We zijn iets meer dan halverwege 2018 en al meer dan Er is $ 6 miljard opgehaald via honderden ICO’s. Daarnaast beginnen grote bedrijven het gebruik van blockchain te onderzoeken op gebieden zoals financiële dienstverlening en de toeleveringsketen. Er is nu veel vraag naar ervaren blockchain-ontwikkelaars – en recruiters die talent voor blockchain-ontwikkelaars inhuren, moeten hun werk uit handen nemen.

De oorlog om blockchain-talent is begonnen. Hier leggen we de omvang van het probleem uit en nemen we enkele ideeën op voor recruiters die de beste koppen in de branche willen aantrekken.

Talent Wars voor Blockchain-ontwikkelaars

Freelanceringswebsite Upwork houdt een Skills Index bij die de 20 snelst groeiende vaardigheden rangschikt. Upwork-rapporten die blockchain als vaardigheid groeide met een verbluffende 6.000% in de eerste drie maanden van 2018 – indrukwekkende groei vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Upwork Quarterly Skills Index Q1 2018

Infographic van Upwork, met hun Q1 2018 Quarterly Skills Index

Met zo’n hoge groei van vaardigheden, zou het gemakkelijk zijn om te denken dat de markt wordt overspoeld met blockchain-talent. In hetzelfde rapport staat echter dat de vraag naar de tien beste vaardigheden op de lijst ook met meer dan 400% is gestegen. Tegelijkertijd gaf 53% van de rekruteringsmanagers aan dat toegang tot vaardigheden hun grootste uitdaging was.

Zelfs een vluchtige zoekopdracht naar “blockchain-banen” op LinkedIn laat zien dat er de meeste vraag is naar ontwikkelaarstalent. Het gemiddelde salaris voor blockchain-ontwikkelaars in de VS. is ongeveer $ 130.000, en hoger dan dat in technische hubs zoals San Francisco of New York City.

Maar zelfs dit aantal wordt scheefgetrokken door het feit dat er zoveel nieuwkomers op de markt zijn – ervaren ontwikkelaars kunnen veel meer bevelen dan dat. In mei heeft David Schwartz van Ripple Inc. vertelde de WSJ dat hij had gezien dat een ontwikkelaar in zijn team twee afzonderlijke vacatures ontving met elk een coole ondertekeningsbonus van $ 1 miljoen.

Waarom geld niet het antwoord is

Het doen van steeds hogere aanbiedingen van salaris- en bonuspakketten helpt misschien niet om het beste talent in blockchain aan te trekken. Veel ervaren blockchain-ontwikkelaars zijn al een paar jaar in het spel en waren vroege investeerders in crypto.

Daarnaast werken veel ervaren ontwikkelaars ook aan hun eigen blockchain-projecten. Laten we eerlijk zijn: als u al zwom in geld dat u met uw eigen inspanningen heeft gegenereerd, zou u zich dan aanmelden voor een leven in de negen-tot-vijf?

Het inhuren van Blockchain-ontwikkelaarstalent – Hoe u het beste kunt vinden en aantrekken

Dus, hoe moeten recruiters die talent voor blockchain-ontwikkelaars inhuren, het aanpakken als het adverteren voor een flink pakket niet het beste uit zichzelf naar boven haalt??

Hoewel hier geen eenduidig ​​antwoord op is, zijn er een paar manieren waarop bedrijven en recruiters nog steeds de slimste koppen in de blockchain-wereld kunnen vinden..

Talent vinden

Ten eerste zullen standaard vacatures waarschijnlijk niet werken. Mensen die veel gevraagd zijn naar hun vaardigheden, besteden geen tijd aan het doornemen van vacaturesites voor potentiële kansen. De beste strategie voor het inhuren van talent voor blockchain-ontwikkelaars is eropuit gaan en het vinden. Er zijn een paar plaatsen om te zoeken.

1. Blockchain-conferenties en netwerkevenementen

Mensen persoonlijk ontmoeten is de beste manier om zinvolle verbindingen te creëren. Er zijn nu veel evenementen rond crypto en blockchain, maar de ontwikkelaarsgemeenschap zal evenementen bijwonen die zich richten op technologie in plaats van op investeringen. Een paar goede weddenschappen zijn de Blockchain Developer Conference of Consensus.

