Het voelt vaak alsof het navigeren door het landschap van cryptocurrency-investeringen is als een wandeling door een schateiland vol mijnenvelden. Het open karakter van de technologie is zowel het grootste voordeel als de grootste ondergang, althans in dit vroege stadium van het spel. Sentinel-protocol is aangekomen en ze beweren dat ze de oplossing hebben.

Het probleem

Inmiddels zou u zich bewust moeten zijn van het groeiende probleem van identiteitsdiefstal, ICO-zwendel en hacking die op internet ronddwalen. Ze zijn de afgelopen jaren zo gewoon geworden dat het bijna het nieuwe normaal is geworden.

Het is tegenwoordig een stuk gemakkelijker voor criminelen om muntfraude te plegen sinds de lancering van doe-het-zelfplatforms voor het maken van munten zoals Ethereum. Maar hoewel sommige projecten hun inspanningen richten op identiteitsveiligheid, hebben we ook enkele tools nodig om cryptocurrency wallets, links en broncode te verifiëren..

De Sentinel-benadering

Sentinel is een ambitieus project dat als doel heeft een van de eerste gedecentraliseerde regulatoren van de crypto-ruimte te zijn. Dat klinkt als een tegenstrijdigheid, maar de waarheid is dat we allemaal een zekere mate van verantwoordelijkheid moeten hebben voor onze acties online.

Overheidsregelgevers hebben doorgaans volledige controle over wie als een goede of slechte actor wordt beschouwd. Door dat proces te decentraliseren, kunnen we de weg banen voor een door de gemeenschap geleide oplossing. Zoals de belangrijkste evangelist van het Sentinel Protocol, John Kirch het stelt:

Stel je een wereld voor waarin een enkel platform zwendelgegevens van honderden projecten kan verzamelen en toegankelijk is voor elk bedrijf dat beveiliging wil toevoegen aan hun eigen verkopen.

De Sentinels

Een van de echte schoonheden van blockchain is de manier waarop bijdragers kunnen worden gestimuleerd om goed werk te doen in een ecosysteem. In het verleden kregen ethische hackers meestal alleen reputatiepunten van een community. Reputatie is een goed uitgangspunt, maar het betaalt de rekeningen niet. En hoewel het in een zakelijke omgeving zou zijn, verliest het grote publiek het.

Introductie van de Sentinels: ethische hackers, beveiligingsteams, professionals en ontwikkelaars die hun diensten aanbieden aan het netwerk. In ruil daarvoor ontvangen ze Sentinel-puntenSP​Beschouw SP’s als de reputatiescore van elke bijdrager. Sentinels kunnen dan hun SP’s inwisselen voor UPP‘S wat de lokale valuta is van het hele Sentinel Protocol-netwerk.

Sentinel-protocol. Mobiliseer beveiligingsexperts van over de hele wereld

Mobiliseer beveiligingsexperts van over de hele wereld

Tools maakt de man

Een van de fundamentele drijfveren van het project is een bestuursmodel van beveiligingsexperts. Decentralisatie is duidelijk belangrijk voor een eerlijke verdeling van macht in een netwerk. Het is echter logisch dat de gecombineerde expertise van beveiligingsprofessionals over de hele wereld dit proces leidt. Dit betekent echter niet dat die gewone gebruikers worden weggelaten. Hier zijn een paar tools in ontwikkeling.

De dreigingsreputatiedatabase

De reputatie van bedreigingen is geen nieuw veld en bestaat al net zo lang als de eerste spionnen in het buitenland verschenen. Het verzamelen van informatie over je vijanden was de sleutel tot het beschermen van je koninkrijk, regering of zelfs dorp. Maar de vijand is nu virtueel en werkt geïsoleerd. Net als geheime overheidsinstanties heeft het zijn beperkingen.

De Database met dreigingsreputatie of TRDB is Sentinel Protocol’s oplossing voor dit isolatieprobleem. Beveiligingsbedrijven slaan hun gegevens doorgaans privé op en verkopen deze vervolgens aan de hoogste bieder. Er zijn een paar problemen met deze aanpak:

  • Informatie die het grote publiek ten goede zou kunnen komen, wordt niet voor iedereen beschikbaar gesteld.
  • Beveiligingsexperts in deze bedrijven zouden hun bevindingen graag aan het publiek willen bijdragen, maar kunnen dit niet vanwege geheimhoudingsovereenkomsten.
  • Ten slotte worden die experts die onafhankelijk werken, vaak niet betaald voor het verstrekken van gratis analyses.

