De handel in cryptocurrency in 2019 heeft een behoorlijk lange weg afgelegd sinds de gewapende dagen in het Wilde Westen, waar walvissen en informele investeringspools binnen een paar uur, soms minuten, willekeurige munten in dubbelcijferige procentuele winsten konden duwen..

De verandering in de handel in cryptocurrency is voornamelijk te wijten aan het verpletterende gewicht van een uitgebreide bearmarkt (“crypto-winter” voor degenen met gevoel voor drama). Handelspools, een schijnbaar informele variant van meer gestructureerde investeringspools, bestaande uit een gemeenschap van investeerders die hun handelskapitaal onder het vertrouwen stellen van één enkele entiteit (individu of groep).

Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat u moet denken over handelspools voor cryptocurrency en of ze gezond zijn voor de cryptocurrency-industrie. Met de ongebreidelde speculatie in 2017 in de achteruitkijkspiegel, hebben handelspools investeerders waarschijnlijk een hoop geld verloren. Mensen met geld vertrouwden mensen met een beperkte succesvolle staat van dienst, en ze werden allemaal verbrand door de snelle prijsdalingen in 2018. Honderden disfunctionele projecten brachten honderden miljoenen dollars op via symbolische verkoop en oplichting liep weg met miljoenen dankzij een gebrek aan due diligence het deel van de poolbeheerder.

Iemands instinct zegt dat handelspools in de vluchtige cryptocurrency-industrie dodelijk kunnen zijn en over het algemeen moeten worden vermeden, maar er kan meer aan de hand zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

In de basis lijken cryptocurrency trading pools een meer formele relatie met een influencer te zijn. De crypto-influencers van weleer hadden de neiging om met een gebrek aan integriteit te opereren en projecten links en rechts af te schudden voor vaste vergoedingen en percentages tokens, en ik denk (hoop) dat we als branche daarvan hebben geleerd. De zuivering van het bloedvergieten van de cryptowinter heeft ons misschien ten goede veranderd, en handelspools kunnen weer een gezonde functionele rol spelen.

Moeten we cryptocurrency trading pools vanuit een andere hoek benaderen??

Er is een inherent sociaal aspect van handelen in de cryptocurrency-gemeenschap. Het gedecentraliseerde karakter van de industrie zelf (met betrekking tot het ontbreken van één centraal Wall Street-achtig type instelling) leent zich goed voor het concept van handelspools. Het landschap bestaat momenteel uit talloze Slack, Telegram, Signal, enz. Kanalen, variërend van ongelooflijk exclusief tot open voor iedereen met een link.

Het probleem met sociale handel is dat het merendeel ervan inspeelt op voornamelijk vals-positieve sentimenten in de branche. Een meer geformaliseerd aspect van sociale handel zou hopelijk traders in staat stellen om intelligentere beslissingen te nemen met waar ze ervoor kiezen om hun geld te plaatsen.

Hoe kunnen beleggers worden beschermd in handelspools voor cryptocurrency?

De aanvankelijke benadering zou inhouden dat poolmakers hun eigen geld in dezelfde pool stoppen als investeerders en ‘skin in the game’ hebben, om te voorkomen dat ze willens en wetens handelen op manieren die investeerders zouden kunnen schaden..

Ten tweede moet al het geld in de handelspool worden vergrendeld en kan het alleen worden gebruikt voor handel, beheerd door slimme contracten, waarbij de winst door het platform zelf moet worden verdeeld. De maker van een pool zou alleen met dat geld moeten kunnen handelen en niets anders.

Er zal altijd een risico zijn wanneer iemands geld zijn bankrekening verlaat (of Ledger, onder zijn matras, enz.) En handelspools in de cryptocurrency-industrie een beetje hoger scoren op de totempaal van risicovolheid. Dat gezegd hebbende, een meer formele structuur voor iets dat al bestaat, zou een lange weg kunnen gaan naar het volwassen worden van het cryptocurrency-investeringslandschap..

In een gedemocratiseerde cryptocurrency trading pool-wereld zullen de beste poolmanagers (en platforms met de pools) onvermijdelijk naar de top stijgen. Beleggers hebben een beperkte hoeveelheid kapitaal en er zullen waarschijnlijk honderden of duizenden pools zijn. Het belangrijkste onderdeel is om een ​​vertrouwensstructuur op te bouwen in een markt met wilde schommelingen die zonder reden lijken te gebeuren, zoals een willekeurig token dat 40% omhoog vliegt in 60 minuten.

Dat gezegd hebbende, zal een grote investeringspool alles hebben wat relevant is voor zijn team en structuur, vermeld en geverifieerd door het platform. Een paar vragen die in je opkomen: wat is hun beleggingsfilosofie? Zijn het bewezen fundamentals of een groot aantal risicovollere projecten, zoals een risicovolle risicovolle VC in een vroeg stadium? Hoe zwaar zijn hun investeringen gekoppeld aan een specifiek ecosysteem? Hoe zal het zijn fondsen toewijzen op basis van bepaalde criteria (bijv. 50% protocol, 10% voor applicaties, 40% voor betalingsoplossingen.) Hoe zullen en hoe vaak zullen beleggers in de handelspool op de hoogte worden gebracht van de voortgang??

Laatste gedachten

Context is belangrijk. Het laat u weten waar u bent en hoe goed uw prestaties zijn. Maar in de huidige handel is dit moeilijk te vinden.

Als u zich onlangs in de cryptocurrency-handelsruimte begeeft, wordt het ten zeerste aanbevolen om te beginnen met een crypto-marktsimulator of iets dat uw geld niet in gevaar brengt. Begrijp de stroom van de markt. Raadpleeg een professionele, erkende financieel adviseur voordat u een beslissende actie onderneemt. Zet u in om nooit meer te riskeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Alleen dan zou je moeten gaan dabbelen in zoiets als handelspools.

Als u zich echter eenmaal op het gebied van handelspools bevindt, zorg er dan voor dat u de juiste vragen stelt en uw due diligence doet bij de exploitanten van onderzoekspools, hun investeringscriteria, en leun in het sociale aspect van het begrijpen waar het neusje van de zalm werkelijk is..

De mogelijkheid om uw opbrengsten te vergelijken met die van uw collega’s is essentieel. Het laat u weten waar u aan toe bent en het stimuleert handelaren om te verbeteren. Het helpt ook om in de psychologie van handelaars te duiken om te begrijpen hoe de beste handelaren presteren en om uw aanpak dienovereenkomstig te verbeteren. Een golf van transparantie veroorzaakt door sociale handelspools kan een lange weg banen om de fijnere innerlijke werking van een industrie die al lang in mysterie en wilde trillingen is gehuld, te begrijpen. Geen posturing, geen valse cijfers, alleen echte resultaten.