Je hebt veel Bitcoins. U weet zeker dat ze gestaag in waarde zullen stijgen. U wilt er geen enkele verkopen, althans nu niet. Maar je spaartegoed is laag en je hebt contant geld nodig voor een dringende, substantiële financiële behoefte. Wat te doen? Tikt u op uw creditcard voor een lening? Zoet gepraat met uw lokale bankier? Bezoek de betaaldagkredietwinkel? Het wordt tijd dat u nadenkt over hoe u BTC als onderpand kunt gebruiken om de lening die u nodig heeft veilig te stellen. Hier volgt een overzicht van een aantal locaties die u daarbij kunnen helpen.

Noot van de redacteur: investeren in en handelen in cryptocurrencies is een ongelooflijk risicovolle onderneming, en het gebruik van BTC als onderpand kan de verliezen maximaliseren die worden geleden wanneer transacties naar het zuiden gaan. Het volgende artikel is educatief en geen beleggingsadvies. Loop voorzichtig.

Gebruik maken van wat je bezit om te lenen wat je niet hebt

Het concept van flitskredieten voor slecht krediet is niet nieuw. In ruil voor een lening geeft u waardevolle, verhandelbare eigendommen in bewaring bij een geldverstrekker. Afhankelijk van hoe verhandelbaar en waardevol uw onderpand is, kan de kredietverstrekker u betere leenvoorwaarden geven dan aan een lener van een ongedekte (niet-gedekte) lening. En als uw kredietwaardigheid slecht is, is een lening met onderpand misschien de enige manier om überhaupt een lening te krijgen. Bovendien zul je bedrijven hebben zoals moorcroft op uw hielen als de leningen niet op tijd worden terugbetaald.

Wat is uw score??

Collateralized Bitcoin-leningen (CBL) kunnen een goed idee zijn voor leners die een minder dan ideaal hebben kredietwaardigheid (in het bereik van 300 tot 629). Deze zone wordt overwogen ongewenst en zal u diskwalificeren voor het ontvangen van gunstige leenvoorwaarden. Als uw score in het uiterste onderste deel van dat bereik ligt, veel succes met het behalen van ieder soort lening, al dan niet onderpand.

Niet het einde van het verhaal

Stel dat u een kredietscore van 580 heeft. U herstelt langzaam van de Grote Crash van 2008 of een aantal eerdere leningen met een slechte kredietwaardigheid. Uw werksituatie is stabiel. Beter nog, u kocht in september 2013 in een opwelling voor $ 500 aan Bitcoin. Bitcoin was toen $ 125 en gaat nu voor $ 6.500, een open winst van $ 25.500. U loopt mogelijk een laag kredietrisico voor een traditionele fiat-geldschieter (bank, S.&L, P2P), maar voor een geldschieter met onderpand van Bitcoin bent u mogelijk een hot property.

Hoe BTC als onderpand te gebruiken

Het aanvragen van een CBL is eenvoudig. Geef uw persoonlijke gegevens door aan een exploitant van een CBL-uitleenplatform (verbindt kredietverstrekkers met kredietnemers) en bewijs hoeveel Bitcoin u bezit. Kies hoeveel fiat u wilt lenen en voor hoelang. Bij Unchained Capital.com, gevestigd in Texas, wordt uw lening / waarde-ratio (LTV) vastgesteld op 50 procent. Dit betekent dat als u al $ 25.500 van uw Bitcoin als onderpand plaatst, u maximaal $ 12.750 kunt uitlenen. Momenteel komen alleen bedrijven en particulieren in 28 van de 50 Amerikaanse staten in aanmerking voor een lening bij Unchained.

De rentetarieven variëren van acht tot 14 procent en er is een looptijd van drie tot zestig maanden beschikbaar. Vergoedingen voor het genereren van leningen worden vermeld als één procent. Er worden geen boetes voor vervroegde aflossing opgelegd. Unchained accepteert Bitcoin en Ethereum als onderpand voor leningen. Eenmaal goedgekeurd voor een lening, zet u uw munten eenvoudig over naar een speciale koude portemonnee bij Unchained. Na ontvangst wordt het geld van uw fiat-lening overgemaakt naar uw bank. Unchained maakt alleen rente leningen. U betaalt elke maand een gelijk bedrag aan rente totdat de looptijd is verstreken. Vervolgens betaalt u de hoofdsom en voldoet u volledig aan alle leningsverplichtingen.

Marge-oproepen? Standaard?

Wat als de waarde van uw Bitcoin-onderpand aanzienlijk daalt? Unchained zal u vragen meer onderpand toe te voegen of een hoofdsom te betalen. Hierdoor wordt uw LTV-ratio hersteld en blijft uw lening buiten het kantoor van de opdrachtgever.

