Space Yacht begon in 2015 als een klein muziekindustafeestje in de steeg van een speakeasy in Los Angeles en is sindsdien een warmtezoeker geworden voor de nieuwe danseres..

Voordat COVID de branche kapot maakte, organiseerde het smaakmakende merk wekelijkse residenties en evenementen internationaal, met 150 shows per jaar. Zijn benadering van evenementen veroverde de wereld met verrassende artiesten, vooruitstrevende boekingen en spontane pizzabezorgingen op het hoogtepunt van het feest.

Toen COVID de traditionele inkomstenstromen van Space Yacht stopzette, wilden de partijpromotoren een snelgroeiend digitaal imperium worden – live gestreamde sets hosten op Twitch, een nieuw platenlabel lanceren en het eerste EDM-merk dat eerder deze zomer de crypto-art-ruimte betrad Aan Handige gateway, een digitale kunstgalerie voor NFT en crypto-gebaseerde kunst.

Noot van de redacteur: voor meer informatie over cryptocurrency-kunst en niet-fungibele tokens, bekijk onze handleidingen hier:

  1. Niet-fungibele tokens (NFT’s)
  2. Hoe blockchain kunst verandert
  3. Een verkenning van de blockchain-kunstmarkt

De eerste collectie van Space Yacht, een samenwerking met de bekende cryptokunstenaar Goldweird, was binnen enkele minuten uitverkocht en werd een springplank naar een geheel nieuwe sector van creativiteit voor het merk.

Space Yacht's collectie op NiftyGateway.

De NFT-collectie van Space Yacht op NiftyGateway.

De tweede NFT-collectie van Space Yacht wordt vandaag uitgebracht en bestaat uit drie verschillende thema’s die vanaf het begin de kern van het merk vormden: pizza, smileygezichten en hun handelsmerkmotto “WE ARE SO F☺CKD.” De meeste mensen begrijpen het verband misschien niet, maar als je een Space Yacht-evenement hebt bijgewoond, heb je misschien om 01.00 uur een gratis stuk pizza gegeten op de dansvloer, overhandigd door een van de oprichters – een traditie die plaatsvindt op elke show. Of, als je de afgelopen jaren een t-shirt of hoodie hebt gekocht, staat daar waarschijnlijk het WE ARE SO F☺CKD-motto of Twerking-skelet op het kledingstuk.

We interviewden Rami Perlman, medeoprichter van Space Yacht en cryptokunstverzamelaar, over het aanpassen van hun evenementenreeks om te slagen te midden van de sluiting van het nachtleven, en hoe de toekomst van cryptokunst eruit ziet in de elektronische muziekruimte..

Waar is Space Yacht het meest bekend om? Hoe heeft het zijn reputatie opgebouwd in de muziekwereld??

Space Yacht begon vijf jaar geleden als een wekelijks feest in Hollywood op dinsdagavond. Oorspronkelijk was het een hangplek voor mensen uit de industrie en dj’s. Het veranderde al snel in het epicentrum van underground dansmuziek in LA. De waardepropositie was dat je naar onze evenementen kon komen en nieuw talent kon zien dat anderhalf jaar verwijderd was van het betreden van het hoofdpodium. We hebben onze reputatie opgebouwd als curatoren die talent vonden voordat de labels en grotere evenementenbedrijven ze vonden.

In de loop der jaren hebben we onze voetafdruk vergroot door naar Sound Nightclub (een van de beste clubs in LA) te verhuizen en door het hele land residenties op te zetten in plaatsen als Las Vegas, San Francisco en San Diego. In de afgelopen twee jaar tussen touren, festivals en residenties waren we gemiddeld 150 evenementen per jaar, en deden zelfs een tournee in Azië voordat Covid toesloeg. Naast onze evenementenbusiness hebben we een platenlabel kunnen starten en een bloeiend kledingbedrijf kunnen opzetten.

Hoe kwam Space Yacht in cryptocurrency-kunst terecht??

Ik heb beeldende kunst gestudeerd op de universiteit en ben al jaren verzamelaar. Ik werd via een vriend voorgesteld aan de jongens van Nifty Gateway en het klikte meteen. Ik was me tot dan niet bewust van de NFT-ruimte, maar raakte meteen verslaafd en begon te verzamelen. Van daaruit ging ik het konijnenhol van crypto in en raakte even verslaafd en enthousiast over alle mogelijkheden, zowel vanuit financieel perspectief als hoe de blockchain relevant zou kunnen zijn voor de muziekindustrie.

Space Yacht's collectie op NiftyGateway.

Space Yacht’s collectie op NiftyGateway.

De augustus-drop was een samenwerking met een gevestigde NFT-artiest genaamd Goldweard, die een serie NFT’s maakt op basis van het merk Space Yacht. Vervolgens heb ik alle muziek voor elk geanimeerd stuk gecomponeerd, dus het was cool om over muziek te kunnen praten in een grotendeels visueel medium.

Toen u afgelopen zomer uw eerste crypto-art drop lanceerde, begrepen uw fans dan het verband tussen de NFT’s en uw merk?

