Hoe lang duren Bitcoin-transacties?

Hoe lang duren Bitcoin-transacties?

Het korte antwoord: Hoe lang het duurt om Bitcoin tussen wallets over te dragen, varieert van transactie tot transactie.

Wanneer u een Bitcoin-transactie uitvoert, moet deze worden goedgekeurd door het netwerk voordat deze kan worden voltooid. De Bitcoin-gemeenschap heeft een standaard vastgesteld voor 6 bevestigingen die een overdracht nodig heeft voordat u deze als voltooid kunt beschouwen.

Wat bepaalt de transactietijden van Bitcoin?

De twee belangrijkste factoren die de transactietijd beïnvloeden zijn:

  • De hoeveelheid netwerkactiviteit
  • Transactiekosten

Hoe meer transacties het netwerk moet verwerken, hoe langer elke transactie duurt. Dit komt doordat er slechts een eindig aantal miners is om elk blok te verwerken en er een eindig aantal transacties is dat in een blok kan worden opgenomen.

Mijnwerkers op het Bitcoin-netwerk geven prioriteit aan transacties door de vergoeding die ze ontvangen om ze te bevestigen. Daarom, als u betaal een hogere vergoeding, een miner zal uw overschrijving eerder verwerken, wat de transactietijd verkort.

Bitcoin-kosten voor transacties

Hoe lang duurt het om een ​​Bitcoin-transactie te bevestigen?

Zoals eerder vermeld, heeft een Bitcoin-transactie over het algemeen 6 bevestigingen van miners nodig voordat deze wordt verwerkt. De gemiddelde tijd die nodig is om een ​​blok te minen is 10 minuten, dus je zou verwachten dat een transactie gemiddeld ongeveer een uur in beslag neemt.

De recente hausse in populariteit van Bitcoin heeft echter voor congestie op het netwerk gezorgd. De gemiddelde tijd voor één bevestiging heeft onlangs ergens tussen de 30 minuten en in extreme gevallen meer dan 16 uur.


Gemiddelde bevestigingstijden van Bitcoin-transacties

Er is een kloof in de Bitcoin-gemeenschap over hoe deze schaalproblemen het beste kunnen worden aangepakt. Sommige leden (met name degenen die voor Bitcoin Cash zijn) zijn van mening dat de oplossing een grotere blokgrootte is die meer transacties per blok kan vasthouden.

Andere leden van de gemeenschap debatteren over verbeteringen zoals Gescheiden getuige (SegWit) en de Lightning-netwerk zal het netwerk versnellen zonder de blokgroottes te hoeven vergroten.

Alleen de tijd zal uitwijzen welke oplossing de beste blijkt te zijn.

Wat is een bitcoin-transactie?

Laten we allereerst onthouden dat bitcoins fysiek niet bestaan. Er is geen solide munt om in uw hand te houden, noch een token of papiertje om de waarde van uw bitcoin aan te duiden. In plaats daarvan bestaan ​​bitcoins in de virtuele wereld als een reeks transacties die zijn geverifieerd – in wezen gelegitimeerd – op het hyperbeveiligde, openbare grootboek dat bekend staat als de ‘blockchain’. Met andere woorden: bitcoins zijn een geschiedenis van handtekeningen, beveiligd met cryptografie.

Zo, als u bitcoin ‘heeft’, bezit u werkelijk informatie: de geschiedenis van uw bitcoins en een paar ‘sleutels’ waarmee u ze kunt gebruiken – de openbare sleutel en de privésleutel.

Beschouw uw bitcoin als een verzameling informatiefiches die zijn opgeslagen in een glazen doos. De publieke sleutel is het label van uw box – iedereen weet dat dit uw box is en hoeveel bitcoin uw box bevat. Net als het routeringsnummer van een bankrekening, wordt uw openbare sleutel gedeeld zodat mensen u geld kunnen sturen.

Daarentegen wordt uw privésleutel veilig bewaakt; het is de enige manier om uw glazen doos met bitcoin te openen. Toegang hebben tot de privésleutel is vergelijkbaar met het hebben van controle over de bankrekening, daarom doen mensen er alles aan om te voorkomen dat privésleutels in verkeerde handen vallen.

Kortom, bitcoins zijn samenvattingen van transactie-informatie. Met openbare sleutels kunt u over die informatie beschikken. Met privésleutels kunt u die waarde naar een andere openbare sleutel verzenden.

Hoe werkt een transactie??

Stel dat u uw vriend Dave een genereus verjaardagscadeau van vijf bitcoin (5 BTC) wilt geven. Om dit te doen, moet u uw privésleutel gebruiken om een ​​bericht naar de openbare blockchain te sturen waarin deze transactie wordt aangekondigd. Dit transactiebericht bestaat uit drie delen:

  1. Invoer: de brontransactie van de bitcoins die u naar Dave verzendt. Deze code legt de geschiedenis uit van hoe de bitcoins bij uw publieke sleutel kwamen.
  2. Bedrag: het aantal bitcoins – in dit geval vijf – dat u naar Dave wilt sturen.
  3. Uitgang: Dave’s openbare sleutel, of het adres waarnaar u de bitcoins verzendt.

