Hier is hoe Blockchain de logistiek opschudt

Informatie over de hele wereld verplaatsen is iets waar we erg goed in zijn geworden. Als je zelfs tien jaar geleden terugkijkt, was de eerste iPhone nauwelijks in omloop. Nu zijn we allemaal verslaafd aan onze schermen. Maar het verzenden van datapakketten door de stratosfeer is duidelijk een stuk eenvoudiger dan het verzenden van fysieke objecten. Logistiek is nog steeds een logistieke nachtmerrie.

Waarom is logistiek zo lastig??

Denk aan de computer waarop u schrijft, het glas waaruit u drinkt of de auto waarin u rijdt. Er zijn een ontelbaar aantal factoren die een rol spelen voordat ze in uw bezit komen. Naast stormen op volle zee, slaan Franse vrachtwagenchauffeurs toe en kuilen in de weg, volgens een logistiek management verslag doen van, de acht belangrijkste problemen waarmee de industrie wordt geconfronteerd, zijn:

Brandstofkosten

Met de hausse in e-commerce en globalisering (de wereldwijde retailverkoop van e-commerce zal naar verwachting bijna $ 5 biljoen tegen 2021) logistiek is nog nooit zo noodzakelijk of ingewikkeld geweest. Vroeger kochten we lokale producten en namen we alleen exotische items mee naar huis toen we terugkwamen van vakantie.

Maar nu willen we goederen uit China, Europa, Zuid-Amerika… en dat betekent veel van eigenaar wisselen. En veel gas om van A naar B te komen.Dat maakt het echt een uitdaging om de leveringsprijzen laag te houden als je geen controle hebt over de brandstofkosten.

Verbeteringen van bedrijfsprocessen

Te veel bedrijven maken gebruik van archaïsche praktijken bij het volgen van pakketten. Volgens Richard Ettl CEO van Smart Containers kan zoiets eenvoudigs als het verzenden van één pakket tot wel 200 verschillende communicaties tussen alle partijen in de toeleveringsketen aan.!

Dit vertaalt zich duidelijk in hogere kosten, verminderde efficiëntie, gapende gaten voor menselijke fouten en meer kans dat items verloren gaan of worden gestolen. Ladingdiefstallen kosten de logistieke sector zelfs evenveel $ 30 miljard een jaar.

Klantenservice

Klanten van vandaag verwachten een betere klantenservice en een snellere levering. Maar ze hebben ook transparantie nodig en willen weten waar hun pakket is en hoe ze het kunnen lokaliseren. Hier is echter de kicker. De verwachtingen zijn gestegen, maar de bereidheid om extra te betalen voor snellere, efficiëntere levering is dat niet.

Sommige 64 procent van de klanten zegt dat ze niet bereid zijn extra te betalen voor minder dan twee dagen verzendkosten. Dit vormt een behoorlijk probleem voor de logistieke sector die aan zulke hoge verwachtingen voldoet.

De economie

Net als elke andere bedrijfstak heeft de toestand van de economie in het algemeen grote invloed op de logistiek. De prijs van brandstof speelt hierbij een belangrijke rol, maar dat geldt ook voor de toename van compliancevoorschriften, een afname van de vraag, een groeiende kredietcrisis en stijgende inflatie in de VS..


Huizenprijzen hebben een groot effect op de logistieke sector. Wanneer er een opleving is, is er een grotere behoefte aan bouwmaterialen en een grotere productie in alle industrieën, van gas en mineralen tot productie.

Personeel

vrachtwagenchauffeurs

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

Volgens Onderzoek door de American Trucking Associations (ATA) kampt de vrachtwagenindustrie in de VS met een groot tekort aan chauffeurs. Alleen al om het huidige personeelsbestand te behouden, zullen ze de komende tien jaar zo’n 900.000 nieuwe operators nodig hebben. Bovendien is het vasthouden van chauffeurs een constante uitdaging voor logistieke operatoren.

