Hoe u cryptocurrency accepteert in uw e-commerce winkel (en waarom u dit zou moeten doen)

Waarom u Bitcoin (en andere cryptocurrency) in uw e-commercewinkel moet accepteren

Hoewel veel mensen cryptocurrencies als een speculatieve investering beschouwen, is het toch de moeite waard om het toe te voegen als betalingsoptie als u een e-commerce winkel runt. Verschillende gerenommeerde winkels bieden al betalingsopties voor cryptocurrency, en het aantal groeit elke week. In dit artikel analyseren we de voor- en nadelen van het opnemen als uitcheckoptie en bieden we u de middelen om het aan uw winkel toe te voegen.

De voors

Minder fraude. Fraude met terugboekingen komt veel voor op e-commerceplatforms. Dit is hoe het werkt:

  1. Een klant bestelt uw product met een bankpas of creditcard.
  2. Je levert het product af bij de klant.
  3. Zodra de klant het product heeft ontvangen, start hij een terugboeking. Ze beweren dat het pakketje nooit is aangekomen, hun kaart is gestolen of een soortgelijk excuus.
  4. Je verspilt middelen om de claim te bestrijden. U moet bewijzen dat het product met succes is aangekomen terwijl de kaartmaatschappij in de tussentijd het geld vergrendelt. Dit is vooral lastig voor e-commercebedrijven met een toch al beperkte cashflow.

Betalingen met cryptocurrency zijn onomkeerbaar. Zodra een klant u heeft betaald, kan hij de transactie niet meer terugdraaien. U zou een betaling aan de klant moeten uitvoeren. Hierdoor is chargeback-fraude vrijwel onmogelijk bij het gebruik van cryptocurrency-betalingen.

coinbase commerce-interface

Lagere transactiekosten. De meeste betalingsverwerkers rekenen ongeveer 3,0% per transactie. Bovendien hebben sommige ook markup en maandelijkse kosten. Hoewel 3,0% misschien niet veel lijkt, loopt het in de loop van de tijd op.

Transactiekosten voor cryptocurrency zijn aanzienlijk lager. Actueel Bitcoin-kosten zijn ~ $ 1,00 per transactie en zullen naar verwachting afnemen met verdere SegWit-acceptatie en Lightning Network-implementatie. Bovendien heeft u aanzienlijke controle over de vergoedingen die u betaalt. Hoe hoger uw transactiekosten, hoe sneller u uw betaling ontvangt. Als u geen haast heeft, stelt u een lagere vergoeding in.

Andere cryptocurrency-projecten, zoals Nano, werken aan een oplossing voor onmiddellijke betaling zonder transactiekosten. Sommige e-commerce winkels zijn zelfs begonnen met het succesvol implementeren van Nano op hun platform, en nu beginnen mensen meer dan ooit te winkelen, vooral nu ze ook de mogelijkheid hebben om couponcodes te gebruiken. Naast de transactionele voordelen van het accepteren van cryptocurrency, bereikt u hiermee ook meer klanten. In een wereld waarin overheden en grote bedrijven al je bewegingen lijken te volgen, worden klanten steeds meer op privacy gericht. Steeds meer mensen beginnen cryptocurrencies, zoals Bitcoin, te gebruiken voor online aankopen om een ​​vorm van anonimiteit te behouden. Het hebben van cryptocurrency-betalingen als een optie bij het afrekenen helpt om dit klantenbestand te bereiken.

De nadelen

Prijsvolatiliteit. Zoals u waarschijnlijk weet, kan de prijs van Bitcoin en de meeste andere digitale activa van dag tot dag sterk variëren. Als eigenaar van een e-commercewinkel wilt u ervoor zorgen dat de $ 50 die u voor uw product ontvangt, een week later nog steeds $ 50 waard is.

De eenvoudige oplossing voor dit probleem is om uw cryptocurrency onmiddellijk bij ontvangst uit te betalen aan fiat. Verschillende betalingsprocessors voor cryptocurrency ondersteunen dit als een optie. Naarmate cryptocurrency meer acceptatie in de echte wereld ziet, zullen de prijzen ook beginnen af ​​te vlakken.

Extra installatie. Net als bij het toevoegen van nieuwe functies aan uw e-commerceplatform, komt er extra werk bij kijken. U moet de back-end configureren om de cryptocurrency-betalingen daadwerkelijk te accepteren en een nieuwe gebruikersinterface ontwerpen zodat uw klanten de betalingen kunnen doen.

Nou, er is goed nieuws. De beste betalingsverwerkers voor cryptocurrency hebben kant-en-klare oplossingen die alles bieden wat u nodig hebt om crypto eenvoudig op uw platform te integreren. Ze omvatten alles, van de portemonnee-mogelijkheden tot “Betaal met Bitcoin” -knoppen om toe te voegen aan uw afrekenscherm.

