Exclusief interview met Qtum’s Patrick Dai: Scaling in the High-Velocity Crypto Ecosystem

Patrick DaiWeinig ondernemers onder de 30 kunnen zeggen dat ze een project hebben gelanceerd met een marktkapitalisatie ooit van $ 7,3 miljard.

Maak kennis met Patrick Dai, de oprichter van Qtum.

Patrick Dai is afgestudeerd aan de Draper University, een particuliere universiteit met winstoogmerk en een bootcamp voor ondernemers in Silicon Valley, opgericht door Tim Draper. Hij wordt geprezen als hun eerste “eenhoorn”, startup-jargon voor een particulier startend bedrijf ter waarde van meer dan $ 1 miljard, en was ook genoteerd op de Forbes 30 Under 30-lijst in China.

Patrick was voorheen werkzaam bij Alibaba en was op zoek naar een doctoraat aan de Chinese Academie van Wetenschappen voordat hij de sprong maakte naar de blockchain-wereld.

Qtum (uitgesproken als Quantum) explodeerde in het cryptocurrency-landschap met een succesvolle ICO op 12 maart 2017, waarmee $ 15,6 miljoen werd opgehaald. Een Qtum-token was in maart 2017 $ 0,30 en is onnodig te zeggen gestegen tot 330x (momenteel staat op 75x) van de oorspronkelijke waarde. We kregen de kans om met Patrick te praten tijdens de Draper University Blockchain Intensive 2018 over alles, van ondernemerschap in de blockchain-wereld tot het balanceren van efficiëntie en eerlijkheid.

Hoe ben je vanuit Alibaba in de blockchain-wereld terechtgekomen??

[Alibaba] was een zeer goede betaling als je het vergelijkt met andere ontwikkelaars, maar toch. Ik kwam in 2012 bij de industrie. Voordat ik bij Alibaba kwam, werkte ik aan een Ph.D. diploma in de Chinese Academie van Wetenschappen. Ik dacht toen nog aan wat ik moest doen? Tegen die tijd hadden we al het Ethereum-idee, maar anno 2016 is het Ethereum gewoon een normaal project. De prijs is $ 2 of $ 3 voor het hele jaar. Het is nog steeds geen erg succesvol project.

Maar ik realiseerde me dat het misschien een goede richting zou zijn om het veilige en eenvoudige ontwerp van het blockchain-netwerk van Bitcoin te combineren met een virtuele laag, we kunnen een virtuele module-machine ondersteunen. Het is een goede richting om te gaan, want door dit ontwerp heb je een gelaagde blockchain. Het is niet één simpele laag, het is een gelaagde blockchain. Dat is een heel goed concept.

In mijn Ph.D. diploma heb ik veel onderzoek gedaan naar het telecommunicatie-ecosysteem. Ze hebben al het laagontwerp. Het laagontwerp is zeer schaalbaar en kan enkele problemen echt oplossen. Voor het Ethereum-netwerk: als u uw Ethereum-valuta op meerdere manieren wilt opslaan, heeft u niet de native ondersteuning. U hebt een programma of slim contract nodig, zoals de Parity-portemonnee. Waarom hebben ze wat geld verloren of zijn ze bevroren? Omdat ze het geld in de slimme contracten stoppen, maar de slimme contracten zijn een applicatielaag. Je kunt nooit teveel geld in de applicatielaag stoppen. Het is niet zo veilig.

Hoe zou je ondernemerschap in het algemeen in de blockchain-ruimte omschrijven??

Ten eerste begint het met de passie. Ik ben lid geworden van de branche, niet voor geld of andere dingen, het is gewoon omdat ik interesse heb in de branche. Ik was een student, ik kwam al heel vroeg in de branche.

De eerste keer dat ik over Bitcoin hoorde, was het gemaakt als een toestemmingsloos netwerk waar iedereen lid van kan worden. Een gratis netwerk. Voor mij is dat heel aantrekkelijk omdat ik geen toestemming nodig heb om iets op het netwerk te doen. Ik kan mijn creatieve potentieel volledig op het netwerk loslaten. Dat is iets waarvan ik denk dat het nuttig kan zijn voor mensen.

