Bitmain domineert momenteel de mijnbouwsector. De Antminer-lijn van het bedrijf wordt consequent gerangschikt onder de beste beschikbare Bitcoin-mijnbouwhardware. Dit geheimzinnige Chinese bedrijf is erin geslaagd hun positie veilig te stellen door een combinatie van tactieken, waaronder een sterke positionering en een consistente ontwikkeling van hun productlijn. Laten we even kijken hoe deze mijnbouwgigant in zo’n competitief tijdperk naar de top kon klimmen.

Enorme winstmarges

Bitmain haalt elk kwartaal enorme winsten binnen. Volgens een recente CNBC verslag doen van, Bitmain verdient nu meer winst dan de immens populaire GPU-kaartontwikkelaar Nvidia. Bitmain geniet momenteel een winstmarge van 65% op hun producten. Het rapport concludeerde dat Bitmain in 2017 een winst behaalde van $ 4 miljard.

Antminer Bitcoin-mijnbouwhardware

Deze enorme winstmarges hebben Bitmain geholpen om hun Antminer Bitcoin-mijnbouwhardwarelijn te ontwikkelen tot een van de meest geavanceerde mijnwerkers op de markt. Door dit te doen, heeft Bitmain ook de hashing-kracht van het hele BTC-netwerk verhoogd; wat de moeilijkheid voor mijnwerkers heeft vergroot. Dit heeft op zijn beurt meer mijnwerkers ertoe gedwongen ASIC-mijnbouwinstallaties te kopen om relevant te blijven in de mijnbouwruimte.

De ASIC of toepassingsspecifieke geïntegreerde chips die in de Antminer-lijn worden gebruikt, zijn ontworpen om de SHA-256-hashcode te verwerken die door BTC wordt gebruikt. Deze geavanceerde mijnbouwchips produceren veel meer hashingkracht dan GPU- of CPU-mijnbouwinspanningen. In veel gevallen zijn ASIC-chips in staat om de Proof-of-Work 100.000 sneller te berekenen dan hun GPU-tegenhangers. Tegenwoordig heeft u een ASIC-mijnbouwinstallatie nodig als u van plan bent om op grote schaal BTC succesvol te ontginnen.

Grafiek met toename van BTC-moeilijkheidsgraad

Grafiek met toename van BTC-moeilijkheidsgraad

Mijnbouw Pools

Bitmain beheert ook tal van mijnpools. Een mining-pool is een netwerk van computers die hun hash-kracht combineren. Mijnbaden zijn enorm populair geworden omdat ze bijna elk individu in staat stellen om BTC te delven. De winsten van de gemeenschappelijke mijnbouwonderneming worden verdeeld over de leden van de pool op basis van hun hasjbijdragen.

Mijnbouwpools zijn een van de beste manieren om BTC te gaan delven in het huidige concurrerende ecosysteem. Helaas centraliseren deze pools ook een groot deel van het BTC-netwerk. Dit heeft ertoe geleid dat Bitmain nog meer controle heeft gekregen over de mijnbouwsector.

Conservatieve schattingen van het accountantskantoor Bernstein hebben het marktaandeel van Bitmain op 70% -80% gezet.

Bitmain bezit of exploiteert momenteel een aantal van de grootste mijnpools ter wereld. Deze omvatten Antpool en BTC.com. Het teruggetrokken bedrijf exploiteert naast deze op hardware gebaseerde miningpools ook verschillende cloudmining-divisies. Hashnest, Suanlibao, en BW.com zijn drie van de grootste cloud-mining-operaties die er momenteel bestaan. Die worden allemaal beheerd door Bitmain.

Mijnbouwpools voorzien van Bitcoin-mijnbouwhardware

Antminer-installaties zijn nu de industriestandaard. Bitmain heeft verder geprofiteerd van hun positionering door concurrerende mining pools toegang te bieden tot hun Bitcoin mining hardware in ruil voor een percentage van de winst van de pool. Dit is een enorm succesvolle onderneming geweest. Het heeft ook geresulteerd in de groeiende vraag naar Antminer Bitcoin-mijnbouwhardware in de industrie.

