NiceHash is een van de meest populaire manieren geworden om Ethereum (ETH) te minen. Of u nu nieuw bent in mijnbouw of een ervaren mijnwerker die NiceHash wil gebruiken, hier zijn een paar dingen die u moet weten over het gebruik van deze cloud-mijnsoftware.

Wat is NiceHash?

NiceHash, gevestigd in Slovenië, is ‘s werelds grootste marktplaats voor cryptomining. Dit platform verbindt verkopers (ook bekend als mijnwerkers) van hashkracht met kopers van hashkracht.

Kijken naar de NiceHash-website, het bedrijf heeft veel indrukwekkende statistieken. Het heeft meer dan 332.000 dagelijkse actieve werknemers, 109.000 mijnwerkers, 4.009.000 bestellingen en 192.000 BTC aan uitbetalingen.

Naast het ondersteunen van Ethereum-mijnbouw, ondersteunt NiceHash ook een verscheidenheid aan andere mijnbouwalgoritmen. Dit betekent dat het Bitcoin, Zcash, Litecoin en vele anderen ondersteunt.

Is NiceHash een effectieve oplossing voor ETH-mijnbouw?

Volgens verschillende online beoordelingen biedt NiceHash een van de snelste en handigste manieren om Ethereum te minen. Met NiceHash miners kan het proces van het kiezen van het optimale algoritme voor hash worden geautomatiseerd.

Uiteindelijk maakt het niet uit of Ethereum wel of niet de meest efficiënte optie is. In wezen verwijdert de software veel van het giswerk en de strategie die doorgaans betrokken zijn bij het kiezen van een specifiek algoritme en een specifieke munt om te mijnen. Dit betekent ook dat u met NiceHash meer veelzijdigheid heeft dan zonder. Een mogelijk nadeel is dat verschillende gebruikers hebben gemeld dat de hash-snelheid mogelijk lager is met NiceHash in vergelijking met andere opties op de markt.

Ethereum-mijnbouwalgoritme

Ethereum 1.0 eenmaal gebruikt Dolk-Hashimoto als zijn go-to mining-algoritme. Sindsdien is Ethereum geüpgraded naar Ethash. Desalniettemin zult u op de NiceHash-website opmerken dat Ethereum-mijnbouw met dit platform nog steeds afhankelijk is van Dagger-Hashimoto.

Het goede nieuws is dat de NiceHash-website instructies voor het aansluiten van de benodigde ethminer-software. Dit omvat AMD GPU’s, NVIDIA GPU’s en Linux-buildinstructies. Het bevat zelfs instructies om verbinding te maken met twee verschillende serverlocaties: de EU en de VS..

NiceHash Installatie-opties

De eerste stap bij het verhuren van ruimte op uw computer en het verdienen van cryptocurrency is om te controleren of uw apparaat voldoet aan de minimale hardwarevereisten die nodig zijn om de NiceHash Miner te downloaden. Merk op dat NiceHash Miner alleen desktop-GPU’s ondersteunt met CUDA-rekencapaciteit 5.0 en hoger.

Om NiceHash Miner te detecteren, moeten GPU NVIDIA-stuurprogramma’s 387.26 of nieuwer worden geïnstalleerd. Grafische kaarten van AMD worden niet ondersteund door NiceHash Miner, dus u moet het NiceHash Miner Legacy in plaats daarvan. De software ondersteunt CPU’s met AES- en SSE42-functies / instructiesets. Er zijn momenteel geen plannen om CPU’s zonder deze functies / instructiesets NiceHash te laten draaien.

Ondersteuning controleren, winstgevendheid overwegen

Als u niet zeker weet of uw pc de software kan uitvoeren, kunt u dit het beste eerst testen download de mijnwerker. Ten tweede moet u de benchmark uitvoeren, die u een goed idee geeft of het gebruik van NiceHash praktisch (of zelfs mogelijk) is met uw systeem.

Ten slotte moet u het winstgevendheid calculator om geschatte inkomsten of verliezen te bepalen. In veel gevallen is uw hardware-optie niet winstgevend. Dit varieert natuurlijk afhankelijk van elektrische kosten, typen hardwareapparaten en prijzen voor cryptovaluta.

Top 5 hardware-opties voor NiceHash

De NiceHash Winstgevendheid Calculator geeft schattingen voor welke hardware-opties het meest winstgevend zouden moeten zijn, exclusief elektriciteitskosten.

