Is Bitcoin Mining Hardware het waard??

Het tekort aan hardware voor Bitcoin-mining blijft de markt teisteren. Het is dus belangrijk om de werkelijke winstgevendheid van uw onderneming in overweging te nemen voordat u uw volgende mijnbouwplatform kiest. Mijnbouw kan een geweldige manier zijn om de cryptomarkt te betreden, mits correct gedaan. Maar menig newbie mijnwerker is naar binnen gehaast om te leren van dure, carrière-afbrekende fouten. Vermijd deze maar al te vaak voorkomende fouten en begin op de juiste manier cryptocurrency te delven.

Marktwaarde

Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de algehele winstgevendheid van uw mijnbouwonderneming is de marktwaarde van Bitcoin. Onthoud dat Bitcoin vluchtig is en dat elke daling van de marktwaarde een ernstig effect kan hebben op de winstgevendheid van uw mijnbouw. In 2011 kon je 100 BTC minen met niets anders dan je thuis-CPU.

Bitcoin marktwaarde

Bitcoin marktwaarde

Natuurlijk was de mijnbouwsector nog niet overdreven verzadigd en ging BTC voor ongeveer $ 2 per munt. Snel vooruit naar de huidige mijnbouwsituatie en u kunt snel zien dat de concurrentie is toegenomen, gelijk aan de stijging van de marktwaarde van BTC.

Tegenwoordig moet u bereid zijn om een ​​aanzienlijke investering te doen in Bitcoin-mijnbouwhardware als u BTC wilt minen.

Mijnbouw moeilijkheid

De moeilijkheidsgraad van de BTC blockchain-mining wordt gemanipuleerd om de rekenkracht van het netwerk weer te geven en ervoor te zorgen dat deze samenvalt met de gewenste netwerkbloktijd. De moeilijkheidsgraad van de BTC-blockchain wordt elke 2.016 blokken aangepast op basis van de tijd die nodig was om de vorige 2.016 blokken te vinden.

Idealiter zou het netwerk elke 10 minuten gemiddeld één blok moeten blokkeren, of 2016 blokken elke twee weken.

Blokkeertijden zijn een hot issue in de cryptogemeenschap. Bitcoin Cash begon als een exacte kopie van BTC maar met een grotere blokgrootte. Deze harde vork van het BTC-netwerk heeft eindeloze discussies voortgebracht over de geldigheid van Bitcoin Cash. Het heeft ook een nieuw tijdperk van BTC-harde vorken ingeluid.

Elektriciteitskosten

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het investeren in Bitcoin-mijnbouwhardware, zijn uw elektriciteitskosten. De Proof-of-Work-berekeningen vereisen grote hoeveelheden rekenkracht om in de berekeningen te worden gebruikt. Dit resulteert in een hoog elektriciteitsverbruik door mijnbouwplatforms. Deze kosten kunnen uw winst snel opslokken en u de cryptoblues laten zingen.

Goedkope of zelfs hernieuwbare energie zou een groot deel van uw mijnbouwstrategie moeten zijn. Grote mijnbouwinstallaties worden gebouwd in afgelegen gebieden van de wereld die toegang kunnen bieden tot goedkope stroom en natuurlijke koele lucht.

Mijnbouwplatforms geven veel warmte af wanneer ze in bedrijf zijn en er moet rekening worden gehouden met ventilatie bij het bepalen van uw totale elektriciteitskosten.

Bitcoin-mijnbouwhardwarekosten

U kunt maar beter voorbereid zijn op een serieuze investering als u overweegt om de mijnbouwsector te betreden. ASIC-mijnbouwinstallaties (Application Specific Integrated Chip) zullen u de beste resultaten opleveren, maar ze zullen u ook meer dan $ 1.000 kosten. De beste ASIC-rigs kunnen $ 5.000 en meer kosten.

antminer S5

ASIC Miners zijn efficiënter

GPU-mijnbouwinstallaties (Graphic Processing Unit) zijn aanzienlijk goedkoper, maar qua resultaten zijn ze niet te vergelijken met ASIC-installaties. Dat gezegd hebbende, je kunt nog steeds een behoorlijk rendement krijgen met een GPU-mijnwerker, je hoeft alleen maar lid te worden van een mijnbouwpool.

