Fibonacci-retracements zijn een belangrijk technisch hulpmiddel voor ondersteuning / weerstand. Ze bieden u real-time bevestigingen van swing-omkeringen en voorspellen ook toekomstige omkeringsniveaus met aanzienlijke nauwkeurigheid. Laten we, voordat we naar de voorbeeldgrafieken gaan, eerst de basisprincipes van Fibonacci bekijken.

Noot van de redacteur: bekijk onze woordenlijst over termen voor technische analyse als u worstelt met definities of als u duidelijkheid nodig heeft &# 128578;

Wat is Fibonacci?

Fibonacci is de studie van natuurlijk voorkomende, proportionele verhoudingen. Het is te vinden in verschillende disciplines: in biologie, wiskunde, wetenschap, kunst, design, enz. Het werd voor het eerst ontdekt door de Italiaanse wiskundige Leonardo Fibonacci in de 12e eeuw.

Leonardo Fibonacci

Leonardo Fibonacci

De .618-ratio staat ook bekend als ‘The Golden Ratio’ gezien zijn wijdverspreide aanwezigheid in het universum. Verhoudingen van het menselijk lichaam hebben bijvoorbeeld verschillende verhoudingen van 0,618 tot 1. Eeuwenlang hebben architecten esthetisch aantrekkelijke gebouwen ontworpen met behulp van de Fibonacci-ratio. Vele decennia geleden waren handelaren getuige van terugkerende .618 Fibonacci-terugtrekkingen tussen marktschommelingen. Ze ontdekten ook verschillende aanvullende Fibonacci-verhoudingsrelaties.

Fibonacci

Met andere woorden, Fibonacci is een wiskundig principe dat vrijwel overal bestaat. Zelfs in de handel.

Waarom werkt het?

Alle crypto-prijsacties zijn geworteld in golven van koop- en verkoopdruk. Deze golven van prijsactie worden veroorzaakt door massale hebzucht en massale angst. Alle golven van koop- / verkoopdruk wijken uiteindelijk, en de terugtrekkingen van Fibonacci hebben de mogelijkheid om de tijd / prijszones van een dergelijke uitputting te voorspellen. De 0,618-verhouding tussen significante, onderling verbonden prijsschommelingen werkt vaak als een uitputtings- / omkeerzone.

Waarom heb ik het nodig?

Als je eenmaal de basis Fibonacci begrijpt retracement concepten, heeft u een aanzienlijk handelsvoordeel. U zult van tevoren weten waar de prijsniveaus voor ondersteuning / weerstand (S / R) met een hoge waarschijnlijkheid zich bevinden. U zult met meer vertrouwen en minder stress kunnen handelen.

Hoe kunnen Fibonacci-retracements me helpen geld te verdienen in crypto’s??

U weet van tevoren waar het slimme geld waarschijnlijk een cryptomarkt binnenkomt / verlaat. Dan handelt u naast hen, nooit tegen hen. Dit is de sleutel tot succesvol handelen en beleggen.

Nu, met dat gezegd, laten we naar de voorbeelden gaan!

Bitcoin / USD: een klassieke terugval van 62% in een bullmarkt

Alle crypto-bullmarkten zijn voorzien van scherpe correcties naar het 50% of 62% Fib-niveau. Deze snelle terugval maakt zwakke handelaren bang en stelt het slimme geld in staat nieuwe posities toe te voegen tegen aantrekkelijke prijzen. Dan zal de markt zich herstellen en nieuwe hoogtepunten maken. Dit is hoe het zich afspeelde in BTCUSD in juli-september 2017:

Fibonacci retracements: BTCUSD Fibonacci retracement 62%

Figuur 1. Bitcoin / USD, dagelijks: Diepe, snelle correcties op de 62% Fib-retracement komen vaak voor in bullmarkten. Ze vormden vaak het toneel voor de volgende, nog grotere rally. Grafiekgrafiek door Metastock.com

Bitcoin steeg in zeven weken van 1830,00 naar 4979,89 – een winst van 172%. Maar de daling naar de 62% retracement op 2972.00 op punt C duurde slechts 13 dagen. Denk erover na. Stel je voor hoe bang degenen waren die in de buurt van het punt kochten B. waren toen de prijzen begonnen te dalen. Je kunt er zeker van zijn dat tegen de tijd dat de Fibonacci-retracement-low op dat moment werd bereikt C, de meeste van die handelaren hadden al met verlies verkocht.

