Hoe u een Bitcoin-papieren portemonnee gebruikt om uw crypto veilig te houden

Als crypto-investeerder is het van het grootste belang dat u de verschillende manieren begrijpt om uw Bitcoin veilig te houden. Hoewel de meeste media-aandacht zich richt op hardware- en softwareportefeuilleoplossingen, is er nog een andere effectieve manier om uw Satoshis op te slaan: een Bitcoin-papieren portemonnee.

Deze vorm van crypto-opslag wordt gebruikt door enkele van de grootste Bitcoin-investeerders ter wereld. The Winklevoss Twins, ‘s werelds eerste Bitcoin-miljardairs, naar verluidt bewaar hun crypto in koude opslag op papieren portefeuilles. De papieren portemonnees worden in stukjes gesneden en opgeslagen in verschillende bankkluisjes door het hele land.

Papieren portemonnee afdrukken via BitAddress

Papieren portemonnee afdrukken via BitAddress

Hoewel dit beveiligingsniveau voor de meeste mensen misschien een beetje overdreven is, laat het de effectiviteit zien die Bitcoin-papierportefeuilles op de markt brengen. Gelukkig zijn er veel eenvoudigere manieren om een ​​bitcoin-portemonnee-strategie te gebruiken.

Hoe een Bitcoin Paper Wallet werkt

Een Bitcoin-papieren portemonnee is een afdruk van uw privésleutels. Door uw privésleutel af te drukken in plaats van deze op uw pc op te slaan, elimineert u online bedreigingen. Papieren portemonnees zijn ideaal voor HODLers en mensen met aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin.

Bitcoin-papieren portefeuilles worden als veiliger beschouwd omdat ze niet kunnen worden gehackt, maar ze kunnen wel verloren of gestolen worden. Wanneer u uw Bitcoin offline opslaat, wordt dit koude opslag genoemd. Het voordeel van koude opslag is de eliminatie van bedreigingen van hackers, oplichters en al die digitale dieven die op de loer liggen in de crypto-ruimte.

Het grootste nadeel van papieren portemonnees is de mogelijkheid dat u uw privésleutel en dus al uw cryptovaluta voor altijd kwijtraakt. Als u uw papieren portemonnee verliest, neem dan afscheid van uw Bitcoin. Als iemand uw papieren portemonnee steelt, beheert hij nu uw Bitcoin. In een papieren portemonnee-scenario is het van cruciaal belang om uw sleutel te beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Disclaimer voor Bitcoin-papieren portemonnee

Als u maar een kleine hoeveelheid Bitcoin heeft, of als u uw cryptovaluta vaak verhandelt, is het mogelijk dat een papieren portemonnee niet de beste optie voor u is. En als u het type persoon bent dat altijd dingen verliest of slecht is in het bijhouden van papierwerk, moet u papieren portemonnees vermijden. In deze scenario’s zou u een van de andere Bitcoin-wallets op de markt willen overwegen.

Soorten papieren portefeuilles

Er zijn twee soorten bitcoin-papierportefeuilles beschikbaar. Beide houden uw Bitcoin veilig offline opgeslagen, maar slechts één methode beschermt u in de situatie waarin uw computer al geïnfecteerd is of momenteel wordt gecontroleerd.

Niet-beveiligde papieren portemonnees

Het maken van een niet-beveiligde papieren portemonnee is eenvoudig dankzij platforms zoals BitAddress. Wanneer u de BitAddress-pagina opent, wordt u gevraagd uw cursor te verplaatsen totdat er een nieuwe sleutel is gemaakt. Selecteer daarna “maak een privésleutel aan” in het optiemenu. Kies dan voor de optie papieren portemonnee. Boom, nu print je gewoon de papieren portemonnee uit, en je bent klaar om te gaan. Er is ook een 3D-streepjescode waarmee u Bitcoin rechtstreeks vanuit uw nieuwe papieren portemonnee kunt verzenden en ontvangen.

Bitadres via homepage

Bitadres via homepage

Dit proces is eenvoudig, maar het helpt niet veel om uw crypto te beschermen als uw computer al is gecompromitteerd. Als iemand uw systeem al heeft geschonden, hebben ze nu de informatie die ze nodig hebben om uw crypto te stelen. Er bestaat ook Windows-malware die uw computerscherm kan controleren.

