Beleggingsondernemingen zijn lange tijd een populaire optie geweest voor institutionele beleggers die willen participeren in traditionele financiële markten. Nu, met de toenemende populariteit van cryptocurrencies, proberen beleggingsondernemingen ook deze steeds evoluerende markt te veroveren. In dit artikel onderzoeken we de rol van Grayscale Investments als een grote speler in deze ruimte – alles van de geschiedenis tot de impact op de huidige en toekomstige cryptocurrency-markt.

Grijsschaalinvesteringen: goed ingeburgerd in de Crypto-investeringsruimte

Digitale valutagroep lanceerde Grayscale Investments als een dochteronderneming in september 2013. Sinds die tijd is Grayscale Investments doorgegaan met het aanbieden van een aantal cryptocurrency investment trusts op de Over-the-counter (OTC) markt.

Vanaf augustus 2018 omvatten de single-asset investment trusts van Grayscale Investments de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Zcash, Bitcoin Cash, Ripple en Litecoin. De productlijn van Grayscale Investments omvat ook het Digital Large Cap Fund, een naar marktkapitalisatie gewogen, gediversifieerde portefeuille met Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Litecoin.

Grayscale Investments is in zijn vroege geschiedenis doorgegaan met het aanbieden van nieuwe OTC-marktproducten.

Grayscale Investments is in zijn vroege geschiedenis doorgegaan met het aanbieden van nieuwe OTC-marktproducten.

Achtergronden, winsten en verliezen van investeerders

Kijkend naar de grijswaardeninvesteringen in H1 2018 verslag doen van, potentiële investeerders kunnen veel leren over de successen en mislukkingen van het bedrijf, evenals over zijn rol in de huidige cryptocurrency-markt. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste statistieken uit dit rapport.

Het merendeel van de investeringen (56%) is afkomstig van institutionele beleggers. Andere categorieën zijn onder meer geaccrediteerde beleggers (20%), pensioenrekeningen (16%) en family offices (8%). Dit is belangrijk om op te merken, omdat het alle beleggers helpt om beter inzicht te krijgen in enkele van de strategieën die grote beleggers hebben gevolgd.

Volgens de statistieken van H1 2018 leden alle investeringsfondsen verliezen. Dit zou geen verrassing moeten zijn, aangezien dit de algemene neerwaartse trend van de prijzen van cryptocurrency in de eerste helft van 2018 weerspiegelt.

Ondanks dit feit is het ook essentieel om het succes op lange termijn van de meer gevestigde producten van Grayscale Investments te benadrukken. De Bitcoin Investment Trust heeft bijvoorbeeld een stijging van het rendement van 4.107,1% gezien vanaf het begin tot het einde van H1 2018. Bovendien realiseerde de Ethereum Classic Investment Trust, het op een na oudste productaanbod, een stijging van 270,3%..

Hoe heeft de Bitcoin-dip grote investeringen beïnvloed??

De bitcoin dip heeft zeker een negatieve impact gehad op investeerders die in Q4 2017 of begin Q1 2018 investeerden.

Hoewel je zou verwachten dat dit zal leiden tot een afname van de instroominvesteringen, laten de statistieken die in het H1 2018-rapport verschijnen anders zien. Als we kijken naar de wekelijkse instroom van investeringen in de eerste helft van 2018, kwamen er veel aankopen tijdens weken met relatief dalende markten. Zo overtroffen drie weken in de maand juni het gemiddelde investeringsbedrag van de wekelijkse instroom van $ 9,55 miljoen.

Bovendien wordt het duidelijk dat meer beleggers op zoek zijn naar diversificatie buiten BTC. Ja, de BTC-investeringen van het bedrijf hadden nog steeds een hogere gemiddelde investering van $ 6,04 miljoen / week versus $ 3,52 miljoen / week voor niet-BTC-investeringen. Het is echter essentieel op te merken dat vier van de niet-BTC-activa van Grayscale Investments slechts geïntroduceerd in maart 2018.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van het kiezen van Grayscale Investments versus het rechtstreeks kopen van cryptocurrencies.

De instroom van investeringen in grijswaarden was behoorlijk divers in de eerste helft van 2018.

De instroom van investeringen was behoorlijk divers in H1 2018.

