Het toenemende gebruik van blockchain-wetshandhavingsstrategieën

Blockchain-technologie vormt een unieke bedreiging voor wetshandhavingsorganisaties. Met deze nieuwe technologie kan iedereen internationaal geld overmaken, en in veel gevallen anoniem. Criminelen erkennen dit vermogen ook en blijven nieuwe manieren vinden om deze functies in hun illegale activiteiten te integreren. Hoewel het nieuws vaak licht werpt op de snode acties van crypto-gebruikers, is het ook belangrijk om te begrijpen hoe deze technologie een unieke kans creëert voor de ontwikkeling van blockchain-wetshandhavingsstrategieën..

In de vroege dagen van crypto dachten veel mensen dat Bitcoin onvindbaar en anoniem was, en dat hadden ze geen idee Bitcoin wordt verkocht voor PayPal. Crypto-investeerders weten nu dat dit niet het geval is. Tegenwoordig zijn er meerdere blockchain-trackingplatforms op de markt. Deze platforms, zoals Kettinganalyse, iedereen de middelen bieden om transacties op de blockchain te onderzoeken.

Blockchain-trackingplatforms helpen individuen en organisaties om de activiteit op de blockchain in realtime beter te volgen. Deze tools zijn handig bij het opsporen van ongebruikelijke transacties, maar vanwege hun civiele karakter kunnen ze de identiteit van de eigenaar van een bepaalde crypto-wallet niet ontmaskeren..

Dit verlangen naar meer blockchain-informatie leidde tot de ontwikkeling van een aantal blockchain-wetshandhavingsstrategieën. In tegenstelling tot hun voorgangers, proberen deze platforms de wetshandhaving extra functionaliteit te bieden. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste platforms om te bekijken.

Bitfury: Crystal

Het populaire cryptocurrency-platform Bitfury lanceerde hun Crystal-systeem in januari van dit jaar. Crystal is een alles-in-één Bitcoin-blockchainanalysetool die speciaal is ontworpen voor gebruik door wetshandhavingsorganisaties. Het programma biedt een blockchain-wetshandhavingssysteem met geavanceerde datamapping- en groeperingstechnologie.

Crystal monitort de blockchain van Bitcoin in realtime. Deze informatie wordt gesorteerd en gegroepeerd op basis van de transactiegegevens. Het programma stelt wetshandhavers in staat om snode of verdachte transacties tussen meerdere Bitcoin-accounts te zien. Het bedrijf beweert dat hun product criminele activiteiten op de blockchain met hoge nauwkeurigheid kan identificeren en volgen.

Het systeem maakt het mogelijk om informatie over een specifieke entiteit te groeperen. In de blockchain-gemeenschap kan deze informatie moeilijk te achterhalen zijn. Dit scenario doet zich voor wanneer een persoon meerdere portefeuilles gebruikt om transacties te verzenden. Crystal herkent deze patronen en vormt automatisch een gebruikersidentiteit op basis van de activiteit.

Kristal via homepage

Kristal via homepage

Bitfury wilde een gebruiksvriendelijk systeem met een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien kent het systeem elke transactie een gedetailleerde risicoscore toe. Deze scores bieden onderzoekers een middel om de validiteit van een transactie te beoordelen. Het systeem biedt deze informatie door duizenden verdachte Bitcoin-adressen te monitoren.

Wetshandhavers ontvangen bijvoorbeeld een melding wanneer verzonden geld naar bijvoorbeeld een adres gaat dat is gekoppeld aan het dark web. Het systeem ontwart ook de gegevens, wat onthult wanneer de fondsdistributie verschillende entiteiten omvat.

Leonovus

De in Canada gevestigde firma Leonovus heeft onlangs zijn nieuwste wetshandhavingsinstrument onthuld: de Blockchain Evidence Locker. In het licht van de groeiende vraag naar digitale opslag van bewijsmateriaal, gelooft Leonovus dat ze de oplossing hebben.