Het tweede is de timing. Timing is erg belangrijk. Zeker in deze branche verandert de timing altijd. We hebben de cryptowinter. Vorig jaar was het een erg optimistisch jaar, dus vorig jaar was een zeer goede timing voor de start van het project. Het is moeilijk te zeggen, maar timing is erg belangrijk.

Het derde ding is om geduldig te zijn in de branche. Het is een heel vroege bedrijfstak. Je hebt een langetermijnplan nodig. Niet voor morgen of volgende maand, maar voor twee jaar, vijf jaar. Wat is uw plan over vijf jaar voor de branche? Wat wil je echt te bieden hebben? Wat wil je echt bijdragen aan de branche? Is het gewoon omdat de prijs hoger gaat? Het gaat niet alleen om de prijs, het gaat om wat u doet voor de branche. Dat is ons punt.

Qtum handelsgegevens

We richten ons op de waarde op lange termijn. We doen iets dat voor sommige mensen moeilijk te begrijpen is. Niemand geeft er iets om. Waarom bouw je een nieuwe virtuele machine? Waarom bouwt u een gedecentraliseerd bestuursprotocol? De hele gemeenschap zegt oh, ze wilden de prijs hoger. Het is voor de lange termijn, het is niet voor morgen. Wees geduldig genoeg en concentreer u op de waarde op lange termijn en uiteindelijk wordt u beloond.

Wat is een van je favoriete projecten, ofwel ingebouwd in de QTUM-blockchain of gewoon in de crypto-ruimte in het algemeen?

Op de QTUM-blockchain hebben we morgen de eerste levende dApps. De Bodhi is een voorspellingsmarkt. Ze bouwen het project echt op. Het is niet alsof er veel dApps in de branche zijn.

Bodhi

Bodhi: een op blockchain gebaseerde voorspellingsmarkt.

Veel dApps zijn nutteloze dApps. Ze hype het concept, ze zamelen het geld in, en dan doen ze niets. Soms willen ze iets doen, maar het model werkt niet. Bodhi is een van de weinige teams met het concept en ze werken eraan en komen hun belofte na. Ook kan de voorspellingsmarkt een geweldige integratie zijn met een blockchain-protocol. Dat is iets waar ze echte aandacht voor hebben getrokken.

Een ander project is de Spacechain. Het is een heel goed project, ook al worden ze momenteel met veel problemen geconfronteerd. De prijs is niet zo goed en er komen andere dingen bij kijken, maar we moeten nog steeds op de lange termijn nadenken. Vóór de Spacechain dacht niemand eraan om de blockchain te combineren met ruimtevaarttechnologie of de ruimtevaartindustrie. Als ze kunnen bewijzen dat het model werkt, kunnen ze een nieuwe manier creëren om nieuwe technologie in de publieke sector van de ruimtevaartindustrie te financieren. Op dit moment heb je een beperkte deelname van de overheid. Ruimtetechnologieën duren lang. Ze hebben een hele goede ontwikkelaar, Jeff Garzik, en hij en zijn team willen echt iets bouwen. Ik denk dat het ook representatief is voor de geest van de blockchain. De geest van de blockchain is om anders te zijn dan de reguliere wereld. Daarom is er Bitcoin.

Ruimteketen

Veel mensen uit de reguliere wereld denken dat Bitcoin vreemd en anders is. We hebben iets vreemds in de wereld nodig. We hebben zoiets als de Spacechain nodig. Ze willen iets gek doen om te zien of het werkt. Als ze het echt kunnen waarmaken, kunnen ze veel middelen in de wereld organiseren en samenwerken. Het is op dit moment onmogelijk voor de raketteams uit China, Rusland en de VS om samen te werken.

De projecten waren allemaal militaire en overheidsprojecten. Als ze zich zouden kunnen organiseren onder het Spacechain-raamwerk, kan iedereen bijdragen aan de opensource van de ruimtetechnologie. Ze kunnen samenwerken en de blockchain-tokens kunnen worden gebruikt om grootschalige internationale samenwerkingen op te bouwen. Het idee erachter is erg gaaf, maar het heeft alleen tijd nodig om te verifiëren. De tijd zal het leren.