Toen kwamen de grote instellingen tussenbeide en schepten meer Bitcoin voor een zacht prijsje. Institutionele handelaren (hedgefondsen, banken, et al.) Weten dat de terugval van 62% van Fib een startpunt met een laag risico is in een bullmarkt. Ze wachten geduldig op correcties van die ratio en gaan dan hun longposities in die zeer waarschijnlijke omkeerzone in. En jij zou ook moeten.

Belangrijkste leerpunten:

  • Alle crypto-bullmarkten bevatten scherpe correcties op de Fib 62% retracement.
  • Dergelijke correcties spoelen zwakke (marginaal gekapitaliseerde) handelaren weg.
  • Institutionele handelaren wachten geduldig met het toevoegen van nieuwe posities op het niveau van Fib 62% – omdat het werkt.

Bitcoin Cash / USD: zwakke retracement in neerwaartse trend

Een neerwaartse trend is een reeks lagere swing highs en lagere swing lows. Vaak zal de eerste Fib-retracement na een grote downdraft slechts 38,2% stijgen. Dan stopt de rally en zet de neerwaartse trend zich voort. Hier is een blik op deze dynamische opstelling in BCHUSD:

Fibonacci retracements: BCHUSD 12 uur Fibonacci retracement 38%

Figuur 2. BCHUSD, 12 uur: Wanneer een zwakke tegen-trendrally stopt bij de Fib 38% retracement, is de kans groot dat de vorige trend zich zal voortzetten. Grafische kaart: Motivewave.com

Deze 12-uur chart van BCHUSD toont een zware neerwaartse trend (swing AB) die werd gevolgd door een zwakke opluchting tot aan de Fib 38% retracement. De geldstroom op lange termijn (CMF (89)) bleef negatief gedurende de hele neerwaartse / opluchtingsfase. Dat bevestigde de voorkeur voor een bearish trend. Op punt C, BCHUSD stopte en keerde vervolgens fors lager om.

Shorttraders hadden bijna 24% kunnen verdienen op de stall / reversal short entry (swing CD​De meeste handelaren gebruiken oscillatoren (Double stochastic en RSI) om korte Fib-transacties te timen. En ze zijn vooral agressief met het nemen van winst op shorttransacties.

Het kost tijd voordat de angst uit de markt verdwijnt na een grote duik. Dat is de reden waarom rally’s op de bearmarkt zoals die meestal wegvallen bij de 38% Fib-retracement. Handelaren waren bang voor meer nadelen en ze sloegen snel uit de rally’s.

Als u dit weet, kunt u plannen om van de toekomst te profiteren bearmarkt trekt terug naar de belangrijkste Fib 38% retracement.

Belangrijkste leerpunten:

  • Sterke neerwaartse trends worden meestal gevolgd door zwakke hulpacties.

  • De Fib 38% retracement is een frequent stall / omkeerpunt voor dergelijke rally’s.

  • Als de geldstromen op lange termijn bearish zijn, zijn noodherstelacties slim.

Bitcoin Cash / USD: krachtige fibresistentie

Soms zullen twee of meer afzonderlijke Fib-retracements ‘het eens’ zijn over een gemeenschappelijk S / R-prijsniveau. Deze S / R-niveaus zijn gebieden met een extreem hoge waarschijnlijkheid van stall / omkering. Pro cryptohandelaren zoeken naar dergelijke niveaus en zullen transacties invoeren / verlaten tegen / dichtbij die prijzen.

Fibonacci retracements: BCHUSD 2-daagse bar Fibonacci retracement 38 62%

Figuur 3. Bitcoin Cash / USD, tweedaagse bars: Op punt C viel de retracement van 38% van swing AB samen met de 62% retracement van swing 1B. Dat bleek een krachtig weerstandsniveau te zijn. Grafische kaart: Motivewave.com

Dit tweedaagse staafdiagram voor BCHUSD onthulde op dat moment een krachtig weerstandsniveau C. Dat is waar de 38% retracement van swing AB viel samen met de 62% retracement van swing 1B. BCHUSD verzamelde zich tot het punt C, vastgelopen en vervolgens in slechts acht weken tijd met meer dan 1.000 punten gedaald.