Bitcoin Mining Hardware Datacenters

Bitmain is een pionier in de bedrijfsstructuur van het gedeelde datacenter en momenteel kan iedereen extra hash-energie verhuren vanuit een van hun centra om hun mijncapaciteit te vergroten. Deze datacenters bevinden zich vaak in delen van de wereld waar duurzame of zeer goedkope energie aanwezig is. Dit is het geval met hun locatie in Binnen-Mongolië. Bitmain kan zijn winst nog verder vergroten door zijn datacenters in deze regio’s te positioneren.

Bitmain Data Center Photo via Insightssuccess

Bitmain Data Center Photo via Insightssuccess

Nieuwe Bitmain-ondernemingen

Bitmain is zich ervan bewust dat de markt constant in beweging is. Chinese functionarissen hebben hun wantrouwen jegens de cryptocommunity uitgesproken en vorig jaar heeft het land een verbod op ICO’s ingevoerd. Dit was voor de Bitmain-managers aanleiding om hun activiteiten wereldwijd uit te breiden. Tegenwoordig exploiteert Bitmain dochterondernemingen in mijnbouwbedrijven in Israël, Zwitserland, Canada en Singapore.

Is Bitmain te groot?

Bitmain is erin geslaagd hun positie als marktleider veilig te stellen door de mijnwerkers krachtigere ASIC-mijnopties te bieden. Dit heeft Bitmain ook ongelooflijke kracht gegeven binnen het BTC-netwerk. Bitmain bepaalt nu het lot van BTC in termen van ontwikkeling. Elke wijziging in het protocol van BTC moet worden goedgekeurd door de mijngemeenschap. Dit betekent dat Bitmain de mogelijkheid heeft om zwaar te wegen op toekomstige protocolupdates.

Experts zetten het netwerk van Bitmain op controle rond de 51%. Dit betekent dat Bitmain nu groot genoeg is om ervoor te zorgen dat de ontwikkelingen van BTC in overeenstemming zijn met de producten van hun bedrijf. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen in de cryptospace kritiek hebben op de agressieve tactieken van het bedrijf. Elke mijnbouwpool met 51% controle over het netwerk krijgt de mogelijkheid om transacties te weigeren die op bepaalde adressen zijn gericht. Op deze manier kan Bitmain hun winst vergroten en tegelijkertijd hun concurrentie verminderen.

Antminer blijft stijgen

Critici van Bitmain zullen voorlopig op de achterbank moeten gaan zitten. Het bedrijf blijft zijn Antminer-lijn ontwikkelen en de hash-kracht van het BTC-netwerk nog verder pushen. Naast het minen van BTC is Bitmain ook begonnen met het ontwikkelen van ASIC-chips voor andere Proof-of-Work munten zoals Ethereum. Dit heeft ook de moeilijkheid vergroot die miners ervaren binnen het ETH blockchain-netwerk.

Grafiek met de moeilijkheidsgraad van Ethereum Mining

Grafiek met de moeilijkheidsgraad van Ethereum Mining

Antminer blijft Supreme regeren

De concurrentie is groot in de cryptocurrency-mijnbouwsector en Bitmain wil graag op de hoogte blijven van de markt. Dit bedrijf is erin geslaagd hun bedrijf perfect te positioneren binnen de cryptocommunity. De oprichters van het bedrijf, Micree Zhan en Jihan Wu, zijn vocaal in de cryptocommunity, en u kunt van hen blijven verwachten dat ze hun mening zullen geven over cryptoproblemen die mogelijk hun controle over de markt zouden kunnen verminderen.

Ontwikkelaars volgen de situatie terwijl deze zich ontvouwt. Velen zijn op zoek naar nieuwe bewijsmethoden, zoals Proof-of-Stake, om hun zorgen te verlichten. Helaas vereisen eventuele wijzigingen een consensus van de mijnbouwgemeenschap, die in zijn huidige staat wordt beheerd door Bitmain. Hopelijk zal er in de nabije toekomst een duw zijn om de mijnsector van BTC te decentraliseren. Voor nu kun je beter een Antminer aanschaffen als je BTC met succes wilt minen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me