Als u van plan bent te investeren of te handelen in cryptocurrencies, dan is het hebben van een kaartapplicatie essentieel om uw favoriete munten te volgen. Er zijn een aantal alternatieven beschikbaar, maar TradingView is een toonaangevend platform voor het in kaart brengen van prijsbewegingen in cryptocurrency. Het openen van een account is gratis en heeft een aantal handige functies direct uit de doos.

Grafiekoverzicht

Elke grafiek geeft een horizontale en verticale as weer die het overeenkomstige tijdsbestek en de prijs van een financieel actief volgt. In het onderstaande voorbeeld kijken we naar een dagelijkse grafiek van Bitcoin geprijsd in Amerikaanse dollars met een tijdsbestek dat loopt van oktober 2017 tot mei 2018 tegen een prijs van $ 7110.

Bitcoin-diagramoverzicht - Cryptocurrency-diagrammen TradingView

Kandelaar Prijsactie

Er zijn verschillende weergave-opties voor prijs op deze grafiek. Kandelaars zijn populair in de handelsgemeenschap omdat er voor u als handelaar meer informatie beschikbaar is over wat kopers en verkopers tijdens elke handelssessie doen. Hetzelfde, www.forex.academy bevat ook een overvloed aan statistieken over het verhandelen van cryptocurrencies. Groene kaarsen geven een prijsstijging aan vanaf het einde van de vorige kaars en rode kaarsen omgekeerd.

Sterke koopdruk staat bekend als bullish prijsactie, terwijl sterke verkoopdruk meestal bearish prijsactie wordt genoemd. Markten kunnen van tijd tot tijd ook zijwaarts evolueren, in welk geval u de vorming van kandelaars zult opmerken die vaak wat op kruisen lijken. Kaarsen bieden 3 verschillende stukjes informatie:

  • Openingsprijs
  • Slotkoers
  • Hoge en lage prijzen voor het geselecteerde tijdsbestek

Het is aan u hoe u deze informatie interpreteert wanneer u handelsbeslissingen neemt. Andere diagramtypen die ook beschikbaar zijn, zijn onder meer staafdiagrammen, lijn- en vlakweergaven, mocht u de voorkeur geven aan iets eenvoudiger.

Datafeed

Door op het symboolvak te klikken, het gewenste symbool in te typen en de categorie Cryptocurrency te selecteren, kunt u de datafeed wijzigen in een uitwisseling naar keuze:

TradingView-gegevensfeed - Cryptocurrency-grafieken TradingView

De feed voor deze grafiek is afkomstig van de Bitstamp-uitwisseling, maar houd er rekening mee dat er geen centrale prijsautoriteit is voor cryptocurrencies zoals Bitcoin. Verschillende beurzen kunnen tegen verschillende prijzen worden verhandeld, afhankelijk van vraag en aanbod.

Ken uw symbolen

Crypto versus Fiat

Elke grafiek heeft 2 concurrerende activa nodig om prijsactie weer te geven. In het bovenstaande voorbeeld hebben we BitcoinBTC) versus de US dollarAmerikaanse Dollar​Door hun symbolen samen te voegen, kunt u de BTCUSD grafiek. Dit symbool wordt vaak tussen haakjes aangegeven, zoals ik hierboven heb gedaan. Een andere manier om dit te conceptualiseren, is door te denken aan de prijs die u betaalt in het tweede activum voor elke 1 van de eerste activa. Met andere woorden, $ 7110 voor elke 1 bitcoin.

U kunt dit doen met vrijwel elke andere populaire crypto- of fiat-valuta, zoals het Ethereum Euro-paar (ETHEUR​Een fiatvaluta is elke papieren valuta die wordt uitgegeven door een nationale overheid of economische ruimte zoals de Europese Unie.

Ethereum Euro Data Feed - Cryptocurrency Charting TradingView

Crypto versus Crypto

Tot dusverre hebben we alleen paren behandeld die tegen fiat-valuta’s handelen, maar u zult blij zijn te weten dat naarmate de cryptocurrency-wereld groeit, er een hele reeks nieuwe munten op de markt komen, met de mogelijkheid om ze tegen elkaar te verhandelen.

