GDAX versus Gemini-vergelijking

GDAX versus Tweelingen

Als u een gemiddeld begrip heeft van beleggen, GDAX en Tweelingen zijn goede platforms om te beginnen met het handelen in cryptocurrency. Deze platforms bieden een vereenvoudigde uitwisselingservaring met voldoende toeters en bellen om de gemiddelde gebruiker tevreden te houden. Beide platforms zijn ook een goede volgende stap als u verder wilt gaan dan de meer eenvoudige en beperkte functies van uitwisselingen zoals Coinbase.

In deze “GDAX vs Gemini” -beoordeling laten we u de verschillen tussen de twee uitwisselingen zien, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste voor u is.

We bespreken:

GDAX versus Gemini: belangrijke informatie

Financieringsmethoden

Met zowel Gemini als GDAX kunt u op drie manieren geld op uw account storten: bankoverschrijvingen (ACH), overschrijvingen, en cryptocurrency-stortingen.

Bovendien accepteert GDAX geldoverboekingen van Coinbase-accounts onmiddellijk en zonder kosten. Dit zorgt voor een soepele overgang als u eerder Coinbase had gebruikt, maar wilt overschakelen naar een centrale met robuustere functies.

Aan de andere kant is Gemini een solide optie als u zo snel mogelijk probeert te investeren. Met Gemini kunt u kopen en handelen voordat uw geld op uw account wordt goedgekeurd. Hoewel u pas geld kunt opnemen nadat uw eerste geld is goedgekeurd, kunt u munten tegen een bepaalde prijs vastleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de prijs in de tussentijd stijgt.

Koppel

GDAX biedt een iets meer geavanceerde handelservaring dan Gemini met opties zoals margehandel en stoporders. Op het eerste gezicht kan de beurs er intimiderend uitzien voor nieuwe investeerders vanwege de constante beweging van koop- / verkooporders over het scherm. Na het eerste gebruik vond ik dit echter een van de best ontworpen lay-outs van de uitwisselingen die ik heb gebruikt.

GDAX Bitcoin-dashboard

Subjectief gezien is het Gemini-platform esthetisch aantrekkelijk, maar moeilijk te analyseren. De orderboekentabel is verborgen achter een kleine knop en het orderboekdiagram volgt een onorthodox ontwerp waarbij kooporders onder de x-as komen te liggen. Een unieke functie in Gemini is de mogelijkheid om munten in een veilingformaat te bestellen, hoewel ik dit zelf nog nooit heb geprobeerd.

Gemini Koop Bitcoin Dashboard

Voor ervaren handelaren, GDAX is een beter platform voor analyse en geavanceerde handelsopties. Als het uw doel is om gewoon een aankoop te doen en deze een tijdje vast te houden, is Gemini een goede keuze.

Handelskosten

Gemini en GDAX zijn vergelijkbaar in tariefstructuren met een maximale handelsvergoeding van 0,25% voor BTC handelt op beide platforms.

Als u echter in ETH wilt handelen, kan Gemini een betere optie voor u zijn. Aan Tweelingen, de maximale handel vergoeding voor ETH is 0,25% – iets minder dan de 0,3% vergoeding op GDAX.

Beide beurzen gebruiken een vrij complex systeem om uw handelskosten te berekenen. Deze berekeningen worden voornamelijk bepaald door uw handelsvolume over 30 dagen. Het belangrijkste om op te merken is dat GDAX heeft geen handelskosten voor makers (gebruikers die een bestelling in de boeken hebben geplaatst).

U vindt een meer gedetailleerde uitleg van de Tweelingen handelskosten hier en de GDAX handelskosten hier. Omdat deze vergoedingen variëren op basis van het volume, raad ik u aan deze bronnen te gebruiken om de kosten te schatten voor enkele transacties die u overweegt uit te voeren. Van daaruit kunt u beslissen of het verschil in kosten voldoende is om het ene platform boven het andere te kiezen.

Beschikbare cryptocurrencies

GDAX ondersteunt Bitcoin, Ethereum en Litecoin handel. Hoewel er geruchten de ronde doen over het toevoegen van munten aan deze lijst, heeft het bedrijf geen officiële verklaring uitgebracht waarin staat dat dit zo is.

Gemini ondersteunt alleen Bitcoin en Ethereum trading en heeft nog geen plannen om meer toe te voegen in de onmiddellijke functie.

Naast de technische moeilijkheid om nieuwe munten aan een beurs toe te voegen, zijn de regulerings- en proceskosten om een ​​nieuwe munt op de lijst te krijgen op dit moment misschien niet de moeite waard voor deze beurzen (persoonlijke speculatie).

Overdrachtslimieten

Gemini beperkt het bedrag waarop u via ACH kunt storten $ 500 per dag. Er is echter geen limiet voor de andere stortingsmethoden, zoals bankoverschrijvingen en stortingen in cryptocurrency. Gemini stelt ook hun opnamelimiet in op $ 10.000 per dag.

Gemini ACH-stortingen duren meestal 4-5 werkdagen om goedgekeurd te worden. Maar zoals ik al eerder zei, kunt u het geld meteen gebruiken om te handelen.

