Zei Warren Buffett ooit,

“Koop alleen iets dat je heel graag zou willen hebben als de markt tien jaar stil ligt”

Inmiddels weten de meeste cryptoliefhebbers het Warren B is niet de grootste fan van Bitcoin. Om precies te zijn, hij haat het. Hij is echter misschien wel de beste investeerder aller tijden. Daarom zou het dwaas zijn om zijn stelregel te verwerpen op basis van ideologische verschillen. Dus hoe passen we zijn superieure beleggingsfilosofie van aandelenbeleggen toe op de cryptomarkten??

Iets kleins, zoiets als HODL!

“Wacht, wat is HODL? Ik heb nog nooit van zoiets gehoord ”, zei waarschijnlijk niemand die dit artikel las. Dit komt omdat de term de meest alomtegenwoordige is in de crypto-investeringsgemeenschap en is gestold als de ultieme strijdkreet voor langetermijngelovigen in de levensvatbaarheid van cryptocurrency.

Is het, gezien de extreme volatiliteit van de cryptomarkten, verstandig om een ​​investeringsmentaliteit op de lange termijn te implementeren? Het is een terechte vraag die we in dit artikel zullen onderzoeken.

Laten we er meteen in duiken.

Opmerking – De meningen in dit artikel zijn van mij en mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies, noch als advies van CoinCentral. Raadpleeg een ervaren financieel adviseur voordat u investeringen doet, vooral in dit ongelooflijk volatiele veld.

De geschiedenis van The HODL

Dus voor de 1% van jullie die niet bekend zijn met HODL (en voor de 99% van jullie die in de stemming zijn voor een goede lach), wil ik deze sectie beginnen met een ander ‘citaat’ van de gewaardeerde GameKyuubi – de post die dit fenomeen in gang hebben gezet.

IK BEN HODLING

Ik typte die tyitle twee keer omdat ik wist dat het de eerste keer verkeerd was. Nog steeds fout. wij. Vriendin is uit in een lesbische bar, BTC crasht WAAROM HOUD IK AAN? Ik vertel je waarom. Het is omdat ik een slechte handelaar ben en ik WEET dat ik een slechte handelaar ben. Ja, jullie goede handelaren kunnen de hoogte- en dieptepunten zien, pit pat piffy wing wong wang zomaar en een millino-dollar verdienen, zeker geen probleem bro. Evenzo zijn de zwakke handen als OH NEE HET GAAT OMLAAG. IK VERKOOP hij hij hij en dan zijn ze als OH GOD MIJN ECHTGENOOT wanneer de SLIMME handelaars die WETEN WAT DE FUCK ZE DOEN, terugkopen, maar weet je wat? Ik maak geen deel uit van die groep. Wanneer de handelaren terugkopen, maak ik al deel uit van het marktkapitaal, dus raad eens wie u bedriegt, daghandelaren NIET MIJ ~! Die beschimpingen die zeggen “OHH JE MOET HEBBEN VERKOCHT” YEAH NO SHIT. GEEN SHIT DAT IK MOET VERKOCHT HEBBEN. IK ZOU MOMENTEN MOETEN HEBBEN VERKOCHT VOORDAT IEDERE MOMENTEN WORDEN VERKOCHT EN GEKOCHT VOORDAT IEDERE KOOP MAAR JE WEET WAT NIET IEDEREEN ZO COOL IS ALS JIJ. Je verkoopt alleen in een bearmarkt als je een goede daghandelaar bent of een illusoire noob. De mensen ertussen houden vast. In een zero-sum-spel als dit kunnen handelaren alleen uw geld aannemen als u verkoopt.

dus ik heb wat whisky gedronken

eigenlijk is het op de fles gespelde whisky

wij

klaag me aan

(maar alleen als het betaalbaar is in BTC)

11 minuten later werd de eerste HODL-meme gemaakt, en niet lang daarna werd HODL een sensatie. Duizenden HODL-memes verspreidden zich als gevolg daarvan (vaak tot ergernis van de gemeenschap).

Temidden van zijn dronken tirade waren verrassend beknopte samenvattingen van twee veelvoorkomende verschijnselen: de tentoongestelde emoties die voortkwamen uit de vluchtigheid van Bitcoin, en de valkuilen van handelen als je niet slim bent (wat we zullen leren, niemand is echt ‘slim’).

Zo werd de beste beleggingsfilosofie met betrekking tot de activaklasse geïntroduceerd in de crypto-gemeenschap: kopen en HODL.

De eerste HODL-meme, met dank aan Investopedia

Een voorbeeld van een meme gegenereerd na de eerste beruchte “HODL” -post, met dank aan Investopedia.

HODL je vuur

Laten we doorgaan met het thema om elke sectie te beginnen met een citaat met een andere stelregel uit Warren B..

“Als je niet bereid bent om een ​​aandeel gedurende tien jaar te bezitten, denk er dan niet eens aan om het gedurende 10 minuten te bezitten.”

Deze quote gaat duidelijk over de aandelenmarkt. Zoals eerder vermeld, kan en moet deze wijsheid worden toegepast op andere activaklassen.

Laten we teruggaan naar het GameKyuubi-forumbericht. In dat specifieke tijdperk ging de prijs van BTC van $ 130 in september 2013 naar $ 1000 in december. Als hij op het moment van publicatie had verkocht (18 december 2013), zou hij voor ongeveer $ 650 hebben verkocht. We hebben geen idee wanneer hij zijn BTC kocht, maar laten we zeggen dat het rond de $ 100 was. Verkopen zou een rendement van 550% hebben opgeleverd. Niet te armoedig.