Mogelijke redenen om grijswaardeninvesteringen te kiezen

Grayscale Investments biedt mogelijk een betere beveiliging voor grote investeerders. Voor degenen die geen cryptocurrency op een exchange willen houden, zijn er een aantal hardware wallets om uit te kiezen. Desalniettemin vrezen veel mensen de mogelijkheid hun portemonnee te verliezen of te laten stelen. Grijstinten kunnen helpen bij het kopen, opslaan en overdragen van activa.

Alle beleggingen worden gecreëerd als aandelen en worden aangeduid als effecten met een titel. Omdat ze niet door beleggers worden gehouden als daadwerkelijke cryptocurrencies, is het mogelijk om betere financiële en fiscale structuren op te zetten. Investeringen komen bijvoorbeeld in aanmerking om te worden aangehouden in bepaalde IRA’s, 401ks en andere brokerage- en investeringsrekeningen. Dit creëert een brug om investeerders in cryptocurrency de markt te helpen op een manier die vergelijkbaar is met traditionele investeringsopties.

Mogelijke redenen om geen grijswaardeninvesteringen te kiezen

Deelname aan verschillende investeringsfondsen is kostbaar. Grayscale Investments brengt voor de meeste productaanbiedingen een vergoeding van 2,5% in rekening voor de jaarlijkse administratie en bewaring. De enige afwijkingen zijn BTC tegen 2,0%, ETC tegen 3,0% en het Digital Large Cap Fund tegen 3,0%. In een bullmarkt zouden sommige investeerders dit als een minimaal bedrag beschouwen dat uit de winst moet worden betaald. In een extreem dalende markt zouden hoge vergoedingen echter veel beleggers zeker kunnen ontmoedigen.

Hoewel het hebben van aandelen in plaats van daadwerkelijke cryptocurrency de belastingnaleving zou kunnen vergemakkelijken, is het ook gemakkelijk om dit als een negatief aspect te zien. De realiteit is dat de fonds bezit minder dan een tiende van een bitcoin per aandeel. Aangezien beleggers aandelen krijgen en geen directe toegang hebben tot activa, kan het moeilijk zijn om onmiddellijk te verkopen. Daarom mist het veel van de liquiditeit en het gemak van cryptocurrency-uitwisselingen.

De jaarlijkse vergoedingen van Grayscale Investments variëren van 2 tot 3%.

De jaarlijkse vergoedingen van Grayscale Investments variëren van 2% tot 3%. Rendementen variëren, maar zijn over het algemeen een afspiegeling van de marktprijsontwikkelingen van cryptocurrency.

Vooruitzichten voor de toekomst van regelgeving

Het kan moeilijk zijn om de toekomst van Grayscale Investments in de cryptocurrency-markt te voorspellen. Ja, velen beschouwen dit bedrijf als een gevestigde waarde in de ruimte. Er zijn echter nog veel vragen die beantwoord moeten worden. Technisch gezien is Grayscale Investments geen bitcoin ETF. Het is geclassificeerd als een concessieverlener. Op dit moment betekent dit dat het enkele van de strengere beperkingen voor andere soorten fondsen kan vermijden.

Toch kunnen regelgeving en uitspraken over vergelijkbare bedrijven van cruciaal belang zijn in de toekomst van deze specifieke firma. Vanaf augustus 2018 heeft de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) de meeste bitcoin ETF-aanvragen afgewezen. Ongeacht op welke manier de SEC-uitspraak van de voorgestelde Coinbase ETF gaat, het zal waarschijnlijk enige impact hebben op alle ETF’s en bedrijven die vergelijkbaar zijn met Grayscale Investments.

Gevolgtrekking

Gedurende de vroege geschiedenis van Grayscale Investments heeft het bedrijf grote investeringen van rijke investeerders aangetrokken. De mogelijkheid van toegang tot deze aanbiedingen is echter, in ieder geval voor individuele beleggers, praktisch onbestaande. Het bedrijf heeft veel succes geboekt in een markt zonder ETF (of ETF-achtige) opties. Zelfs voor vermogende investeerders kan de keuze om rechtstreeks cryptocurrencies te kopen een betere zet zijn. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer traditionele investeringsroute, kan dit bedrijf een meer dan voldoende oplossing bieden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me