Wat is Elkrem?

Het Elkrem-project brengt de werelden van IoT-apparaten en cryptocurrencies. Deze twee opkomende technologieën hebben het potentieel om een ​​toekomst te creëren waarvan we misschien niet hadden durven dromen. IoT staat voor Internet of Things. Het stelt het idee voor dat alledaagse voorwerpen zoals koelkasten, televisies en auto’s (om er maar een paar te noemen) verbonden zijn met internet en slim met elkaar kunnen communiceren.

Maar dit is de materiaallaag, het spul dat we in handen kunnen krijgen. Cryptocurrency is een virtuele beweging met concepten en oplossingen die we nodig hebben om ons hoofd rond te slaan. Waar de twee samenkomen, is misschien wel de goede plek als we van plan zijn de mensheid naar het volgende niveau van evolutie te brengen.

Het achtergrondverhaal

Na urenlang te hebben geëxperimenteerd met hun eigen kleine projecten, gingen oprichters Amr Saleh en Islam Mustafa op zoek naar andere hobbyisten door eenvoudig te gebruiken elektronica-oplossingen te bouwen. In 2013 lanceerden ze met succes hun allereerste Kickstarter-campagne door een nieuwe innovatieve oplossing in de wereld van op maat gemaakte elektronica te brengen.

Amr en Islam noemden hun project toepasselijk 1Sheeld. Het is een oplossing waarmee gebruikers een smartphone op hun Arduino-bord kunnen aansluiten in plaats van dat ze verschillende afzonderlijke borden moeten kopen die bekend staan ​​als schilden. Omdat de meeste mensen bereid zijn te investeren in een fatsoenlijke smartphone, maakt deze oplossing gebruik van de kracht die we al in onze portemonnee hebben.

(Kanttekening: Arduino is een open-sourceplatform waarmee gebruikers hardware en software eenvoudig met elkaar kunnen verbinden voor verschillende real-world toepassingen. Open toegang tot zowel de hardware als de software is de kern van zijn filosofie en heeft het tot een ongelooflijk populaire keuze gemaakt voor enthousiastelingen over de hele wereld.)

Elkrem's vorige project was enorm populair op Kickstarter

Elkrems vorige project was enorm populair op Kickstarter

Onnodig te zeggen dat de campagne succesvol was, aangezien donateurs meer dan acht keer het oorspronkelijke doel van het team van $ 10.000 hebben toegezegd. $ 85.000 later, en tal van online bestellingen die volgden, versterkte de crowdfunding-campagne hun reputatie en vermogen om kapitaal aan te trekken voor toekomstige projecten.

Wanneer hardware blockchain ontmoet

Nu is het team op zoek naar een nieuwe uitdaging. En wat is er uitdagender en mogelijk lonender dan bouwen voor blockchain? Hun laatste conceptie is Elkrem, een project dat hardware- en softwaretools ontwikkelt die specifiek gericht zijn op blockchain en andere gedecentraliseerde applicaties. Uiteindelijk hopen ze de leercurve voor ingenieurs en hobbyisten bij het bouwen van prototypes te verkorten. Elkrem is al uitgegroeid tot een team van negen medewerkers in Caïro, Egypte.

Er is geen tekort aan bouwprojecten software-ontwikkelingskitsSDK’s) in het cryptocurrency-veld. Met SDK’s in blockchain kunnen andere ontwikkelaars snel gedecentraliseerde applicaties bouwen bovenop een meestal gecompliceerder systeem. Het is dus bijzonder verfrissend als een hardware-ontwikkelingskitHDK) komt langs om kansen te creëren waar de echte wereld de virtuele ontmoet.

Het team werkt momenteel aan een hardware-ontwikkelbord voor blockchain. Bij de lancering ondersteunt het verschillende protocollen, waaronder Ethereum, Bitcoin, Whisper, Swarm, Status.im en IPFS. Volgens hun website wordt het bord binnenkort op Kickstarter gelanceerd. Gezien hun eerdere ervaring en succes op het crowdfundingplatform, zouden ze opnieuw geen probleem moeten hebben om hun fondsenwervingsdoel te bereiken.

Uw handen vuil maken

Bij de Ethereum Denver hackathon eerder dit jaar (2018) behaalde het Elkrem-team de eerste plaats na het samenstellen van een eenvoudig IoT-apparaat met cryptocurrency:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qR6AP10LGts?rel=0]

Dit specifieke project maakt gebruik van zowel slimme Ethereum-contracten als het fluisterprotocol van het Status-project om een ​​gloeilamp van stroom te voorzien. Voor de duidelijkheid: dit is geen rocket science, maar we bevinden ons nog maar in de vroege stadia van deze interessante technologie. Desalniettemin kan dit enorme voordelen hebben op gebieden als de zorg en de slimme steden van de toekomst.

Onafhankelijke blockchain-smartphones komen al met vergelijkbare ideeën op de markt. Bedrijven willen graag profiteren van het decentraliseren van andere aspecten van ons leven, zoals hardware. Dit zal zeker goed nieuws zijn in het licht van dominante spelers zoals Apple die de controle over de markt willen behouden.

Elkrem heeft al hun eigen Bitcoin-compatibele softwarekit gelanceerd, genaamd Koyn. Het bevindt zich nog in de beginfase van de ontwikkeling, maar deze Arduino-interface zal het voor ontwikkelaars een stuk gemakkelijker maken om verbinding te maken met de Bitcoin-blockchain van de toekomst. Een snelle blik in de zijprojecten van de Elkrem-teamleden onthult een aantal interessante ideeën. Hoe zit het met een Bitcoin-aangedreven stopcontact voor slimme producenten van hernieuwbare energie? Of misschien een automaat voor cryptocurrency-betalingen?

Tot slot: Elkrem

De toekomst komt eraan. En snel komen! Projecten zoals Elkrem leggen de basis voor ingenieurs en ondernemers om slim te werken. Apparaten met cryptocurrency maken de weg vrij in een blockchain voor dummy’s. De volgende generatie blockchain-ondernemers zal niet al hun tijd willen besteden aan programmeren. In plaats daarvan willen ze zich met de juiste tools concentreren op het oplossen van problemen van klanten en het opbouwen van hun bedrijf.

Er moet echter worden gezegd dat toepassingen waarschijnlijk beperkt zullen zijn tot waar ze het meest zinvol zijn. Het inschakelen van een gloeilamp met cryptocurrency is een onnodige extra stap bij het creëren van efficiënte systemen. Het belangrijkste is om deze technologie op een slimme manier te gebruiken bij het uitwisselen van waarde. Bij blockchain draait alles om het bijhouden van een gedecentraliseerd overzicht van transacties, niet alleen om het automatiseren van ons leven. We hoeven niet alles op een blockchain te zetten.

Hoe dan ook, de opwindende mogelijkheden van de toekomst blijven bestaan. Naarmate meer delen van ons leven gedecentraliseerd worden, kunt u verwachten dat er meer hardware-oplossingen voor cryptocurrency zullen verschijnen. De toekomst komt misschien niet. Het kan er in feite al zijn!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me