GDAX en Poloniex zijn beide toonaangevende beurzen. GDAX wordt vaak aanbevolen voor nieuwe gebruikers, terwijl Poloniex wordt aanbevolen voor gevorderde gebruikers. Maar waarom?

In deze GDAX versus Poloniex-vergelijking laten we u de belangrijkste verschillen tussen beide uitwisselingen zien, zodat u kunt kiezen welke het beste bij u past.

Notitie: Onlangs hebben Poloniex-gebruikers geklaagd dat het weken of zelfs maanden duurt voordat tickets voor klantenondersteuning worden afgehandeld. Wees voorzichtig met het gebruik van Poloniex.

GDAX versus Poloniex: belangrijke informatie

Zoals je misschien hebt opgemerkt in de bovenstaande tabel, is een groot verschil tussen deze uitwisselingen hun stortings- en opnamemethoden. Terwijl GDAX gebruikers in staat stelt fiat-valuta’s (USD, EUR) te storten via bankoverschrijvingen, handelt Poloniex volledig in cryptocurrency. Dit betekent dat als je nog geen cryptocurrency hebt, je GDAX of een andere exchange moet gebruiken om eerst cryptocurrency te kopen en deze vervolgens moet storten om te gebruiken op Poloniex.

Poloniex, de Alt-Coin-optie

Alt-munten, een term die wordt gebruikt om elke andere munt dan Bitcoin te beschrijven, vinden hun thuis op Poloniex. Hoewel Poloniex een slechte reputatie heeft als het gaat om klantenondersteuning, ontbreken ze niet als het gaat om het aanbieden van munten. Met meer dan 90 verschillende munten die beschikbaar zijn om te verhandelen, is het gemakkelijk in te zien waarom zoveel daghandelaren zich aangetrokken voelen tot Poloniex.

Omgekeerd biedt GDAX alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin aan. Hoewel dat uitstekend is voor iemand die hier en daar een paar van de belangrijkste munten wil kopen, is het niet ideaal als je wat altcoins in je portefeuille wilt stoppen..

Poloniex-weergave

Het gebruik van Poloniex is even wennen. Aan de rechterkant ziet u een lijst met alle verschillende beschikbare cryptocurrency-uitwisselingen. Zie je die tabbladen bovenaan? Dat geeft de belangrijkste handelsvaluta aan.

In de bovenstaande schermafbeelding wordt alles verhandeld in BTC. Dus als het STR zegt, betekent dit echt STR / BTC. U koopt STR met Bitcoin en verkoopt STR voor Bitcoin.

Als we doorklikken naar het tabblad ETH, ziet u:

Poloniex ETH

Nu is elk valutapaar voor Ethereum. Dus waar OMG staat, zegt het eigenlijk OMG / ETH.

Poloniex kopen verkopen

Direct onder de grafiek heeft u de opties om te kopen of verkopen in het gekozen valutapaar. Het is nogal intuïtief: u voert in hoeveel u wilt kopen en klikt op ‘Kopen’, of hoeveel u wilt verkopen en klikt op ‘Verkopen’.

GDAX is iets gebruiksvriendelijker. Dit is hoe het platform eruitziet nadat u uw account heeft ingesteld:

GDAX-gebruikersinterface

Linksboven selecteert u uw handelspaar. Net daaronder kunt u storten om geld op uw rekening te storten of opnemen om uit te betalen. Als u wilt kopen of verkopen, selecteert u de juiste optie en voert u het bedrag in USD in dat u wilt uitgeven of het bedrag aan BTC dat u wilt verkopen. U geeft uw prijs een naam, en wanneer een bestelling overeenkomt met die prijs, wordt deze automatisch verkocht (of gekocht).

Over het algemeen is GDAX gemakkelijker te gebruiken en heeft het een aangenamere interface. Het is ook eigendom van en geïntegreerd met Coinbase. Bestaande Coinbase-gebruikers kunnen eenvoudig worden geverifieerd en hebben al 2FA ingebouwd.

Ondertussen heeft Poloniex een interface die eruitziet alsof hij rechtstreeks uit de vroege jaren 2000 komt. Het is niet gemoderniseerd, hoewel het zeker bruikbaar is. Poloniex heeft echter het voordeel van de alt-munt. Ze zijn een van de toonaangevende beurzen voor het kopen en verkopen van alt-munten.

Dus je moet jezelf afvragen wanneer je besluit welke exchange je wilt gebruiken, geef je om alt-munten? Als je alleen geïnteresseerd bent in het kopen van Bitcoin, ga dan voor GDAX. Als je STR, 0X of Dogecoin wilt kopen, ga dan naar Poloniex.

Klantenservice

Klantondersteuning is van het grootste belang in de cryptocurrency-wereld. Helaas heeft Poloniex de reputatie slechte klantenondersteuning te hebben. Reddit heeft een waslijst met berichten die laten zien dat mensen slechte of geen ervaringen hebben met klantenondersteuning.

Poloniex heeft nog een lange weg te gaan met hun klantenondersteuning voordat we ze een stevige aanbeveling kunnen geven. Zelfs als de leiders in de wereld van alt-munten, hebben ze gewoon een handvol nieuw opgeleide agenten nodig, of openen ze zelfs een volledig callcenter.

Omgekeerd heeft GDAX een uitgebreide FAQ, vergezeld van een eenvoudig te gebruiken formulier om contact op te nemen met de klantenondersteuning. Om nog een stap verder te gaan, biedt GDAX verrassend genoeg telefonische ondersteuning. U kunt de GDAX-klantenondersteuning bereiken op 1-888-908-7930. U kunt ze ook bereiken op Twitter @GDAX_Support.

