In een ongebruikelijke gang van zaken, de populaire cloud-mijnbouwsite HashFlare heeft alle Bitcoin-mijnactiviteiten op zijn platform opgeschort. Het nieuws kwam via een Twitter post op 24 juli waar HashFlare-ontwikkelaars uitleggen dat het bedrijf sinds begin juni 2018 aanzienlijke verliezen heeft geleden. De post legt verder uit dat de gerelateerde onderhouds- en elektriciteitskosten die verband houden met Proof-of-Work-mining SHA-256-contracten niet langer zijn lucratief voor het bedrijf.

HashFlare-contracthouders hebben via e-mail bericht ontvangen over de annulering van hun polissen. Sinds de ontbinding vorige maand verschijnen er nieuwe rapporten die de geldigheid van de cloud mining-diensten die HashFlare aan consumenten leverde, in twijfel trekken. Gebruikers beweren met name dat hun contracten zijn opgezegd zonder dat de resterende saldi zijn terugbetaald. In reactie daarop verklaarden functionarissen van het bedrijf dat hun contract een clausule bevat die HashFlare in staat stelt om zo’n twijfelachtige manoeuvre uit te voeren, en dat gebruikers akkoord gingen met deze acties toen ze zich inschreven voor hun diensten.

Hashflare via Twiiter

HashFlare via Twitter

Een andere verontrustende beslissing van het ontwikkelingsteam van HashFlare was de keuze om plotseling en zonder waarschuwing nieuwe opnamevereisten in te stellen. Deze nieuw ingestelde vereisten hebben ervoor gezorgd dat veel crypto-investeerders hebben gevochten om toegang te krijgen tot hun fondsen. De nieuwe opnameprocedures omvatten onder meer de eis dat gebruikers voldoen aan strikte kennis van uw klant (KYC) nalevingsprocedures. KYC-wetten zijn gebruikelijk in traditionele bankscenario’s, maar recentelijk zijn ze op meer snode manieren gebruikt door crypto-uitwisselingen.

HashFlare houdt Crypto met behulp van KYC-wetten

HashFlare lijkt een verontrustende tactiek te gebruiken om de crypto van de gebruiker te hamsteren. CoinCentral was een van de eerste organisaties die rapporteerde over de verontrustende trend van crypto-uitwisselingen met behulp van Know Your Customer (KYC) -wetten om te voorkomen dat gebruikers hun geld opnemen. Gebruikers waren niet verplicht om aan deze voorschriften te voldoen tijdens het storten tijdens het openen van hun rekeningen. Pas na intrekking worden gebruikers gedwongen om te voldoen aan de nieuw ingestelde KYC-protocollen.

De implementatie van deze duistere zakelijke tactiek bracht veel HashFlare-gebruikers ertoe om op sociale mediaplatforms te gaan om hun minachting te uiten voor de nieuwe strategische crypto-grijp van het bedrijf. Reddit-gebruikers hebben al meerdere pagina’s geopend die zijn gewijd aan het bestrijden van de beslissing van het bedrijf, zowel online als in rechtbank. Het probleem met de laatste keuze is dat gebruikers hun identiteit moeten onthullen om het bedrijf voor de rechter te slepen, en veel crypto-investeerders hechten veel waarde aan hun privacy..

Het momentum achter de beweging voor class action-rechtszaken groeit elke dag. Twitter-gebruikers hebben het account van HashFlare gebruikt om anderen te waarschuwen voor de geplande acties en om hen uit te leggen hoe ze bij de rechtszaak kunnen worden betrokken. Veel gebruikers vergelijken de manoeuvres van HashFlare met de inmiddels ter ziele gegane Bitconnect-zwendel die eerder dit jaar de cryptomarkt op zijn kop zette.

Wat is de mijnbouw van HashFlare?

Met de HashFlare-cloudmining-service kunnen gebruikers verwerkingskracht (hash) huren en deze gebruiken om Bitcoin en andere cryptocurrencies te minen. Gebruikers kopen een jaarlijks mijncontract bij het bedrijf. Deze investering zou de uitrusting, het personeel en de bedrijfskosten van de mijnbouwinstallaties van het bedrijf dekken. HashFlare vertelde klanten dat het deze mijnbouwplatforms namens hen exploiteert, waarbij alle winst wordt verdeeld op basis van de gehuurde hash-stroom.

