Blockchain-technologie en online gaming: een opkomende goudmijn

De wereld ontrafelt elke dag nieuwe use-cases voor blockchain-technologie. Hoewel de meeste mensen aan Bitcoin en financiën denken als ze het woord ‘blockchain’ horen, reikt de technologie veel verder dan die twee dingen.

Je weet misschien al dat landbouwbedrijven, energiebedrijven en de kunstwereld blockchain integreren in hun activiteiten. Maar er is nog een andere nietsvermoedende sector die meedoet: online gaming. Talrijke cryptocurrency-projecten nemen hun controllers op, om zo te zeggen, en enkele van de grootste namen in de branche dragen hun steun bij.

In dit artikel gaan we u vertellen hoe blockchain-technologie het meer dan $ 50 miljard online gokmarkt.

Blockchain-technologie vergemakkelijkt ‘echt’ eigendom van virtuele goederen

Op dit moment is er sprake van fraude op de virtuele goederenmarkt. Een gebrek aan vertrouwen op de markt leidt tot gescheiden, gecentraliseerde handelsplatforms die vaak buitensporige kosten in rekening brengen wanneer u uw activa ruilt. Bovendien kan de abrupte sluiting van een gamingplatform ervoor zorgen dat uw zuurverdiende goederen ineens waardeloos worden.

Wax en Enjin Coin zijn twee projecten die dit eigendom van virtuele goederen transformeren, zij het op enigszins verschillende manieren.

enjin munt portemonnee concept

WAS, wat staat voor Worldwide Asset eXchange, is een gedecentraliseerd platform dat u kunt gebruiken om virtuele marktplaatsen te bouwen. Het platform, gemaakt door het OPSkins-team, gebruikt WAX-tokens om u in staat te stellen virtuele activa te verhandelen voor cryptocurrency. Hoewel ze zich richten op online gaming, stellen ze dat je elk type virtueel goed op het platform kunt tokeniseren.

Enjin Coin gaat een stap verder op basis van blockchain door goederen rechtstreeks op de Ethereum-blockchain te creëren en te beheren. Met behulp van het platform creëren gamingcommunity’s valuta’s, items en zelfs attributen die worden ondersteund door de bovenliggende Enjin Coin. Het project omvat ook een Smart Wallet waarin u uw goederen op verschillende spelplatforms kunt verhandelen.

Gamingplatforms gebruiken Blockchain-technologie voor betalingen

Net als bij andere industrieën zijn traditionele betalingssystemen voor games meestal traag, omslachtig en duur. Ze kunnen ook een slecht verdeeld ecosysteem van rijkdom veroorzaken, aangezien de tussenpersonen en grote verkopers het meest profiteren van die inefficiënties.

Met cryptocurrency-betalingen worden in-app-aankopen wrijvingsloos, omdat microbetalingen rechtstreeks van spelers naar de game-ontwikkelaar kunnen worden overgedragen. Bij deze transactie is er geen tussenpersoon meer nodig. De veiligheid en onveranderlijkheid van blockchain-technologie zijn voldoende om dit soort betrouwbare uitwisseling mogelijk te maken.

De blockchain voegt ook waarde toe aan de distributie van games. In plaats van te publiceren op een gecentraliseerde markt, zoals de Apple App Store, kunnen game-ontwikkelaars de consument rechtstreeks bereiken via een gedecentraliseerde markt. Opnieuw vermijden ze een gecentraliseerde tussenpersoon, de ontwikkelaars betalen slechts een fractie van wat ze normaal zouden doen aan verkoopkosten.

GameCredits bouwt dit exacte type betalingssysteem. Het project heeft tot doel het enige betalingssysteem van de online gaming-industrie te worden. U kunt GAME, de cryptocurrency van het project, gebruiken om voor games te betalen en in-game aankopen te doen. GameCredits bevat ook GPlay, een gedecentraliseerde app store die 90% van de verkoopopbrengst rechtstreeks uitbetaalt aan de ontwikkelaar van de game.

gplay winkel

Ontwikkelaars creëren door blockchain aangedreven games

Je bent misschien al op de hoogte van CryptoKitties en de tientallen andere games in verzamelstijl op de blockchain. Blockchain-technologie wordt echter voor meer gebruikt dan alleen schattige, digitale dieren.

Decentraland is een “virtual reality-platform aangedreven door de Ethereum-blockchain.” In wezen is het een virtuele wereld waarvan u een stukje kunt bezitten. U koopt land in de Decentraland-wereld en het eigendomsbewijs wordt geregistreerd op het Ethereum-netwerk. U bent vrij om met uw land te doen wat u maar wilt.

In de loop van de tijd zal elke speler voortbouwen op zijn digitale onroerend goed en een volledig virtueel universum creëren, compleet met bedrijven, diensten en sociale activiteiten. De enige limiet zit in de verbeelding van de spelers op het platform.

Blockchain-technologie gamificeert het echte leven

Bij sommige projecten vervagen de scheidslijnen tussen virtual reality en de werkelijke realiteit. Deze trend begon met augmented reality-games zoals Pokemon Go en zet zich door via de blockchain. Vanwege de wrijvingsloze aard van cryptocurrency, kunt u geldelijke beloningen ontvangen voor acties in het echte leven die u op virtuele platforms kunt besteden.

Ervaringspunten (XP) is slechts één project dat dit mogelijk maakt. Experience Points begint met het aanbieden van incentives op online gamingplatforms, maar heeft plannen om uit te breiden naar de echte wereld.

Dit is hoe het werkt: U verdient XP, de native token van het platform die kan worden ingewisseld voor game-items en -services, wanneer u bepaalde taken uitvoert. Deze taken kunnen variëren van het ontgrendelen van een spelprestatie (virtueel) tot het behalen van een “A” voor een wiskundige test (fysiek). De missie van het team is om het leven te spelen en u te belonen voor alledaagse ervaringen.

Blockchain verbetert Esports-weddenschappen

Net als bij casinogokken, profiteren eports-weddenschappen van blockchain-technologie. De technologie creëert een betrouwbaar, veilig ecosysteem voor weddenschappen tegen lage kosten buiten de controle van een centrale partij. Dit opent jurisdicties die notoir streng zijn op het gebied van weddenschappen voor een geheel nieuwe markt van gokkers.

Het meest opvallende project op dit gebied is de door Mark Cuban gesteunde startup, Unikrn. Het project gebruikt zijn Unikoin Gold-cryptocurrency als ruilmiddel voor esports-weddenschappen op het platform. Unikrn haalde ~ $ 31 miljoen op in zijn eerste muntenaanbieding (ICO) van oktober 2017.

Laatste gedachten

Zoals je kunt zien, beïnvloedt blockchain-technologie bijna elk aspect van de online gamingwereld. Het symboliseert virtuele goederen, verbetert weddenschappen en betalingen en stimuleert doorbraken voor een groot aantal nieuwe soorten games.

Dit is echter nog maar het begin. Naarmate de blockchain-industrie evolueert, zal online gaming ermee evolueren om een ​​geheel nieuwe reeks gaming-innovatie te brengen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me