Electrum Wallet recensie

Electrum is een van de grondleggers van portefeuilles voor cryptocurrency-software. De wallet, gelanceerd op 5 november 2011, is een lichtgewicht Bitcoin-client, wat wil zeggen dat hij een interface heeft met het netwerk van Bitcoin zonder dat de gebruikers de blockchain hoeven te downloaden door een volledig knooppunt uit te voeren. In deze Electrum-portemonnee-recensie leest u alles wat u moet weten over de Bitcoin-client.

Vanaf het begin is Electrum exclusief voor Bitcoin gebouwd. Een andere tijd en een andere markt, het werd gecreëerd toen Bitcoin weinig serieuze concurrenten had en Ethereum-maker Vitalik Buterin nog op de middelbare school zat.

Gelukkig is de technologie van de klant volledig open source, dus met de hulp van een gemeenschap van actieve ontwikkelaars, klonen zijn opgedoken voor onder meer Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Verge, Monacoin, Vertcoin en andere valuta.

Zoals de open source-evolutie suggereert, houdt Electrum vast aan de gedecentraliseerde wortels van Bitcoin. Dit heeft het tot een favoriete softwareportefeuille gemaakt voor early adopters en liefhebbers van series, omdat het de volgende aantrekkelijke eigenschappen heeft:

 • In-wallet-codering (eerlijk gezegd is dit een kale functie op dit punt in het spel, iets wat houders zouden moeten verwachten van een wallet-clientsoftware)
 • Twee-factor authenticatie-optie (een andere verwachte functie)
 • Multi-signature portemonnee-optie
 • Hardware wallet-integratie
 • Zaadherstelzinnen voor als u de toegang tot uw portemonnee verliest
 • Als lichtgewicht client wordt de functionaliteit niet beperkt door het netwerk van Bitcoin
 • Privésleutels worden op uw persoonlijke apparaat bewaard en worden nooit gedeeld met de servers van de portemonnee
 • Bovendien slaan servers geen gebruikersaccounts of hun informatie op, kunt u naar believen tussen servers migreren en kunt u uw privésleutels vrijelijk exporteren
 • Electrum downloadt geen scripts, wat betekent dat u bent afgeschermd van hackers die u codes via deze servers sturen om uw geld te stelen
 • Omdat het open source is, kan iedereen een client runnen, en deze decentralisatie beschermt deze tegen een centraal punt van falen
 • Nu we ons hebben verdiept in de achtergrond van de portemonnee en enkele van de belangrijkste functies, laten we eens kijken naar wat hem drijft.

Installatie en gebruikersinterface

Electrum biedt uitstekende installatieflexibiliteit. Als je technisch analfabeet bent zoals ik, is er een eenvoudige installatiefunctie, of als je technisch onderlegd bent en van plan bent om op Electrum te ontwikkelen – dan heb je deze handleiding waarschijnlijk niet nodig om mee te beginnen, maar er is een Python-broninstallatie ook voor mensen zoals jij.

De installatie is ongeveer net zo eenvoudig als ze komen. Bij het aanmaken van een nieuwe portemonnee, zal de installatiewizard u vragen of u een standaardportefeuille, een portefeuille voor tweefactorauthenticatie, een portefeuille met meerdere handtekeningen wilt maken of een bestaande portefeuille wilt importeren. We raden u ten zeerste aan om de two-factor- of multi-sig-optie te overwegen, omdat dit uw geld nog verder beschermt tegen hackpogingen.

Welke optie je ook kiest, je komt in een venster met de vraag naar seed-zinnen (als je de standaardinstellingen doet, is dit venster het volgende, maar als je de two-factor- of multi-sig-opstellingen kiest, een paar stappen hebben voordat u erbij komt). In dit venster wordt u gevraagd of u een wallet wilt herstellen met een bestaand seed of een nieuwe wilt maken met een seed, een master key of een hardware wallet..

Voor de eenvoud gaan we een nieuw zaadje maken voor deze recensie. Nadat u dit heeft gekozen, wordt u gevraagd of u een standaard- of segwit-wallet-adres wilt gebruiken (de keuze is aan u). Vervolgens verschijnt er een herstel-seed. In het volgende venster wordt u gevraagd dit herstelzaad te reproduceren, maar zorg ervoor dat u het opschrijft, aangezien dit het enige is dat uw kostbare Bitcoin zal redden uit het gecodeerde labyrint van hash-functies van de blockchain als u de softwareclient van uw portemonnee verliest / verwijdert. Iedereen huivert bij die horrorverhalen van onverwachte Bitcoin-gebruikers die duizenden verliezen aan onzorgvuldige fouten, en het zou niet zonde zijn als het studiefonds van Little Timmy onherstelbaar verloren zou gaan in cyberspace omdat je de kiemzin van je portemonnee niet hebt bewaard?

