Blockchain-technologie verandert op belangrijke manieren wat het betekent om te bankieren. Mensen van over de hele wereld leren over de voordelen die deze technologie biedt, en elke dag komen er nieuwe en voordeligere blockchain-startups op de markt. Het open karakter van de gedecentraliseerde economie is echt inspirerend, en voor het eerst in de geschiedenis is er een reële kans om veel van de problemen in verband met ons financiële systeem op te lossen.

Een recente studie uitgevoerd door de Wereldbankorganisatie onthulde dat meer dan twee miljard mensen over de hele wereld onvoldoende toegang hebben tot financiële diensten. Deze personen worden gedwongen al hun transacties in contanten uit te voeren, wat gevaarlijk kan zijn aangezien de meeste van deze gebieden zich in ontwikkelingslanden bevinden. Uit het onderzoek bleek ook dat meer dan 50% van de volwassenen in de armste huishoudens geen bankrekening heeft.

Dit gebrek aan financiële inclusie vormt een ernstige belemmering voor de mondiale economische ontwikkeling, en in veel landen zijn er aanzienlijke inspanningen geleverd om dit probleem aan te pakken. Helaas missen veel van deze programma’s het technologische vermogen om deze problemen op te lossen. Gezien het feit dat het probleem inherent is aan het huidige financiële systeem, is er weinig hoop dat er een oplossing zal komen met behulp van de huidige gecentraliseerde economische houding.

Waarom Blockchain het antwoord is

Er is een nieuwe gedecentraliseerde aanpak nodig om deze personen eerlijke en gelijke toegang tot financiële diensten te bieden. De gecentraliseerde aard van ons huidige banksysteem vereist een enorme infrastructuur om te implementeren en het investeringskapitaal om deze dure toevoegingen aan te brengen is niet praktisch in veel armere landen; waarvan vele nog steeds geen toegang hebben tot basisinfrastructuur zoals wegen en ziekenhuizen.

blockchain kosteneffectief

Voordelen van Blockchain

Blockchain-technologie kan worden ingesteld op een manier die zowel kosteneffectief als zeer efficiënt is. Dankzij blockchaintechnologie heeft iedereen nu gelijke toegang tot financiële diensten op wereldschaal. De transparante en onveranderlijke aard van blockchain-technologie maakt het perfect geschikt om deze echte problemen aan te pakken.

Un-banked populaties

Het creëren van een blockchain-gebaseerd toegangspunt voor deze populaties zonder banken zou veel gemakkelijker zijn dan proberen het huidige omslachtige banksysteem uit te breiden naar deze regio’s. Veel van deze landen zijn politiek onstabiel en de wijdverbreide corruptie heeft de wens voor grote instellingen om de markt te betreden, afgeremd. Corrupte regeringen controleren de fondsen die hun regio’s binnenkomen en beperken het vermogen van de mensen om zich economisch te ontwikkelen.

Open bankieren

De implementatie van een op blockchain gebaseerd banksysteem in deze regio’s zou helpen om de corruptie die momenteel wijdverbreid is in het banksysteem te beteugelen. De transparante aard van blockchain-technologie is ideaal om te voorkomen dat overheids- en bankfunctionarissen de boeken scheef trekken. Corruptie is niet alleen voor ontwikkelingslanden gereguleerd, zoals we al hebben gezien bij de vele reddingsoperaties voor banken van de afgelopen jaren.

Veel van de burgers van ontwikkelingslanden zoals Zimbabwe bevinden zich precies in deze positie. De mensen hebben het vertrouwen in hun regering verloren na jaren van onderdrukking en wat in feite neerkomt op financieel terrorisme. Door de torenhoge inflatie en corruptie floreren blockchain-alternatieven in dit land en ontstaat er een nieuwe generatie blockchain-bewuste investeerders.

Zimbabwaanse soldaten wachten op huisvesting

Zimbabwaanse soldaten wachten op huisvesting

De verandering in heel Afrika is reëel en in maart van dit jaar organiseerde Zuid-Afrika de vierde editie van hun Blockchain Afrika conferentie in Johannesburg. Dit zag een recordaantal bezoekers, waaronder vertegenwoordigers van de financiële, juridische en technologische sectoren van het land.

Deze groei is logisch aangezien blockchain-technologie het slimste alternatief is voor Zuid-Afrikanen; veel daarvan zijn sterk afhankelijk van overmakingen van landgenoten die in het buitenland werken. Deze betalingen kunnen nu voor een fractie van de kosten en rechtstreeks via blockchain-technologie worden verzonden.

Zakelijke betalingen

Het peer-to-peer karakter van blockchain-technologie maakt het de ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiëntere oplossing dan de huidige matte systemen. Er zijn nu meerdere verwerkers van cryptocurrency-verkopers tot de beschikking van een bedrijf en door deze technologieën te implementeren, kan een bedrijf gemakkelijk de wereldeconomie betreden, waar ook ter wereld..

Wereldwijde betalingen

In de huidige staat kan de wereldeconomie een bestraffing zijn van individuen die proberen hun diensten of producten internationaal aan te bieden. Het op dollar gerichte centrale banksysteem maakt het erg moeilijk voor landen met minder invloedrijke fiatvaluta om belangrijke spelers in de wereldeconomie te worden. Internationaal omrekenen van valuta kan een dure taak zijn en dit belemmert de groei van veel ondernemers.

Tijdens de conversie kan een bedrijf aanzienlijke koopkracht verliezen als hun valuta niet dezelfde waarde heeft als de andere betrokken partijen. Dit is een scheef financieel systeem dat zwaar leunt naar de koloniale machten die deze systemen 500 jaar geleden voor het eerst in deze landen instelden..

blockchain wereldwijd

Blockchain-technologie zorgt voor open toegang tot de wereldeconomie

Blockchain-gebruikers kunnen deze valkuil vermijden. De gedecentraliseerde economie is geen eigendom van een land en de grootste speler in de sector, Bitcoin, is niet gelieerd aan een organisatie of regio in het bijzonder. Men kan alleen maar aannemen dat Satoshi, de anonieme maker van BTC, de vooruitziende blik moet hebben gehad om te zien dat deze corrupte organisaties zouden ingrijpen en zouden proberen zijn creatie te reguleren of te commodificeren in een ander hulpmiddel voor hun machtszuchtige strategieën. Om deze confrontatie te vermijden, heeft de maker van BTC besloten om meer dan 9 jaar anoniem te blijven.

Vanwege het feit dat er geen manier is om contact op te nemen Satoshi, regeringen worden gedwongen om de reguleringskwesties te omzeilen, terwijl ze in een normaal scenario de eigenaar van het bedrijf zouden confronteren en eisen dat ze aan hun eisen voldoen of anders. Het enige dat deze landen met Satoshi kunnen doen, is hem BTC naar zijn bekende BTC-adres sturen; want dat is de mate van kennis van de identiteit van deze persoon die ze hebben.

Een blockchain-toekomst

De onmiskenbare efficiëntie van blockchain-technologie maakt het de voor de hand liggende keuze om de huidige problemen van het financiële systeem op te lossen. Een gedecentraliseerd financieel systeem zou gelijke toegang op wereldschaal mogelijk maken en degenen die in corruptie verdrinken verder helpen om een ​​legitiem alternatief voor het huidige systeem te zoeken. Hopelijk kan blockchain-technologie ongebonden toegang blijven bieden aan deze personen die actieve leden van de wereldeconomie willen worden.

wat denken jullie? Is de wereld klaar voor een volledig transparant banksysteem? Laat het ons weten Twitter en zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste crypto-ontwikkelingen terwijl ze plaatsvinden.