De fitness-gebaseerde cryptocurrency Fitrova heeft deze week de plek van top gainer veroverd dankzij een winst van 944 procent. Deze winsten lijken nu te zijn gevoed door een enorm pomp- en dumpplan. Pump and dumps is een investeringsstrategie waarin investeerders een valse hype creëren rond een actief om hun bezit tegen een hoger tarief te verkopen.

Het bewijs van de Fitrova-pomp en -dump kwam vanochtend naar voren toen de cryptovaluta 89,53 procent van die winst in de afgelopen 24 uur verloor. Ironisch genoeg vermeldt de Fitrova-startpagina het project als opgeschort voor verdere ontwikkeling.

Ondanks deze opschorting werd Fitrova de crypto bij uitstek voor de pump-and-dump-community van deze week. Laten we even de tijd nemen om de hobbelige rit te bekijken die dit cryptoproject heeft doorgemaakt sinds het begin eerder dit jaar, inclusief de loze beloftes van het bedrijf en herhaaldelijk pompen en dumpen..

Fitrova-aankondiging via homepage

Fitrova-aankondiging via homepage

De huidige toestand van de fitnessbranche is versnipperd. Er zijn geen universele manieren waarop de fitnessbranche zaken doet. Dit gebrek aan samenwerking schaadt alle betrokken partijen. Sportscholen verliezen het omdat hun trainers tijd moeten besteden aan het opnieuw beoordelen van de mogelijkheden van nieuwe leden. Dit onvermogen betekent ook dat nieuwe sportschoolleden verliezen omdat ze opnieuw moeten worden beoordeeld wanneer ze van sportschool of personal trainer veranderen. Het Fitrova-platform richtte zich op deze inefficiënties in de fitnessbranche.

Het Fitrova-concept

Het concept achter Fitrova is eenvoudig; een universeel aanvaarde manier bieden om klanten te volgen via een op blockchain gebaseerd protocol. Er is geen communicatie tussen de duizenden sportscholen en trainers over de hele wereld. Dit gebrek aan communicatie laat klanten op de lange termijn lijden, omdat ze elke keer dat ze verhuizen of van trainer veranderen, opnieuw moeten beginnen. Dit gebrek aan industriestandaarden maakt het voor iedereen in de branche moeilijk omdat zowel tijd als middelen verloren gaan in het huidige proces.

Fitrova hoopte van deze verwarring te profiteren door de industrie een universeel middel te bieden om de belangrijkste details van hun klanten te volgen. De bedrijven wit papier beweert dat het systeem “een revolutie teweegbrengt in de gezondheid & fitnessbranche. ” De gezondheids- en fitnessindustrie is een industrie van 80 miljard dollar per jaar. Interessant genoeg is Noord-Amerika goed voor 90 procent van deze fitnessdollars. Met name de Verenigde Staten zijn goed voor 25,8 miljard dollar aan fitnessfondsen per jaar.

Het Fitrova-platform

De Fitrova platform beloofde een internationale gezondheid te creëren & Fitness-trackingplatform dat blockchain-technologie gebruikte om essentiële brancheaspecten te volgen. Dit systeem omvatte een combinatie van backoffice- en persoonlijke accountgegevens zoals facturerings- en lidmaatschapsgegevens. Bovendien verwachtten leden de mogelijkheid om de persoonlijke fitnessdoelen van hun cliënt bij te houden, inclusief de gebruikersstroom, het trainingsprogramma en het bezoek aan de sportschool. Hieronder staan ​​enkele van de kritieke aspecten van het platform.

Verhoogde beveiliging

Fitrova-gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over een datalek. Het Fitrova-platform moest alle gebruikersinformatie opslaan op de Ethereum-blockchain. De gegevens van het lidmaatschap van een sportschool bestaan ​​uit uiterst gevoelige informatie, zoals de volledige naam van de gebruiker, het thuisadres en factuurgegevens. In de afgelopen maanden zijn er aanzienlijke aanvallen geweest op fitnessgerelateerde programma’s.