Dit driedelige transactiebericht wordt naar de blockchain gestuurd. Zodra de blockchain het ontvangt, werken datacrunchers die bekend staan ​​als “mijnwerkers” om de transactie te verifiëren. Er is een gecompliceerde, zeer technische achtergrond voor mijnwerkers en het werk van bitcoin-mijnbouw, maar voor de duidelijkheid houden we het simpel. Kortom, mijnwerkers lossen complexe wiskundige problemen op die nieuwe handtekeningen creëren – een bijgewerkte transactiegeschiedenis – voor de verwerkte bitcoin.

bitcoin mijne

In jouw geval zullen de miners verifiëren dat je vijf bitcoins hebt om naar Dave te sturen, en vervolgens de lijst met eerdere transacties van die bitcoins bijwerken om op te merken dat je vijf bitcoins naar Dave’s openbare adres verstuurt..

Hoe lang duren transacties?

Helaas voor Dave vindt dit proces niet onmiddellijk plaats. In feite zijn bitcoin-transacties onderhevig aan vertragingen variërend van enkele minuten tot enkele dagen. Dit komt omdat bitcoin miners vereist om transacties te verifiëren. Transacties worden meestal op één hoop gegooid in “blokken” om te worden geverifieerd en toegevoegd aan de openbare blockchain; volgens het standaard bitcoin-protocol duurt het ongeveer tien minuten om één blok te minen.

Vanwege de stijgende populariteit heeft het bitcoin-netwerk echter vaak een achterstand met transacties die wachten om in een blok te worden gegooid. Blokgroottes zijn beperkt, en degenen die er geen maken, worden op één hoop gegooid in een grote wachtrij die bekend staat als de ‘bitcoin-mempool’. De mempool fluctueert in grootte, waarbij wachttijden ook afhankelijk zijn van transactieprioriteit en kosten, die we binnenkort zullen behandelen. Voor een idee van de achterstand, bekijk de huidige Bitcoin Mempool.

Transactiekosten

Mijnbouw vereist aanzienlijke inspanningen en technologie, dus bitcoin-transacties zijn steeds vaker onderhevig aan extra kosten. Transactiekosten helpen om prioriteit te geven aan de wachtrij: hoe meer u bereid bent om mijnwerkers te betalen om uw transactie te verifiëren, hoe sneller deze waarschijnlijk wordt verwerkt. Bitcoin-transactiekosten worden meestal uitgedrukt in “satoshis per byte”. Een Satoshi is een honderd miljoenste van een bitcoin, per bytegrootte van de transactie, meestal meer dan 200 bytes.

Bitcoin-kosten zijn niet verplicht, hoewel ze miners stimuleren om uw transactie sneller te verwerken. Transactiekosten worden meestal bepaald door de gebruiker die het blok met transactiegegevens aanmaakt. Deze tarieven en hun afhankelijke wachttijden variëren als het verkeer ebt en stroomt.

U kunt bijvoorbeeld 200 satoshis per byte betalen (wat 0,000002 BTC of 0,01 USD per byte is) om uw geschenk aan Dave in de bitcoin-wachtrij van de volgende 1-3 blokken te plaatsen. Het duurt dus ongeveer 10-30 minuten voordat uw transactie is geverifieerd.

Als alternatief kunt u een hogere vergoeding betalen – bijvoorbeeld 300 satoshis per byte – om uw transactie in de onmiddellijke wachtrij of het volgende blok te laten minen. Uw transactie wordt waarschijnlijk binnen 10 minuten voltooid.

Bitcoin is een gebruikersgebaseerd, peer-to-peer-systeem, waardoor het systeem vatbaar is voor vluchtigheid en experimenten. Op het moment van schrijven waren Bitcoin-transacties alarmerend duur geworden – op een gegeven moment kostte het verplaatsen van 0,01 BTC ($ 42) bijvoorbeeld $ 4 aan transactiekosten. Terwijl bitcoin zich als platform blijft ontwikkelen, zal de achtbaan van tarieven, vergoedingen en wachttijden zich waarschijnlijk stabiliseren.

Laatste gedachten

Ondanks de toenemende populariteit van bitcoin, blijft het daadwerkelijke proces van het gebruik van cryptocurrency voor veel mensen onduidelijk. Transacties – openbaar en toch veilig, omdat ze afhankelijk zijn van de onderliggende blockchain-technologie van bitcoin – zijn de sleutel tot het toekomstige succes van de valuta. Ze presenteren ook enkele van de meest directe uitdagingen van Bitcoin: wachttijden, overbelasting van het systeem en transactiekosten die nodig zijn om ‘mijnwerkers’ te betalen om de gedecentraliseerde valuta te verwerken.

De tijd zal leren of het voortdurende gebruik van bitcoin het vaak ongelijke transactieproces zal gladstrijken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map