Melanie Plaza, medeoprichter van Elix

melanie plaza headshot

Melanie Plaza, mede-oprichter van Elix, is een bioloog die computerprogrammeur is geworden met een missie om de toegankelijkheid van blockchaintechnologie te verbeteren. Elix is een gedecentraliseerd platform voor kredietverlening en crowdfunding met een focus op bruikbaarheid voor niet-technische gebruikers. Als je meer wilt weten over het platform, bekijk dan hier onze beginnershandleiding.

In het volgende interview praat Steven Buchko van Coin Central met Melanie over haar kennismaking met cryptocurrency en enkele van de unieke architecturale beslissingen die het Elix-team heeft genomen. Ze gaan ook in op de grootste obstakels voor acceptatie van blockchain-technologie, evenals de beste kip-aanbestedingen in de Verenigde Staten.

Het interview

SB: Vertel me het verhaal van hoe je bent gekomen waar je nu bent, bezig met Elix.

MP: Ik begon oorspronkelijk te denken dat ik biologisch onderzoek ging doen. Ik ging naar Bronx Science, een zeer wetenschappelijke school, en daarna werd ik biologie aan Yale. Maar ik was gefrustreerd door de manier waarop de academische wereld werkt. U besteedt veel tijd om subsidievoorstellen te schrijven en er zijn beperkingen in onderzoek.

Dus begon ik te programmeren. Ik vond het cool, want technologie was (en is nog steeds) de toekomst. Ik vond het leuk dat ik veel verschillende dingen kon doen met programmeren, in verschillende sectoren.

Daarna begon ik meer aan blockchain-projecten te werken en begon ik te werken met David [Elix mede-oprichter] als aannemer bij een ontwikkelingswinkel. Daarvoor was ik betrokken bij cryptogerelateerde zaken, maar werkte ik niet echt aan projecten. Ik handelde en werkte aan een kleine handelsbot.

Ik zag dat Elixir het potentieel had om veel van de problemen op te lossen die ik eerder in de branche had gezien. Ik hou van de aard van gedecentraliseerde crowdfunding en kredietverlening en de mogelijkheid die het mensen geeft om meer financiële vrijheid te hebben. Het beperkt ook bestaande financieringsvooroordelen.

Een paar maanden nadat ik als aannemer had gewerkt, kwam ik fulltime bij Elixir als medeoprichter.

Wat was uw eerste kennismaking met cryptocurrency? Waarom wilde je beginnen met handelen en die handelsbot bouwen??

Mijn vrienden begonnen iets meer dan een jaar geleden over cryptocurrency te praten. Daarvoor had ik erover gehoord, maar ik was me niet echt bewust van het verstorende potentieel ervan. Toen het ‘Bitcoin Pizza’ was, wist ik niet of het een goede zaak was of niet. Ik begon er echter meer naar te kijken en vond het een coole technologie.

Ik volgde ook een cursus over het bouwen van zelfrijdende auto’s met AI, waardoor ik aan de handelsbot begon te werken. Ik wilde een deel van mijn machine learning-opleiding toepassen op cryptocurrency. Ik was niet serieus om er veel geld mee te verdienen of iets dergelijks. Ik dacht gewoon dat beide coole technologieën waren, en het was een kans om tegelijkertijd aan beide te werken.

In uw eigen woorden, wat doet Elix en welk probleem lost u op?

In het begin richten we ons op een blockchain-gebaseerd crowdfundingplatform. We doen ook een MVP [Minimum Viable Product] met leningen. Mensen kunnen tokens versturen en aanvragen en elkaar terugbetalen. We zullen uiteindelijk beide ecosystemen uitbouwen door functies toe te voegen zoals leningen tegen onderpand en rapportagetools voor crowdfunding. Maar op dit moment is het slechts een simpele interactie.

We zien dat mensen veel meer controle willen hebben over hun eigen gegevens en hoe ze omgaan met andere mensen op internet, in plaats van deze dingen te laten controleren door een of andere centrale autoriteit. De gedecentraliseerde slimme contracten stellen mensen in staat dit te doen. Ze kunnen duidelijk zien waar hun tokens naartoe gaan, welke regels van invloed zijn op waar ze naartoe gaan, en daardoor is het hele systeem transparanter.

We schrappen deze gecentraliseerde tussenpersoon waarmee mensen zich tegenwoordig steeds minder op hun gemak voelen.

Ook voor de crowdfunding, we kunnen onmiddellijk meer geglobaliseerd zijn. We hebben geen buitenlandse transactiekosten en er zijn geen betalingsverwerkers. We proberen het in het begin voor iedereen beschikbaar te maken.