Uitbetalingen

Een van de belangrijkste aspecten waarmee u rekening moet houden bij het minen van Ethereum of een andere cryptocurrency met NiceHash, is de vorm van uitbetaling. Je zou kunnen denken dat, aangezien je ETH aan het delven bent, de uitbetalingen in ETH zullen zijn. Dit is niet het geval bij dit specifieke platform.

BTC is de enige betaalmethode op NiceHash, ongeacht welke cryptovaluta u besluit te minen. Dit betekent dat als u ETH wilt krijgen, u een cryptocurrency-uitwisseling moet gebruiken om uw BTC-fondsen om te zetten.

Hashing: kopers en verkopers

Terwijl concurrenten meestal maandelijkse abonnementen verkopen, doet NiceHash dat niet. Het minimumbedrag dat u nodig hebt om Ethereum te minen, is 0,005 BTC. Als u de site gebruikt, zult u zien dat contracten worden vermeld als een bedrag aan BTC per dag. U kunt echter ook een contract voor meer dan of minder dan één dag aanmaken.

De site biedt twee opties om te bieden op hash-tariefaankopen: standaard bieden en vaste prijs. In wezen zal de optie met een vaste prijs waarschijnlijk meer kosten dan standaard bieden, maar het vereenvoudigt het proces om een ​​match te vinden. Door te kiezen voor standaard bieden, bestaat de mogelijkheid dat u door een andere gebruiker wordt overboden.

Schermafbeelding van NiceHash Marketplace

De NiceHash-marktplaatspagina biedt live statistieken voor hashing-stroomorders. Dit omvat Dagger-Hashimoto en andere algoritmen.

NiceHash aan- en verkoopkosten

Of u nu hashing power koopt en verkoopt voor ETH of een andere cryptocurrency, u moet zich ervan bewust zijn dat alle kosten worden berekend in BTC.

Kopers: Er is een niet-restitueerbare kosten voor het indienen van bestellingen van 0.0001 BTC. Het bedrag dat wordt besteed aan bestellingen voor het kopen van hashkracht (niet-uitgegeven bedrag aan geannuleerde bestellingen is niet onderworpen aan deze vergoeding) is 3 procent.

Verkopers: Uitbetalingskosten voor saldi van minder dan 0,1 BTC aan een externe portemonnee zijn 5 procent. Saldi groter dan of gelijk aan 0,1 BTC voor een externe portemonnee hebben 3 procent kosten. Uitbetalingen voor saldi groter dan of gelijk aan 0,001 BTC aan een NiceHash-portemonnee zijn 2 procent.

Opname- en aanbetalingskosten

Voor opnames van 0,001 (minimumbedrag) tot 0,1 BTC naar een Bitcoin-portemonnee, is er een vergoeding van 0,0001 BTC. Als de opname groter is dan 0,1 BTC voor een Bitcoin-portemonnee, is de vergoeding 0,1 procent van het opgenomen bedrag. Degenen die via Coinbase geld willen uitwisselen, kunnen dit vrij eenvoudig doen. Het belangrijkste is dat er geen kosten zijn voor bedragen die meer dan 0,001 BTC naar een Coinbase-portemonnee worden verzonden.

NiceHash server kaart

Met NiceHash kun je de kracht van je mijnbouwbedrijf verkopen. De site raadt aan om uw rigs aan te sluiten op de dichtstbijzijnde locatie. Deze kaart toont zes beschikbare locaties over de hele wereld.

NiceHash Concurrenten

Als het gaat om het minen van Ethereum, zijn er naast NiceHash nog andere opties. U kunt bijvoorbeeld besluiten om helemaal niet lid te worden van een mijnbouwpool. Mijnwerkers met een beperkt aantal platforms kiezen er echter meestal niet voor om dit te doen, omdat de kans kleiner is dat het algoritme wordt opgelost en dat ze beloningen ontvangen..

Hoewel NiceHash de meest populaire keuze is, bestaan ​​er nog enkele andere grote concurrenten. Nanopool, heeft bijvoorbeeld meer dan 130.000 actieve mijnwerkers. Vergoedingen zijn slechts 1 procent. Bovendien betaalt Nanopool uit voor oomblokken. Dit betekent dat als je rig (s) op zijn minst dicht bij het oplossen van het algoritme waren, je een beloning kunt verwachten. Ethermine biedt een andere oplossing. Het heeft meer dan 75.000 actieve mijnwerkers. Het heeft ook 1 procent vergoedingen en betaalt oomblokken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me