Wat als u uw lening in gebreke blijft? Volgens de website UnchainedCapital.com:

“Als uw lening op enig moment in gebreke blijft, zullen we genoodzaakt zijn om een ​​deel van uw onderpand te liquideren om onze hoofdsom en eventuele onbetaalde rente te dekken. Het restant wordt teruggestuurd naar een adres naar keuze. “

Extra keuzes voor uw BCL

Een andere concurrent op het gebied van het uitlenen van onderpandmunten is SALT Lending.com, gevestigd in Colorado. Vergelijkbare protocollen voor het aanvragen, goedkeuren, overdragen van onderpand en margin call-protocollen zijn van toepassing op dit bedrijf. Leningen zijn beschikbaar voor gekwalificeerde leners in de VS, Brazilië, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, het VK en verschillende andere landen. SALT biedt leners de mogelijkheid om te kiezen voor 30, 40 of 50 procent LTV-ratio’s. Voor risicomijdende leners kan het kiezen van een 30 of 40 procent LTV-ratio logischer zijn dan een 50 procent-versie.

Een belangrijk verschil tussen SALT en Unchained Capital is dat de eerste aanbiedingen opdrachtgever & interesseren leningen naast aflossingsvrije leningen. SALT accepteert ook Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Litecoin als onderpand.

Rentetarieven en leenvoorwaarden variëren; hier is een screenshot van de voorwaarden voor $ 12.750 voor twee jaar, hoofdsom en rente CBL met een LTV-ratio van 50 procent:

Hoe BTC als onderpand te gebruiken. Tweejarige lening

Met de leningscalculator op het scherm van SALT Lending kunt u alle belangrijke invoer aanpassen. Dit is een tweejarige lening met hoofdsom en rente waarbij Bitcoin als onderpand wordt gebruikt.

Hier is dezelfde hypothetische lening, dit keer binnen alleen rente modus:

alleen rente BTC-onderpandlening

Dezelfde lening als het vorige voorbeeld, maar deze toont de specifieke kenmerken van de aflossingsvrije lening.

Merk op Zet ZOUT in schuifregelaar op de interactieve leningscalculator. Hoe meer SALT-tokens u bezit, hoe lager de rentevoet van uw lening zal zijn. De tokens worden op het moment van schrijven in de buurt van .6200 verhandeld. Momenteel is SALT lidmaatschappen zijn niet verplicht om een ​​lening te krijgen, volgens de SALT-klantenservice. SALT brengt geen kosten in rekening voor het aangaan van leningen, boetes voor vervroegde aflossing of afsluitingskosten voor leningen met een vaste rente.

Hier volgt een overzicht van voorbeelden van leningvoorwaarden die vanaf 11 november 2018 op de website van Unchained Capital worden weergegeven:

Hoe BTC te gebruiken als onderpand Unchained Capital-voorwaarden

Voorbeeldleningstermijnen zoals weergegeven op de website van Unchained Capital, 11 november 2018. Leningen met een looptijd van maximaal vijf jaar zijn beschikbaar.

Mogelijk, ja. Maar is het praktisch?

Op basis van de huidige informatie op de websites van SALT Lending en Unchained Capital, lijkt het zeker een eenvoudig proces om u aan te melden, in aanmerking te komen voor en vervolgens mogelijk een CBL te krijgen..

Een perfecte wereld

Hier is een hypothetisch scenario dat een gunstige, rationele achtergrond zou kunnen bieden voor uw implementatie van een CBL:

  1. Technische analyse suggereert dat Bitcoin handelt boven de belangrijkste ondersteuningsniveaus.
  2. De prijsontwikkeling op lange termijn is bullish op de wekelijkse en maandelijkse grafieken.
  3. U verwacht dat de uiteindelijke prijsstijging in Bitcoin de kosten van het afbetalen van uw lening aanzienlijk zal overtreffen.
  4. U bezit een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin en wilt geen belastbare gebeurtenis veroorzaken via de verkoop van uw munten.
  5. De rentevoet van uw lening is redelijk, evenals de kosten voor het aangaan van een lening.

De uptrend is de vriend van uw lening

Als u zich niets anders herinnert van de bovenstaande punten, zorg ervoor dat Bitcoin in een opwaartse trend op de lange termijn zit als en wanneer u besluit dat een CBL geschikt voor u is. Het is veel moeilijker voor uw CBL om een ​​margeoproep te ontvangen wanneer Bitcoin een reeks hogere en hogere dieptepunten blijft maken op zijn langetermijngrafieken.

Dus zet de kans op succes vanaf het begin in uw voordeel. Sluit een CBL alleen af ​​tijdens de vroege tot middenfase van een gestage opwaartse trend in Bitcoin. Gewone Coincentral-lezers zouden al moeten weten hoe ze een opwaartse en een neerwaartse trend kunnen bevestigen.

Overzicht

Als u niet gemakkelijk een lening kunt krijgen via een traditionele fiat-geldschieter, kan een CBL of flitskredieten online een werkbaar alternatief zijn. Kijk rond voor de beste leenvoorwaarden en neem de tijd om alle kleine lettertjes door te lezen voordat u uw CBL-overeenkomst ondertekent. Zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt om een ​​margestorting te voorkomen, mocht Bitcoin tijdens uw CBL-termijn in prijs dalen. Stapel het kaartspel in uw voordeel voor een succesvolle CBL door het bestaan ​​van een gezonde, langdurige opwaartse trend in Bitcoin te bevestigen.

Opmerking: informatie voor SALT Lending.com en Unchained Capital.com is op 11 november 2018 verkregen uit verschillende secties van de respectieve website van elk bedrijf.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me