HitBTC-consistentie geldt als een van de beste cryptocurrency-uitwisselingen op de markt in termen van handelsvolume. Ook al is liquiditeit een belangrijke factor, het is niet het enige waar u rekening mee moet houden voordat u een beurs gebruikt. In onze HitBTC-beoordeling onderzoeken we alle details die u over deze uitwisseling moet weten.

HitBTC Exchange-sleutelinformatie

Gebruikersomgeving

Als eerste in onze HitBTC-beoordeling onderzoeken we de gebruikersinterface. In vergelijking met de meeste andere beurzen lijkt de interface van de prijsgrafiek behoorlijk op elkaar. Het grootste verschil tussen HitBTC en andere beurzen is de manier waarop fondsen worden gecategoriseerd op het tabblad “account”. Dit komt omdat HitBTC elke gebruiker twee accounts geeft (hoofdaccount en handelsaccount), die beide verschillende functionaliteiten hebben.

De ‘hoofdrekening’ is ontworpen als een plaats waar u uw cryptocurrency-fondsen kunt opslaan. Als je hier geld hebt, kun je ze niet meteen verhandelen. U moet ze eerst overboeken naar de ‘handelsaccount’, die specifiek is ontworpen om te handelen en niet om geld op te slaan.

Nadat u dit weet, is het gemakkelijk om de functionaliteit van de gebruikersinterface te begrijpen. Als u echter een nieuwere gebruiker bent, vindt u dit misschien een beetje vreemd. Dit komt door het feit dat bijna elke andere cryptocurrency-uitwisseling een systeem met één account gebruikt. Daarom zorgt het hebben van een systeem met twee accounts voor enige verwarring.

LTC / BTC-prijsgrafiek

Behalve het systeem met twee accounts, zou de gebruikersinterface van HitBTC de meeste cryptohandelaren bekend moeten zijn.

Beveiliging: Is HitBTC veilig?

Niet lang na de lancering in 2015, HitBTC ging offline voor een korte periode. Tijdens dit evenement klaagden sommige gebruikers dat ze geen geld van de beurs konden opnemen. Aangenomen werd dat dit veroorzaakt was doordat de beurs het geld van gebruikers bevroor als veiligheidsmaatregel nadat een andere beurs genaamd Bter geld had gestolen tijdens een hack. Over het algemeen was het HitBTC-incident van 2015 geen groot probleem. Natuurlijk zullen veel mensen beweren dat het feit dat de uitwisseling geld kan bevriezen wanneer zij dat nodig achten, negatief is als het gaat om beveiliging.

De uitwisseling is voor het grootste deel relatief veilig gebleven. Tegenwoordig biedt de centrale tweefactorauthenticatie als beveiligingsmaatregel. U kunt 2FA activeren voor taken zoals inloggen, geld opnemen en aanpassingen instellen. Als voorzorgsmaatregel kunt u kiezen hoelang uw accountaanmelding actief blijft voordat u zich automatisch afmeldt. De opties omvatten 30 minuten, 1 uur, 8 uur, 1-7 dagen of nooit.

HitBTC gebruikt koude opslag om de meeste van zijn fondsen veilig te stellen. Een unieke beveiligingsfunctie is “witte lijst”. Met deze functie kunt u stortingsadressen toevoegen die u vertrouwt. In wezen is dit bedoeld om te voorkomen dat iemand (zelfs een hacker) zich terugtrekt op een adres dat u niet kent of waar u geen controle over heeft. Als een hacker inbreuk maakt op uw e-mailaccount en een opname probeert, zou HitBTC deze actie moeten kunnen blokkeren.

HitBTC-kosten

In vergelijking met de meeste cryptocurrency-uitwisselingen zijn de handelskosten op HitBTC concurrerend. Voor nemers zijn de HitBTC-kosten vastgesteld op 0,1%. Makers hoeven geen kosten te betalen. Integendeel, makers ontvangen zelfs een korting van 0,01% voor elke transactie.

HiBTC-vergoedingen voor opnames zijn uniek omdat ze zijn niet gebaseerd op transactievolume. Als u bijvoorbeeld 10 BTC of 0,5 BTC wilt opnemen, wordt hetzelfde bedrag in rekening gebracht. Vergoedingen zijn dynamisch en passen zich automatisch aan de markt aan. Wil je een groter bedrag aan crypto opnemen, dan is dit zeker positief. Voor kleinere bedragen kan dit echter als negatief worden beschouwd. In vergelijking met andere populaire beurzen zoals Binance en Bittrex, zijn de HitBTC-kosten voor opnames lager voor sommige cryptocurrencies en hoger voor andere.