Het Relative Strength Index of RSI (14) -histogram (onderaan de grafiek) bleef bearish (grijs) voor het grootste deel van de neerwaartse trend in BCHUSD. Op punt C, het was nog steeds in de bearish-modus. Dat was een bevestiging dat het nabij punt tekort kwam C was een handelsoperatie met een laag risico. Oscillatoren zoals StochRSI en Double Stochastic kunnen worden gebruikt om korte en lange inzendingen te timen.

U zult geen 60% winst behalen op elke transactie met deze Fib-overeenkomsttactiek. Maar u zult versteld staan ​​hoe vaak het winnende transacties kan opleveren.

Belangrijkste leerpunten:

  • Fibonacci-overeenkomstniveaus zijn krachtige, zeer waarschijnlijke S / R stall / reversal zones
  • Het slimme geld zal zijn posities in / nabij dergelijke S / R-zones betreden / verlaten
  • Verhandel Fib-overeenkomstniveaus wanneer geldstromen op de lange termijn in uw voordeel zijn

Bitcoin / EUR: Fib-overeenkomstniveaus verhandelen op zijwaartse markten

Dezelfde Fib-overeenkomsttechniek werkt ook goed in oscillerende markten. Na de zwaai AB, alle prijsactie was binnen de prijsklasse van die schommel. Er verschenen twee aantrekkelijke, lange handelsopstellingen met Fib-overeenkomsten.

Fibonacci-retracements: BTCEUR Fibonacci-retracementniveaus 24 38 50 79100

Figuur 4. Bitcoin / EUR, dagelijks: Het Fibonacci 38/62% -overeenkomstniveau is een van de krachtigste van allemaal. Andere belangrijke combo’s zijn 24/50%, 50/79% en 62/100%. Grafische kaart: Motivewave.com

In het eerste handelsvoorbeeld dook BTCEUR kort onder de Fib 38/62% overeenkomstlijn (berekend op basis van swing AB en zwaaien 1B) alvorens acht dagen bijeen te komen. Een mooie winnaar! In het tweede voorbeeld daalde BTCEUR naar het 62% en 100% Fib-overeenkomstniveau (opnieuw gebaseerd op schommelingen AB en 1B​Na een kleine piek onder de overeenkomstlijn (punt E.), Organiseerde BTCEUR een matig sterke, driedaagse rally. Andere belangrijke combinaties van Fib-overeenkomsten zijn de 24/50% en 50/79% retracements.

Als u denkt dat dit beide door u uitgekozen voorbeelden zijn, vergist u zich. Deze Fib-overeenkomstpatronen komen voor in alle cryptomarkten en in alle tijdframes. Zolang de crypto een goed handelsvolume heeft, zal deze Fib-tactiek meestal werken. Dat betekent niet dat alle transacties met Fib-overeenkomsten grote winnaars zullen zijn. Het betekent ook niet dat de Fib-niveaus een magische barrière zijn die een omkering garandeert. Maar het zijn ongelooflijk consistente prognosetools. Zet Fib-niveaus op uw hitlijsten en sta versteld. Werkelijk.

Overzicht

U weet nu dat alle crypto-bullmarkten scherpe dalingen ervaren naar de Fib 62% retracement. En dat ze meestal nog hogere hoogtepunten zullen maken. U weet dat sterke bearmarkten zwakke Fib-terugtrekkingen vertonen die meestal rond het 38% -niveau vastlopen / omkeren. En je begrijpt nu de kracht van Fib-overeenkomstniveaus, vooral bij de 38/62% -combo.

Begin met het uitzetten van verschillende Fib-retracements op de munten die u vandaag verhandelt. Dan heb je voorkennis van zeer waarschijnlijke S / R-stall en omkeringsniveaus. En u betreedt / verlaat uw transacties op dezelfde kritieke Fib-niveaus als pro-cryptohandelaren. Zelfs als amateurhandelaren in de andere richting handelen.

Disclaimer:

Speculatie op de financiële markten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee en u mag alleen risicokapitaal gebruiken dat wordt gebruikt bij het handelen of beleggen. Raadpleeg altijd uw erkende financieel adviseur voordat u risicokapitaal op de financiële markten inzet.