TRDB is mogelijk de eerste wereldwijde database die beveiligingsexperts betaalt om gebruikers van cryptocurrency te helpen veilig te blijven. Ze hopen verbinding te maken met andere toonaangevende platforms, uitwisselingen en verschillende cryptocurrency-projecten om deze realiteit mogelijk te maken. Het is eerlijk om te zeggen dat hoe meer mensen aan boord klimmen, hoe beter het netwerk zal worden.

Chrome-extensie omhoog

Boven is een Chrome-browserextensie die is bedoeld om u te beschermen terwijl u door cryptoland navigeert. ICO’s hebben nogal wat buzz gegenereerd en blijven nieuwe investeerders van over de hele wereld aantrekken. Deze kleine tool helpt u portemonnee-adressen te valideren voordat u uw zuurverdiende investeringsbesparingen verzendt. De extensie waarschuwt u ook handig voor phishing-websites en die onbetrouwbare telegramgroepen die overal lijken op te duiken.

Voer gewoon een portemonnee in adres, URL of Telegram-groep in de extensie, en het systeem genereert een veiligheidsrapport. Houd er rekening mee dat er elke dag nieuwe portefeuilles, oplichting en Telegram-groepen verschijnen. Sentinel Protocol beschermt u niet tegen elk probleem en is sterk afhankelijk van gebruikersfeedback. De extensie staat ook nog in de kinderschoenen, dus verwacht enkele bugs. Dat heeft het echter niet belet tot nu toe uitstekende recensies te ontvangen.

De Chrome-extensie van Sentinel wordt hoog gewaardeerd

De Chrome-extensie van Sentinel wordt hoog gewaardeerd

S-portemonnee

De S-Wallet is de gratis portemonnee van Sentinel Protocol voor het opslaan van hun eigen UPP-token. Het is beschikbaar voor zowel desktop als mobiel en zal uiteindelijk andere technologie gebruiken om gebruikers te beschermen. Die technologie omvat machine learning en de gedistribueerde malwaresandbox, die we in de volgende sectie zullen bespreken.

Voorlopig dekt deze portemonnee alleen het UPP-token. Het team heeft de TRDB echter beschikbaar gemaakt voor andere portemonnee-makers. Dus hopelijk springen andere portemonnee-ontwikkelaars aan boord en maken ze gebruik van deze beveiligingsfunctie in hun eigen projecten.

Gedistribueerde malware-sandbox

Sandboxen worden door programmeurs gebruikt om code te isoleren van de rest van een systeem. Op deze manier is het mogelijk om code in een veilige omgeving uit te voeren en te testen op verdachte bestanden of links. Daartoe heeft Sentinel Protocol een zogenaamde Distributed Malware Sandbox gecreëerd.

Voor deze sandboxen is meestal ingewikkelde software en dure hardware nodig. Blockchains introduceren echter knooppunten in de vergelijking die het mogelijk maken om dit proces te decentraliseren. Volgens John Kirch worden de zaken hierdoor goedkoper en gemakkelijker op te schalen.

Gedistribueerde malware sandboxing

Gedistribueerde malware sandboxing

Iedereen kan een sandbox-knooppunt worden als ze dat willen. In ruil voor hun diensten ontvangen ze Sentinel-punten als beloning. Ze hebben echter nog steeds de bovengenoemde S-Wallet nodig om dit in te stellen.

Laatste gedachten: Sentinel-protocol

Sentinel Protocol is een redelijk ambitieus en nogal technisch project om te volgen. Er zijn veel ingewikkelde processen die samen moeten komen voordat we een netwerk zien dat echt schittert. Terwijl regeringen hun inspanningen opvoeren om de cryptocurrency-industrie aan te pakken, is er een zeer reële behoefte aan oplossingen die eerst van binnen de cryptocurrency-gemeenschap komen..

Sentinel Protocol is een early mover met uitstekende mogelijkheden om dit te bereiken. Naar eigen zeggen beschouwen ze zichzelf als een van de allereerste platforms voor dreigingsinformatie. Dit is een geweldige stap om gebruikers van cryptocurrency te beschermen, maar onthoud dat u de eerste aanloophaven bent als het gaat om uw eigen veiligheid in deze ruimte.

Gebruik de beschikbare tools en onthoud dat geen enkele tool perfect is. Geen enkele tool zal je beschermen als je jezelf niet eerst leert. Crypto-zwendel zal niet van de ene op de andere dag verdwijnen, maar als er meer projecten verschijnen om gebruikers in cryptoland te beschermen, dan zal dat zeker een lange weg gaan om cryptocurrency naar de massa te brengen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me