Mijnbouwbaden zoals Minergate combineer de rekenkracht van elke gebruiker op hun platform. Dit egaliseert het speelveld voor mijnbouw tegen enorme megamijnoperaties. De blokbeloningen worden verdeeld over alle partijen die bij de pool betrokken zijn op basis van hun bijdragen.

GPU-processors zijn momenteel moeilijk te vinden vanwege alle hype rond BTC-mijnbouw. U kunt verwachten dat u vrij moeilijk zult zoeken om online een beschikbare en redelijk geprijsde GPU te vinden.

Het goede nieuws is dat GPU-rigs, in tegenstelling tot ASIC-rigs, meerdere cryptocurrencies kunnen minen, omdat ze niet voorgeprogrammeerd zijn op een bepaalde hash. Dit geeft de flexibiliteit om de munten die u ontgint aan te passen aan de winstgevendheid van de munt.

GPU GeForce-kaart

GPU GeForce-kaart

Mijnbouwkosten

Mijnbouwvergoedingen worden gebruikt om mijnwerkers te stimuleren. Deze vergoedingen worden betaald telkens wanneer BTC via de blockchain wordt verzonden. Mijnwerkers zijn een cruciaal onderdeel van het BTC-ecosysteem en mijnvergoedingen zorgen ervoor dat het BTC-netwerk een hoge hash-snelheid blijft hebben, waardoor het netwerk veilig blijft.

Mijnvergoedingen motiveren mijnwerkers om een ​​transactie in het blok op te nemen. Zodra het aantal BTC dat is gedolven 21 miljoen bereikt, of het totale bedrag aan BTC, zullen mijnvergoedingen de belangrijkste bron van inkomsten zijn voor BTC-mijnwerkers die vooruitgaan.

U kunt op dat moment verwachten dat er wat mijnvergoedingen worden aangepast om ervoor te zorgen dat het lucratief blijft om een ​​netwerkknooppunt te worden.

Blokkeer beloningen

Blokbeloningen worden gegeven aan het knooppunt dat als eerste het Proof-of-Work-algoritme voltooit. Het BTC-blokbeloningssysteem is ontworpen om elke 210.000 blokken te halveren. Momenteel is de beloning is 12,5 blokken.

Oorspronkelijk zou een miner 50 BTC per blok hebben verdiend. Tegen de huidige marktwaarde van BTC is dat een aardige cent.

Met behulp van de huidige blokgrootte en moeilijkheidsgraad worden blokbeloningen elke vier jaar verlaagd. Er zijn momenteel 17.055.038 BTC in omloop van de in totaal 21.000.000 te ontginnen. Dit laat slechts 3.944.963 BTC over aan de mijne.

Tegen het huidige tarief kun je verwachten dat de laatste BTC op 28 mei 2020 wordt gedolven.

Transactiekosten

Transactiekosten zijn sinds 2016 een ernstige zorg voor mijnwerkers. In de begintijd van BTC kon je een BTC sturen voor centen en het zou bijna onmiddellijk aankomen. Nu, vanwege de schaalbaarheidsproblemen die het netwerk teisteren, kunt u verwachten dat u veel meer betaalt om uw BTC te verzenden.

Deze transactiekosten kunnen een negatief effect hebben op uw bedrijfsresultaten en moeten in overweging worden genomen in uw algemene mijnstrategie en of u bitcoin-mijnbouwhardware wilt kopen..

Bitcoin Mining Hardware – Is het het waard??

Het antwoord op deze vraag is: het hangt af van waar u woont en welk investeringsniveau u bereid bent te doen. Het kan zijn dat u in de buurt van een hernieuwbare energiebron woont en daarom de krachtigste mijnbouwplatforms kunt gebruiken zonder uw winst op elektriciteit te verliezen.

Bestudeer de punten in deze handleiding en zorg ervoor dat u een BTC-mijnbouwstructuur configureert die voor u werkt.

wat denken jullie? Kent u iemand die geld heeft verloren met mijnbouw omdat ze niet vooruit hadden gepland? Laat het ons weten Twitter en zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste crypto-nieuws!