De Blockchain-gemeenschap laten groeien

NEO’s allereerste DevCon eindigde afgelopen woensdagmiddag. In de loop van de tweedaagse conferentie ontstonden er veel goede gesprekken tussen de sprekers, panelleden en aanwezigen. Er viel echter een terugkerend gesprek op. Keer op keer klaagden ontwikkelaars, investeerders en nieuwkomers over de toetredingsdrempels van blockchain voor nieuwe gebruikers.

neo devcon paneel

Terwijl de conferentie zich concentreerde op NEO en de ontwikkeling van zijn gebruikers- en ontwikkelaarsgemeenschap, is de discussie over gebruikerservaring van toepassing op alle blockchain-technologieën. Blockchain heeft het afgelopen jaar erkenning gekregen in de reguliere media. Samen met de erkenning komen nieuwe gebruikers die geïnteresseerd zijn in blockchain, maar misschien niet technisch genoeg zijn om zonder hulp aan de slag te gaan.

Als dat het geval is, zal de acceptatie van blockchain in 2018 en daarna afhangen van het verbeteren van de onboarding-ervaring. Bedrijven willen leren hoe ze aan de slag kunnen met de revolutionaire technologie. Softwareontwikkelaars zijn geïnteresseerd in het leren coderen van dapps en slimme contracten. Gemiddelde gebruikers hebben hulp nodig bij het opzetten van portefeuilles en het gebruik van dapps.

In dit artikel zullen we enkele van de grootste thema’s van NEO’s DevCon bekijken in termen van het laten groeien van de blockchain-gemeenschap.

Het probleem van de gebruikerservaring van Blockchain

Het aanmaken van een portemonnee, het verzenden van tokens, het gebruik van dapps of het bedienen van een node zou niet moeilijk moeten zijn. Het is echter overweldigend voor nieuwe gebruikers om de basisregels te leren voor deelname aan het blockchain-ecosysteem.

Blockchain is vergelijkbaar met internet in de vroege jaren 90. Websites waren slecht ontworpen en moeilijk te gebruiken in vergelijking met de huidige webapplicaties. Dezelfde trend in bruikbaarheid en massale acceptatie zal waarschijnlijk de komende jaren plaatsvinden voor blockchain.

Op dit moment ontbreekt het aan blockchain-gebruikerservaring en hebben kleine fouten grote gevolgen. Het verkeerd typen van een portefeuilleadres bij het verzenden van tokens kan bijvoorbeeld betekenen dat die tokens voor altijd verloren gaan. Nieuwe gebruikers verliezen vaak hun privésleutels of begrijpen de beveiligingsproblemen van het gebruik van uitwisselingsportefeuilles verkeerd.

o3 portemonnee screenshot

Dit is gedeeltelijk een onderwijskwestie. Het is echter ook een probleem met de gebruikerservaring. Meerdere sprekers, panelleden en aanwezigen bespraken dit kernprobleem met blockchain tijdens NEO’s DevCon. Er zijn een aantal opwindende initiatieven die prioriteit geven aan ontwerp en onboarding van gebruikers. Deze omvatten portemonnees zoals de O3-gateway of Ethos die eerst mobiel zijn en ontworpen om intuïtief te zijn.

Als het goed wordt geïmplementeerd, kan een goed ontwerp voor een gebruikerservaring intuïtief zijn en gebruikers beschermen tegen fouten zonder aan beveiliging in te boeten. Blockchain gemakkelijker maken voor nieuwe gebruikers, zal een sleutel zijn om acceptatie te stimuleren.

Gebrek aan onbevooroordeelde, hype-vrije informatie

Een ander belangrijk thema bij NEO DevCon was de afwezigheid van onpartijdige informatie in de ruimte. Vaak is het moeilijk om te weten wat je moet geloven op Reddit, Steemit of blogs waar zoveel berichten de nieuwste ICO lijken te verslaan.