Hoe zou je de evolutie van infrastructurele platforms beschrijven en hoe jullie het vergelijken met andere platforms zoals NEO? Is het meer een wedstrijd of is het een samenwerking om samen het blockchain-concept vooruit te helpen?

Ik denk dat we vanaf nu elke maand een aantal nieuwe platforms hebben, maar het kernidee achter Qtum is dat je iets wilt bouwen op basis van de gerijpte en volledig geteste technologie. In deze branche hebben we zoveel prototypes. We hebben zoveel veelbelovende projecten die nooit worden uitgebracht. Onze economie is echt anders omdat we de ICO in 2017 hebben afgerond en in hetzelfde jaar hebben we het Mainnet gelanceerd. Het is nu al een half jaar live en alles werkt grotendeels.

Technisch gezien is het nu al een heel goed succes. Ik denk dat de kerngedachte is dat je de basis wilt bouwen in het huidige ecosysteem en het huidige ecosysteem beter wilt maken.

We bouwen een aantal zeer goede innovaties. We zijn de Qtum X86 aan het bouwen. Tegelijkertijd maken we gebruik van de AVM en de Ethereum Virtual Machine, bouwen we de X86 en kunnen mensen de meeste programmeertalen gebruiken om de slimme contracten zoals C ++, Rust, Python te doen. Ze kunnen het programmeren en slimme contracten gebruiken.

Als je de technische kenmerken vergelijkt, doen we ook iets heel cools. Eerder in de Satoshi-whitepaper ontwierp hij de Bitcoin alleen om een ​​peer-to-peer eCash-overdrachtssysteem te worden. Het is een zeer beperkte flexibiliteit. Maar voor QTUM houden we nog steeds de beperkte flexibiliteit van het Bitcoin-netwerk als basisprotocol, en dan creëren we een virtuele laag. De virtuele laag maakt het netwerk echt krachtig. De virtuele laag kan vele, vele virtuele machines ondersteunen.

Qtum blockchain-informatie

Qtum blockchain-informatie

Op deze manier profiteren we van het Bitcoin-ontwerp en via de virtuele laag kunnen we een deel van de AVM-flexibiliteit en slimme contracten ondersteunen. We hebben onze eigen virtuele machine en ook kan het Bitcoin-netwerk zelf alle transacties verwerken met behulp van de Bitcoin-stempel.

Dit is heel anders, want wat u in ons economische model ziet, is een enkele transactie per keer. Er zijn munten die ik alleen naar jou kan overmaken. Maar voor Bitcoin, als u bekend bent met Bitcoin-transacties, kan één input honderd outputs hebben. U kunt honderd transacties parallel in een netwerk uitzenden.

Het is ook staatloos. Voor Ethereum is momenteel alle staatsopslag 400 gigabyte. De volledige blockchain van het Bitcoin-netwerk is 200 gigabyte. Het groeit sneller dan het Bitcoin-netwerk. Dat betekent dat het op een dag weer meer gecentraliseerd zal worden.

In deze branche worden we altijd geconfronteerd met het probleem om efficiëntie en eerlijkheid in evenwicht te brengen. Efficiëntie met decentralisatie. Gecentraliseerd is efficiënter, maar we moeten ons afvragen of efficiëntie echt is wat we willen, want als we echt efficiëntie willen, moeten we gebruik maken van bankdiensten. Alle bankdiensten verwerken meer transacties.

Waarom hebben we cryptocurrency nodig? Dat is het kernidee. Veel projecten begrijpen de afweging niet. Ze zeggen dat ze 10.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Dat zeg jij als u 10.000 transacties per seconde kunt verwerken, is uw concurrent niet Bitcoin of een ander blockchain-project. Uw concurrent is Visa of Mastercard of Alipay of WeChat. Dan faalt u omdat ze 100.000 transacties per seconde kunnen verwerken.

Ik denk dat het zeer originele idee voor het Bitcoin-netwerk in de eerste plaats het peer-to-peer-netwerk is. Als het geen peer-to-peer-netwerk is, denk ik persoonlijk dat dat de echte betekenis van de blockchain verliest. Dat verandert in een geprivilegieerd netwerk waar iemand meer rechten heeft dan jij. U kunt geen peers zijn, u bent niet gelijk op het netwerk. Het Bitcoin-netwerk is gelijk. Als ik een volledig knooppunt word, zouden jullie alle anderen kunnen zijn, de peers.