HitBTC Support Center startpagina banner

HitBTC Support Center biedt veel antwoorden op veelgestelde vragen over de uitwisseling.

Valuta-opties

Een van de categorieën die HitBTC onderscheidt van de meeste beurzen, is het aantal beschikbare valuta-opties. Vanaf november 2018 zijn er meer dan 200 verschillende cryptocurrencies beschikbaar op deze exchange. Veel cryptocurrencies die niet beschikbaar zijn op andere populaire beurzen, zijn te vinden op HitBTC. Voor veel handelaren is dit een goede zaak, want het betekent over de hele linie meer liquiditeit voor cryptocurrencies.

Voor degenen die rechtstreeks via HitBTC fiat willen storten, is deze optie blijkbaar niet langer beschikbaar. Er zijn eerder een paar beoordelingen geschreven die zeggen dat fiat-valuta’s (USD, EUR, BBP) worden ondersteund. De uitwisselingswebsite (in november 2018) zegt het nu echter biedt geen fiat-aanbetalingen. U kunt echter Bitcoin kopen met uw Visa of Mastercard op een andere beurs genaamd Changelly, die samenwerkt met HitBTC om deze service aan te bieden. U kunt dit ook doen op elke andere beurs die fiat-handelsopties aanbiedt.

Handelsbeperkingen

Er zijn drie accountniveaus die transactielimieten bepalen. Het is echter niet duidelijk wat deze niveaus eigenlijk betekenen voor transactielimieten. Sommigen hebben bijvoorbeeld gezegd dat verificatieniveaus het volgende omvatten:

De algemene rekening, die geen verificatie vereist, heeft een dagelijkse opnamelimiet van het equivalent van 5000 EUR in cryptocurrency. Met dit niveau kunt u geen fiat storten. Geverifieerd account is het tweede niveau. Het vereist een KYC-controle. U mag een dagelijkse opnamelimiet van 25.000 EUR van crypto gebruiken. Voor fiat-valuta geldt een limiet van $ 2000 (EUR of USD) per week en $ 10.000 per maand – zowel voor opnames als voor stortingen. Het derde niveau is een gekwalificeerd account, waarmee u elke dag meer dan $ 25.000 aan cryptovaluta kunt opnemen. De fiat-opnames en stortingen die zijn toegestaan ​​voor gekwalificeerde accounts zijn $ 10.000 per week en ongeveer $ 50.000 (EUR of USD) per maand.

Volgens een officiële HitBTC-klantenservicemedewerker op Reddit, “Er is geen dagelijkse limiet bij HitBTC”. Om de verwarring nog groter te maken, kunnen de verschillende stadia die in de onderstaande afbeelding worden weergegeven (te vinden op de HitBTC-website) niet worden aangeklikt. Ook wordt daar geen informatie verstrekt die de verschillen tussen de drie accountlagen aangeeft.

afbeelding van accountniveaus (algemeen, geverifieerd en gekwalificeerd)

HitBTC heeft drie hoofdaccountniveaus: algemeen, geverifieerd en gekwalificeerd.

Klantenservice ervaring

Laten we in de laatste categorie van onze HitBTC-beoordeling eens kijken naar de algehele klantenservice-ervaring. Volgens verschillende klantrecensies is HitBTC relatief traag en reageert het soms niet op vragen van gebruikers. Een paar gebruikers hebben bijvoorbeeld geklaagd dat het ondersteuningsteam geen vragen heeft beantwoord na de eerste vraag. Hoewel het positief is dat HitBTC een sociale media-optie heeft voor het aanpakken van klantproblemen (Reddit), waren er soms wachtrijen met onbeantwoorde vragen..

Een ander probleem is dat bepaalde munten soms “vastzitten” in de uitwisseling vanwege technische problemen. Een specifiek voorbeeld hiervan is wanneer gebruikers konden geen operaties voltooien met Metaverse ETP-fondsen. Door gebruikers niet toe te staan ​​hun eigen geld te beheren en bepaalde munten te sluiten / te bevriezen, loopt HitBTC het risico om voor sommige handelaren continue problemen te creëren.

Conclusie

HitBTC heeft de neiging om concurrerende handels- en opnamekosten te hebben, evenals een overvloed aan handelsopties voor cryptocurrency. Desalniettemin zijn er veel problemen die de beurs zou moeten aanpakken. Financieringsbeveiliging, klantenservice-ervaring en verduidelijking van verschillende uitwisselingsbeleid zijn allemaal gebieden die kunnen worden verbeterd. Hopelijk kan onze HitBTC-beoordeling u helpen bepalen of deze uitwisseling een goede optie voor u is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me