In maart van dit jaar gingen hackers er vandoor met gebruikersgegevens van 150 miljoen MyFitnessPal-app-gebruikers. Deze app is een divisie van Under Armour en werkte samen met een draagbaar apparaat voor het bijhouden van persoonlijke gegevens. Hackers hebben nu gevoelige details over de gebruikers van het hele platform, inclusief hun reisroutes en trainingsroutines. Het bedrijf beweert dat er geen bankgegevens verloren zijn gegaan, maar dit laatste incident benadrukt de bezorgdheid van de fitnessgemeenschap met betrekking tot gegevensdiefstal.

Inconsistente klantrecords en facturering

Het Fitrova-platform zou de Ethereum-blockchain gebruiken om gegevens binnen het platform te integreren. Momenteel worden lidmaatschapsgegevens handmatig ingevoerd in een privésysteem. Deze blockchain-integratie zou zorgen voor een veiligere administratie en een hoger niveau van bescherming tegen frauduleuze activiteiten. Het nieuwe systeem maakt gebruik van een gedistribueerd grootboek om inconsistenties in de hele branche te voorkomen.

Lidmaatschapslogboeken en tijdstempels

Een van de unieke kenmerken van het platform was de mogelijkheid om de programma’s van gebruikers met extreme nauwkeurigheid te volgen door de integratie van draagbare fitnessapparaten. Telkens wanneer je zou trainen in een deelnemende Fitrova-sportschool, worden al je fitnessgegevens, inclusief je training, tijd en datum, opgeslagen in de blockchain. Trainers over de hele wereld krijgen toegang tot deze informatie om u te helpen uw trainingsprogramma nauwkeuriger in te voeren.

Problemen met het Fitrova-platform

Er waren enkele inherente problemen binnen Fitrova die uiteindelijk leidden tot de opschorting van dit programma. In de eerste plaats vermeldt de whitepaper de teamleden niet. Ervaren crypto-investeerders weten dat dit gedeelte van cruciaal belang is om te bepalen of het platform de nodige slijtage heeft om hun beloofde doelen te bereiken. In het geval van Fitrova lijkt dit van niet.

Fitrova-team via Cryptoslate

Fitrova-team via Cryptoslate

Fitrova toont registratie in zowel Australië als de VS. Het bedrijf telt momenteel acht medewerkers in dienst. Het bedrijf hield een succesvolle ICO van 1 maart 2018 tot 26 maart 2018. Direct na de ICO groeide het FRV-token aanzienlijk en in mei bereikte het FRV-token een recordhoogte van $ 0,019. Het lijkt erop dat deze toename weer een pump-and-dump was. De volgende maand was de cryptovaluta in waarde gedaald tot net boven $ 0,00005.

Fitrova via CoinMarketCap

Fitrova via CoinMarketCap

Pump and Dump Part II

Het FRV-token heeft sindsdien weinig groei gekend, behalve vorige week, toen het FRV-token uit het niets en zonder specifieke reden een groei van 900 procent kende in slechts drie dagen. Het lijkt erop dat het Fitrova-team meer geïnteresseerd is in pomp- en dumpschema’s dan in het nakomen van hun belofte. Gelukkig voor crypto-investeerders is er een ernstige terugslag geweest naar de nieuwste pump en dump die deze week plaatsvond met meerdere cryptovaluta verkooppunten uit de zwendel in detail.

Hé schat, hou je van fitnessinvesteerders? Hoe zit het met Fiten ’verlies in uw portefeuille?

Fitrova lijkt nu naar de afvalkant te vallen met hun pomp- en dumpstrategie. Denk eraan om de Fear of Missing Out (FOMO) te vermijden. Kom volgende week terug om te zien of de grootste winst een slimme investering is of gewoon een andere crypto-scamster.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me