Lijst met Qtum-knooppunten

Lijst met Qtum-knooppunten.

Voor de VS heb je nog steeds de supernodes. Je hebt nog steeds de 21 grote knooppunten die alle transacties verwerken. Wat is het verschil als de 21 servers alle transacties verwerken? Er is geen groot verschil. Het grote verschil is dat je een token hebt voor speculatie van mensen. Wat is het andere verschil? Als ik meer efficiëntie wil, geef ik de voorkeur aan Google Cloud. Het is meer efficiëntie. Ik voer mijn applicatie uit. Ik heb geen andere verificatie nodig. Waarom moeten we nog een gecentraliseerd platform bouwen??

Het concentreert zich op uw kernwaardeplatform, wat geen efficiëntie is. Het is bedoeld om die gedecentraliseerde component te bieden die veel gecentraliseerde plaatsen niet hebben.

Je hebt zeker een afweging nodig, want je moet de decentralisatie opofferen voor een hogere efficiëntie. Zo werkt dat. We hebben de CAP-theorie, informatica-theorie voor alle gedistribueerde netwerken. U kunt niet tegelijkertijd efficiëntie behalen op een gedecentraliseerd netwerk. Je hebt de afweging nodig.

Wat zijn de volgende stappen voor het Qtum-team?

Op dit moment zijn we nog steeds gefocust op de zeer technische innovaties zoals de X83. We gaan dat over een maand of twee uitbrengen. We hebben het prototype klaar, zodat mensen in de meeste programmeertalen kunnen programmeren. Dat is momenteel onze belangrijkste focus. De tweede focus ligt nog steeds op technische innovaties, zoals het bouwen van een zakelijke versie over de Qtum heen.

We hebben het over efficiëntie, dus laten we het hebben over de zakelijke versie. De efficiëntie is soms nuttig voor de use-case van het bedrijf of voor een gecentraliseerde use-case. Het is oké, want we hebben WeChat Pay nog steeds nodig om de transactie te verwerken. PayPal verwerkt mijn transacties elke dag. Het is handig. Ik zeg niet dat ze niets nuttigs hebben. Maar voor de gemeenschap hier heb je eerlijkheid nodig.

De eerlijkheid is belangrijker, de decentralisatie is belangrijker voor de gemeenschap dan de efficiëntie. Voor de game-industrie, voor de digitale inhoud, is het een gecentraliseerd bedrijfsmodel. Ze hebben een efficiënte oplossing nodig om hun transacties te verwerken.

Dat is een reden waarom Qtum een ​​andere versie van Qtum bouwt, de Qtum Enterprise-versie, we zijn bijna klaar met het ontwerp. We zijn nu aan het programmeren. Voor deze versie gaan we een zeer efficiënte verwerking van de transacties ondersteunen. Misschien kunt u 1.000 tot 2.000 transacties verwerken in de Enterprise-versie. Maar het is zeker erg gecentraliseerd. Misschien heeft u maar 12 knooppunten om de transacties te verwerken. Dat zijn twee dingen waar we aan werken.

Het derde punt is dat we dApps uit de game-industrie ondersteunen en dat ze in de digitale content-industrie werken. Ik denk dat veel ICO-concepten niet werken, veel dApps werken niet echt omdat de dApps blockchain gewoon als token gebruiken. Niets meer.

Als teken zamelen ze geld in, niets anders. Maar als volledige blockchain wil je blockchain naar een hoger niveau tillen. We moeten nadenken over welke industrie nog eens tien miljoen mensen naar de blockchain-industrie kan halen.

De meest populaire industrie is de game-industrie met alle digitale inhoud. Ze hebben veel gebruikers en het is al geschikt voor de blockchain omdat het al gedigitaliseerd is.

Qtum startpagina

Qtum-startpagina met team.

Veel mensen doen aan blockchain met de financiële sector en de toeleveringsketen. Alle andere real-world industrieën, het is erg moeilijk omdat het moeilijk is om de gegevens op de blockchain te brengen. U moet een service of tussenpersoon vertrouwen om de gegevens uit de echte wereld vast te leggen en op de blockchain te zetten.

