Hoe Siacoin (SC) zich op de toekomst afstemt

De concurrentie om een ​​betere, gedecentraliseerde cloudopslagoplossing te ontwikkelen, aangedreven door blockchain-technologie, is hevig. In dit artikel belichten we Siacoin (SC) en de inspanningen van het Sia-projectteam om het gedecentraliseerde landschap van cloudopslag te veranderen. We zullen ook onderzoeken hoe dit project de cryptocurrency-mijnindustrie verandert met Sia-mijnbouw.

Waarom cloudopslag op de blockchain?

Er zijn verschillende redenen om een ​​cloudopslagoplossing op de blockchain te bouwen. In de afgelopen jaren is gegevensprivacy een groeiende zorg geworden voor veel internetgebruikers. Voor het grootste deel hebben grote technologiebedrijven gecentraliseerde gegevens gebruikt voor winst, terwijl individuele gebruikers geen van deze inkomsten ontvangen. Gedecentraliseerde oplossingen zijn bedoeld om gebruikers meer privacycontrole te geven en grootschalige datamining te voorkomen.

Bovendien zijn gecentraliseerde oplossingen voor cloudopslag kwetsbaar voor grootschalige hacks. Gedecentraliseerde databases hebben het potentieel om de beveiliging van cloudopslag te verbeteren door technische ontwerpen die inherent veiliger zijn.

Sia en andere populaire, gedecentraliseerde oplossingen voor bestandsopslag

Met al deze problemen met de huidige oplossingen voor bestandsopslag, is het gemakkelijk in te zien waarom het Sia-platform het potentieel heeft om de toekomst van gedecentraliseerde cloudopslag te veranderen. Het is echter ook essentieel om op te merken dat Sia niet de enige is als het gaat om deze specifieke ruimte.

Storj, Filecoin en MaidSafeCoin zijn slechts enkele van de vele blockchain-projecten die strijden om de go-to-oplossing voor bestandsopslag te worden. Deze projecten hebben voor het grootste deel veel fundamentele technische overeenkomsten. Ze maken het bijvoorbeeld voor mensen over de hele wereld mogelijk om onderbenutte ruimte op de harde schijf te gebruiken.

In wezen zijn hun symbolische economieën hetzelfde. Gebruikers die extra opslagruimte nodig hebben, kunnen betalen voor opslagservices op basis van blockchain door de eigen cryptocurrency van het platform te gebruiken. Gebruikers die opslagruimte bijdragen, kunnen cryptocurrency-fondsen verdienen.

Nu u de overeenkomsten tussen deze verschillende concurrerende projecten begrijpt, is het cruciaal om te begrijpen hoe Siacoin (SC) zich voorbereidt op de toekomst en wat dit specifieke project uniek maakt in vergelijking met andere oplossingen..

Siacoin (SC)

Sia concurreert met gecentraliseerde en gedecentraliseerde oplossingen voor databaseopslag.

Prijzen vergelijken

Zoals hierboven vermeld, zijn verhoogde gegevensprivacy en gegevensbeveiliging belangrijk voor gebruikersacceptatie. Naast deze voordelen is de prijs een andere belangrijke factor die de meeste gebruikers overwegen bij het kiezen van een optie voor gegevensopslag. Het goede nieuws voor Siacoin (SC) is dat het een veel betere prijs biedt dan gecentraliseerde cloudopslagbedrijven.

Met ingang van 9 augustus 2018, Amazon S3 brengt $ 23 per maand in rekening voor 1 TB cloudopslag. Ter vergelijking: Sia biedt 1 TB voor ongeveer het equivalent van $ 2 per maand, die kan worden betaald in Siacoin (SC). Door een kostenvoordeel van 11,5x ten opzichte van concurrenten te hebben, kan Siacoin klaar zijn voor massale gebruikersacceptatie. Houd er echter rekening mee dat gebruikers die een overstap overwegen, het Sia-platform nog in ontwikkeling is (vanaf augustus 2018). Volgens de projectwebsite is Sia van plan om in 2020 een echte concurrent te worden met Amazon S3.


Vergeet de andere cryptocurrencies

Een van de meest interessante aspecten van het Sia-project is dat alle services die het native platform gebruiken, uitsluitend in Siacoin (SC) worden betaald. Dit staat in contrast met veel andere blockchain-projecten die gebruikers verschillende betalingsmogelijkheden bieden. Verschillende stellen gebruikers bijvoorbeeld in staat om als alternatief ook andere cryptocurrencies en / of fiat-valuta te verzenden en te ontvangen.