GDAX is niet zo eenvoudig over hun dagelijkse stortingslimieten. Hun dagelijkse ACH-stortingslimieten worden bepaald door uw accountleeftijd, koopgeschiedenis en accountverificatie. Deze stortingen nemen doorgaans 3-5 werkdagen. Bankstortingen zijn gelimiteerd tot $ 250.000 en stortingen in cryptocurrency zijn onbeperkt.

Net als Gemini is de GDAX-opnamelimiet $ 10.000 per dag.

Bedrijfvertrouwen

Beide beurzen zijn actief in de VS en zijn met succes blijven navigeren door de strikte Amerikaanse regels en voorschriften.

GDAX, een tak van Coinbase, werd opgericht in 2012 en heeft zijn hoofdkantoor in Silicon Valley. Meer dan 8 miljoen mensen hebben hun platform gebruikt en hebben met succes meer dan $ 20 miljard aan digitale valuta ingewisseld. Ze hebben ook de steun van verschillende opmerkelijke investeerders zoals Andreessen Horowitz, Union Square Ventures en de New York Stock Exchange.

Drie maanden geleden zorgde een verkooporder van meerdere miljoenen dollars ervoor dat de prijs van Ethereum van boven daalde $ 300 tot 10 cent vrijwel onmiddellijk op GDAX. Deze verkoop veroorzaakte verschillende andere automatische verkopen in een sneeuwbaleffect op de beurs. Hoewel de markt zich snel herstelde, verloren verschillende gebruikers enorm veel geld door dit bizarre incident. Om het vertrouwen van de markt terug te winnen, heeft GDAX het verloren geld terugbetaald aan degenen die door de crash waren getroffen.

Gemini werd in 2015 in New York City gelanceerd door Tyler en Cameron Winklevoss. Hoewel bekend om hun achtergrond op Facebook, zijn de broers sinds begin 2013 actief in de Bitcoin-gemeenschap. Ze hebben verschillende Bitcoin-gerelateerde projecten gefinancierd en er wordt gezegd dat ze eigenaar zijn van 1 procent van alle Bitcoins in omloop.

Gemini was ook de eerste Amerikaanse beurs met een vergunning voor bitcoin- en etherhandel.

Fondsbeveiliging

Zowel GDAX als Gemini houden alle Amerikaanse dollarfondsen aangehouden bij banken die FDIC-verzekerd zijn tot $ 250.000 per deposant.

Het wordt aanbevolen om uw activa buiten exchanges te houden, aangezien er een inherent maar klein risico is dat uw account wordt gehackt. Als u er echter voor kiest om uw munten op een beurs te houden, nemen GDAX en Gemini grote maatregelen om de veiligheid van die digitale activa te waarborgen..

Minder dan 2% van de digitale assets wordt online bewaard bij GDAX. De rest van het geld wordt bewaard in koude (offline) opslag met behulp van een combinatie van gecodeerde USB-drives en papieren back-ups die zijn opgeslagen in kluisjes over de hele wereld. Bovendien verzekert GDAX de weinige digitale activa die ze online houden volledig.

Gemini specificeert niet het aantal items dat online wordt bewaard, maar stelt dat wel het merendeel van de digitale activa wordt bewaard in hun eigen koelopslagsysteem. Hun systeem maakt gebruik van veilige hardwarebeveiligingsmodules (HSM’s) met technologie voor meerdere handtekeningen om ervoor te zorgen dat er geen enkel storingspunt is.

Klantenservice

Hoewel klantenondersteuning een probleem kan zijn op sommige minder bekende beurzen, bieden GDAX en Gemini u de middelen die u nodig hebt om met succes door hun platforms te navigeren.

Beide uitwisselingen bevatten een bibliotheek met veelgestelde vragen die niet alleen algemene ondersteuningskwesties behandelen, maar ook investeringsvoorwaarden uitleggen. Het zijn perfecte bronnen voor de beginnende belegger.

Beide bedrijven behandelen ook supporttickets via e-mail en hebben een responstijd van 2-3 werkdagen. Hoewel ik voor geen van deze bedrijven contact heb hoeven opnemen met de ondersteuning, heb ik positieve berichten gehoord van degenen die dat wel hebben gedaan.

Gevolgtrekking

Met vergelijkbare vergoedingsstructuren, financieringsopties en functionaliteit kan het niet verkeerd gaan om voor Gemini of GDAX te kiezen. De beslissing komt neer op persoonlijke voorkeur.

Wilt u Litecoin verhandelen of uw Coinbase-account verlaten?? GDAX zou waarschijnlijk het beste voor u zijn. (Hoewel, ik ben verhuisd van Coinbase naar Gemini en heb geen klachten gehad.)

Wilt u direct beginnen met handelen?? Tweelingen is waarschijnlijk de beste keuze.

(Zie de volledige lijst met Crypto Exchange-beoordelingen van CoinCentral)

Meer GDAX-vergelijkingen

  • GDAX versus Coinbase
  • GDAX versus Kraken

Meer Gemini-vergelijkingen

  • Gemini versus Coinbase
  • Gemini vs Kraken
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map