De crypto-ruimte is onlangs geëxplodeerd, maar er zijn nog steeds niet veel manieren waarop mensen hun tokens gemakkelijk kunnen gebruiken. Door middel van crowdfunding en leningen richten we ons op het bouwen van een product dat heel gemakkelijk te gebruiken is.

Zelfs als u geen techneut bent, kunt u nog steeds gemakkelijk communiceren met de app. U hoeft de complexiteit ervan niet te begrijpen. U kunt gewoon een app hebben waarmee u uw tokens kunt gebruiken.

We staan ​​mensen toe om met hun tokens projecten te financieren waar ze om geven, of ze kunnen ze gemakkelijk naar andere mensen sturen. We zien dat mensen cryptocurrency hebben en dat is gaaf, maar mensen willen nu een manier om er iets mee te doen.

U heeft geen ICO [Initial Coin Offering] gedaan. Je hebt in plaats daarvan een airdrop gedaan. Wat was de reden daarvoor??

Allereerst wilden we mensen in de gemeenschap kunnen betrekken, hen in staat stellen deel te nemen aan het project en ze vanaf het begin op dezelfde pagina als wij hebben. We wilden het samen laten groeien in plaats van alleen een voorverkoop te hebben waarbij we eerst kapitaal ontvangen en dan werken aan het verhogen van de waarde van die tokens en daarna nut voor hen vinden..

Ik denk dat onze gemeenschap ons meer steunt omdat we in plaats daarvan de airdrop hebben gedaan. Nu, met de voortdurende veiligheidsvoorschriften en ambiguïteit in de ruimte, heeft het niet doen van een ICO ons waarschijnlijk op de een of andere manier geprofiteerd. Met de toenemende regelgeving voor ICO’s heeft het ons waarschijnlijk geholpen te weten dat we daar niet bij betrokken waren.

Een ander uniek ding dat u doet, is de Proof-of-Time-mijnbouw. Waarom dat mechanisme over Proof-of-Stake, Proof-of-Work of zelfs andere consensus protocollen?

We wilden een nieuw, interessant mijnbouwmodel voor mensen maken. Een nieuwe strategie voor mensen om dat te doen op een manier die nog steeds logisch is en hen ook zou stimuleren om deze tokens langer vast te houden.

Hoe Proof-of-Time-mining werkt: Je krijgt meer tokens naarmate je ze langer vasthoudt. Op die manier minimaliseren we het circulerende aanbod en moedigen we mensen aan om op de lange termijn te denken.

Met Proof-of-Work zien we een klein beetje een terugval vanwege de energie-inefficiëntie die gepaard gaat met mijnbouw. Proof-of-Time is een interessant alternatief waarvoor geen enorme magazijnen in China nodig zijn.

Waren er nog andere consensusalgoritmen die u overwoog??

We hebben ook dit andere potentiële token waar we aan werken en waarvoor we hebben nagedacht over verschillende mining-algoritmen. Er zijn een paar andere die we kunnen gebruiken voor dit nieuwe token. Maar nee, het concept van Proof-of-Time was al vroeg besloten.

Is Token P het nieuwe token dat u zojuist noemde?

Ja, dat is het aansporingstoken. We hebben besloten dat we gaan wachten met de release totdat het ecosysteem wat verder is ontwikkeld. We willen niet meteen een token vrijgeven dat niet meteen bruikbaar is.

We denken dat er veel potentiële toepassingen voor zijn naarmate de ecosystemen voor kredietverlening en crowdfunding zich ontwikkelen. We zullen het structureren als een beloning voor deelname aan deze ecosystemen later. En we zullen mensen toestaan ​​om het te minen wanneer het een echt use-case heeft.

Kunt u meer vertellen over het beloningsprogramma??

Vanuit praktisch oogpunt dachten we dat het goed zou zijn om mensen te stimuleren om het platform te adopteren, maar we wilden mensen ook stimuleren om hun leningen daadwerkelijk terug te betalen en deel te nemen aan kredietverlening..

Een van de problemen bij het verstrekken van leningen is: “Hoe zorg je ervoor dat mensen mensen gaan terugbetalen. Hoe maak je het risico om te lenen de moeite waard? ”

Hoe het werkt: Als je iemand geld leent en die persoon je met succes terugbetaalt, komen jullie allebei in aanmerking om een ​​ander token te minen. De beloning wordt verdeeld tussen de geldgever en de lener, waardoor de geldschieter een beetje meer krijgt, omdat ze het grotere risico hadden. De lener wordt ook beloond voor het volledig terugbetalen van de lening. Het is een manier om mensen verder te stimuleren om deel te nemen aan het kredietverleningsproces en zorgt er ook voor dat de leningen volledig worden vervuld.

elix interface 2 telefoons

Is er een boete als een lener de geldgever niet terugbetaalt??