Verwarring bij de klant. Klanten kunnen bij het afrekenen in de war raken door de extra optie (s). Hoewel Bitcoin steeds populairder wordt, bevinden we ons nog in de vroege dagen van adoptie. Wees voorbereid op het beantwoorden van vragen van nieuwsgierige klanten over hoe het werkt.

Hoe u begint met het accepteren van cryptocurrency-betalingen

Er is geen tekort aan opties om te beginnen met het accepteren van cryptocurrency op uw e-commerceplatform. Sommige methoden zijn eenvoudiger dan andere, maar bieden u niet zoveel flexibiliteit bij het aanpassen van de oplossing.

Op de moeilijke manier

Als u het gebruik van externe processors wilt vermijden, kunt u handmatig wallets instellen en accounts uitwisselen om betalingen rechtstreeks te ontvangen.

Eerst moet u een portemonnee kiezen waarin u betalingen wilt ontvangen. Houd er rekening mee dat verschillende portefeuilles verschillende munten ondersteunen, dus degene (of degene) die u kiest, bepaalt welke valuta u in uw winkel accepteert. Hoewel ze allebei ongeveer $ 100 kosten, zijn de Ledger Nano S- en Trezor-hardwareportefeuilles veiliger dan hun online tegenhangers. Ze ondersteunen ook een grotere verscheidenheid aan munten dan de meeste andere portefeuilles.

Als u geïnteresseerd bent in het omzetten van uw cryptofondsen naar fiat, moet u ook een account op een beurs aanmaken. Nogmaals, verschillende beurzen ondersteunen verschillende valuta’s, dus neem de tijd om te onderzoeken welke uitwisseling het beste is voor uw behoeften. Gemini en GDAX zijn beide geweldige opties als je het goed vindt om alleen de meest populaire munten te ondersteunen. Op dit moment ondersteunt GDAX Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash, terwijl Gemini alleen Bitcoin en Ethereum ondersteunt. Bekijk Kraken als een grotere muntselectie belangrijk voor je is.

Nadat u uw portemonnee en accounts heeft gemaakt, moet u wat webontwikkeling kennen om de betalingen daadwerkelijk op een veilige manier op uw site te implementeren. De lijst met werken omvat:

  • Creëren van een interface voor de gebruiker om de cryptocurrency-betaling uit te voeren
  • Nieuwe adressen genereren om munten te ontvangen
  • Klantinformatie veilig beveiligen
  • Geld overboeken van uw portemonnee naar de beurs
  • Wissel uw munten in voor fiat op de beurs

Als u deze taken niet zelf kunt programmeren, kunt u een freelance ontwikkelaar inhuren om het werk voor u te doen.

De makkelijke manier

Een iets duurdere optie, u kunt een van de vele betalingsproviders voor cryptocurrency in uw winkel integreren. Deze providers doen het grootste deel van het zware werk bij het opzetten, verwerken van cryptobetalingen en het omrekenen naar fiatvaluta.

Deze processors bevatten meestal UI-componenten om te gebruiken, evenals een robuuste reeks API-aanroepen. Dit is geweldig voor alle vaardigheidsniveaus, omdat u kunt beginnen met hun standaardoplossing en deze vervolgens kunt aanpassen en in de loop van de tijd uw eigen kunt maken.

BitPay en Coinbase zijn twee populaire betalingsoplossingen. BitPay brengt slechts 1% in rekening voor elke transactie, terwijl Coinbase gratis is. Coinbase brengt echter wel een vergoeding van 1% in rekening bij het verzilveren van uw bitcoin bij een bank, maar pas na uw eerste $ 1 miljoen.

coinbase bitcoin knoppen en setup

De makkelijkste manier

Als uw e-commerce winkel zich op WordPress, Shopify of iets dergelijks bevindt, kunt u een plug-in gebruiken om cryptocurrency te accepteren. Niet alle plug-ins zijn echter gelijk gemaakt. Zorg er bij het kiezen van een plug-in voor dat deze up-to-date is, goede beoordelingen krijgt en een aanzienlijk gebruikersbestand heeft.

Laatste gedachten

Het integreren van cryptocurrency-betalingen in uw e-commerce winkel kan wat extra werk vergen, maar het is de moeite en tijd waard om dit te doen. Het accepteren van cryptocurrency verlaagt uw terugboekingsrisico’s, verlaagt uw kosten en breidt uw klantenbestand uit.

Het zal nog maar kort duren voordat cryptocurrencies de meest gebruikte betalingen zijn voor online aankopen. Wees een van de eersten die de trend opvangt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map