. Het is een veel voorkomende strategie op de aandelenmarkt.

In theorie klinkt het concept fantastisch. Je krijgt een lening van 10.000 dollar, koopt Bitcoin, de prijs stijgt en je lacht de hele weg naar de bank. In werkelijkheid is het proces veel moeilijker dan dit, en in de meeste gevallen bevinden investeerders zich met enorme stapels schulden.

Krijg een lening om Bitcoin te kopen

Het kopen van Bitcoin kan duur worden. Laten we eerlijk zijn, veel nieuwe investeerders die beter af zijn met Bitcoin, investeren in plaats daarvan in goedkopere altcoins omdat ze volledige munten kunnen bezitten tegen een fractie van de kosten. Ervaren crypto-investeerders begrijpen dat het bezitten van een percentage Bitcoin veel waardevoller kan zijn dan het bezitten van een volledige altcoin.

Kredietverstrekkers erkenden al snel zowel de wens van beleggers om complete munten te bezitten als de afstand tussen traditionele uitleenplatforms en de crypto-ruimte. Deze wens leidde het afgelopen jaar tot een vloed van Bitcoin-uitleenplatforms. Deze platforms bieden gebruikers meer liquiditeit om hun crypto te kopen. SoFi is zo’n platform dat het afgelopen jaar aan populariteit heeft gewonnen. SoFi geeft u toegang tot fiat-fondsen om rechtstreeks crypto te kopen. Het platform biedt ook herfinanciering van studieleningen en persoonlijke leningen.

Sofi via Hompage

SoFi via Hompage

Krijg een lening in Bitcoin

Een andere opkomende strategie in de Bitcoin-kredietsector zijn crypto-directe leningen. Deze platforms slaan fiat-valuta helemaal over. In plaats daarvan ontvangt u uw tegoed rechtstreeks in Bitcoin. Er zijn traditioneel twee soorten directe Bitcoin-leningen. Het eerste type lening komt van een kredietverstrekker, sommige nieuwe kredietverstrekkers staan ​​mensen toe een autolening afsluiten bij bitcoin is het enige voorbehoud dat de autodealer ook Bitcoin moet accepteren.

Het tweede type directe Bitcoin-uitleenstrategie houdt in dat u in contact komt met andere investeerders die hun Bitcoin willen uitlenen in ruil voor wat rente over de lening. Platforms zoals BTCPOP, Bitbond, en Nebeus gespecialiseerd in dit soort transacties.

Ontvang een Fiat-lening met uw Bitcoin als onderpand

Aan de andere kant van de vergelijking heb je ongeveer duizend Bitcoin-houders die de overgrote meerderheid van de bestaande Bitcoins beheersen. De meeste van deze individuen zijn oude Bitcoin HODLers en hebben daarom geen zin om hun kostbare munten te verkopen. Gelukkig voor deze individuen kunnen ze nu fiat-valutoleningen krijgen met hun Bitcoin als onderpand.

Inlock is zo’n platform om deze diensten aan investeerders aan te bieden. In een recent interview, De CEO van Inlock, Csaba Csabai, legde uit hoe grote Bitcoin-houders zich in een unieke positie bevinden. Csabai legde uit hoe zijn bedrijf ontdekte dat 40 procent van de Bitcoins in de wereld al meer dan een jaar niet uit hun portemonnee zijn verhuisd. Hij pochte ook de fiscale voordelen van deze strategie. Crypto-transacties zijn in de meeste landen onderworpen aan belasting, maar uw Bitcoin gebruiken als onderpand is dat niet.

SALT is een ander populair Bitcoin-onderpandleningsplatform. Het bedrijf biedt verificatie op dezelfde dag en vereist geen kredietcontrole. SALT wordt tegenwoordig beschouwd als een van de meest legitieme Bitcoin-uitleenplatforms op de markt. Het platform kreeg veel media-aandacht, waaronder artikelen in Forbes, Bloomberg, en NASDAQ.

Bitcoin Lending Scams

Helaas zag de Bitcoin-kredietsector een reeks recente schandalen die investeerders miljarden hebben gekost. Een van de meest bekende van deze schandalen is BitConnect. Dit peer-to-peer-kredietplatform kreeg investeerders voor enorme sommen geld nadat het in januari van dit jaar abrupt was gestopt..

BitConnect groeide snel naar een dominante positie in de markt na een succesvolle ICO die in 2016 werd gehost. Het platform wordt op grote schaal getoond als een perfect voorbeeld van waarom je niet betrokken zou raken bij Bitcoin-leningen. BitConnect haalde de krantenkoppen met zijn Ponzi-strategie en overdreven marketingcampagne. Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, uitte eind vorig jaar zijn bezorgdheid over het platform via een virale tweet. Bitconnect stopte zijn activiteiten binnen een maand na de waarschuwing.

Er is mij gevraagd wat ik van BitConnect vind. Aan de oppervlakte lijkt het een klassiek ponzi-schema. Ik zou er niet in investeren en zou het niemand anders aanraden.

Ik volg deze vuistregel:

‘Als het eruit ziet als een &# 129414 ;, loopt als een &# 129414; en kwakzalvers als een &# 129414 ;, dan is het een ponzi. ” &# 128514;

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 30 november 2017

Problemen met Bitcoin-leningen

A januari verslag doen van onthulde dat maar liefst 18,15 procent van de recent gekochte Bitcoin met krediet werd verkregen. Uit deze statistieken bleek ook dat ongeveer 22 procent van deze schulden niet wordt afbetaald. Gezien de volatiliteit van de cryptomarkt, kan dit in uw het beste belangen om uw geld te sparen en uw crypto ronduit te kopen. Voor degenen onder u die niet het geduld hebben of niet het handelsvermogen hebben om deze uitgeleende fondsen om te zetten, kan Bitcoin-leningen een slimme optie zijn.

Bitcoin-leningen: dat is aan jou

Om te beslissen of een Bitcoin-uitleenstrategie de juiste is, kan het nodig zijn om serieus te zoeken. Het is bijna een jaar geleden dat Bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte, net geen $ 20.000. Voor degenen die voor deze prijs leningen hebben gekregen, lijdt het geen twijfel dat ze voorlopig spijt hebben van de beslissing. Hopelijk keert de cryptomarkt in de toekomst terug naar deze gloriedagen en kan iedereen zijn schulden terugbetalen. Het is veel waarschijnlijker dat deze schulden nog jarenlang onbetaald zullen blijven.

Wilt u meer weten over Bitcoin-leningen? Bekijk onze vergelijking tussen Ethlend en SALT.