Tegenwoordig bevinden wetshandhavingsinstanties zich in een uniek scenario: de overgrote meerderheid van het bewijs is digitaal. Dit digitale bewijs vereist veilige opslagmethoden. Alles, van in beslag genomen computerbewijs tot camerabeelden, moet in ongewijzigde staat worden bewaard. De huidige methode voor het opslaan van deze gegevens laat veel te wensen over, aangezien wetsfunctionarissen niet kunnen verifiëren dat het bewijs niet is bekeken, gewijzigd of ermee is geknoeid in de tussentijdse periode tussen arrestatie en proces.

De Blockchain Evidence Locker van Leonovus vervult deze taak op unieke wijze. Het platform maakt gebruik van een blockchain om de informatie op een veilige en gemakkelijk toegankelijke manier te verspreiden. Het transparante karakter van het systeem voorkomt dat indringers het bewijsmateriaal wijzigen. Bovendien geeft het systeem alle bewijzen een tijdstempel met wie de informatie heeft bekeken en wanneer ze dat deden.

Het huidige systeem vereist dat wetshandhavers een gedetailleerde bewakingsketen voor al het digitale bewijsmateriaal bijhouden. Momenteel verbruikt dit proces grote hoeveelheden bronnen. De Blockchain Evidence Locker automatiseert dit proces door het gebruik van slimme contracttechnologie. Een andere geweldige functie die Leonovus heeft opgenomen, is de mogelijkheid van auditors om de verzamelde gegevens in realtime te bekijken en te verifiëren.

De Blockchain Evidence Locker heeft tal van wetshandhavingsinstanties die interesse tonen in het platform. Het bedrijf kondigde deze maand een proef op basis van betaling aan, en al hebben enkele wetshandhavingsinstanties over de hele wereld zich geregistreerd.

Blockchain Alliantie

Naast softwareoplossingen blijven wetshandhavingsinstanties hun middelen verzamelen om de nieuwe bedreigingen wereldwijd te bestrijden. Meerdere op blockchain gebaseerde wetshandhavingsgroepen delen informatie. De Blockchain Alliantie toont momenteel meer dan 50 geregistreerde leden, van wie velen uit deze groepen bestaan.

Het platform kwam in oktober vorig jaar op de markt, na enkele spraakmakende crypto-gevallen. Het bedrijf stelt dat het een hulpmiddel is voor de blockchain-gemeenschap om de belangen en zorgen van overheidsinstanties te begrijpen. De alliantie probeert wetshandhavingsinstanties voor te lichten over hoe ze het stijgende gebruik van cryptocurrencies in wereldwijde criminele activiteiten het beste kunnen aanpakken.

De ontwikkelaars van dit blockchain-wetshandhavingsplatform zijn van mening dat het direct opleiden van wetshandhavers de eerste stap is om hun angst en ongerustheid rond de nieuwe technologie te verminderen. Tegenwoordig biedt het platform een ​​open en nuttige dialoog tussen professionals uit de industrie en wetshandhavers.

Beveiligingstokens

Beveiligingstokens kunnen een andere optie zijn voor wetshandhavers om te overwegen. In tegenstelling tot traditionele tokens, bevatten deze tokens KYC- en AML-voorschriften rechtstreeks in hun codering. Dit verwijdert anonimiteit uit de crypto-ruimte. Autoriteiten zijn van mening dat deze aanpak het gebruik van crypto bij illegale activiteiten kan verminderen.

Hoewel ze nog nieuw zijn in de crypto-ruimte, blijven deze munten een toenemende acceptatie zien. Deze evolutie zorgt voor cryptocurrencies die passen in de huidige financiële regelgeving. Deze regelgeving vereist dat gebruikers relevante informatie verstrekken, inclusief hun ware identiteit. Velen geloven dat deze tokens cruciaal zijn bij het verminderen van de hoeveelheid illegale activiteit in de ruimte.

Blockchain-wetshandhavingsstrategieën

Naarmate de acceptatie van cryptovaluta op zijn weg gaat, zal er ongetwijfeld een toenemende interesse zijn op het gebied van het monitoren en volgen van blockchain-transacties. Wetshandhavingsinstanties zoeken naar deze nieuwe instrumenten om geavanceerde criminelen te bestrijden. De inzet is hoog, vooral als je kijkt naar de hoeveelheid cryptocurrency die regeringen al in beslag hebben genomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map