Als hij medio 2015 verkocht, 1,5 jaar later, was BTC slechts ongeveer $ 225 waard. Nog steeds aanzienlijke winsten, maar niet zo indrukwekkend. Op het moment van schrijven heeft zijn investering van $ 100 hem 6256% opgeleverd. Dat is niet al te armoedig.

Alle markten, maar heel specifiek cryptomarkten, maken periodes van grote prijsstijging en waardevermindering door. Het zijn de beleggers met een langetermijnperspectief die de angsten op korte termijn overwinnen en op een comfortabele manier de natuurlijke wisselvalligheden van de financiële markten overwinnen. Het kopen en aanhouden van activa heeft op de lange termijn altijd het beste rendement opgeleverd. De beste investeerders ter wereld, zoals Warren B, Peter Lynch, Jack Bogle en Joel Greenblatt, pleiten allemaal voor een buy-and-hold-methodologie om consistente outperformance te behalen.

Een meme van een zwart kind dat achterdochtig naar een blanke vrouw kijkt en vraagt:

Nog een HODL-meme, met dank aan bitcoinInvestr.com

Hoe zit het met handelen?

Nog een citaat van onze jongen Warren B:

“De aandelenmarkt is een apparaat om geld over te maken van de ongeduldige naar de patiënt”

Talrijke onderzoeken geven aan dat een grote meerderheid van de handelaren faalt. Er zijn er die het beter doen dan het gemiddelde, maar die kleine minderheid handelt ook actief veel meer dan de ‘gemiddelde’ daghandelaar. En zelfs die kleine minderheid doet het veel slechter dan onze HODLers.

Zoals blijkt uit veel Reddit-forums, schrijven de HODL-bashing actieve handelaren op irrationele wijze outperformance toe aan vaardigheid in plaats van aan geluk. Toen de hele markt vorig jaar een hoge vlucht nam, sloegen handelaren tegen de tafels en noemden hun superieure prognosecapaciteiten de reden voor hun waanzinnige prestaties. Ze moeten zijn vergeten dat iedereen het vorig jaar heeft vermoord.

Dit is tenzij je een van de vele ongelukkige zielen bent die BTC in december of januari kochten en niet uit angst HODL deed. Voor degenen die niet hebben verkocht, HODL!

Een afbeelding van Warren Buffet en zijn quote:

Afbeelding met dank aan tallengestore.com

Ik geef toe dat er een goed moment is om een ​​actief te verkopen. Lees dit stuk over technische indicatoren om een ​​beter begrip te krijgen van wanneer het gepast is om te verkopen.

En Altcoins?

Ik wil de bovenstaande beweringen met het volgende voorbehoud maken – HODLing is voor de blauwe chips van cryptocurrency, zoals BTC en ETH. Dus hoe zit het met altcoins? Moeten we ze ook HODLEN?

Naar mijn mening, nee.

HODLing werkt alleen als de onderliggende waarde levensvatbaar is op de lange termijn. Tijdens het tijdperk van de dotcom-zeepbel ging 86% van de bedrijven met een “.com” aan het einde van hun naam van 1996 – 2006 naar nul. Ik ben van mening dat de huidige cryptomarkt nog schuimiger is, en daarom geloof ik dat meer dan 90% van de cryptocurrencies die vandaag op de markt zijn over 5 jaar waardeloos zullen zijn. Het waren de Amazones en de Microsofts van het tijdperk die hun respectievelijke HODLers uiteindelijk in stand hielden en uiteindelijk ongelooflijke opbrengsten opleverden.

HODLing is voor levensvatbare activa met geweldige fundamentals en bedrijfsmodellen. Ik beweer zeker niet dat alle altcoins shitcoins zijn. Ik pleit echter voor een grondige fundamentele analyse om de onderliggende doeltreffendheid van het bedrijf zelf te bepalen.

Andere overwegingen: belastingen en tijdshorizon

Andere zaken waarmee rekening moet worden gehouden, zijn belastingen en tijdshorizon. Kapitaalwinsten op korte termijn die worden toegeschreven aan actieve handel kunnen oplopen tot 40% van de waardestijging. Zolang u minder dan $ 426.000 per jaar verdient, worden langetermijnwinsten nooit meer belast dan 15%. Wat betreft de tijdshorizon: HODLing werkt niet voor een korte periode. Als u in crypto investeert en hoopt op een snel rendement, doe dan geen HODL. U hebt een aanzienlijke tijdsperiode nodig, vaak 5-10 jaar, om maximaal te profiteren van de HODL-methodologie.

Conclusie – HODL On Tight.

Als u geen ervaren handelaar bent, handel dan niet. Zelfs als dat zo is, genereert u waarschijnlijk nog steeds een kleiner rendement dan de HODLers. Dus mijn aanbeveling is niet alleen HODL, maar wijs een klein percentage van je maandelijks inkomen toe om je positie te vergroten. Dit maakt de kracht van samengestelde rente mogelijk en zal uw totale rendement vermenigvuldigen.

2018 was een wilde rit voor crypto. Door voor de lange termijn te kiezen, kunnen de emoties die gepaard gaan met aanhoudende marktvolatiliteit worden verminderd. Als je denkt dat Bitcoin nog vijf jaar zal bestaan, dan zal het zeker meer waard zijn dan het nu is.

Happy HODLing, vrienden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me