Hoewel de klantenondersteuning van GDAX in het verleden enige kritiek heeft gekregen omdat ze geen telefonische ondersteuning bieden, hebben ze duidelijk hun best gedaan om dit probleem op te lossen.

Sorry, Poloniex, maar deze ronde gaat naar GDAX.

Beide bedrijven worden vertrouwd door de gemeenschap

Hoewel Poloniex een slechte reputatie heeft op het gebied van klantenondersteuning, zijn zowel GDAX als Poloniex vertrouwde opties in de cryptocurrency-gemeenschap.

GDAX begon als een beurs genaamd Coinbase Exchange in 2015. In mei 2016 veranderden ze in de naam GDAX samen met het aanbieden van Ethereum. Coinbase en GDAX werken beide onder de BitLicense van het New York State Department of Financial Services, waardoor het bedrijf in New York kan opereren. Fondsen tot $ 250.000 zijn FDIC verzekerd.

De geschiedenis van Poloniex is minder duidelijk. We weten dat ze in 2014 zijn gelanceerd en dat ze in de Verenigde Staten zijn gevestigd. Verder stelt Poloniex niet veel informatie over zichzelf openbaar beschikbaar.

Veilig

Beide beurzen beloven uw geld veilig te houden. Zijn ze hierin geslaagd??

Poloniex is gehackt in 2014 vanwege een hacker die een exploit in hun software ontdekte. Een gerapporteerde 12,3 procent van de totale Bitcoin ging verloren. De software is gerepareerd en er is een reactie gegeven die door de gemeenschap als bevredigend wordt beschouwd. Sindsdien zijn er geen grote hacks meer geweest.

GDAX heeft daarentegen alleen een flash-crash meegemaakt die werd veroorzaakt door een verkooporder van meerdere miljoenen dollars. Deze verkooporder zorgde ervoor dat de prijs van Ethereum kelderde van meer dan $ 300 tot minder dan $ 1. Gelukkig behandelde GDAX de kwestie met gratie en maakte het de zaken recht met hun eigen geld. Niet per se een hack, maar het vermelden waard.

Fondsen opgeslagen in GDAX zijn FDIC verzekerd, tot $ 250.000. Poloniex biedt niet dezelfde bescherming.

Poloniex beweert dat het merendeel van de fondsen wordt opgeslagen in een koelcel met luchtopeningen. Ze houden alleen genoeg online om de handel te vergemakkelijken. GDAX houdt ook 98% van de fondsen offline in koude opslag.

Vergoedingen

Poloniex heeft ook lage tarieven, met vergoedingen op of onder 0,25%. Gelukkig zijn er geen kosten voor stortingen, maar er zijn wel opnamekosten. Deze kosten worden in rekening gebracht door het cryptocurrency-netwerk zelf, niet door Poloniex.

GDAX heeft extreem lage tarieven, zonder kosten voor makerstransacties. Taker-vergoedingen beginnen bij 0,25%, met een korting op basis van het volume, waardoor de kosten dalen tot 0,1%. Net als Poloniex zijn er geen aanbetalingskosten en op het netwerk gebaseerde opnamekosten.

Het ontbreken van maker fees geeft de overwinning aan GDAX, hoewel beide beurzen trots kunnen zijn op het aanbieden van lage vergoedingen.

Beschikbare cryptocurrencies

GDAX biedt alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin aan (dezelfde cryptocurrencies die u op Coinbase kunt kopen). GDAX zal in 2018 beperkte ondersteuning voor Bitcoin Cash toevoegen, maar het is niet bekend of ze in de nabije toekomst andere nieuwe munten zullen aanbieden.

Poloniex biedt daarentegen Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum Classic en ongeveer 90 andere munten. Nieuwe munten lijken wekelijks te worden toegevoegd, met GAS en OMG beide onlangs toegevoegd.

De enorme omvang van de aangeboden munten is wat mensen naar Poloniex trekt. Veel mensen, zoals ikzelf, zijn bereid hun slechte klantenondersteuning over het hoofd te zien in ruil voor de mogelijkheid om munten te kopen die nergens anders gemakkelijk te vinden zijn.

GDAX vs Poloniex: laatste gedachten

GDAX heeft betere klantenondersteuning en een superieure reputatie in vergelijking met Poloniex. Poloniex, aan de andere kant, heeft een gevarieerde selectie alt-munten om te verhandelen. Er zijn echter andere alternatieven, zoals Bittrex, voor degenen die alt-munten willen verhandelen.

Als u alleen geïnteresseerd bent in Bitcoin, Litecoin en Ethereum, overweeg dan om GDAX als uw nieuwe huis te beschouwen. Als je alt-munten wilt ruilen, overweeg dan Poloniex of Bittrex. Bittrex heeft een veel betere reputatie in de cryptocurrency-gemeenschap, en dat is van vitaal belang.

Poloniex moet worden gebruikt met de waarschuwing dat u waarschijnlijk geen bevredigende hulp van klantenondersteuning zult krijgen als zich een probleem voordoet. Als je dat aankunt, ga dan naar Poloniex en maak een account aan. Anders is het verstandig om bij GDAX en Bittrex te blijven.

Beoordelingen GDAX recensie Poloniex recensie
Site Bezoek GDAX Bezoek Poloniex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me