Onderwijs was een groot deel van de reden waarom Nifty de drop met ons wilde doen. We gingen er eigenlijk van uit dat onze fans niets van NFT’s afwisten, maar ons doel was om de iconografie van ons merk te integreren, zowel vanuit een visueel als een muziekperspectief, en dat te gebruiken als ingang waar we konden praten over de technologie achter NFT’s.

Voorafgaand aan de lancering hebben we een aantal dingen gedaan om het bewustzijn te vergroten, zoals e-mailontploffingen, blogposts, podcasts en zelfs de Nifty-jongens op onze Twitch-show om de technologie uit te leggen. Tegen de tijd dat de drop toesloeg, wisten onze fans wat het was en zagen we eigenlijk veel verkopen van nieuwe kopers.

Wat maakt verzamelobjecten van cryptocurrency zo waardevol?

Het draait allemaal om authenticatie. We vertrouwen op de authenticiteit van een fysiek kunstwerk wanneer het is ondertekend of met de hand is genummerd, of in sommige gevallen wordt geleverd met een historisch certificaat dat de geschiedenis laat zien van wie het stuk bezit en voor hoeveel het is verkocht. Ik leg uit dat een NFT de plaats van dat alles inneemt, maar in zekere zin doet de blockchain het beter om te authenticeren, omdat het niet kan worden vervalst. Mensen kopen al heel lang digitale goederen, of het nu gaat om een ​​videogame of om een ​​nummer op iTunes. Voor digital natives is de wereld van NFT’s niet anders.

Zie jij een plek voor NFT’s in het muziekwereldlandschap? Is het en hoe is het klaar om bestaande platenlabelmodellen te verstoren??

Ik zie NFT’s niet als vervanging van de bestaande labelmodellen, maar eerder als een geheel nieuwe weg waar muziekartiesten hun muziek kunnen distribueren en er inkomsten mee kunnen genereren. Decennialang verzamelden muziekliefhebbers vinyl of banden of cd’s, die in feite allemaal onbeperkte kopieën zijn van het originele werk. Met NFT’s kun je een zeldzaam verzamelobject maken en muziekfans hun eerste kans geven om daadwerkelijk een muziekstuk te bezitten, net als het bezitten van een kunstwerk. NFT’s brengen het concept van het verzamelen van muziek naar een geheel nieuw niveau!

Elektronische muziekartiesten zoals 3lau en RAC hebben onlangs hun eigen drops gelanceerd in de NFT-ruimte op platforms zoals Nifty Gateway & Super zeldzaam. Hoe zie je deze trend evolueren??

Covid heeft ons allemaal gedwongen nieuwe manieren te bedenken om geld te verdienen. Het heeft vooral de dancemuziekindustrie gedecimeerd, aangezien de meeste dj’s 95% van hun inkomsten uit touren halen. Het is voor mij logisch dat elektronische muziekartiesten vroeg in de ruimte zouden zijn, aangezien technologie het raamwerk is waarmee we muziek maken. Ik heb al gehad dat managers, agenten en artiesten me op de hoogte brachten met vragen over NFT’s omdat ze het potentieel zien om inkomsten te genereren. Ik heb het gevoel dat we op het punt staan ​​een grote hausse te zien in deze ruimte.

Wat maakt als verzamelaar zelf een geweldige NFT?

Het begint allemaal met de kwaliteit van elk stuk. Het is niet genoeg om gewoon iets op Photoshop te zetten en mensen te vertellen het te kopen. De kunstenaar moet een standpunt hebben dat een emotionele band creëert en mensen verleidt om het stuk te willen kopen of waarde toe te kennen..

Disco (zeldzaam) # 2/35

De verkoopinformatie voor Disco (Rare) # 2/35 van de collectie van Space Yacht op NiftyGateway.

Net als fysieke kunst, moeten NFT’s je het gevoel geven dat “IK DIT MOET HEBBEN!”

Kun je ons vertellen over de laatste NFT-drop?

We wilden van deze collectie een schreeuw maken naar de fans die vanaf dag één bij ons zijn. Net als onze eerste drop, integreert deze tweede drop onze merkicoonografie in elk stuk, evenals originele muziek. We hebben dezelfde thema’s in veel van onze visuals en merchandise gebruikt, dus het leek me gepast om een ​​hele NFT-collectie rond deze thema’s te maken. Voor de nieuwe crypto-kunstverzamelaars die ons hebben ontdekt via onze eerste NFT-collectie, is dit een geweldige introductie tot de wereld en de beelden van Space Yacht.

De collectie bestaat uit animaties en stills met drie verschillende Space Yacht-thema’s: pizza, smileygezichten en ons handelsmotto “WE ARE SO F CKD.” Dit zijn thema’s die zijn geïnspireerd door de iconografie van de ravecultuur die we hebben aangepast in onze tourvisuals, merchandise en verwerkt in onze kijk op cryptokunst. Voor degenen die ons net leren kennen, is deze collectie een toegangspoort tot de visuele relikwieën van Space Yacht.