Blockchain-ontwikkelaarsconferenties

Conferenties en evenementen zijn een geweldige manier om in contact te komen met talent voor blockchain-ontwikkelaars

2. Vraag om verwijzingen

Bestaande netwerkverbindingen kunnen contacten en tips bieden voor het vinden van het beste ontwikkelaarstalent. Maak optimaal gebruik van sociale kanalen en informele mogelijkheden om mensen te laten weten dat er vacatures zijn voor blockchain-talenten.

3. Gebruik een professionele Blockchain-recruiter

Sommige recruiters beginnen zich nu te specialiseren in de niche van het inhuren van blockchain-ontwikkelaarstalent. Het zal wat kosten met zich meebrengen, maar het besteedt het legwerk uit om geschikte kandidaten te vinden. Twee voorbeelden zijn Blockchain-ontwikkelaars Inc. en CryptoRecruit.

4. Duik in de online communities

Er zijn specifieke online kanalen die puur bestaan ​​om blockchain-ontwikkelaars in te huren. Als er kandidaten zijn die actief op zoek zijn naar werk, zullen ze eerder deze kanalen gebruiken dan welk algemeen vacatureplatform dan ook. Blocktribe is zo’n voorbeeld, en BountyOne is een andere.

5. Bekijk de freelancingsites

Freelanceringsplatforms zoals Upwork of Toptal hebben een zoekfunctionaliteit zodat gebruikers kandidaten kunnen vinden op basis van specifieke vaardigheden of ervaringen. Dit is ook een geweldige optie om op een meer flexibele basis aan te nemen (zie hieronder waarom dit belangrijk is).

Talent aantrekken

Wanneer u een geschikte talentenpool heeft opgezet, is de volgende uitdaging om het aanbod aantrekkelijk genoeg te maken om de juiste kandidaat binnen te krijgen. Hier zijn enkele manieren waarop werkgevers interesse kunnen wekken in hun blockchain-rollen. Geen van hen houdt in dat ze hun toevlucht nemen tot het aanbieden van proppen geld.

1. Wees flexibel

Aanbiedingen voor mogelijkheden voor werken op afstand of flexibele uren zullen waarschijnlijk resulteren in meer interesse in de functie. Blockchain-ingenieurs zijn niet de meest traditionele mensen. Pendelen om maar liefst 40 uur per week aan een bureau door te brengen, zal potentiële kandidaten waarschijnlijk afschrikken. Het inhuren op freelance basis kan ook een goed compromis zijn.

2. Organiseer een Hackathon

Blockchain-ontwikkelaars zijn van nature probleemoplossers. Daarom, het organiseren van een hackathon is een geweldige manier om een ​​stel creatieve probleemoplossers samen te brengen. Het geeft potentiële ontwikkelaarskandidaten ook enig inzicht in de soorten originele problemen die ze zouden kunnen oplossen.

Ontwikkelaarscodering mok

Veel ontwikkelaars houden van een goed coderingsprobleem om op te lossen met hun ochtendcuppa

3. Bied interessante projecten aan

Het spreekt voor zich dat creatieve probleemoplossers enige zekerheid willen dat de projecten in hun nieuwe rol intellectuele stimulans zullen bieden en enige impact op de wereld zullen hebben. Als het project de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden oplevert of een tastbaar verschil maakt voor een specifieke sector of groep, maak dit dan bekend.

4. Bouw geweldige teams

Slimme mensen willen werken met slimme mensen. Deelnemen aan een sterk team van gelijkgestemde, deskundige mensen is een uitstekend verkoopargument bij het aantrekken van talent voor blockchain-ontwikkelaars.

Uitdaging voor sommigen, kans voor anderen

Het inhuren van talent voor blockchain-ontwikkelaars blijft een uitdaging voor recruiters. Maar het creëert enorme kansen voor codeerders en programmeurs die op zoek zijn naar nieuwe weiden.

Door cursussen te volgen in blockchain-talen zoals Solidity, openen zich geheel nieuwe carrièremogelijkheden. Er zijn ook tal van andere blockchain-rollen die dankzij de huidige hausse op de arbeidsmarkt verschijnen. Blockchain-technologie bewijst dat het op dit moment vele doelen kan dienen, en het creëren van banen is zeker geen uitzondering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me