Het meest populaire crypto-naar-cryptopaar is de Ethereum Bitcoin (ETHBTC) een. Dit is het meest liquide paar in de niet-fiat-wereld. Liquiditeit verwijst naar hoe gemakkelijk het is om activa, zoals een cryptocurrency, op een markt te kopen en verkopen. Bitcoin en Ethereum zijn momenteel de 2 grootste cryptocurrencies op de markt en bijgevolg is het gemakkelijk om in en uit posities te komen bij het handelen in ETHBTC.

Laten we dit paar gebruiken om enkele aanvullende tools in TradingView te verkennen.

Instrumenten van de handel

Technische indicatoren

In de volgende ETHBTC-grafiek heb ik twee populaire technische indicatoren onderaan het scherm toegevoegd om me te helpen bij het nemen van koop- en verkoopbeslissingen. De RSI (Relatieve sterkte-index) en MACD indicatoren kunnen worden toegevoegd door met de rechtermuisknop ergens op een diagram te klikken en ‘Indicator invoegen”En het zoeken naar de bijbehorende tool. Er is een overweldigend aantal opties beschikbaar in de “Indicator & Strategies ”pop-up, dus ik raad je aan om met een aantal opties te spelen en aanvullend onderzoek te doen om iets te vinden dat voor jou werkt.

TradingView Charting Tools - Cryptocurrency Charting TradingView

Het is ook raadzaam om uw werkruimte niet te verdringen met indicatoren. Uiteindelijk gaat het erom wat de prijs doet, niet wat uw indicatoren doen. Onthoud dit.

Teken hulpmiddelen

Links op het scherm staan ​​een aantal tools die u kunt gebruiken om op uw kaart te tekenen. Zoals u kunt zien, heb ik enkele trend- en weerstandslijnen getekend die het algemene prijsverloop laten zien. Het algemene thema kan worden geïnterpreteerd als een bullish prijsactie sinds 2016. In feite, als je Ethereum had gekocht terwijl het live ging en tot op de dag van vandaag zou hebben gehandhaafd, zou je een groter rendement hebben behaald in vergelijking met Bitcoin. Gedurende deze periode steeg Bitcoin 27,5 keer ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl Ethereum 450 keer steeg. Als je in september 2015 $ 1000 in Ethereum had geïnvesteerd, zou je vandaag maar liefst $ 450.000 hebben!

Analytics & Sociaal

Rechts op het scherm wil je profiteren van functies zoals:

  • Diagramlay-outs – Sla voorkeuren, tekeningen en indicatoren op voor toekomstige sessies
  • Symbol Watchlist – Houd de dagelijkse marktbewegingen voor uw favoriete paren in de gaten
  • Prijswaarschuwingen – Ontvang een melding wanneer vooraf bepaalde prijsniveaus worden bereikt
  • Social Trading – Chat met andere handelaren om een ​​idee te krijgen van het marktsentiment

TradingView Analytics & amp; Sociaal - Cryptocurrency Charting TradingView

Een handig nieuwspaneel bevindt zich rechtsonder in het scherm om u op de hoogte te houden van marktgebeurtenissen. TradingView biedt een handige Idee publiceren optie voor uw grafiek waarmee u zich kunt onderscheiden bij het maken van prijsvoorspellingen. Niemand neemt perfecte handelsbeslissingen en het is waardevol om verschillende standpunten en constructieve kritiek te krijgen om uw proces te verbeteren.

TradingView Publiceer idee-knop - Cryptocurrency Charting TradingView

Alles samenbinden

Er zijn geen vaste regels als het gaat om grafieken in TradingView of welke andere applicatie dan ook. Als je hun platform nuttig vindt, overweeg dan om ze te ondersteunen met een pro-abonnement om toegang te krijgen tot extra functies.

Ik heb nog maar net het oppervlak bekrast waar uw kaart u kan brengen. Dit kan net zo goed een kunst zijn als een wetenschap. Waar de een afval ziet, ziet een ander goud. Dit is wat een markt maakt!

Onthoud ook dat grafieken doorgaans hand in hand gaan met technische analyse, die slechts de helft is van de investeringsmentaliteit. De tijd die u besteedt aan het leren van de tools en het observeren van de markt, is goed besteed.

‘De verwachtingen van het leven zijn afhankelijk van ijver; de monteur die zijn werk wil perfectioneren, moet eerst zijn gereedschap slijpen. “

Confucius