Stel kleine Timmy niet teleur; Schrijf je kiemzin op en bewaar extra kopieën.

Hoe dan ook, nadat u het zaadje heeft gereproduceerd, wordt u gevraagd om uw portemonnee een wachtwoord te geven. Nogmaals, maak er een goede van en behandel deze stap niet lichtvaardig – doe het voor Timmy. Nadat u uw wachtwoord heeft ingesteld, bent u helemaal klaar.

Het eerste dat u waarschijnlijk opvalt aan de Electrum-portemonnee, is dat deze vrij minimalistisch is. Geen toeters en bellen of een flitsende UX zoals Exodus bijvoorbeeld. Toch, wat het aan flair mist, maakt Electrum het goed met een goede ole-roll-up-your-sleeves-and-to-work-functionaliteit. Het bevat een factureringsfunctie, een contactenlijst, gecodeerde berichten en transactiegeschiedenis, samen met uw typische portemonnee-functies. Over het algemeen heeft het een vlotte navigatie, het is snel en het is gemakkelijk te gebruiken, dus als dit je eerste kennismaking met Bitcoin is, is het een eenvoudige plek om te beginnen.

Veiligheid

Zoals we hebben besproken in de belangrijkste functies van Electrum, zit de portemonnee vol met een aantal onwankelbare beveiligingsfuncties. Met opties om een ​​tweefactorauthenticatie of een multi-sig-adres te creëren, kunnen gebruikers hun portemonnee een extra beschermingslaag tegen hackers geven. Dit zijn extra voorzorgsmaatregelen die bestaan ​​als aanvulling op de algehele gedecentraliseerde benadering van functionaliteit van Electrum; Uiteindelijk betekent het feit dat twee-factor- en multi-sig-portemonnee-opties en het feit dat privésleutels op lokale apparaten worden bewaard, dat gebruikers vanaf het begin echt controle hebben over hun geld, en al deze functies vergemakkelijken een algeheel luchtdicht beveiligingssysteem.

Met één recent gepatchte uitzondering, dat wil zeggen. Ik zal niet teveel in detail treden, aangezien het in detail is onderzocht ergens anders, maar in feite had Electrum een ​​kwetsbaarheid die dat wel zou doen hackers toestaan ​​geld te stelen via geïnfecteerde websites. In wezen, als u zich bij uw Electrum-portemonnee hebt aangemeld terwijl een internetbrowser zich op een website bevond die door hackers werd beheerd, zou u de munten van uw portemonnee kunnen laten leegmaken.

Tot op heden is dit het enige beveiligingsprobleem waarmee Electrum te maken heeft gehad, en voor wat het waard is, heeft het team het gepatcht met een bijgewerkte versie. Als u Electrum gebruikt, zorg er dan voor dat u uw software bijwerkt, aangezien deze geen automatische updates ondersteunt.

Communautair sentiment

Zelfs met de recente hik in de beveiliging, de cryptocurrency-gemeenschap in het algemeen heeft de Electrum-portemonnee hoog in het vaandel staan. Het is een van de oudste en meest bekende, en deze reputatie heeft het tot een favoriet gemaakt onder ervaren enthousiastelingen, vooral degenen die meer technologisch geneigd zijn. Een aantal websites met cryptocurrency-informatie overwegen het is een van de beste opties ook voor softwareportefeuilles.

Over het algemeen lijkt Electrum het vertrouwen van de gemeenschap te hebben veiliggesteld, zelfs ondanks de mislukkingen. Dit is grotendeels te danken aan het team inzet voor verbetering, vooral als het gaat om beveiliging en gebruikerscontrole.

Ondersteuning

Hulp nodig bij het beheren van uw portemonnee? Geen zorgen hier. Electrum sport een actieve Bitcoin Talk-forum en subreddit voor vragen. Daarnaast houdt het team een ​​update ondersteuningspagina dat enkele tientallen artikelen en bronnen biedt.

Dit alles om te zeggen: als je een vraag hebt, is de kans groot dat het Electrum-team het voor je heeft beantwoord.

Laatste gedachten

De Electrum-portemonnee is een van de meest ontwikkelde softwareclients die er zijn. Met bijna 9.000 commits op Github, een uitgebreide ontwikkelaarscommunity en plug-in-ondersteuning van derden, het is een sandbox voor add-ons en ontwikkeling. De open source-flexibiliteit en de aanhang van ontwikkelaars hebben plaatsgemaakt voor off-shoot-klanten voor populaire altcoins.

Al met al maken Electrum’s aanzien in de ruimte als een van de oudste portemonneeklanten, de beveiligingsfuncties en de toewijding van de ontwikkelaars om voort te bouwen op de software en deze te verbeteren, het een overwinning in ons boek. Het is misschien niet de mooiste portemonnee, maar het zou moeilijk zijn om er een te vinden die de klus efficiënter klaart en met de gebruiker in gedachten dan Electrum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me