Problemen met Bitcoin-mijnbouw

Er ontstonden problemen voor HashFlare toen de cryptomarkt verder achteruitging. Het bedrijf realiseerde zich al snel de fout op hun manier. De problemen begonnen toen hun vaste bedrijfskosten de waarde van de Bitcoin-beloningen van Hashflare begonnen te overschrijden. Dit maandlange verlies van geld stelde HashFlare in staat een obscure contractclausule in te voeren waardoor het bedrijf alle Bitcoin-contracten kon annuleren zonder gebruikers restitutie te bieden voor de resterende tijd van hun overeenkomsten..

Hashflare kondigt een bevriezing van Bitcoin-mijnactiviteiten aan

HashFlare kondigt een bevriezing van Bitcoin-mijnactiviteiten aan

Met andere woorden, sommige mensen betaalden HashFlare voor een cloud mining-contract in juni, en in juli annuleerde het bedrijf het contract en hield het de betalingen van de gebruiker onder deze clausule. Zodra u de annuleringsbepaling combineert met de instelling van strengere opnamevereisten, wordt het duidelijk dat het bedrijf bijbedoelingen heeft..

Gebruikers slaan terug

HashFlare-gebruikers zijn niet van plan een stap opzij te doen en het bedrijf hun crypto te laten nemen. Bovenop de groeiende class action-rechtszaak, plaatsen gebruikers meerdere verschillende strategieën om restituties te krijgen. Eén gebruiker in het bijzonder deelde met de cryptogemeenschap hoe hij zijn Bank of America-creditcard terugbetaald kon krijgen. De gebruiker nam contact op met de bank en betwistte de kosten als frauduleus.

HashFlare-gebruiker betwist kosten aan creditcardmaatschappij

HashFlare-gebruiker betwist kosten aan creditcardmaatschappij

Zakelijk

Het in Estland gevestigde HashFlare betrad de mijnbouwscene in 2016. HashFlare vermeldt ook een adres in Edinburgh, Schotland op hun bedrijfsinformatiepagina. HashFlare-ontwikkelaars zijn afkomstig van de HashCoins kamp. Het bedrijf groeide de afgelopen twaalf maanden snel uit tot een belangrijk cloud mining-platform. Volgens de website van HashFlare heeft het bedrijf met succes diensten verleend aan meer dan 2.500.000 gebruikers wereldwijd.

Het bedrijf maakt gebruik van een combinatie van krachtige mijnbouwinstallaties van Bitmain, Bitfury en Inno3d, om er maar een paar te noemen. Het officiële beleid van het bedrijf is om cryptomining voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht hun technische kennis.

De verontrustende toekomst van HashFlare

HashFlare heeft gereageerd op deze beschuldigingen van fraude. Ze onderzoeken manieren om Bitcoin-mijnbouw de komende maanden op hun platform te herstellen. Deze loze belofte is misschien niet genoeg om de boze gebruikers weer in potentiële mijnbouwklanten te veranderen. Maar HashFlare hoopt dat ze op de een of andere manier de massa kunnen sussen.

Cloud Mining-oplichting

HashFlare heeft het afgelopen jaar een reputatie opgebouwd als een respectabele cloud mining-operatie. Deze nieuwste bewegingen hebben veel crypto-investeerders bezorgd gemaakt dat het bedrijf een slechte wending zou kunnen nemen. Cloud mining-scams zijn het afgelopen jaar meer voorgekomen in de crypto-ruimte. Om deze valkuilen te vermijden, moet u elke mogelijke cloud-mining-operatie grondig onderzoeken. Pas op voor bedrijven die een gegarandeerd rendement op uw investering bieden. Onthoud dat de cryptomarkt vluchtig is en niemand zijn toekomstige bewegingen met honderd procent zekerheid kan voorspellen.

Het merk van HashFlare zal nooit meer hetzelfde zijn

Het lijkt er nu op dat het een zware rit kan zijn voor zowel HashFlare als zijn gebruikers. HashFlare werd beschouwd als een legitieme operatie in de cloud-mijnbouwsector. Deze nieuwe aantijgingen brengen die geldigheid in twijfel. Als je nadenkt over de effecten van de beslissing van het bedrijf en dat het platform meerdere cryptocurrencies verwerkt, is het moeilijk je een scenario voor te stellen waarin HashFlare in deze situatie geen gezichtsverlies verliest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me