In onze MVP staat geen straf, maar dit zijn dingen waar we aan denken. Mogelijk moeten we een soort ratingsysteem implementeren of werken met blockchain-kredietscoresystemen.

We denken er ook aan om een ​​uitleensysteem met onderpand te gaan gebruiken. Dat zou het risico daar een beetje verkleinen.

Dat is een van de uitdagingen bij het verstrekken van leningen op deze gedecentraliseerde manier. Er zijn niet de traditionele manieren van kredietscores of incasso’s. We denken aan andere manieren om dat op te lossen.

U begint dus net met elementaire peer-to-peer-leningen en breidt van daaruit uit?

Ja precies. We wilden om te beginnen een heel eenvoudig systeem maken, zodat mensen het gemakkelijk konden gebruiken en adopteren. We denken dat het goed is om onze app in het begin op de markt te brengen, zodat we kunnen zien hoe mensen hem gebruiken en kunnen reageren op wat onze gebruikers eigenlijk in het product willen zien. Van daaruit kunnen we het ecosysteem ontwikkelen op basis van gebruikspatronen en gebruikersfeedback.

Je hebt deze bèta al en je hebt slimme contracten openstaan ​​om te testen, maar je was een tijdje maar twee mede-oprichters en voegde onlangs nog twee mensen toe aan het team. Wil je het team klein houden of is er een punt waarop je wilt gaan uitbreiden? Veel andere blockchain-projectteams zijn behoorlijk gigantisch geworden.

We hebben net een nieuwe baan toegevoegd – we hebben een nieuwe adviseur. We hebben ook een ontwerper waarmee we samenwerken.

We hebben snel kunnen schakelen met een gestroomlijnd team. Dat is tot nu toe goed voor ons geweest. Maar ja, we gaan het team uitbreiden. Ik denk echter niet dat het meteen naar 30 mensen zal vliegen zoals veel andere projecten die ik heb gezien.

Nu we een openbare app lanceren, willen we de ontwikkeling versnellen en meer mensen aantrekken. We gaan meer toevoegen aan het team naarmate we dichter bij de lancering komen.

Wat onderscheidt Elix van andere peer-to-peer-leningen en crowdfundingplatforms in de ruimte? Degene die bij mij in me opkomt, is ETHLend.

Een ding over ETHLend is dat ze 0,01 ETH in rekening brengen om een ​​leningsverzoek te financieren, en meer voor de GAS-vergoeding. We brengen zelf geen kosten in rekening. Op dit moment betaal je gewoon de GAS-vergoeding.

We hebben ook geen lidmaatschapstoken zoals SALT heeft, dus we zijn meer een gedecentraliseerd peer-to-peer-platform.

We hebben ook die extra stimulans met het beloningstoken. Ik denk dat mensen willen deelnemen aan leningen waarbij ze een beloning krijgen voor het afronden van de lening. En hopelijk verhoogt dat ook het aantal leningen dat met succes op ons platform wordt afgesloten.

We hebben ook geen MetaMask, Status of welk type extensie dan ook nodig. We proberen een gemakkelijkere mobiele ervaring te creëren waarbij u geen van deze dingen hoeft te gebruiken. Mensen hoeven niet te weten hoe ze deze andere extensies moeten installeren, wat het voor de gemiddelde persoon gemakkelijker maakt.

We hebben ook geen ICO gedaan. En we beheren een kleiner deel van de tokenvoorraad in vergelijking met andere projecten.

Ik zag dat je jezelf een connaisseur van kippenvlees noemt. Kunt u daar wat meer over spreken??

Een van de eerste startups waar ik aan werkte toen ik bij Yale was, was Crunchbutton, een platform voor voedselbezorging. Je zou met één knop een broodje buffelkip kunnen bestellen, een Wenzel genaamd. De Wenzel was de eerste sandwich.

Ook al was ons belangrijkste ding de Wenzel, ik heb altijd de voorkeur gegeven aan de kip-offertes die je in hetzelfde restaurant kon krijgen. Dus begon ik alle tenders met gebakken kip te proeven in verschillende restaurants in de stad om ook de beste kip-tender te vinden.

Ik weet niet of iedereen kip-offertes net zo waardeert als ik, maar ik geniet er nog steeds van om ze uit te proberen wanneer ik naar een nieuwe plek ga.

Dus, welke plaats heeft de beste kip-offertes?

Er is een plek in Marina del Ray met een volle kipfilet die tot een mal is verwerkt. Vroeger heette het Marla’s, maar nu denk ik dat het Munch Late Night is of zoiets.

Ik beschouw ze als een chique kipfilet omdat ze veel duurder zijn dan de pizzaplaatsen, maar ze zijn erg goed.

Wat staat het volgende op de agenda voor Elix in 2018??