Dan biedt de blockchain de slimme contracten aan, maar je moet de resultaten van de blockchain weer naar de echte wereld vertalen. Het is erg ingewikkeld. Het Bitcoin-netwerk groeide zo snel omdat het niet echt de mensen betreft, maar de programmering. Het kan sneller groeien.

Als u meer mensen erbij betrekt, gaat het langzamer. Ik denk dat het eerste doorbraakpunt van de volgende golf van de blockchain komt van de game-industrie of de digitale content-industrie.

Heb je gezien Steem hun slimme mediatokens toepassen op een heleboel verschillende andere projecten zoals D.Tube en al die digitale inhoud? Je kunt vrijwel gewoon de hele Steem-blockchain en -protocol nemen en een ander ding verzinnen en het Steem-protocol laten draaien op Instagram of het Steem-protocol laten draaien op een …

Dat is een goed idee. Een andere uitdaging voor de branche is dat het nog steeds een beperkte branche is. Er zijn nog enkele hiaten tussen de blockchain en de mainstream. Vorig jaar, voornamelijk vanwege de ICO, elke ICO uit verschillende industrieën, hebben ze een aantal klanten uit de industrie gehaald en dat is de reden waarom de prijs voor alle cryptocurrencies stijgt, maar het zal niet eeuwig duren. Mensen zullen zich gaan realiseren dat sommige tokens nutteloos zijn.

Sommigen van hen zijn slechts een enorme manipulatie of sommige tokens zullen mislukken. Het zal enige tijd duren voordat mensen het leren. Maar nadat mensen zich realiseren, zullen ze opnieuw nadenken over wat de echte waarde van een blockchain is. Wat is de echte waarde van Bitcoin, Ethereum, QTUM? Hebben we decentralisatie nodig? Hebben we de efficiëntie nodig? Of hebben we gewoon weer een grote speculatie nodig?

Mensen hebben gewoon meer use-cases nodig. Ze hebben meer datapunten nodig. Voor de meeste mensen is hun mening september 2017 tot april 2018. Ze hebben geen datapunten, ze zien niets anders werken. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer projecten ze zien werken en hoe meer mensen er zijn, ik heb $ 10.000 verdiend door alleen maar artikelen op Steam te schrijven. Wauw, blockchain kan echt iets geks doen.

De Enterprise-versie is iets waar we aan werken. Het derde waar we aan werken, is dat we het idee nog steeds hebben. We willen een slimme contractwinkel uitbrengen. Het is als een Apple Store. Voor het protocol voor onszelf kunnen we niet alle applicaties zelf ontwikkelen, maar we kunnen wel de tools aanbieden waarmee de externe ontwikkelaar zoals de Apple Store alle frameworks biedt om applicaties voor hun winkel te ontwikkelen..

We willen onze slimme contractwinkel aanbieden om een ​​marktplaats te bouwen, zodat mensen hun slimme contractsjablonen kunnen verkopen. Ze kunnen hun slimme contracttoepassingen verkopen. Net zoals je alle apps in de Apple Store koopt. Op deze manier kunnen mensen dit echt gebruiken.

Dat is een ander idee waar we nog steeds aan werken. Technisch gezien zijn we gefocust op deze drie ideeën. De X86, de onderneming en de slimme contractwinkel. Een ander ding waar we nog steeds aan werken, is de educatieve kant. We werken samen met veel universiteiten in China, Estland en de VS. We openen een blockchain-cursus op universiteiten. Over twee weken vindt de eerste cursus plaats in Singapore.

We openen een tweedaagse cursus om de studenten te leren programmeren op blockchain en op QTUM. We hebben een andere cursus op TTU in Estland en we hebben deze cursus al geopend in China bij een paar universiteiten. Ik denk dat we nog steeds een zeer goede opleiding nodig hebben voor de jonge ontwikkelaars, zodat we ze naar ons ecosysteem kunnen trekken. Dus dat is een andere focus, de opleiding is belangrijk. De waarde op lange termijn.

Bedankt, Patrick, het Qtum-team en het Draper University-team!

Om een ​​meer fundamenteel en functioneel begrip van het Qtum-team te krijgen, bekijk dan onze QTUM-gids, hun wit papier, en de QTUM-site.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me