Een korte geschiedenis van Bitcoin-futures en wat er daarna komt

Bitcoin-futures zijn een relatief recente ontwikkeling na goedkeuring door de regelgevende instanties eind 2018. Ze maken het mogelijk om te handelen tegen de toekomstige waarde van Bitcoin, maar zonder gebruik te maken van uitwisselingen. De introductie van bitcoin-futures heeft in de loop van dit jaar voor een aantal interessante ontwikkelingen gezorgd. Hier nemen we u mee door een korte geschiedenis van bitcoin-futures sinds hun introductie en kijken we wat er daarna komt.

Wat zijn Bitcoin-futures?

Ten eerste, ten behoeve van iedereen die financieel wazig is, wat is een bitcoin-toekomst?

In een termijncontract komen twee partijen overeen om op een toekomstige datum een ​​grondstof te verhandelen tegen een overeengekomen prijs. Denk bijvoorbeeld aan een boer die aan het begin van het groeiseizoen graangewassen verkoopt. Als de prijs van graan daalt tussen nu en wanneer hij oogst, heeft hij geen geld meer.

De kopers van zijn graan bevinden zich in dezelfde positie, maar aan de andere kant van de vergelijking. Als de prijs van graan stijgt, kunnen ze merken dat hun producten met verlies worden verkocht.

Futures zijn een manier om u tegen deze fluctuaties te beschermen. De koper en verkoper komen overeen om een ​​bepaalde transactie te doen voor een overeengekomen prijs en een vaste datum in de toekomst. De overeenkomst is een juridisch bindend contract waarbij partijen de aankoop moeten sluiten, ongeacht eventuele winnaars of verliezers.

Financiële handelaren gebruiken futures als een manier om te speculeren op de toekomstige prijs van een actief. Als ze denken dat de prijzen zullen stijgen, dan stelt het kopen van activa tegen een vaste toekomstige prijs een handelaar in staat om die activa, of het futurescontract zelf, tegen een hogere prijs te verkopen wanneer de markttarieven stijgen. Het is een risicovolle onderneming en het maken van winst is afhankelijk van een diepgaand begrip van marktschommelingen.

Bitcoin-futures werken op een vergelijkbare manier. Door bitcoin-futurescontracten te kopen en verkopen, kunnen beleggers speculeren op de toekomstige waarde van bitcoin zonder ooit het bezit te hoeven bezitten.

Een korte geschiedenis van Bitcoin Futures

Bij de lancering

Bitcoin-futures bestonden al een tijdje vóór 2018, maar werden alleen op crypto-beurzen verhandeld als niet-gereguleerde activa. Eind 2017 werden gereguleerde bitcoin-futures geïntroduceerd. Binnen een week in december begonnen twee prominente futuresbeurzen, de Chicago Board Options Exchange (Cboe) en de Chicago Mercantile Exchange (CME), beide met het verhandelen van futures op basis van bitcoin..

De bredere financiële gemeenschap verwelkomde de introductie van bitcoin-futures. Het was de eerste kans om betrokken te raken bij de handel in bitcoin zonder dat u er echt een hoeft te bezitten. Het bood ook de beschermende veiligheid en legitimiteit van regelgeving.

Bovendien heeft de handel in bitcoin-futures een voordeel voor beleggers in die landen die de handel in bitcoin hebben verboden. Dit komt omdat handelen in futures niet hetzelfde is als het handelen in bitcoin zelf.


De cryptogemeenschap had ook een golf van aanvankelijke opwinding bij de introductie van bitcoin-futures. Men dacht dat de markt meer liquiditeit zou kunnen zien door de instroom van nieuwe investeringen.

De prijs van bitcoin was gestaag gestegen voorafgaand aan deze gebeurtenissen, de De website van Cboe is gecrasht op dezelfde dag dat de handel in bitcoin-futures opende en de prijs van bitcoin met 10 procent steeg.

Het gemiddelde dagelijkse volume van Bitcoin-futures groeide in het tweede kwartaal met 93% ten opzichte van het vorige kwartaal, terwijl de openstaande rente meer dan 2.400 contracten overschreed, een stijging van 58%. Lees meer over handelen #Bitcoin futures: https://t.co/adjWVWXBPQ pic.twitter.com/UQWC3nGGrI

– CMEGroup (@CMEGroup) 20 juli 2018

Toen CME een week later bitcoin-futures opende, bereikte bitcoin zijn hoogste prijs ooit van meer dan $ 20k USD. Hoewel, zoals we allemaal weten, dit niet lang duurde.