Of dit een effectieve strategie voor gebruikersacquisitie en -behoud is of niet, moet nog worden bepaald. Aan beide strategieën zijn potentiële risico’s verbonden. Enerzijds lopen projecten die alternatieve betalingsopties aanbieden het risico dat gebruikers het gebruik van hun eigen cryptocurrencies omzeilen. Aan de andere kant kan de beperkte betalingsoptie van Sia het moeilijk maken om nieuwe acceptatie te stimuleren. Het Sia-projectteam zou dit echter ook kunnen oplossen door Siacoin (SC) toe te voegen aan meer beurzen, waardoor het potentieel voor hogere langetermijnliquiditeit wordt vergroot..

Siacoin (SC) heeft opslagproviders die over de hele wereld zijn verspreid

De opslagproviders van Sia zijn verspreid over de hele wereld.

Sia Mining: standpunt over ASIC

Hoewel veel projecten zich inzetten om ASIC-mijnbouw koste wat kost te stoppen, lijkt Sia een ander standpunt in te nemen. Momenteel staat het project ASIC-mijnbouw toe. David Vorick, een van de oprichters van het project, publiceerde een blogbericht over dit onderwerp in mei 2018. In deze post beschrijft Vorick enkele van de uitdagingen voor ASIC-resistentie. In een eerdere blogpost getiteld “ASIC’s kiezen voor Sia”, Vorick gaf een aantal inzichten over waarom het project heeft besloten om bij Proof-of-Work te blijven, manieren om 51 procent aanvallen en hash-rate monopolies te voorkomen, en andere informatie.

Sia’s Zach Herbert schreef ook, “ASIC-mining betekent dat Sia wordt beschermd tegen 51% aanvallen – zelfs als de mining relatief gecentraliseerd is bij een klein aantal pools en fabrikanten.” Uiteindelijk zal het van vitaal belang zijn om te zien hoe het Sia-team de Sia-mijnbouw in de toekomst blijft bekijken. Hoewel mijnwerkers die ASIC-mijnbouwplatforms willen gebruiken, in eerste instantie waarschijnlijk meer aan deze boorplatforms moeten uitgeven, is het voordeel dat het project nogal ondersteunend lijkt voor ASIC..

Sia Mining: welke potentiële Siacoin (SC) mijnwerkers moeten weten

Centralisatie en veiligheid zijn ook belangrijk om te overwegen. Een zwembad, SiaMining heeft meer dan 51 procent van de hashkracht bereikt bij meerdere gelegenheden. Positief is dat SiaMining de officiële pool is voor Sia-ontwikkelaars. Dit vermindert de kans op beveiligingsproblemen drastisch. Toch hebben sommige Reddit-gebruikers hun bezorgdheid geuit dat dit een theoretische noodzaak van vertrouwen creëert.

Voor mijnwerkers die Siacoin (SC) willen verdienen, is het relatief duidelijke standpunt van het project over ASIC-weerstand veelbelovend. Andere projecten hebben plotseling de PoW-consensusalgoritmen veranderd met weinig tot geen waarschuwing. Hoewel deze bewegingen een grotere decentralisatie van het netwerk veroorzaakten, lieten ze ook enkele mijnwerkers achter die ASIC-rigs hoog en droog hadden gekocht. Dit komt door het feit dat ASIC-mijnbouwinstallaties moeilijk opnieuw te gebruiken zijn nadat projecten wijzigingen hebben aangebracht in hun consensusalgoritmen.

Sia Mining

SiaMining geeft up-to-date Siacoin (SC) mijnstatistieken vrij.

Behaalde mijlpalen en toekomstplannen

Het projectteam heeft zijn belangrijkste mijlpalen en toekomstplannen op een openbaar Trello-bord. Hoewel het project al veel belangrijke updates heeft uitgebracht, zijn er veel extra functies en verbeteringen in de maak. Het project is bijvoorbeeld van plan om op korte termijn de Sia-UI te verbeteren en de API-metadata uit te breiden.

Langetermijndoelen omvatten zaken als kleine gedeeltelijke downloadmogelijkheden, het delen van bestanden met niet-Sia-gebruikers, de release van het Sia-testnet en meer. Bovendien is het project gericht op een verscheidenheid aan andere technische upgrades. Dit maakt het platform uiteindelijk schaalbaarder en gebruiksvriendelijker.

Gevolgtrekking

Hoewel het Sia-platform in 2018 nog steeds in uitvoering is, is het duidelijk dat het projectteam werkt aan het verbeteren van de toekomstige mogelijkheden van gedecentraliseerde cloudopslag. Als het project in staat is om meer gegevensbeveiliging en gegevensprivacy te bieden tegen een lagere prijs dan gecentraliseerde oplossingen, kan het de komende jaren aanzienlijk door gebruikers worden geadopteerd..

De enige vraag is hoe het landschap van gedecentraliseerde oplossingen eruit zal zien. Terwijl anderen de ruimte betreden, zal het interessant zijn om te zien welke projecten obstakels kunnen overwinnen en echt invloed kunnen hebben op de toekomst van op blockchain gebaseerde gegevensopslag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map