De populaire cloud-mijnbouwdienst HashFlare kondigde eerder dit jaar aan dat het de diensten aan zijn Bitcoin-contractklanten had opgeschort. In een verklaring van juli via Facebook wees het bedrijf op de aanhoudende problemen met SHA-256-contracten:

“Al meer dan een maand kwamen onze gebruikers in een situatie terecht waarin de uitbetalingen lager waren dan de onderhoudskosten, wat resulteerde in nul toerekening op het saldo. Vanaf 18.07.2018 waren de uitbetalingen 28 opeenvolgende dagen lager dan het onderhoud. “

SHA-256 is het mijnalgoritme dat wordt gebruikt om transacties op het Bitcoin-netwerk te valideren, en HashFlare biedt hardware-oplossingen om hierin te voorzien. Natuurlijk waren veel van deze klanten overstuur door deze opschorting, omdat er steeds meer vermoedens van weer een crypto-zwendel ontstonden. Cloud mining heeft over het algemeen geen goede reputatie en er zijn veel oplichting aan de oppervlakte met de stijgende populariteit van cryptocurrency.

Wat is cloudmining?

Het bedienen van cryptomining-platforms vereist een behoorlijke hoeveelheid onderzoek en expertise. Tel daar de vaak forse aanbetaling op hardware bij op en je kunt je afvragen: “Waarom zou je het niet gewoon uitbesteden?” Welnu, dat is het idee achter services zoals HashFlare en Genesis, twee populaire cloud-miningplatforms.

Door de mijnbouwkracht van booreilanden aan te schaffen die zich elders bevinden, hoeft u niet te doen met de expertise, installatie en onderhoud die nodig zijn om de juiste hardware te gebruiken. Cloud mining blijft nog steeds een populaire keuze voor nieuwkomers. Met weinig moeite en een creditcard kunt u een aandeel kopen in een grootschalige mijnbouwoperatie.

Dat is hoe dan ook de marketingtaal. Zoals slimme lezers ongetwijfeld zullen weten, zijn er geen gemakkelijke manieren om geld te verdienen met crypto. En veel van deze eenvoudige services blijken uiteindelijk oplichting te zijn.

Wie is HashFlare?

HashFlare is gestart in 2015 en is een afdeling van een bedrijf genaamd HashCoins, dat cloud mining-software en -hardware produceert. Hoewel het bedrijf is geregistreerd in het VK, lijkt het grootste deel van het team uit Oost-Europa (Estland) te komen.

Eerdere recensenten hebben gemeld dat a team pagina was beschikbaar, maar helaas heeft HashFlare het sindsdien van hun website verwijderd. Dit was de eerste rode vlag in onze HashFlare-recensie. Na zoveel online oplichting zouden solide cryptobedrijven verifieerbare links naar hun teams, producten en services moeten bieden.

Het HashFlare Shutdown-debacle

De beslissing om de service voor klanten van het Bitcoin SHA-256-contract plotseling stop te zetten was naar verluidt vanwege de instabiliteit van de Bitcoin-markt. Deze verklaring bracht veel klanten in verwarring, aangezien de cryptocurrency-markten volatiel zijn gebleven sinds 2009, toen Bitcoin op de markten kwam.

Een week later werd de goede service hervat en het team gaf een goed afgerond antwoord hier. We kwamen deze calculator echter tegen op hun website met nog steeds behoorlijke winsten op HashFlare-uitbetalingen:

Theoretische winst via HashFlare

Theoretische winst via HashFlare

Op het moment van het persbericht was Bitcoin met ongeveer 40 procent gedaald sinds de opschorting van de service in juli. Je ziet het dilemma hier. Als mijnbouw destijds onrendabel was, moeten er nu zeker zorgen zijn, aangezien de markten blijven verkopen.

Om dit punt verder te ondersteunen, zou het nuttig zijn om een ​​kijkje te nemen naar enkele Bitcoin-statistieken voor 2018. Tenzij u het afgelopen jaar onder een rots heeft geleefd, zult u zich ongetwijfeld bewust zijn van de huidige bearmarkt. Hoewel de prijzen gestaag zijn gedaald, doet de Bitcoin-moeilijkheid precies het tegenovergestelde:

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin blijft stijgen ondanks de bearmarkt van 2018

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin blijft stijgen ondanks de bearmarkt van 2018

Mijnwerkers voelen de pijn. En als je erover nadenkt om er zelf een te worden, wil je je misschien eerst afvragen of het niet makkelijker is om gewoon de onderliggende munt te kopen..

De laatste druppel van het debacle kwam toen HashFlare uit het niets eiste dat klanten hun identiteit gingen verifiëren via KYC / AML. Dit maakte veel klanten boos omdat ze niet verplicht waren hun identiteit te verifiëren bij het aanmelden voor de service. Deze tactiek wordt vaak gebruikt door duistere beurzen die graag nieuwe klanten zonder verificatie van tevoren accepteren en vervolgens proberen gebruikers te blokkeren die geld willen opnemen.

Niemand op het hek

Ondanks grotendeels negatieve pers rond de sluiting van de dienst, lijken er aan beide zijden van het hek supporters te zijn. Afgaande op de opmerkingen is een behoorlijk aantal recensenten tevreden met hun service, terwijl anderen in het tegenoverliggende kamp zitten. Dit is een nogal polariserende kijk op de situatie.

We hebben een kijkje genomen op Trustpilot (de site voor bedrijfsreviews) en kwamen deze extra rode vlag tegen met betrekking tot de mogelijke manipulatie van reviews.

HashFlare heeft mogelijk neprecensies geplaatst om een ​​solide reputatie op te bouwen

HashFlare heeft mogelijk neprecensies geplaatst om een ​​solide reputatie op te bouwen

HashFlare Review: laatste gedachten

Ondanks de waarschuwingssignalen melden sommige gebruikers van cloud mining nog steeds dat ze de gemakkelijke mijnroute hebben gevolgd. Uit onze observatie en beoordeling van het algemene gemeenschapsgevoel blijkt precies het tegenovergestelde het geval te zijn. Er is geen absolute manier om te bepalen of HashFlare een legitieme operatie is. Of een andere cloud-mining-service voor die kwestie.

En daarin schuilt het probleem. De kans om daadwerkelijk iemand te ontmoeten die verantwoordelijk is voor een cloud mining-service is vrij klein. Bovendien, hoe kunt u controleren of uw gehuurde hardware ook daadwerkelijk wordt gebruikt? Dit scenario creëert de perfecte omstandigheden voor een Ponzi-schema. Nietsvermoedende klanten betalen vooraf veel geld voor een dienst en hun winst wordt in kleine bedragen teruggegeven door nieuwe gebruikers die zich bij het programma aansluiten.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de mensen die als eerste binnenkwamen de reputatie van de dienst een tijdje opbouwen. Als ze niet te hebzuchtig zijn, krijgen ze misschien zelfs de kans om eerst hun geld eruit te halen. Anderen zullen niet zoveel geluk hebben. Wanneer oplichters naar de uitgang gaan, gaat de winst met hen mee.

Cloud mining blijft een risicovolle activiteit. U moet het grootste deel van uw vertrouwen stellen in een derde partij. Het is misschien saai, maar vanuit veel oogpunten lijkt kopen en HODLing nog steeds een veel veiligere oplossing.