De betalingsindustrie is een bedrijfsmodel dat Blockchain zal upgraden

Blockchain-technologie biedt de betalingssector de unieke kans om hun efficiëntie en veiligheid te verbeteren en tegelijkertijd de bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen. Het onveranderlijke en onveranderlijke karakter van deze revolutionaire technologie maakt het bij uitstek geschikt om aan de eisen van de betalingsverwerkingssector te voldoen. Grote financiële bedrijven hebben al aanzienlijke inspanningen geleverd om dit baanbrekende protocol in de industrie te integreren.

De grote creditcardbedrijven Visa, Master Card en American Express werken al aan de implementatie van een blockchain-gebaseerd systeem om hun huidige bedrijfsmodellen te verbeteren. De voordelen van blockchain-technologie zijn duidelijk. Op dit moment van adoptie worden bedrijven die niet deelnemen aan de “blockchain” -trein naar het station gelaten. Met andere woorden, blockchain-technologie zou binnenkort de nieuwe standaard kunnen worden voor de betalingssector en als alles volgens plan verloopt; de transformatie kan veel eerder plaatsvinden dan u denkt.

6 manieren waarop Blockchain betalingen verandert

Blockchain-technologie transformeert bedrijven op wereldschaal. De betalingssector profiteert enorm van de integratie van deze twee economische sectoren. De vraag naar op blockchain gebaseerde diensten is de afgelopen 5 jaar zo sterk gegroeid dat blockchain-providers zoals HEFFX bloeien op de markt. HEFFX biedt bedrijven eenvoudig toegang tot op blockchain gebaseerde protocollen. Sinds de oprichting heeft dit bedrijf een gestage groei gekend naarmate de voordelen van een blockchain-bedrijfsmodel beter worden begrepen op de markt.

1. Verhoogde beveiliging

Cybercriminaliteit is het afgelopen decennium een ​​plaag geworden voor internet en analisten voorspellen meer dan $ 6 biljoen aan verliezen in 2021. Betalingsverwerkers hebben veel verantwoordelijkheid voor het beschermen van persoonlijke gegevens en blockchain-technologie kan helpen om uw informatie veiliger te houden in de toekomst.

inbreuk op creditcardgegevens

Grafiek met gegevensinbreuken van creditcardgegevens

Blockchain-transacties kunnen een ongelooflijke hoeveelheid details bevatten, waaronder de datum, tijd, bedrag, accountprofielen, slimme contractovereenkomsten en de lijst gaat maar door. Al deze informatie kan worden gebruikt om uw transactie te verifiëren en uw aankoop te bevestigen.

2. Verificatieservices

Nog een stap verder zou een persoonlijk identificatiesysteem met blockchain kunnen worden geïntegreerd om de authenticiteit van de afzender of ontvanger van een betaling te kunnen bevestigen. Betaalbedrijven zoals VISA verslag doen van miljarden aan gestolen inkomsten als gevolg van ongeautoriseerde transacties per jaar. Door over te schakelen naar een blockchain-gebaseerd systeem, zouden ze uiteindelijk een groot deel van de fraude als gevolg van hacking en identiteitsdiefstal kunnen elimineren.

3. Computerinbreuken

Blockchain-technologie is bijna onmogelijk te hacken vanwege het gedecentraliseerde karakter van de technologie. Een hacker zou duizenden computers tegelijk moeten aanvallen om een ​​stukje code op de blockchain te wijzigen. Dit maakt het voor een hacker zeer kostenbesparend om voor deze actie te kiezen. Bedrijven kunnen extra klantvertrouwen winnen door een op blockchain gebaseerd bedrijfsmodel te kiezen.

4. Grensoverschrijdend Betalingen

De wereldeconomie krimpt. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat bedrijven grote hoeveelheden kapitaal internationaal moeten verzenden. Dergelijke grensoverschrijdende betalingen kunnen een zeer hoge kostenpost zijn vanwege wisselkoersen en verificatiekosten van derden die gepaard gaan met het overmaken van grote bedragen naar een ander land. Hoewel deze vergoedingen een probleem kunnen zijn voor bedrijven, kunnen ze slopend zijn voor een persoon die probeert internationaal geld over te maken.

Gelukkig maakt de peer-to-peer-aard van blockchain-technologie de noodzaak voor verificatiesystemen van derden overbodig. Een bedrijf kan net zo snel $ 1 miljoen aan Ethereum sturen als een individu $ 10 zou kunnen sturen. De stroomlijningsmogelijkheden van de technologie zijn onmiskenbaar en precies wat de betalingssector nodig heeft om de overmatige verspilling in het huidige bedrijfsmodel te beteugelen.

Internationale geldovermakingen

Internationale geldovermakingen

5. Rendabel

Een traditionele fiat-valutatransactie kan de betrokkenheid van meer dan 30 verschillende verwerkings- en verificatiesystemen van derden vereisen. Elk van deze bedrijven voegt een kleine vergoeding toe aan de transactie. Een bedrijfsmodel met blockchain-technologie zou al deze kosten kunnen elimineren en tegelijkertijd een veiligere oplossing voor de industrie kunnen bieden.

6. Blockchain-transactietijden

Het verzenden van fiat-valuta is niet alleen duur, maar het is ook traag. Afhankelijk van het bedrag en de bestemming van uw geld, wacht u mogelijk meer dan een week voordat u uw geld ontvangt. Aangezien de gemiddelde blockchain-transactie minder dan 20 seconden duurt, is de winnaar duidelijk. Bedrijven zoals de in Afrika gevestigde processor BitPesa stelt bedrijven in staat om geld via de blockchain te verzenden zonder de vertragingen bij traditionele overboekingen.

Groeiende adoptie

Blockchain is de # 1 opkomende technologie van onze tijd en alle aspecten van onze financiële sector zullen worden veranderd dankzij deze opwaartse technologische vooruitgang. Er is al een hele reeks cryptocurrencies die zich primair richten op het bieden van oplossingen voor de betalingssector. U kunt verwachten dat deze lijst de komende jaren zal groeien naarmate de markt zich blijft ontwikkelen.

Als we het hebben over blockchain-integratie in de betalingssector, zou het nalaten te zijn als ze Ripple (XRP) niet, althans kort, zouden aanraken. Ripple is een real-time bruto-afwikkelingssysteem dat speciaal is ontworpen om banken toegang te geven tot de voordelen van blockchain-technologie tegen betaalbare implementatiekosten. Het is enorm populair geworden sinds de release in 2012. In het afgelopen jaar is Ripple erin geslaagd partnerschappen te sluiten met enkele van de grootste financiële instellingen in het spel, waaronder 61 Japanse banken, Santander en MoneyGram – om er maar een paar te noemen..

rimpeling

Ripple helpt financiële instellingen de Blockchain-markt te betreden

Upgrade het huidige bedrijfsmodel met Blockchain

Gezien het aanhoudende succes van platforms zoals Ripple, is het gemakkelijk in te zien in welke richting de betalingssector zich beweegt. Zowel investeerders als financiële instellingen kunnen profiteren van de vorderingen in de betalingssector door de integratie van blockchain-technologie. Er zijn al talloze Ripple-achtige munten in een stroomversnelling in de sector.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me