Bovenop al uw beveiligingsproblemen op locatie, is er ook de dreiging dat iemand de servers van BitAddress hackt. Hoewel dit het bedrijf tot nu toe niet is overkomen, maakt hun aanwezigheid online hen tot een doelwit voor potentiële hacks. Om extra voorzichtig te zijn, volgt u de instructies voor de veilige papieren portefeuille.

Beveiligde Bitcoin-papieren portemonnee

Het maken van een veilige papieren portemonnee voor uw Bitcoin is een van de veiligste opslagmethoden. Je vrienden zeggen misschien dat je paranoïde bent, maar hey, ze begrijpen je passie voor Bitcoin niet. Om een ​​Bitcoin-papieren portemonnee te maken die echt veilig is, heb je minimaal een 4-gigabit flashdrive nodig en ongeveer een uur.

U gaat offline en gebruikt een gloednieuw besturingssysteem, gekoppeld aan de offline versie van BitAddress, om op deze manier een veilige papieren portemonnee te creëren. Om deze taken uit te voeren, moet u downloaden:

Start het proces door LiLi te openen. Plaats vervolgens uw flashstation en kies “ISOIMG / ZIP”. U moet het Ubuntu ISO-bestand selecteren dat u al hebt gedownload. LiLi zal u vragen of u uw flashstation in FAT32 wilt formatteren. Zorg ervoor dat alleen FAT32 is geselecteerd en klik op het installatiepictogram in de vorm van een bliksemschicht. Zodra Ubuntu op uw flashstation staat, bent u nu klaar om het BitAddress Offline-bestand uit te pakken naar uw schijf.

LiLi downloaden via homepage

LiLi downloaden via homepage

Ga offline

De volgende stap is om uw pc offline te halen. De beste manier om dit te doen, is door alle Wi-Fi-, mobiele en Bluetooth-verbindingen uit te schakelen. Zorg ervoor dat uw Ethernet niet is aangesloten. Om nog veiliger te zijn, kunt u uw modem en router loskoppelen. Het doel is om elke kans op monitoring op afstand te elimineren tijdens het maken van een papieren portemonnee.

Open Ubuntu

Start uw computer opnieuw op en start uw pc op vanaf uw flashstation met behulp van het Ubuntu-besturingssysteem. Om dit te doen, moet u tijdens het opstarten van uw pc op F1 of F12 drukken. Er verschijnt een pop-upscherm met uw opstartopties. Kies de optie die uw flashstation vertegenwoordigt. Laat Ubuntu op uw pc laden.

Ubuntu-besturingssysteem via Fossbytes

Ubuntu-besturingssysteem via Fossbytes

Installeer de printer

Zodra Ubuntu op uw pc is geopend, moet u nu uw printer installeren. Dit doet u door op de systeeminstellingen te klikken en naar printers te scrollen. Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​printer toe te voegen. Voeg uw printer toe door de instructies op het scherm te volgen en druk een testpagina af om te controleren of alles correct werkt.

Open Offline BitAddress en Print Paper Wallet

Nu moet u een privé-browservenster openen in de Firefox-browser. Typ in het adresbalkbestand: //cdrom/bitaddress.org-master/. Klik vervolgens op de meegeleverde link “BitAddress.org.html”. U wordt gevraagd uw cursor te verplaatsen totdat het nummer in de rechterbovenhoek van het scherm 0 is.

U heeft nu uw nieuwe portefeuilleadres en bent klaar om uw papieren Bitcoin-portefeuille af te drukken. Selecteer hiervoor de optie “papieren portefeuille” in het menu en volg de afdrukinstructies.

Paper Wallet-installatie via BitAddress

Papieren portemonnee instellen via BitAddress

Uw Bitcoin-papieren portemonnee laden

Uw papieren portemonnee zal uw openbare adres aan de linkerkant hebben. Dit is het adres dat u kunt gebruiken om uw papieren portemonnee te laden zonder uw opgeslagen Bitcoin bloot te stellen aan de gevaren van internet. De rechterkant van de afdruk heeft een 3D-barcode voor uitgaven, waarmee u Bitcoin rechtstreeks vanuit uw beveiligde papieren portemonnee kunt verzenden.

Uw crypto veilig houden

Leren om uw Bitcoin veilig te houden, is een belangrijk onderdeel om een ​​slimme crypto-investeerder te worden. Nu u begrijpt wat een papieren Bitcoin-portemonnee is en hoe u er een kunt maken, bent u klaar om uw crypto-fortuinen veilig op te slaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map