De stemming bij NEO’s DevCon was openlijk nieuwsgierig en geïnteresseerd in kwaliteitsinhoud van mediakanalen en betrouwbare bronnen. Goede journalistieke bronnen zoals NEO Nieuws vandaag ontving herhaaldelijk lof van sprekers op de conferentie voor hun onbevooroordeelde berichtgeving over de ontwikkelingen in NEO. Er is zeker ruimte voor meer van dergelijke bronnen voor blockchain als geheel.

Behoefte aan eenvoudigere introductie van ontwikkelaars

hallo wereld ethereum

Veel van de aanwezigen bij NEO’s DevCon waren ontwikkelaars met aanzienlijke ervaring in software, maar weinig tot geen ervaring met het ontwikkelen op de blockchain. Tijdens zijn paneloptreden, Stad Zion mede-oprichter Fabio Canesin ontving meerdere vragen over betrokkenheid bij ontwikkelingsprojecten op de NEO-blockchain.

De interesse is groot. Er is echter nog geen duidelijke tutorialserie of bronnengids voor nieuwe ontwikkelaars om slimme contracten op elk platform te coderen, of het nu Ethereum, NEO, Qtum, enz. Is. naar het blockchain-ecosysteem.

Het is ook niet altijd duidelijk waar nieuwe ontwikkelaars naartoe moeten om projecten te vinden waaraan ze kunnen deelnemen. Op dit moment kun je het beste een bericht sturen naar het Discord- of Slack-kanaal van het platform waarop je wilt coderen. Een database met huidige gerenommeerde blockchain-projecten waarvoor nieuwe ontwikkelaars nodig zijn, zou een goede plek zijn om te beginnen.

Echte waarde produceren versus speculatie

DevCon stond vol met verwijzingen naar ICO’s die niet tot echte resultaten leidden. Dit is inderdaad een van de belangrijkste punten van kritiek op crypto op dit moment. Er zit veel investeringsgeld in het ecosysteem. De gemakkelijke toegang tot kapitaal betekent dat projecten niet altijd nadenken over de praktische toepassingen van hun product.

De reputatie van Blockchain als speculatieve industrie bewijst de onderliggende technologie een slechte dienst. Blockchain en andere openbare grootboektechnologieën hebben echt potentieel om de manier waarop we denken over identiteit, toeleveringsketens en het opbouwen van vertrouwen tussen partijen te veranderen. De uitdaging is dat maar weinig projecten tot nu toe solide, meetbare resultaten hebben opgeleverd voor gebruik in de echte wereld. Als ze dat doen, worden ze overstemd in het lawaai van blockchain als geheel.

Na verloop van tijd zullen we echter zien dat projecten met meetbare blijvende impact de huidige hype zullen overleven, door blockchain te bestempelen als een waardevolle technologische innovatie in plaats van een opgekropte trend..

Maak het pad vrij voor bestaande bedrijven om Blockchain te gaan gebruiken

Veel aanwezigen bij NEO’s DevCon vertegenwoordigden traditionele bedrijven die wilden zien hoe blockchain voor hen zou kunnen werken. Het probleem? Ze wisten niet waar ze moesten beginnen of aan wie ze het moesten vragen.

Het is gemakkelijk om een ​​basisoverzicht van blockchain-technologie te krijgen via een Google-zoekopdracht. Het is veel moeilijker om iemand te vinden met voldoende kennis van blockchain-ontwikkeling om uw bedrijf te raadplegen en u te vertellen of en hoe blockchain voor u zou kunnen werken.

Naarmate het aantal en de kwaliteit van blockchain-ontwikkelaars toeneemt, verwacht u een toename van blockchain-adviespraktijken die kleine tot middelgrote bedrijven helpen erachter te komen hoe ze blockchain-oplossingen in hun bedrijfsmodellen kunnen integreren..

Conclusie

NEO’s DevCon heeft ons laten zien dat er aanzienlijke, serieuze interesse is in het gebruik, de ontwikkeling en bedrijfsapplicaties van blockchain. Er zijn echter obstakels voor de acceptatie door gebruikers en ontwikkelaars. Het overwinnen van die obstakels zal de sleutel zijn om de acceptatie van blockchain de komende jaren te stimuleren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me