We zijn van plan om de app eind juni in de app store te plaatsen. Hopelijk hebben we de openbare uitgave kort daarna.

Vervolgens gaan we enkele van onze webfuncties uitbouwen. We zijn niet van plan om in het begin een totale functiepariteit te hebben, maar we zullen enkele van de mobiele functies opnemen.

Afhankelijk van hoe gebruikers de app gebruiken, hebben we enkele ideeën voor het uitbreiden van het crowdfunding-ecosysteem, zoals het opnemen van rapportagetools. Er zijn al deze coole dingen die u kunt doen met blockchain-technologie, behalve alleen transacties. Mensen bijvoorbeeld toestaan ​​onveranderlijke rapporten in te dienen terwijl ze hun projecten voltooien, of gegevens indienen die ze verzamelen voor een experiment.

We willen ook dat projecten tokens kunnen verspreiden wanneer bepaalde mijlpalen worden bereikt, in plaats van dat alles in één keer wordt verspreid nadat ze hun financieringsdoel hebben bereikt. We willen u ook de mogelijkheid bieden om uw bevindingen te publiceren als u een soort onderzoek heeft gefinancierd of als u aan het eind een rapport toevoegt.

Dat zijn dingen die we kunnen opnemen als mensen het crowdfundingplatform gebruiken en tegen een aantal van deze problemen aanlopen.

Ook kunnen we uiteindelijk een volledig gedecentraliseerde webversie maken. Op dit moment laten we alleen projecten in de app zien die we hebben geverifieerd als legitieme projecten. Uiteindelijk willen we een volledig gedecentraliseerde versie maken, zodat je alle potentiële projecten kunt zien (zelfs de gekke). Een volledig gedecentraliseerde versie voor mensen.

Elix-routekaart

Wat is er momenteel betrokken bij het doorlichtingsproces? Hoe weet u wat legitiem en niet legitiem is??

Dit is een ding waar ik veel over heb nagedacht, omdat ik niet wil dat we een gecentraliseerd systeem zijn. In het begin, vooral omdat we proberen te focussen op iedereen die het kan gebruiken, moeten we wat onderzoeken.

We hebben contact opgenomen met alle mensen die bij ons solliciteren. Als ze een product aan het maken zijn, vragen we ze of ze een prototype hebben, een code om te laten zien, of dat ze een gedetailleerd plan hebben over hoe ze het gaan bouwen. Kortom, gewoon meer informatie krijgen over hoe ze van plan zijn hun project daadwerkelijk te realiseren.

Wat is naar uw mening de grootste wegversperring voor grootschalige massale acceptatie van cryptocurrency en blockchain-technologie?

Het is momenteel moeilijk om aan de slag te gaan. Om in het begin van fiat naar cryptocurrency te converteren, moet je meestal een tijdje wachten om goedgekeurd te worden door een van de beurzen. En sommige zijn zelfs nogal vaag.

Het is niet zo gemakkelijk voor mensen om zich op hun gemak te voelen als u al deze overdrachten naar verschillende portefeuilles ook moet doen.

Voor ons wordt dat een van de grootste problemen bij adoptie. Daarom hebben we zo hard gewerkt om het echt gebruiksvriendelijk te maken als je eenmaal op het platform bent. Maar je moet je eerste tokens en Ether nog ergens krijgen.

Begrijpen hoe u aan de slag kunt, hoe u uw eerste cryptocurrency krijgt en de verschillende overdrachtsmethoden – dat zijn de grootste obstakels.

Heb je een favoriet project buiten Elix?

Ja, ik heb veel. Ik hou echt van Litecoin als een van de grotere. Kijkend naar transactievolume, wordt Litecoin intensief gebruikt. Sommige mensen zeggen dat het alleen wordt gebruikt om over te dragen tussen uitwisselingen en als een middel om verschillende tokens te krijgen. Maar dat betekent nog steeds dat mensen het gebruiken omdat het goedkoper en sneller is dan Bitcoin.

Voor een kleinere is UTrust cool als ze het hele Paypal-achtige tokengebruik kunnen halen. En ik hou duidelijk van Elix.

We beginnen voor het einde een ruiming van projecten te zien. Veel van de schaduwrijke zullen sterven, maar we zullen ook meer winnaars zien verschijnen.

Mensen vergelijken crypto met de .com-bubbel. Er zullen veel projecten van het type pets.com zijn waarvan mensen dachten dat het een cool idee was, maar het sterft. Er zullen echter ook in deze ruimte veel winnaars zijn.

Dank je

Dank je, Melanie, dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. We wensen jou en het Elix-team veel succes bij de publieke lancering van je project. We kijken ernaar uit om Marla’s volgende keer dat we in Marina del Ray zijn, uit te proberen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me