Toen kwamen de beren

De prijs van bitcoin daalde gestaag in de eerste maanden van 2018. Terwijl het kelderde, begonnen nieuwsuitzendingen te speculeren over de vraag of de introductie van bitcoin-futures meer kwaad dan goed had gedaan. De WSJ heeft een analyse vrijgegeven in januari gaf dat aan dat terwijl kleinere beleggers optimistisch waren over de prijs van bitcoin, institutionele beleggers die in bitcoin-futures handelden bearish waren, waardoor de prijs daalde.

In mei kwam de Federal Reserve Bank of San Francisco heeft een brief vrijgegeven suggereert dat de snelle inflatie van bitcoin werd aangedreven door optimistische investeerders die ervan overtuigd waren dat de markt kon blijven groeien. In de brief werd erop gewezen dat de introductie van bitcoin-futures pessimistische investeerders een manier had geboden om de markt voor bitcoin te kortsluiten. Een dergelijke manier van kortsluiten bestond nog niet.

Hoewel het heel goed mogelijk is dat de introductie van gereguleerde bitcoin-futures een daling van de marktprijs veroorzaakte, komen de handelsvolumes niet noodzakelijk overeen met deze theorie. CME Group tweette in juli dat hun handelsstatistieken over het tweede kwartaal een gemiddelde dagelijkse volumetoename van 93 procent lieten zien in het eerste kwartaal..

Als de theorie van de Fed correct is, zou een dergelijke sterke toename van de handel in bitcoin-futures de Bitcoin-waarde in het tweede kwartaal van 2018 aanzienlijk moeten hebben beïnvloed dan in het eerste. Vooral als kortsluiting de trend is. De prijsgrafiek van Bitcoin voor 2018 laat echter duidelijk de sterkste marktschommelingen zien tijdens het eerste kwartaal.

BTC-prijsgrafiek

Het eerste kwartaal van 2018 was duidelijk volatieler voor Bitcoin dan het tweede.

Bovendien hebben de handelsvolumes van bitcoin-futures over het algemeen gezien als traag, zelfs vanaf het allereerste begin van hun lancering in december. Het is een grote stap om aan te nemen dat een dergelijk laag transactievolume een aanzienlijke prijsdaling zou kunnen forceren.

De toekomst voor Bitcoin-futures: fysieke afwikkeling maakt een Bitcoin ETF mogelijk?

CME en Cboe introduceerden in contanten afgewikkelde bitcoin-futures op basis van de prijs van bitcoin op cryptobeurzen. Crypto-uitwisselingen blijven echter ongereguleerd. De volgende grote ontwikkeling in de bitcoin-futures-reis is de introductie van gereguleerde, fysiek afgewikkelde futures-contracten.

De Intercontinental Exchange (ICE) die eigenaar is van de NYSE, heeft een startup opgericht genaamd Bakkt, die futures zullen lanceren die verrekenen met echte bitcoin. Dit is een verdere evolutie in bitcoin-futures die beter voldoet aan de eisen van toezichthouders. Bakkt heeft aangekondigd het zal in december van dit jaar zijn bitcoin-futures-aanbod lanceren.

Op zichzelf zou dit een stap kunnen zijn die verdere institutionele investeringen naar de bitcoin-markt trekt. Er wordt echter gespeculeerd dat de introductie van fysiek afgewikkelde futures de Amerikaanse SEC zou kunnen helpen een Bitcoin ETF goed te keuren. Tijdens eerdere afwijzingen is het SEC aangehaald de afhankelijkheid van crypto van ongereguleerde beurzen en de totale omvang van de bitcoin-markt als redenen om bitcoin ETF’s af te wijzen. Fysiek afgewikkelde futures kunnen ook liquiditeit in de markt brengen, wat betekent dat Bakkt barrières voor een SEC-goedkeuring wegneemt.

Laatste gedachten

2018 was het eerste jaar van gereguleerde bitcoin-futures en het verhaal is nog lang niet voorbij. De introductie van bitcoin-futures zou wel eens het begin kunnen zijn van een boeiend historisch verhaal. In de komende jaren zou hun evolutie kunnen beschrijven hoe bitcoin en andere digitale valuta’s uiteindelijk werden omarmd door reguliere financiële markten.

Uitgelichte afbeelding met dank aan Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map