Overheidsvoorschriften

Logistieke bedrijven moeten rekening houden met federale, staats- en lokale vereisten. En als we kijken naar logistiek op wereldschaal, wordt dat een nog grotere uitdaging. Volgens UPS-professional Bedrijven van Eric Souza moeten een robuust nalevingsprogramma hebben, anders lopen ze het risico in heet water terecht te komen.

Milieu problemen

De anti-stationair draaien en andere emissiereductievoorschriften kunnen de nalevingskosten verhogen en vereisen een zorgvuldig beheer. Nogmaals, dit verschilt per rechtsgebied en vraagt ​​om strengere maatregelen in de EU dan bijvoorbeeld de VS..

Technologie Strategie & Implementatie

Er is bijna geen logistiek professional die het er niet mee eens is dat de bestaande infrastructuur moet worden bijgewerkt. Maar het probleem blijft bestaan ​​in het opvangen van de kosten van nieuwe, efficiëntere systemen.

Blockchain-technologie schiet te hulp

Blockchain-technologie is geen wondermiddel om alle problemen van de wereld op te lossen (hoe vaak het ook wordt aangeprezen). De huidige blockchain-technologie moet volwassen worden om schaalbaarheid en verbeterde bruikbaarheid mogelijk te maken. Dat gezegd hebbende, sommige grote internationale bedrijven, waaronder Walmart, gebruiken het al om items effectief te volgen en de kosten te verlagen.

Vorig jaar werkte de retailgigant samen met het IBM-initiatief om bepaalde voedingsmiddelen door de toeleveringsketen te volgen met bemoedigende resultaten. Ze dienen nu blockchain-patenten in die betrekking kunnen hebben op het volledige beheer van de toeleveringsketen en zelfs op de betaling van leveranciers.

Maar hoewel blockchain-technologie bijzonder geschikt lijkt om de efficiëntie en bedrijfsprocessen te verhogen, wat heeft het te maken met de prijs van brandstof? In potentie best veel.

Blockchain kan vraag en aanbod reguleren

Volgens de Wereld Economisch Forum, Een van de belangrijkste problemen die van invloed zijn op de energieprijzen is energie-efficiëntie: het reguleren van de krachten van vraag en aanbod en leidt tot stabielere prijzen.

Blockchain kan dienen als een slim transactieplatform waarmee energieverbruikers ‘prosumenten’ kunnen worden, overtollige energie kunnen produceren en verkopen en netbeheerders efficiënter kunnen maken doordat ze vraag en aanbod in realtime kunnen balanceren.

Efficiëntie verhogen, kosten verlagen, wat leidt tot verbeterde klantenservice

Elk jaar een aantal $ 140 miljard is verwikkeld in betalingsgeschillen in de transportsector. Door slimme contracten voor betalingen te implementeren, behoren deze geschillen tot het verleden. Bovendien zorgt het feit dat geld vrijwel onmiddellijk in ETH kan worden verzonden, voor lagere bankkosten en langdurige processen, terwijl de betaling wordt gegarandeerd.

Winnesota-Blockchain-Infographic

Winnesota Blockchain Infographic / https://bit.ly/2KMK44h

Al deze voordelen worden overgedragen op de eindklant. Logistieke bedrijven zullen natuurlijk een privé blockchain moeten beheren voor gevallen waarin ze niet alle informatie over de inhoud van pakketten kunnen onthullen. Maar blockchain-technologie biedt bedrijven de mogelijkheid om de relevante informatie van hun keuze weer te geven. En voor elke operator op elke schakel in de toeleveringsketen om dezelfde informatie in realtime te zien.

Er is nog een lange weg te gaan voordat blockchain-technologie zijn volledige potentieel bereikt. Maar als het in de kinderschoenen de krachten van vraag en aanbod in de energiesector kan reguleren, is het mogelijk dat we dit kunnen overdragen naar andere gebieden?

Hoe zou de toepassing van gedistribueerde grootboektechnologieën onroerend goed beïnvloeden, talentlacunes verkleinen en zelfs bedrijven helpen te voldoen aan verschillende milieuverplichtingen?

Er is zeker een groot potentieel voor blockchain-technologie om elke branche overal wakker te schudden. Dus de vraag wanneer – in plaats van of – kan relevanter zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map